Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, în perioada 13-28 februarie 2019, pe un eşantion de 1500 de respondenţi, la domiciliul acestora, arată că PSD ar câştiga alegerile europarlamentare, însă cu un scor mai mic decât arătau precedentele cercetări sociologice.

Potrivit sondajului CURS, 40% dintre români se declară “foarte siguri” că vor merge la vot la următoarele alegeri europarlamentare, de pe 26 mai. 34% susţin că “probabil” vor merge.

În privinţa partidelor, PSD conduce clasamentul, cu 31%, urmat de PNL, cu 23%. Pe trei este Alianţa 2020 USR-PLUS, cu 13%, urmată de ALDE, cu 13% şi Pro România, cu  10%. PMP şi UDMR sunt la limita pragului electoral de 5%.

Faţă de un alt sondaj CURS, realizat în perioada 21 ianuarie – 6 februarie pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților, PSD a scăzut un procent, iar PNL a crescut cu un procent. USR şi PLUS au fost măsurate separat în precentul sondaj, iar suma procentelor este egală cu 13%, la fel ca în sondajul de faţă. ALDE creşte cu 3% faţă de precedentul sondaj, iar Pro România creşte cu 1%.

content-image

5 COMMENTS

 1. Chestia cu Rares Bogdan in frunte imi aduce aminte de PD si PNL aripa Stoica.
  Au jumulit PNL ul, l au facut PDL.
  PNL o sa dispara ?
  Se va alia cu PMP ?
  Dar cu USR sau Partidul Ciolos ?
  Va ajunge base prim ministru ?

 2. PSD-istii au scazut la procent ceea ce arata ca tot mai multi romanasi sunt nemultumiti de guvernarea lor pentru ca le-au crescut veniturile si au si locuri de munca la discretie.

Leave a Reply