De mai bine de 10 ani, guvernele succesive ale Romaniei pacalesc acest mare investitor – care angajeaza peste 16.000 de romani, plateste taxe si impozite uriase la stat si genereaza bunastarea firmelor pe orizontala – ca se va face autostrada Pitesti-Sibiu…

 

Automobile Dacia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 20,7 mld. lei (4,6 mld. euro), în creştere cu 8,3% faţă de anul precedent, a anunţat astăzi Liviu Bocşaru, directorul financiar al companiei, citat de zf.ro.

Per total, toate companiile Grupului Renault din România au înregistrat, cumulat, un business de 5,1 miliarde de euro anul trecut, fiind pentru prima dată când este depăşit pragul de 5 mld. euro, potrivit datelor Grupului.

Cu acest rezultat Dacia rămâne şI în 2016 cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, în condiţiile în care OMV Petrom a raportat vânzări de 16 mld. lei în acelaşi an.

Potrivit lui Liviu Bocşaru evoluţia pozitivă a Dacia a fost determinată de creşterea lui Duster, chiar şi pe final de carieră, dar şi de producţia de componente ce au fost livrate către celelalte uzine ale Grupului Renault, care produc gama Global Access. “Mă refer la componentele de vehicule SKD care şi-au dublat volumul, la motoare, şasiuri şi piese de schimb, produse pe platforma de la Mioveni”, a precizat directorul financiar.

În ceea ce priveşte profitul de 456 mil. lei (101,3 mil. euro), în creştere de la 447 mil. lei în 2015, propunerea companiei este de a reinvesti o mare parte în aparatul industrial de la Mioveni, cu scopul de a menţine competitivitatea pe termen lung.

12 COMMENTS

 1. Florin Citu spune ca guvernul a mintit cu cifrele financiare si situatia e mult mai rea si ca grindeanu trebuie sa raspunda.
  Cand l-ati avut invitat pe grindeanu si dragnea i-ati lasat sa prezinte fara o verificare a lor domnule Radu Tudor.
  Guvernul asta trebuie sa plece.

   • Pai da, nu s-a returnat tva ul ca sa para bine in date. Asta mai puteti sa contestati ? De la anaf citire. Astea sunt date , nu politica.
    Asta e ca si gaura din buget a lui ciolos dar pe invers. Sunt bani dar astia sunt imprumutati din tva.
    Vedeti cum zic in zf.ro afaceristii ca impoxitarea pe gospodarie e impozit progresiv, tocmai ca stau forarte bine financiar si la colectare. Si asta e politica ?

 2. Guvernele noastre le-au tot desenat harti pe hartie in direct si la ora de varf !!! Politrucii mincinosi si incapabili (pana aici sa zicem ca trecem cu vederea o data) dar si HOTI cat cuprinde(aici au o mare problema cu mine,toleranta zero) fac acele desene pentru electoratul credul si milostiv nu pentru cei de la Dacia care s-or fi satrurat si ei de fentele astea din corp…Sa nu plece intr-o buna zi sa ne lase sa fim noi romani la noi in tara stapani,in traducere “in fundul gol” sa facem noi automobile care sa se vanda imediat in toata lumea.

  • eh, lasa ca nu pleaca, daca era o faceau pana acum.
   dar ramane perfect adevarat ca noi am tot promis si nu ne-am tinut de cuvant!

   • Pana acum…n-au fost salarii dublate la Stat….Dubleaza Statul salariile trebuie sa mareasca si privatul cu ceva…De aici incolo tot ce a fost pana acum nu mai are nici o importanta se va pune problema rentabilitatii.Daca rentabilitatea chiar si in aceste conditii va ramane in picioare atunci da,vor mai ramane.

    • Nu e chiar asa. Ce o sa faca muncitorii specializatibde pa dacia daca nu matesc francezii salariile?! O sa plece la stat? Ca ce?!

Leave a Reply