UPDATE 7 : După miezul nopții,  BBC anunță 5 morți și 40 de raniti. Ambasadorul României în Marea Britanie a declarat la Antena3 ca starea româncei ranita în atentat este foarte grava, ea fiind cuplata la aparate. Prietenul ei are o fractura la picior și e în afara oricărui pericol.

UPDATE 6 : DOI ROMANI RANITI IN ATENTAT !

Precizări MAE referitoare la atacul de la Londra Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanțe pentru pierderea de vieți omenești în urma atacului care a avut loc astăzi, 22 martie, la Londra. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic.

În urma demersurilor de urgență întreprinse de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord pe lângă autoritățile locale, cu privire la identificarea cetățeniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele:

Din cele mai recente informații obținute de la autoritățile locale, au fost identificate 2 persoane de cetățenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenței medicale.

Precizăm faptul că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluția situației, menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

UPDATE 5 : 4 morti, 21 de raniti. Printre ei, ofiterul de politie atacat si atentatorul sau.

UPDATE 4 : A doua victima. Doi morti

UPDATE 3 : Woman dies & a number are hurt, some with “catastrophic” injuries after Westminster Bridge incident, hospital says

UPDATE 2 : Euronews scrie ce informatii sunt confirmate pina acum:

UPDATE 3 : Imagini socante din Londra. Oameni la pamant, plini de sange.

Informatii de ultima ora arata ca un politist ar fi fost injunghiat de unul dintre atacatori.

Cel mai probabil, persoana din fotografie este unul din atacatori, impuscat de fortele de politie !

Mai multe focuri de arma au fost trase in imediata apropiere a cladirii Parlamenntului Britanic, anunta agentiile de presa.

A police officer points a gun at a man on the ground outside Parliament. "We are treating this as a terrorist incident until we know otherwise," said London's Metropolitan Police.

12 oameni ar fi raniti.

Initial ar fi fost vorba de un atacator care a incercat cu un cutit sa injunghie mai multe persoane.

In acelasi timp, un alt atacator ar fi calcat cu masina mai multe persoane.

Se pare ca e vorba despre 2 atacatori.

Circulatia este total blocata in zona centrala.

Politia si fortele medicale de urgenta sunt la fata locului.

15 COMMENTS

 1. Nu ei sunt vinovaţi pentru ”reformele” îmbibate de ură, violenţă şi rasism?
  Nu cumva tot ei sunt susţinătorii lacomi şi acaparatori,sponsorii ascunşi ai celor care sunt trimişi la antrenament pentru lupte la comandă?
  De ce se plâng când e vorba de violenţă? Vor să împrăştie frica şi groaza pe glob?

 2. Da. Nu trebuia sa-i atenteze, nu e corect. Ce s-ar intampla daca am face toti la fel?

  P.S. ISIS nu este corect. Mai bine se da cu lama pe musculatura si elimina stresu’.

 3. S-a umplut Anglia de pachistanezi si de negri africani, sa dea dreacii. Daca te duci in Londra si intri intr-o carciuma e plin de specimene de-astea, e puzderie, nu mai ai loc de ei.

 4. Se pare a fost declarat incident terorist.
  Scotland Yard says the attack is being treated ‘as a terrorist incident until we know otherwise’.

  1 masina intra in pietoni
  1 masina intra in gardul Parlamentului
  1 politist este injunghiat

  Un martor : Jayne Wilkinson said: ‘We were taking photos of Big Ben and we saw all the people running towards us, and then there was an Asian guy in about his 40s carrying a knife about seven or eight inches long.

  Interesant aceleasi date ?. Si se mai mira unii ca apar teorii ale conspiratiei?
  Cum americanii reactioneaza imediat la acest 3/22 ….322 Skull and Bones masonic secret society

  Atac Brussels 3/22 2016

  Atac London 3/22 2017

 5. Cand am facut eu scoala, “din” se referea la locatie si “de la”, la sorginte.
  Da acum, de cand se zice Jean DE LA Craiova, merge si Atentatul DE LA Londra…:) poate ma insel 😉

 6. Fara comentarii, doar ca trebuie sa vedem de romanii nostri raniti in atentat sau ce-o fi fost acesta.

 7. Domnu ambasador al UK la Bucuresti? Domne, daca nu erau aia doi romani raniti in atentat, erau doi supusi ai Reginei, domne. Nu numai ca si muncim in Anglia, dar si sangeram sau murim in sau pentru Anglia! Asa ca poate ciocu nai mic cu aia care fac pana si asta in locul altor oameni, domne:)
  Interesant e ca inca nu s-a apus ce natie e atentatorul.
  Readuc aminte ca de ceva timp am intrat in era atentatelor cu atentatori care (macar cativa), scapa nevatamati de la fatza locului urmand apoi sa fie “dovediti, depistati si omorati” in cu totul alta parte. Iata ca si atentatul asta imi da dreptate.
  Ceva s-a schimbat.

Leave a Reply