Un politician italian de extremă-dreapta, Massimiliano Fedriga, care se opune vaccinării obligatorii a copiilor, s-a imbolnăvit de varicelă şi a fost spitalizat, informează presa italiană, citată de Euronews.

Începând din 10 martie, părinţii copiilor cu vârste între 0 şi 16 ani care locuiesc în Italia trebuie să prezinte dovada că au fost vaccinaţi. Dacă documentaţia nu va fi trimisă, copiii cu vârste între 0 şi 6 ani riscă să nu mai fie primiţi la creşe şi grădiniţe, relatează cotidianul La Repubblica.

În cazul copiilor cu vârste între 7 şi 16 ani care nu sunt vaccinaţi, părinţii riscă amenzi cuprinse între 100 şi 500 de euro. Fedriga s-a opus vehement acestei legi, pe care a descris-o ca fiind “stalinistă”. Politicianul a declarat, însă, pentru Euronews, că a fost “întotdeauna un susţinător al vaccinării” şi că şi-a vaccinat copiii “chiar şi atunci când vaccinarea nu era obligatorie”. El susţine doar că nu este de acord cu obligativitatea imunizării. “Atunci când copiii împlinesc 6 ani vor trebui neapărat să meargă la şcoală, chiar dacă nu sunt vaccinaţi, iar elevii ar putea ajunge în clase în care să se afle şi copii nevaccinaţi. Dacă îi forţăm pe părinţi să îşi vaccineze copiii nu am face decât să prelungim această problemă”, a declarat Massimiliano Fedriga.

Leave a Reply