O femeie şi un bărbat sunt cei doi români răniţi în atentatul din Londra.

Cei doi se aflau în Londra ca şi turişti.

Din păcate, tanara este în stare gravă, după cum a anunţat Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie la Antena 3.

Amanuntul ingrozitor este ca romanca e femeia despre care au vorbit toate televiziunile britanice ca fost aruncată în Tamisa in urma impactului violent cu masina atentatorului. Ea a fost recuperată rapid din apele foarte reci ale fluviului, in stare extrem de grava.

Lovita puternic de masina atentatorului, tânăra are multiple fracturi si este conectată la aparate.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că românca rănită în atentatul de la Londra a suferit o ‘intervenţie chirurgicală complicată’ , iar starea acesteia continuă să fie critică.

‘Colegii de la Secţia Consulară au fost la spital. În momentul de faţă, starea celor doi răniţi români se prezintă în felul următor: doamna e într-o stare relativ critică, pentru că are multiple leziuni şi are o problemă cu funcţionarea plămânilor. În cursul acestei nopţi, ea a suferit o intervenţie chirugicală destul de complicată vizând îndepărtarea unui cheag de sânge. Din fericire, a supravieţuit cu bine acestei intervenţii şi a fost mutată în alt spital, (…) pentru a i se face investigaţii legate de starea plămânilor. Doamna este intubată. Starea ei e în continuare critică, dar sperăm că o va depăşi. Domnul e într-o stare bună, are o fractură la laba piciorului. Dar e într-o stare de şoc psihologic, din cauza situaţiei’, a precizat Mihalache.

Potrivit acestuia, cei doi români se aflau în excursie la Londra, bărbatul îşi serba ziua de naştere şi urmau să se căsătorească.

‘Noi vom fi în dialog permanent cu medicii şi sperăm că această stare critică va fi depăşită. Suntem în dialog cu autorităţile’, a adăugat ambasadorul român.

De cealaltă parte, bărbatul este într-o stare bună.

Azi, acesta ar fi urmat să-şi sărbătorească ziua de naştere, acesta fiind şi motivul pentru care se aflau în capitala Marii Britanii.

http://adevarul.ro/international/europa/foto-video-romanca-fost-aruncata-tamisa-timpul-ataculuidin-londra-starea-critica-1_58d3610d5ab6550cb897bb76/index.html


În continuarea informaţiilor referitoare la atacul care a avut loc miercuri, 22 martie, la Londra, Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele:

Imediat după producerea incidentului şi transferul cetăţenilor români la spital pentru îngrijiri, un reprezentant al Celulei de Criză constituită la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra s-a deplasat, de îndată ce a fost posibil, la unitatea medicală în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la starea de sănătate a victimelor şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Menționăm că una dintre cele 2 persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma incidentului, a fost externată.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord menține permanent legătura atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât și cu cetăţeanul român care a fost externat.

Misiunea diplomatică continuă monitorizarea cazului, mentinând legatura cu unitatea medicală, familia persoanei rănite, precum şi cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Precizăm faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ‪+44 20 76027328; ‪+44 20 76029833 ; ‪+44 20 76036694 ; ‪+44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

1 COMMENT

Leave a Reply