Am prezentat, miercuri, la Punctul de întâlnire, datele unui sondaj de ultimă oră privind alegerile prezidențiale.

Sondajul a fost realizat de Verifield și are la bază 1.000 de interviuri telefonice (CATI), eșantion național, simplu aleator, și a fost realizat în perioada 26-30 august 2019.

Potrivit acestui sondaj, primele două locuri în preferinţele electoratului sunt ocupate de preşedintele Klaus Iohannis (43%), urmat de premierul Viorica Dăncilă (18%).

Pe următoarele locuri, la diferenţă destul de mică se află Dan Barna şi Mircea Diaconu.

Potrivit sondajului, bătălia pentru turul doi s-ar putea da între Iohannis şi Dăncilă.

    Klaus Iohannis – 43%
    Viorica Dăncilă – 18%
    Dan Barna – 15%
    Mircea Diaconu – 14%
    Theodor Paleologu – 6%
    Altul  – 3%

9 COMMENTS

 1. D-le Tudor, ceea ce face Iohannis care isi face campanie electorala din bani publici folosind tribuna prezidentiala este infractiune, pe langa ca este si abuz in serviciu si deturnare de bani publici, infractiuni prevazute in Codul Penal. Noi nu trebuue sa stam si sa “ii atragem in mod repetat atentia” sau sa il atwntionam sa respecte legea, adica personajul respectiv trebuie somat imperativ sa inceteze cu aceasta infractiuns in forma continuata. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca mosul in care se comporta nu are nicio legatura nici cu anticoruptia si nici cu morala, tinand cont xa toti candidatii trebuie sa bwnsficieze de sanse egale fara ca unii sa beneficieze de banii statului (ai prostilor!) din care sa isi faca campanie in timp ce ceilalti trebuie sa puna bani din buzunarul propriu sau sa apeleze la doritorii care vor sa faca donatii. P.S. In ce tara si in ce secol traim? Sa nu ii lasam sa isi bata joc in mod ordinar de contribuabili! Respekt

  • Acest personaj mai pretinde ca el se lupta cu coruptia! Sa ii fie rusine obrazului, si lui si tututor nstitutiilor statului care nu impun respectarea legii tuturor romanilor, si nu numai celor lipsiti de posibilitati sau de influenta. Colac peste pupaza individul respectiv mai este prezentat si aparand pe locul 1 in sondaje, mesajul transmis fiind practic ca toti romanii trebuie sa faca la fel daca vor sa fie primii in orice! O adevarata bataie de joc desfasurata la vedere, fara ca cineva sa faca ceva sau sa se ia vreo masura! Au trecut aproape 30 de ani de la revolutie degeaba! Oribil!

  • nu te mai agita ca faci ulcer .ai trait pana acum cu impresia ca votul tau conteaza?teapa!castiga cine trebuie taticu.

   • Stiam ma nene, dar macar sa pretindem ca respectam niste principii si sa nu fim scuipati in fata, ca de restul stim toti care-i meraul ca doar nu ne-am nascut alaltaieri pe aceasta lume, ale creierului spume, ce dreac. Bafta! Sal

  • De doamna ta dancila care zboara cu elicopterul in 5 colturi ale tarii pe zi din ce bani zici ca sunt platite deplasarile? Vorbeste si mutu Johannis o data la luna din sediul in care munceste si zici ca face campanie electorala din bani publici… hai serios… Acest sondaj este masluit

   • Bine, aia face si pe prim-ministrul dar macar de suprafata si-a mutat vrajeala de campanie la sediul PSD de unde presteaza. Mutu’, si asa rar cum zici ca apare, ala presteaza cu nesimtire de la tribuna prezidentiala fara rezerve, nici macar nu mai sta sa simuleze. Acum din doua una cu Ghinion 6 case asta atunci cand prsteaza dwdla tribuna prezidentiala el ori e in campanie dar a uitat sa presteze gargara de campanie ca nu are bani saracul si nici nu vrea sa-i finanteze nimeni candidatura, ori de fapt ceea ce baga de la tribuna prezidentiala pe bani publici e fix gargara lui de campanie si el face abuz in serviciu si deturnare de fonduri fara ca pe agricultorii ghelbani de la noi sa ii deranjeze. Cam astea sunt variantele si altele nici nu exista. P.S. Romanii pana nu sunt prostiti si scuipati in fata nu se simt bine! Asta e cultura acestui neam! Multa sanatate! Sal

 2. SONDAJ prezidențiale 2019 turul 1: Cine a ieșit pe primul loc – cifrele momentului. Scutaru Cristina / 06 sep 2019.
  Un sondaj de ultimă oră arată cum ar arăta rezultatul alegerilor prezidențiale în primul tur.
  La întrebarea ”Pe cine votați în turul 1”, cititorii DC News au ales astfel:
  Viorica Dăncila 41,8% (777)
  Ramona-Ioana Bruynseels 7,6% (142)
  Klaus Iohannis 12,4% (231)
  Dan Barna 3,4% (64)
  Kelemen Hunor 1,1% (21)
  Mircea Diaconu 26,8% (498)
  Alexandru Cumpănșsu 6,7% (124).
  Așadar, pe primul loc se află Viorica Dăncilă, urmată de Mircea Diaconu și Klaus Iohannis
  Următoarele alegeri prezidențiale în România vor avea loc pe 10 noiembrie 2019. Un al doilea tur de scrutin va avea loc pe 24 noiembrie 2019.
  Pentru a participa la sondajele DC News, trebuie să descărcați aplicația noastră.
  Este foarte simplu ce trebuie să faceți.
  Pentru a instala aplicația dați click pe View in Appstore (iPhone) sau Get on Google Play (Android) sau o puteți descărca direct din store, căutând “DCNews”.

Leave a Reply