Asa cum v-am promis, public un prim set de fotografii ale atentatului din Kabul, Afganistan, in care a fost ucis un membru al Ambasadei Romaniei.

Atacul a debutat cu detonarea unei cisterne plina de combustibil. In urma deflagratiei extrem de puternice, zeci de masini si constructii din Green Village au fost pur si simplu distruse.

Dupa explozie, cinci teroristi inarmati pana in dinti cu zeci de grenade si pistoale mitraliera Kalasnikov s-au imprastiat in directii diferite ale complexului Green Village. Fiecare dintre ei a lansat atacuri, incercand sa ucida cat mai multi occidentali.
Lupta cu teroristii a durat mai bine de patru ore, timp in care au fost ucise 16 persoane si ranite peste 100.
Anihilarea teroristilor s-a produs in urma unei interventii ample a fortelor speciale britanice. Ele sunt sursa acestor imagini socante.
Vedeti in continuare trupurile teroristilor care au ucis, printre altii, si pe angajatul Ambasadei Romaniei.

In Afganistan, o tara dominata de organizare tribala, sunt peste 20 de grupari fundamentalist islamice grupate in jurul unor lideri locali talibani. ISIS are azi o amprenta mai puternica, dupa slabirea organizatiei Al Qaeda prin eliminarea lui Ossama bin Laden. Aceste organizatii teroriste sunt finantate anual cu miliarde de dolari de actori statali si non statatli direct interesati in evolutia acestui fenomen ce tine de convingeri religioase deviante.

10 COMMENTS

 1. “Fain” public filo-rus ai pe pagina de Facebook, Radu Tudor. Tu l-ai educat, cam de prin 2012 incoace, asa ca nu trebuie sa te miri si sa-l jignesti.

 2. O tragedie.
  Totusi trebuie amintit ca pe Bin Laden SUA l-au facut ceea ce a devenit, din pacate. Si Rusia pe ceilalti.
  “Convingerile religioase deviante” ar putea fi anihilate instant daca Rusia si SUA nu ar avea interese in zona.
  Asa, ne plangem mortii.
  Ce mi se pare CU ADEVARAT IMPORTANT este ca este primul atac indreptat CLAR asupra Ambasadei Romaniei. Daca privim in contextul celor de mai sus, se pare ca incepem sa fim luati in vizor de la Deveselu incoace
  E parerea mea neargumentata, dar faptele exista, fie ca avem pareri sau nu.
  Are idee cineva de ce a durat 4h anihilarea lor?

   • Hai pe bune? Deci ministrul de externe minte cand spune ca ambasada romaniei (distrusa in peoportie de 80% si cu personalul refugiat in baze nato) – minte?

    • Banuiesc ca daca esti asa sigur ca nu e romania vizata stii cine a fost vizat, logic nu? Altfel un om rational nu exclude o ipoteza ff logica. Asasa zici ca nu a fost romania vizAta e cuvantul tau fara fundamentare vs faptele din teren

 3. Atac revendica de talibani. Britanicii nu au avut nici o treaba legat de interventia la fata locului. Teroristii au murit de mana baietilor de acolo, exceptie cel sau cei care s-au aruncat in aer in zona barului (nu e clar inca daca au fost 1 sau 2). Trupele din cadrul reactiei rapide au intervenit dupa ce s-a facut lumina (si astia au fost afganii de la 222). Dureaza ceva timp sa-i scoti din uz pentru ca nimic nu se desfasoara ca in jocurile video. Vizibilitate proasta, factorul uman, resurse insuficiente (si aici ma refer la numarul celor “voluntari” sa faca ceva) precum si la faptul ca trebuie sa te gandesti bine inainte, oricand te poti trezi fata in fata cu un bou dornic sa-si detoneze vesta din dotare. Doamna ministru?…spune si ea ceva acolo sa nu para total dezinteresata.

Leave a Reply