Guvernul turc a instaurat starea de urgență pe întreg teritoriul țării, pentru trei luni.

 

==========================

 

Potrivit autorităților de la Ankara acest lucru nu are ca efect direct restricționarea libertății de circulație a populației civile, nici a turiștilor străini, informează Ministerul român al Afacerilor Externe, joi, într-o alertă de călătorie.

MAE precizează că este în permanent contact cu autoritățile turce în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluția situației.

“Având în vedere că situația de securitate din Turcia se menține instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara și a orașului Istanbul, MAE reiterează avertismentul adresat cetățenilor români aflați sau care se deplasează în această țară de a rămâne extrem de precauți și vigilenți, evitând implicarea în orice manifestații sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violențe”, adaugă sursa citată.

Autoritățile române recomandă celor care doresc să călătorească în Turcia să se informeze permanent cu privire la evoluția internă din acest stat și să verifice disponibilitatea mijloacelor de transport înspre sau dinspre această destinație.

MAE reamintește că cetățenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara și Consulatele Generale ale României din Istanbul și Izmir prin intermediul Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate, care funcționează în regim de permanență, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

3 COMMENTS

  1. ca sa zic si eu asa.. “cu tot respectul”…nea Putin cand l-au suparat turcii a avut prezenta sa opreasca turismul in tara lor. Nu vad altii la fel de ofuscati ca el. Bine, ok, atunci inseamna ca ne place acolo. sau stiu! sa facem o petitie online!!! :D:D:D

  2. Din ce am observat in ultimii ani, scenariul va fi cam asa: alianta Rusia – Germania – Ungaria – Bulgaria, Romania e impartita intre astia, Turcia cu Rusia si Iran pe partea cealalta isi iau si ei halca si cam asa o sa se termine (in zona Asiei Mici). Americanii din pacate nu mai au conducere, inteligenta si in general atuuri de mare putere. Daca vine trump, o sa iasa horror. Plus retragerea Marii Britanii din UE (in realitate la dorinta Reginei), si izolarea britanicilor care stiu ca urmeaza un mare razboi in Europa. La final, Rusia va ataca din nou Germania (ca nemtii nu au invatat nimic dupa 70 de ani) si va renaste fosta RDG, de ce nu, poate mai mare. In final, din nou mareata armata “rosie” va restabili ordinea in Europa… Istoria e ciclica, nimeni nu e dispus sa invete nimic… E trist… 🙁

Leave a Reply