Avem Guvern. Cu 20 de ministere si 26 de ministri
Premier : Victor Viorel Ponta
Vicepremieri:
Liviu Dragnea – portofoliul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale
Gabriel Oprea – fără portofoliu (coordonează Apărarea şi Internele)
Daniel Chitoiu – portofoliul Finantelor
Afaceri Externe – Titus Corlăţean
Interne – Radu Stroe
Muncă – Mariana Câmpeanu
Industrie, Comerţ – Varujan Vosganian
Energie – Constantin Niţă
Transporturi – Relu Fenechiu
Agricultura – Daniel Constantin
Mediu – Rovana Plumb
Ape, Păduri – Lucia Varga
Aparare – Mircea Duşa
Educaţie – Remus Pricopie
Sănătate – Eugen Nicolăescu
Comunicaţii – Dan Nica
Cultură – Daniel Barbu
IMM – Maria Grapini
Fonduri Europen – Eugen Teodorovici
Sport – Niculae Bănicioiu
Miniştri delegaţi
Pentru Buget – Liviu Voinea
Infrastructură – Dan Şova
Cercetare Ştiinţifică – Mihnea Costoiu
Dialog Social – Doina Pană
Pentru Românii de pretutindeni – Cristian David
Pentru relaţia cu Parlamentul – Mihai Voicu
avem guvern !!!! vrem rezultate !!! let’s start ,drag guvern !!!
Asta trebuie sa i-o spunem lu’ Oltean: ” Avem Guvern !!! “. Tin minte cum urla ca descreieratul, tentativa aia de palarmanentar, care a apucat sa intre in Parlamant si in legislatura actuala…
După ce în vară a anunţat suspendarea procedurii de exploatare a gazelor de şist în România, acum Victor Ponta are o atitudine total schimbată din acest punct de vedere.
În luna mai a acestui an, Victor Ponta anunţa că a suspendat, până în decembrie procedura de exploatare a gazelor de şist. Decizia venea după ample proteste de stradă în Bârlad, dar şi după un lobby puternic al ecologiştilor. De asemenea, lăsa timp Uniunii Europene să ia o decizie privitoare la acest caz. Acum, la expirarea termenului auto-impus, după câştigarea alegerilor şi după o decizie luată de UE, Victor Ponta a anunţat că gazele de şist prezintă o zonă de interes pentru viitorul guvern. Mai mult, într-o declaraţie relativ surprinzătoare, premierul a subliniat că, dacă România va începe exploatarea gazelor de şist, cel mai mult ar avea de pierdut Gazprom, gigantul energetic controlat de Rusia.
Europa a spus DA, România riscă să piardă economic
Victor Ponta a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că mai multe state din Europa au dat verde exploatării gazelor de şist, în urma unei rezoluţii a Parlamentului European. “Tocmai a fost o anumită rezoluţie a Parlamentului European, iar Marea Britanie deja a oficializat aceste exploatări”, a spus premierul. Acesta a adăugat că, dacă România nu apelează la aceste resurse, ar avea de suferit din punct de vedere economic. “Dacă mâine dăm voie să facă explorări pentru gaze de şist şi se găsesc, cel mai devreme peste cinci ani iese primul metru cub. Polonia foloseşte gaze de şist cu 80 de dolari/mia de metri cubi, noi importăm de la Gazprom cu 450 şi eu vreau Oltchim-ul meu cu 450 de dolari/mia de metri cubi să fie competitiv cu firma din Polonia cu 80”, a spus Victor Ponta. Acesta a amintit şi că Statele Unite ale Americii au devenit din imporator exportator de gaze.
Opinie CCINA: Turismul nu va fi afectat
În Constanţa, gazele de şist au devenit un subiect fierbinte, dezbătut şi în campania electorală. Ecologiştii spun că exploatarea va produce grave prejudicii mediului şi pânzei de apă freatice, inclusiv turismului. Oamenii de afaceri, reprezentaţi de preşedintele Camerei de Comerţ, spun că nu se pune problema prejudicierii mediului. Mihai Daraban a declarat că gazele de şist se vor exploata la o distanţă de minimum opt kilometri de ţărm. În plus, el aduce ca argument în favoarea exploatării faptul că se vor creea noi locuri de muncă şi că preţul gazelor consumate de populaţie va scădea.
Lipsă de interes din partea populaţiei
Referendumurile organizate pe 9 decembrie, o dată cu alegerile parlamentare, au arătat o lipsă de interes a populaţiei pentru acest subiect. Locuitorii din Mangalia, Limanu şi Costineşti nu au ieşit la vot în număr suficient pentru ca referendumul să fie validat. E drept, majoritatea celor care au votat au fost împotrivă.
Trei perimetre în Constanţa
Chevron deţine în Constanţa dreptul de explorare şi exploatare a gazelor de şist în trei perimetre. Este vorba despre zone situate în Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti. Contractele au fost încheiate pe vremea Guvernului Boc. Compania americană mai deţine drepturi similare şi în zona Bârlad.
Americanii plătesc gazul de cinci ori mai puţin
Fostul ambasador SUA în România, Mark Gitenstein, a explicat că planurile companiei Chevron vizează iniţial să descopere dacă există sau nu gaze de şist şi dacă exploatarea acestora este rentabilă.
“Planurile actuale presupun nu exploatarea de gaze de şist, ci forarea pentru a descoperi dacă resursele există, ceea ce nu presupune riscuri pentru mediu. Dacă aş fi un român obişnuit, aş vrea să aflu răspunsul la această întrebare, pentru că în SUA plătim o cincime din cât plătesc românii pentru gaze naturale. Este un lucru valabil pentru toţi cetăţenii americani, pentru că am descoperit gaze de şist. În Statele Unite există 11.000 de puţuri în cazul cărora exploatarea se realizează prin fracţionare hidraulică”, a spus fostul ambasador. În replică, ONG-iştii de mediu spun că această metodă implică deversarea de substanţe otrăvitoare în sol şi în pânza freatică.
Dincolo de problema GRAVA ecologica, gazele extrase APARTIN celui care are licenta de exploatare care plateste o redeventa. Redeventa este anulata de avantajele date de stat ca de ex. scutire de impozit , energie ieftina, mana de lucru la fel etc., iar pretul pentru romani este acelasi ca si in UE conform legilor europene. Castigul Romaniei ? Dezastru ecologic. Oare ce nu inteleg romanii ? Tara nu mai este a noastra , ce nu este clar ?
Este clar ca nu mai sunt ale noastre. Da ce ne-a mai ramas? De ce nu ni spune? Unii au luat niste voturi cu minciunile astea.
Tocmai pentru a lua voturi, candidatii TAC. De aceea eu nu am nicio speranta. Merg la vot doar ca sa-i dau in mufa celui de la putere, mai ales daca ma calca pa cap. Foarte simplu. La vot pot sa ma razbun legal.
E OK!
Salutare numirile lui Grapini, Vosganian,Dragnea,Barbu si Dusa.
Totusi DEZAMAGIT ca e
Nitza ‘Habar-nam’ la Energie si nu Iancu care e ‘Tatucul lor’ in materie.
Oprea ‘Chilotzaru’ dar trebuie inghintit pt aportul UNPR.
Cristian David ‘Ingaimatul care nu stie sa scoata 3 cuvinte’, dar Deh e shpion de meserie si trebuie sa ‘CONTROLEZE’ Diaspora.
Relu Fenechiu ‘MAFIOTUL-Securist’, ferea tata ca-ncep TUNURILE!!!!!!!
Nu e d-na Andronescu, ci Remus Shpaga Pricopie.
Cum poti sa spui de Varujan Vosganian, cu ce s-a remarcat in guvernul trecut? Ne-a lasat la sapa de lemn!
Radu, vezi ca ti-a scapat Daniel Chitoiu!
Sa l dea afara din Guvern de la Sanatate, pe Nicolaescu si sa l lase pe ARAFAT..e cel mai competent STRAIN DINTRE TOTI ROMANII..
am o problema cu Nicolaescu la sanatate. si bineinteles, prezenta izmenarului…
Si eu spun ca NICOLAESCU nu avea ce cauta la sanatate, as fi vrut sa vad mai multe figuri noi!
Vreau si eu un ministru al transporturilor adevarat. Si bineinteles pentru ca a vrut Dragnea mega minister l-au sarit din schema pe Dobritoiu ca sa faca permutarile cu Stroe si Dusa.
Bineinteles ca televiziunile, inclusiv Antena 3, nu transmit declaratia domnului academician din Parlament. Pentru televiziunile din Romania nu este important ce spune un academician, sunt importante alte lucruri. Daca era una in c* gol, era aratata peste tot.
s-a transmis o parte din discursul dlui academician. te uiti pe b1?
O parte… Eu doream sa-l ascult in integralitate. Cred ca a fost un moment istoric. Labeunu l-am scos din grila…
Am avut si eu un scaun tare cu bucati mai moi.Cam asa e guvernul Ponta.
Lucia Varga,sarutmana,bila alba pentru Ponta!
Dar unde-i Arafat?
Ce cauta reevaluatul la coordonarea Apararii si Internelor?
Iar vrea pensiile militarilor,taiate?
Pacat de ARAFAT,in rest…hai ca merge,dar tradatorul de Gabi Oprea cel care a distrus Armata sau a contribuit la discreditarea ei…
Repet intrebarea!Cine-l strange pe Ponta?
Sau e atat de nebun Ponta?Nu cred!
tocmai pe daniel constantin sa-l uiti????
Nu vrem guvern ci exemple de demnitate. Vrem sperantele satisfacute, vrem o politica morala, nu mai vrem ura ci iubire, vrem caracter si principii.Se poate oare?
Gabi Oprea coordoneaza Apararea:
Sa zicem ca in 24-25 iarna asta,are loc o noua Revolutie,din ce stiu eu ce motiv (probabil destul de intemeiate motive cum ar fi JOS BASESCU pana la moarte)
Daca Gabriel Oprea coordoneaza Apararea,intr-o frumoasa noapte,cred ca se repeta mineriadele,cu Gabi Oprea coordonand Apararea!
D-acord sau nu?
OPREA nu avea ce cauta in guvern, un tradator care si-a urmarit numai interesele!
Mi-a stat inima-n loc:
e breakin’ news, a fugit Chitoiu cu Finantele inclusiv de pe lista? =))
Si “Abramburica” nu-i???
WAU !!!ce schimbareee!!!,ideea de a tine primul discurs acest om demn este perfect,este cu adevarat o imagine ideala.cit despre guvern,ii dam o sansa,desi trebuia obligatoriu ca din guvern sa faca parte si IULIAN IANCU,pentru ca este un om foarte bine pregatit sau il lasam sa critice din afara ce se lasa de criticat ???nu e normal asa ceva,ca un adevarat profesionist sa fie lasat in afara guvernului,punct.Apropo,dar la JUSTITIE cine este numit ???,oricine va fi numit trebuie sa stie si sa puna in practica tot ce se cere de catre populatia acestei tari,ca sunt destule acte facute asa cum sunt facute…
in opinia mea
:Voicu,Voinea,Banicioiu,Grapini,Nica,Rovana,Vosganian,Corlatean,Campeanu,Dragnea sunt OK
ceilalti ramane de vazut 🙂
oricum,astept cu nerabdare parerea dvs. avizata,domnule Radu Tudor
PS. la educatie chiar o regret pe doamna Andronescu
a,sorry ,,,la cultura domnul Barbu e super (y)
Ne punem speranta ca membrii guvernului nu vor uita de poporul care i-a imputernicit sa-l reprezinte si sa sa le rezolve macar problemele care nu pot suferi aminari . Ii rugam sa respecte si sa aprecieze presa , care a vegheat mereu si a relatat prompt problemele oamenilor si ale tarii . Ii rugam sa nu indrazneasca sa mai umileasca si sa mai desconsidere poporul . Succes noului guvern !
unde e justitia? nu mi place Gabriel Oprea !!!! cand vorbeste se uita catre nicaieri ,clipeste des parca ii e teama sa se uite in ochii
interlocutorului ,parca ascunde ceva,nu ti se pare?nu trebuia sa fie in guvern,chiar cada e nasul lui Ponta !!! rudele-acasa dupa program,nu facem cardasie !!! in rest -e OK .
Dupa atat chin si ciondaneala a iesit un ditamai mega-guvernul stufos, cu atributii ciopartite unde nimeni nu raspunde de nimic.
Oprea e seful sefilor peste MAPN si MI ,seful mafiei lu’ Basescu.
Nita -copil mic, poate adoptat de baietii destepti din energie,
Banicioiu- nu are competente pentru acel minister,nu stiu ce cauta acolo,
Fenechiu- are un os de ros,aveam sperante pentru viitorul transporturilor romanesti, acum cred ca vor vinde tot, pe ochi frumosi.
Am sperat ca vom scapa de atot-priceputul Nicolaescu, ultima data ministerul a scartait rau iar Sova e ministru peste o idee.
Singurul minister care promite este cel al justitiei si cred ca d-nele Campeanu si Grapini se vor descurca bine in ministerele lor.
In concluzie, asteptam marii competenti USL care sa scoata tara din…si am ramas cu ochii-n soare!
Personal, am rezerve fata de nominalizarea de la Sanatate.
Dar D-voastra ce ati avut cu Justitia?
Intr-un cuvant: groaznic(80%)!
Spun că e un guvern liberal, iar pentru pesedişti parcă s-au inventat ministere, să aibă şi ei. Asta poate însemna şi că Ponta vrea să scoată castanele din foc cu mâna liberalilor. Sau că şi-a asumat Crin să facă nişte lucruri, apoi să ne ceară votul pentru preşedinte.
Imi curg doua lacrimi pe obraz.
Sa-l vad pe cel mai mare academician roman a recentei istorii a Romaniei Dinu C Giurescu,in prima lui sedinta in parlament.
Alta lacrima este regretul pentru Mircea Diaconu,care a fost facut neintegru de catre ci mai neintegrii oameni
Inca voi striga pana la moarte JOS BASESCU,BASESCU la PUSCARIE si ANTICIPATE!
NU vreau guvernul PONTA si presedinte Traian Basescu!
VREAU guvernul PONTA si presedinte CRIN ANTONESCU!
personal astept sa faca ce au promis, creare de locuri de munca, relansare economica, redeschiderea spitalelor si scolilor inchise, taxe si impozite mai mici !
USOR DE SPUS, GREU DE FACUT!
ati promis O TARA CA AFARA ,OPRIREA FURTULUI SI CHELTUIREA BANULUI PUBLIC aiurea stirpirea contrabandei licitati corecte acum sunt ministere ca in europa si rezultatele sa fie pe masura eliminarea tuturor celor cu nasul in suflet si politruci analfabeti dar nu inlocuirea lor cu alti handicapati ma refer la ccr csm directori de compani sasmd dna fara spectacole eftine arestarea sa se faca cu probe si nu telefoane cazurile care nu au rezultat final sa plateasca judecatori cheltuelele acordarea de 6%din bib invatamintului si aprobarea de locuri de munca in sanatate si economie vad ca ati dat drumul in parlament si ministere sa plateasca cei care au gistigat contractele de dezepezire si nu au utilaje nu numai reziliere cum deati facut aceea intelegere cu demisul cind el nu respecte tara constitutia sunteti maturi sau copiii de gradinita grupa mica undei IANCU va urez succes
De ce altcineva la Educatie in locul d-nei Andronescu?
Corlatean mi s-a parut slab ca ministru de externe.
Pacat ca Arafat nu a dorit sa ramana sef la Sanatate.
Inteleg ca Oprea a vrut sa fie in Guvern dar nu ii vad rostul, mai ales ca oricum e din grupul tradatorilor.
Ma gandesc ca avem finantisti mai cunoscuti decat dl Chitoiu dar sa nu zica nimeni ca nu dam sanse.
asta asa, la prima citire. De aici Dumnezeu si mila lui! Sper sa nu faca magarii si sa aibe common sense.
Ai uitat: Finanţe ( Chiţoiu ), Justiţie ( propunere tot PNL ), Agricultură ( Daniel, din ACD )…
Interne, Radu Stroe.
Da, Chiţoiu e scris la vicepremieri…
guvern vechi,nume vechi, guvern nou, nume noi.Despre ponta vreau sa spun ceva. As vrea sa faca distinctie intre atitudinea de iertare crestina ,pentru ce a fost in trecut ( probleme politice , declaratii ) si problemele penale de oricand ar fi. Apreciez diplomatia de a discuta cu toti si de a tine cont de aliatii lui.Munca de a naviga in ape tulburi , politica interna si cea a rechinilor externi , nu este usoara.Credibilitatea lui va fi data de modul in care va administra tara:
– locuri de munca
– reducerea mega furturilor la minus, adica recuperarea pagubelor , daca mai este posibil si pedepsirea ticalosilor
– am vazut ca implicarea politicienilor externi ( baros, mercala, hilara ) au facut ca poporul sa voteze fara rost la referendum, si sa repare aceasta nedreptate. Este treaba lui cum sa faca.
– astept sa vad ce face
– inceputul nu a fost prea bun , dar antonescu aq fost cu coarnele de fier pe el
Radule, fii cu coarnele de fier pe el(ei).
Penibil!
Ce cauta Nita la energie? Baietii destepti l-au impus, nu-i asa? Parca era vorba sa avem specialisti… Nu era bun Iancu, caci deranja afacerile! Rusine! Nu mai am incredere in ei, chiar deloc!
Nu are sens sa mai vorbesc de Nicolaescu, Varga, Fenechiu… Inca odata, RUSINE!
Lipseste domnul Raed Arafat. Este un semn rau da sa speram ca se lasa de prostii.
nu cred in Nicolaescu,a mai avut posibilitatea sa si demonstreze competenta si nu a demonstrat o, nu mi place schimbarea domnului Opritoiu si nu l suport pe Oprea….trebuia neaparat bagat in seama????
dar domnii Arafat si Dobritoiu?
doamna Andronescu? de ce oare nu-i mai regasim in guvernul actual?
de ce E. Nicolaescu la Sanatate? s-a uitat ca zapacit total managementul spitalelor?
Le doresc mult succes.! sa-i vedem la treaba. Inghit greu numirea lui Oprea chiar daca poate exista ratiuni .
E un guvern care trebuie sa-si dovedeasca calitatea.De bun augur ramanerea in guvern a doamnelor Campeanu si Pivniceru.Regrete pentru domnul Dobritoiu si Raed Arafat.O achizitie buna ,domnul Daniel Barbu.
Radule, am si eu un of care se numeste Constantin Nita. Ce-l recomanda pe acest om preluarea unei functii atat de grele si care necesitata totusi atatea cunostinte in domeniu? M-am uitat pe biografia lui si incep sa-mi pun din ce in ce mai multe intrebari: a terminat ASE-ul, s-a angajat si a urmat in paralel dreptul, dupa care a lucrat in comert exterior? Hai sa fim seriosi, noi, astia mai batrani stim bine ca cine facea dreptul dupa facultate si apoi comert exterior avea legaturi cu cei cu “ochi albastri”.
“1978 – 1983 economist – director export si desfacere – I. Autocamioane Brasov;
1983 – 1986 economist – I.C.E. Autoexportimport Brasov;
1986 – 1993 Sef agentie B.T.T. Brasov;
1990 – 1993 Director al Statiunii Piriul Rece- Brasov;
1993 – 1997 Director Gen. al Sucursalei de reprezentare si protocol Valea Prahovei”
Ce legatura au toate astea cu energia? Ponta chiar vrea sa vada cum e sa cada sistemul energetic avand la conducere astfel de “specialisti”? Haida, de!
Poate-l intrebati totusi pe primul ministru, daca-l mai prindeti prin antena… Daca nu, poate-l prindeti pe dnul Nita sa-l intrebati de ce a insistat atata pentru acest post si ce vrea sa faca cu acest domeniu strategic.
BRAVO florin, ai fost obiectiv!
Gabriel Oprea …Fi-mi-ar scarba! Pana ieri ii canta osanale piratului …! David Cristian ..pentru diaspora ! Ce merite are ? Cine l-a numit ? De ce? Pe ce principii ?
Nu-i in regula la energie . Trebuia numit Iulian Iancu , ca fiind cel mai bun in domeniu . Nu inteleg rationamentul , mai ales ca este ministerul cheie pentru viitorul Romaniei !
Ar fi bune niste schimbari:
– Arafat la sanatate
– Dusa la interne
– Dobritoiu la aparare
– Andronescu la educatie
– Iancu la energie
E bine ca a ramas dna Pivniceru la justitie. Dupa parerea mea, e cel mai important minister. Abia astept sa le dau peste degete noilor ministri daca nu isi vor face treaba. Sa le uram succes, dar sa nu-i scapam din ochi. Sa vedem daca si porcusorul cotrocenist isi va respecta fisa postului. Ma indoiesc, dar vom vedea.
nu inteleg de ce e mai bun nita decat iancu la energie. poate il intreaba cineva pe ponta ce a fost in capu’ lui cu schimbarea asta.
Aprecierele GUVERNULUI ar trebui sa se gaseasca in buzunarul tuturor cetatenilor Romani, in mod special al celor care in present si-au incheiat contactul de munca cu statul(pensionari) ducand la indeolinire toate obligatiunile ce le reveneau conform contractului de munca, acum e rindul statului.
Salut cu respect noul govern
Victor Pedureanu, pensionar
Domnule Radu Tudor
Gabriel Oprea este un maldar de rahat cu urme de izmene!!!
Dan Nica are de dat socoteala pentru dovezile ascunse de la europenele din 2009 cand a fost traznit de pereti si nu a zis nimic!!!
Startul este jalnic au primit mandat”jos Basescu”si prima miscare a fost sa faca “pisu”pe votul nostru!!!Absolut nici-o incredere si fara speranta!!!Cu zambetul pe buze si cu emotie in suflet vor depune juramantul in fata unei putori,ipocrizia si furtul continua cu ascunderea si protectia celor care au epuizat lichidul din vezica pe plebiscitul populatiei din guvernele trecute.Basascu,Boc,MRU,Ritzi Udrea sunt in siguranta niciodata nu mai apuca sa dea socoteala!!!!Estimez 12-14 miliarde de euro pe an pentru satisfacerea apetitului acestor putori !!!Nu exista absolut nici-o urma de speranta!!!!Guvernul Stupidistanului,Penibiland si Absurdinia!!!!
baba aia senila la munca??? e jale. directorii pdl din AJOFM-uri pe langa faptul ca sunt INCA in functii si terorizeaza subalternii, fura bani de pe “proiectele europene”. de ce am votat USL??? SA MA CONDUCA PDL-istii??? sa o trezeasca cineva pe baba la realitate, ea nu e in stare sa conduca acest minister corupt
domnule Radu Tudor va mai aduceti aminte de ce domnul Iliescu l-a facut prostanac pe Geoana? cred ca asta e unul din motivele pentru care USL-ul nu a vorbit de intelegerea cu UDMR-ul
Care este avantajul Romaniei numind la Ministerului Energiei pe Nita, dandul la o parte pe Iulian Iancu?????
Iulian Iancu , a demonstrat de nenumarate ori ce profesionist desavarsit este in ale energiei energiei.
Nu inteleg miscarile de la Interne si Aparare.
Excelenta mi se pare decizia privind numirea lui Radu Voinea – alt profesionist de calibru greu.
Salutam mentinrea d-ei Mona Pivniceru , a d-nei Mariana Campeanu si a d-nei Rovana Plumb.
Cu un asa atlet la cirma ministerul sportului e clar ca numarul de medalii de aur pe care le vom cistiga la viitoarea olimpiada se va dubla foarte tare.
voinea de la buget este cel care a propus acum cateva luni introducerea “modelul suedez al denunţătorului”, menit să majoreze încasările la bugetul de stat ?
Sunt dezamagita de schimbarea d-nei Andronescu de la Educatie si de numirea lui Nita in locul numelui vehiculat initial: dl. Iancu. In rest n-am asteptari de nici un fel, nici transporturile nu vor merge mai bine cu sau fara Fenechiu. Nu ma urzica nici o numire in afara celor doua dezamagiri mai sus amintite. La Educatie aveam sperante pt. ca am copil la scoala, in gimnaziu, si speram ca cineva sa se ocupe de programele scolare, iar dl. Iancu e, la randul lui, un profesionist. Sunt cateva nume care chiar imi plac (Barbu, Grapini, Constantin, Dusa, Nica), doua care ma dezamagesc (le-am pomenit mai sus), restul ma lasa rece.
Mi-aș fi dorit ca Raed Arafat să rămână la Sănătate, Florin Georgescu la Finanțe, Dobrițoiu la Apărare și Ecaterina Andronescu la Învățământ.
Din actualul guvern, îmi plac: Mariana Câmpeanu, Mircea Dușa(dar l-aș fi preferat la Interne), Rovana Plumb, Daniel Constantin, Vosganian, Daniel Barbu, Maria Grapini și Liviu Voinea. S-ar putea să facă treabă bună Dragnea și Dan Șova.
Nu-mi plac în ruptul capului: Fenechiu, Nicolăescu, Cristian David, Oprea, Chițoiu. Cred că la Externe puteau găsii unul mai bun decât Corlățean. Aceeași părere o am și despre Stroe și Nică.
Ceilalți îmi sunt total necunoscuți. Vom vedea, în timp, dacă sunt competenți sau nu
Am și eu o întrebare. Ce coordonează Oprea la Apărare, dacă el nu are portofoliu? Este doar băgător de seamă sau funcția îi permite ”să facă și să desfacă” anumite lucruri?
Personal vred ca i s-a dat posibilitatea “Guvernatorului” sa faca parte din jocul politic si tocmai cei mai controversati din discutia asta vor fi “meritul” implicarii…:)
va rog semnati petitia
http://www.opinia1.ro/nu-sunt-de-acord-cu-niciunul-din-cei-propusi/
De altfel, si unii si altii au mai guvernat, mari dezamagiri n-am avut, multe abuzuri n-au fost si, culmea, au furat mai putin decat pedeleprele! Asa ca spor la treaba!
Nici eu nu pot uita cum a fost cu Nicolaescu la sanatate. Cred ca a fost singurul ministru in timpul caruia daca nu te duceai in primele doua zile ale lunii sa-ti iei reteta, salut, se terminau banii alocati pentru retetele gratuite sau compensate! Ca parca copii se imbolnaveau decat in primele zile ca sa aiba gratuitate la retete.Asa e sau ii incurc!!!
Mai interesanta mi se pare declaratia Lui Blaga potrivit careia ,PD-ul(PD-L este fraudulos ca exprimare )nu va vota un guvern din care nu va face parte …:) ))))))))
Regret lipsa din guvern a d-nului Iancu si Dobritoiu.Am inteles ca d-nul Nicolaescu va fi ajutat de d-nul Arafat,e bine si asa.Eu sper ca ei sa lucreze in folosul Romaniei si a romanilor.
Vreau ca premierul sa clarifice la siteza zilei deseara fiecare alegere facuta.
1. Oprea este un moft a lui Ponta (in primul guvern era Ioan Rus).
2. PNL a vrut internele, l-au sacrificat pe Dobritoiu (PSD a cerut in schimb Apararea)
3. Foarte multi tineri… ceea ce e incurajator.
4. Cred ca domnul Constantin Nita este portivit pentru acel minister. Dar este el mai portivit decat Iulian Iancu ?
Ma bucur pentru doua numiri: Mona Pivniceru și Maria Grapini. D-an Pivniceru a renunțat la prea multe ca sa nu fie re-numita și ambele sunt omul potrivit la locul potrivit!
DE TRANSMIS MAI DEPARTE CUI TREBUIE>>>..mai fratilor sa nu uitati ca tot ce faceti trebuie sa faceti pentru cetateni nicidecum pentru voi ! Daca nu bagati bine acest fapt in tartacuta veti pati ca astia portocalii ! In plus ati devenit parsivi fata de popor pentru ca scopul cetateanului la vot si aici ma refer la primul si cel mai important a fost acela de al destitui pe Basescu,iar de abia al doilea scop a fost schimbarea !!! Aveti memoria scurta ? Deja va luat mintile ciolanul ? Ce-i cu secretismul asta parsiv a lui Ponta si Antonescu ? Adica vor sa ne faca prosti pe fata ? Au inceput cu stangul si nu e bine ! S-ar putea ca la alegerile prezidentiale,banuiesc eu anticipate,daca nu v-ati pupat deja in cur cu Basescu,lumea sa-l voteze pe CHUCK NORRIS !!! ASA CA GRIJA MARE BAIETI !!!
va rog semnati petitia
http://www.opinia1.ro/nu-sunt-de-acord-cu-niciunul-din-cei-propusi/
Iancu nu a primit portofoliul pentru a se face loc pentru Grapinni la IMM-uri si pentru ca Nita are sprijin in partid, a adus sponsori. O alta problema a inclinat balanta in defavoarea lui Iancu, de departe foarte bun in meserie, anume ca a fost si el un pic de “baiat destept” si nu s-a riscat ca in cazul lui Fenechiu.
Până pe 9 decembrie 2012 erau clar cine este răul absolut în această țară: Traian Băsescu, PDL, UNPR, UDMR (adică guvernarea ”în interesul național” prin care s-au tăiat salariile și pensiile și multe altele.
După 9 decembrie 2012 constat că avem:
– protocol de colaborare cu Traian Băsescu;
– protocol de colaborare cu UDMR;
– fuziunea UNPR în PSD;
– numirea lui Gabriel Oprea în funcția de vice prim-ministru.
Dacă se mai descoperă un document de colaborare și cu PDL mă întreb oare de ce am fost la referendum și la vot prin ploaie și zăpadă.
Domnul Victor Ponta îl scuză pe Gabriel Oprea în virtutea trădării ”second hand” prin care s-a reușit debarcarea guvernului MRU. Dar oare pentru oamenii care au suferit în acești ani este suficient acest lucru? Pentru părinții care au fost nevoiți din cauza tăierilor salariale să refuze uneori și o ciocolată copiilor cred că scuzele domnului prim-ministru nu au nicio justificare.
Am votat pentru că ni s-a promis că vom scăpa de Traian Băsescu, PDL, Gabriel Oprea, UNPR, UDMR și toți acoliții lor care au guvernat împotriva populației acestei țări, și observ că nu s-a făcut decât o acțiune de tunning a sistemului existent până la 9 decembrie 2012.
Oricum, de abia aștept următoarele alegeri, fiind singurul mod în care încă mai cred cu stupizenie că pot schimba ceva. Deși nu au trecut nici 10 zile de când m-am înșelat încă o dată!
va rog semnati petitia
http://www.opinia1.ro/nu-sunt-de-acord-cu-niciunul-din-cei-propusi/
Dle Tudor,
Din enumerare, ati omis justitia; nu-mi place Nita la Energie; l-as fi preferat pe Iulian Iancu. Cred ca este mai competent.
In rest, puteti sa le transmiteti cerintele unui votant USL, (care in opinia mea este mai important decat un sponsor; sponsorul da banii, dar fara votant, banii pot fi pierduti):
– sa fure mai putin; sa-si bage mainile pana la incheietura, nu pana la umar, sau altfel spus dintr-o legislatura de 4 ani, sa fure 1 an, restul de 3 sa foloseasca banii in interesul romanilor.
– inteleg ca au obligatii, si ca o depolitizare totala a institutiilor nu se poate; sa-si puna obligatiile in posturi care nu afecteaza societatea, si sa puna in posturi cheie, oameni inteligenti, capabili,care stiu meserie.
– sa combata evaziunea fiscala.
Multumesc daca mesajul meu va ajunge la vreun responsabil USL.
Buna seara,
La ora postarii, scriam :
MIERCURI, 19 DECEMBRIE 2012
Proverbe, o rememorare si … restul
“Never say never”, spune un proverb american.
Adica “niciodata sa nu spui NICIODATA”.
“Cumpara adevarul si nu-l vinde, intelepciunea, invatatura si priceperea”, spune o veche invatatura spirituala.
Adica, intr-o traducere de-a noastra, “cine nu are batrani (intelepti), sa-i cumpere”.
Am recurs la aceste doua proverbe din motive lesne de inteles. Cu toate acestea nu doresc sa mai fac vreo referire la cei carora li s-ar adresa. “Zarurile au fost aruncate”, ar fi concluzia unui al treilea.
Totusi, tinand cont de articolul “PNL si PSD si-au impartit ministerele: vom avea un guvern mamut” (http://www.wall-street.ro/articol/Social/141660/guvernul-usl-ministere-pnl-psd.html) si comentariile ulterioare, nu pot sa nu rememorez o interventie facuta cu peste doi ani in urma, intr-o situatie nu tocmai fericita pentru tara, adresata celui care inca nu fusese dublu-suspendat si care este redata in prima mea postare pe acest blog. Pentru usurinta o voi copia, integral, cu singura specificare ca in loc de presedinte trebuie citit PREMIER.
Iat-o:
” Domnule Presedinte,
Mesajul la care ma gandesc de mai mult timp se refera la ceea ce se intampla in culisele institutiei prezidentiale, cu precadere in sfera sfatuitorilor ( consilierilor) Dumneavoastra. Asa cum am subliniat si la prima mea interventie, sunt convins de profesionalismul, performantele si realizarile acestora si ma bucura sa stiu ca ei sunt un sprijin real pentru indeplinirea dificilei misiuni pe care, Domnule Presedinte, v-ati asumat-o in aceasta perioada deosebit de grea si de dificila.
Totusi, as vrea sa va supun atentie cateva nestemate de intelepciune antica, pentru a va reda, mai apoi, motivul pentru care v-am trimis acest, al doilea, mesaj:
“Mulţimea poporului este slava împăratului,lipsa poporului este pieirea voivodului.”
“Cînd nu este chibzuinţă, poporul cade;dar biruinţa vine prin marele număr de sfetnici.”
“Planurile nu izbutesc, cînd lipseşte o adunare care să chibzuiască,dar izbutesc cînd sînt mulţi sfetnici.”
“Căci prin măsuri chibzuite cîştigi bătălia,şi prin marele număr al sfetnicilor ai biruinţa.”
De ce am evidentiat aceste citate ?
Pentru ca ele, desi expuse acum cateva mii de ani, isi pastreaza si astazi veridicitatea.
Ca este asa, o demonstreaza un moment iostoric important din viata unei natiuni atat de controversate si, in acelasi timp, atat de interesante si incitante: Israel.
Pe scurt, istoria antica a acestui stat ii consemneaza pe David si Solomon, ca doi imparati puternici si intelepti care, respectand principiile divine, au reusit sa formeze un stat puternic, intr-o zona plina de dezbinari si conflicte. Prin intelepciune si credinta, au asigurat o dezvoltare infloritoare, transmitand urmasilor principiile pe care sa le urmeze pentru continua prosperitate.
S-a intamplat, insa, ca fiul lui Solomon si nepotul lui David, Roboam, sa uite intelepciunea transmisa de predecesorii sai. In ce a constat acest lucru ?
Fiind solicitat sa indulceasca si sa le usureze viata supusilor sai, acesta s-a consultat atat cu batraniicontemporani cu Solomon, cat si cu tinerii cu care crescuse pe timpul tatalui sau.
Batranii l-au sfatuit sa aduca reforme care sa usureze viata supusilor, subliniind ca acest lucru va produce o slujire vesnica din partea poporului.
Tinerii l-au sfatuit sa puna si mai multe biruri, care sa sigure prosperitate casei impara-testi ( si probabil a lor).
Roboam a nesocotit sfatul batranilor si a aplicat ideile primite de la cei tineri.
Urmarea a fost separarea statului Israel in doua state distincte, cu lupte de aproximativ 65 de ani intre ele si, ulterior, cucerirea acestora de catre alte state, interesate de pozitia geostrategica a acestui teritoriu.
Ca o paranteza, vreau sa subliniez ca am povestit pe scurt aceasta intamplare, fara a sublinia rolul interventiei Divine.
Am facut acest mic comentariu cu speranta ca, Domnule Presedinte, aveti cativa “batrani” de buna credinta, cu care sa gasiti cele mai optime solutii pentru depasirea situatiei actuale si, implicit, pentru stoparea alunecarii continue spre ceva imprevizibil.
Va rog, de aceea, tineti cont ca sunteti Presedintele tuturor romanilor, nu numai a catorva interesati de propria soarta. Si ca, vreti nu vreti, trebuie sa fiti constient ca “ drumul spre dezastru e pavat numai de intentii bune ”.
Caci, din pacate, daca marea majoritate a clasei noastre politice se pare ca este lipsita de orice viziunesi, uitand ca in aceste momente este nevoie, mai mult ca oricand, de unitate, se lasa antrenata in dispute distrugatoare pentru tara, sunt, cu siguranta, grupuri de interese care, exploatand adanca dezbinare caracteristic romaneasca, vor face orice le sta in putinta pentru ca Romania sa nu fie ceea ce trebuie in aceasta zona si in lume.
Poate este timpul ca cel putin unul din consilierii Dumneavoastra sa se intoarca spre trecut, sa incerce sa uite ca traim in secolul XXI si sa incerce sa descifreze din istorie
ceea ce poate fi actual pentru rezolvarea crizei nationale pe care o traversam (inclusiv modul in care state importante, in situatii de criza, au uitat de controversele interne, si de dezbinarile caracteristice pluripartidismului, pentru prosperitate si siguranta lor nationala). Chiar daca acest lucru inseamna si studierea Sfintelor Scripturi.
Caci de acolo am extras citatele sus mentionate si acolo se gasesc multe raspunsuri la intrebari fara raspuns.
Va multumesc pentru atentia acordata, ”
Acesta a fost mesajul transmis Administratiei Prezidentiale in data de 13 August 2010, din dorinta de a trage un semnal de alarma, ca simplu cetatean, pentru ceea ce simteam ca va urma. Si se cunoaste, foarte bine, ce a urmat.
Acelasi mesaj l-am redat astazi deoarece simt ca Premierul Ponta, in particular si conducerea USL, in general, nu au consilieri care sa-i trezeasca la realitate. Sau, daca-i au, nu-i ia nimeni in considerare.
Un Guvern MAMUT cu 22 ministere ?
Pai, daca suntem in criza si trebuie sa reducem cheltuielile, facem ca birocratia sa infloreasca, prin umflarea ACESTUI APARAT ? Nu-i destul ca avem cu 181 de parlamentari in plus (nu am calculat, ci am spus doar o cifra) ? Nu-i destul ca, inca, sug din buget o sumedenie se societati DE STAT, in timp ce particularilor li se tot da in cap cu o fiscalitate inrobitoare si mortala ? Nu-i destul ca aproape 4 ANI doar relatiile “de cumetrie pdl-iste” au fost promovate ? Nu-i destul cata umilinta am indurat de la acei “baieti destepti” ?
E de rasu-plansu cum se duc si actualele sperante.
Dar, “Sic Transit Gloria Mundi”.
O traducere neaosa ar fi : asa a trecut Gloria muntii.
Din pacate, sa nu insemne si :
ASA A TRECUT si GLORIA UNIUNII !.
Acesta este un real pericolul.
Restul a devenit, deja, … can-can.
Publicat de Corneliu-Dan Grosu la 10:29
Cu siguranta ca motivatii pro 20 cu 6 se vor gasi din belsug.
Dar la fel, CU SIGURANTA, nu vom sti adevarul, mai ales in privinta unor nume atat de controversate si contestate, intre care primul este Gabriel Oprea.
Va multumesc pentru atentie.
ASAT-I GUVERN..? PAI IN AFARA DE VREO DOI MAXIM TREI INSI RESTUL SUNT DEGEABA CA SI PONTA ..! USL = PDL = HOTIE SI SECURITATE.! RUSINEEE…..
DACA-I NE MAI TOT AMAGIM O SA AJUNGEM CU TOTII LA CIMITIR .!
DE ASTA IA-M VOTAT CA SA IL PUNA PE REPREZENTANTUL MAFIEI SICILIENE MINISTRU AL ENERGIEI , PE NICOLAESCU MINISTRU SANATATII ETC…
CA SA SE INTELEAGA CU BASE PE SUB MASA, CA SA VANDA DIN NOU RESURSE…
HALAL…. RUSINEEE .!MAI BINE NE-AM TREZI CU TOTII ODATA SI AM DA CU
EI DE PAMANT .! SE PARE CA SPUSELE LUI GOGA SUNT FOARTE VALABILE SI AZI..
TARA DE SECATURI cu politicieni vanduti strainilor ……
In acordul dintre cei doi scrie asa:
“-partile se angajeaza sa evite confruntarile publice inutile, sa incerce solutionarea diferentelor pe teme asupra carora nu s-a convenit in consultari, sa respecte preeminenta uneia dintre parti convenite in tipologia de problematica abordata si sa propuna public optiunile alternative acolo unde diferentele de abordare apar, iar subiectele expuse public nu sunt in masura sa aduca prejudicii la nivel national, ci doar dezbatere pentru perfectionarea optiunilor si cresterea consultarii publice pe aceste teme”
Aceasta este paragraful care il pune intr-un vadit dezavantaj pe dl Ponta:
1. el trebuie sa se duca la consultari ori de cate ori va fi chemat (“diferentelor pe teme asupra carora nu s-a convenit in consultari”);
2. el nu isi va putea exprima public opinia contrara decat daca are argumente tehnice (” si sa propuna public optiunile alternative acolo unde diferentele de abordare apar”)
Sanctiunile chiar daca nu sunt prevazute sunt posibile atat din punct de vedere politic, cat si juridic:
1. politic – dreptul celui care respecta acordul de a sanctiona public pe cel care nu-l respecta. Dintr-o alta perspectiva, Crina Antonescu va avea avantajul de a sustine ca Ponta face ce ii zice presedintele si poate invoca neresprectarea acordului USL-ist si ruperea aliantei politice;
2. juridic – se poate invoca un potential conflict constitutional intre presedinte si premier.
In afara porcinei retardate care e vicepremier, probabil pentru ca-l are finul in suflet, merge…daca fura mai putin decat guvernele Boculete si isi cumpara mai putin Lagavulin, vaca Kobe, plasturi mici pentru basici si Bepanthen decat Unguent.
Ce se poate spune despre noul guvern, poate cam multi. Astept sa confirme, iar despre anumite nume, n-as fi vrut sa le citesc, ca facand parte din guvern. Ma bucur pentru doamnele ministru, cele vechi si cele noi. Cred ca d-na Andronescu ar fi putut face parte din aceasta noua configuratie. Cum se spune ? Sa-i vedem la treaba.
bine ca nu m-am grabit ! inca nu avem guvern 🙁
“Avem guvern. Ce spuneti despre el? | Radu Tudor” was certainly compelling
and insightful! Within modern world that’s tough to do.
I am grateful, Anita
Am avut guvern avem si vom avea, toate au vindut cite o bucatica din tara asta, nu suntem o natiune mare dar avem cam tot ce ne trebuie aici in curtea noastra nu stiu cit o sa mai suportam sa inghitim toate otravurile care ni se baga pe git din import, mincam porci clonati, vite pasari si alte asemenea, traim 50 de ani si murim, pentru ca asta e maxim de viata la romani.
PS. Sa mai facem o revolutie sa vedem ce iese