Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, spune că noul coronavirus se ascunde în praf şi mizerie.

Adrian Streinu-Cercel mai spune că dacă vom înţelege să stăm în case de Paşte, cel mai negru scenariu în lupta cu coronavirusul ar putea fi şters cu buretele.

„Cea mai mare nevoie o reprezintă nevoia de calm şi de linişte. E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele bine străzile, parcurile pentru că acolo se ascunde virusul.

Daca vom înţelege să stăm şi în casă de Paşti, atunci acea estimare, precum că după Sărbătorile Pascale am putea avea o problemă mare, ar putea fi ştearsă cu buretele.

Dacă nu înţelegem acest lucru, acest scenariu va fi probabil la vedere”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, duminică, la teledon „Români Împreună”.

„Din păcate, deja Institutul (Matei Balș – n.red.) este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri”, a mai spus Streinu-Cercel.

Potrivit lui, persoanele de 40 – 60 de ani sunt cele care vor avea posibile probleme din cauza noului coronavirus.

https://www.antena3.ro/coronavirus/adrian-streinu-cercel-coronavirus-praf-mizerie-564771.html

2 COMMENTS

 1. Domnul doctor sa nu fie suparat ca nu a facut statistica medicala in Bucuresti. Dna primar ar trebui sa utilizeze testele pt. persoanele expuse, pentru vectorii de transmitere( contactii care se duc zilnic la munca)…o testare contra cronometru…
  Eu, un om de rand, l as intreba ce legatura este intre diabet si Covid 19 ? Poate fi o tema de studiu ….

 2. Dr.Streinu ar putea fi surprins:

  Cica se cheama “picatura” (nu aerosol) orice mucus mai mare de 5 microni. Picatura cade pe jos, gravitational, destul de aproape.

  Dar cand cineva studiaza strafigatul ca fenomen termodinamic, gaseste ca norul turbulent de lichid si gaz creat poate bate pana la opt metri:

  https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2763852

  https://lbourouiba.mit.edu/sites/default/files/images/2020-JAMA-Bourouiba-jama_bourouiba_2020_it_200011.pdf

  Video. Gas Clouds Demonstrate Their Ability to Travel Great Distances
  https://edhub.ama-assn.org/jn-learning/video-player/18357411

Leave a Reply