Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a denunţat, în Parlamentul European, tendinţele naţionaliste şi populiste, susţinând că există riscul unui “război civil” în Europa şi subliniind că soluţia “nu este democraţia autoritară, ci autoritatea democraţiei”.

“Nu putem pretinde că ne aflăm în vremuri normale, există dubii asupra Europei, apare un fel de război civil european, dar nu trebuie să cedăm fascinaţiei sistemelor nonliberale şi egoismelor naţionale”, a declarat Emmanuel Macron marţi, într-un discurs rostit în Parlamentul European, conform publicaţiilor Les Echos, La Repubblica şi postului France24.

“Unii ne spun că cetăţenii nu mai vor Europa. Dar nu cetăţenii sunt cei care au abandonat ideea europeană, ci suntem ameninţaţi de trădarea unor categorii de intelectuali”, a avertizat liderul Franţei, denunţând “naţionalismul”.

6 COMMENTS

 1. Francezii n-au mai avut un presedinte ca lumea de la Chirac. Hollande si Sarkozy doi valeti ai lui Merkel si acum Macron creatie directa a lui Soros ce s-a prabusit spectaculos in sondaje dupa ce francezii s-au prins ce-i cu el.
  Individul isi da aere pe la noi prin colonie debitand niste ineptii colosale. Auzi cica Iohanis munceste ca sa nu lase tara din mana adica sa o tina pe Covesi in functie care controleaza prin dosare viata politica si afacerile si apoi da raportul la ambasada Frantei si Americii.

  Cica vrem sa scapam de independenta magistratilor cand toata Romania a vazut cate protocoale au semnat toti magistratii cu SRIul si cat de controlati erau de acestia!!! Macron ne zice ca erau independenti ! Minciuni colosale de la un mic om de stat….

  Sa se scoata toate protocoalele cu SRI sa vedem cat de “independenta era justitia” in Romania!

 2. Macron suferă de complexul lui Napoleon, vrea o Europa a Egalitatii, Fraternității și Libertății drept pentru care ii trebuie, mai întâi, un război civil pe care sa-l “pacifice”, după modelul post-revoluționar francez; din fericire (pentru istorie) e deja însurat cu o femeie in vârsta, altfel ar fi luat-o pe madam Merkel de nevasta, fără sa se împiedice in considerente demodate (predecesorul a schimbat-o pe Josephine, prima nevasta pentru prințesa Marie-Louise a Austriei, o femeie categoric mai tânăra decât predecesoarea ei), intru unirea efectivă a marilor națiuni in jurul cărora se coagulează “viziunea”, și ar fi fost foarte plicticos pentru spectatori! Nu cred ca are importantă ce spune, își da aere, e bine sa mai așteptăm.

 3. “Unii ne spun că cetăţenii nu mai vor Europa. Dar nu cetăţenii sunt cei care au abandonat ideea europeană, ci suntem ameninţaţi de trădarea unor categorii de intelectuali”
  Ce mincinos! Numai eu am citit in ultimii 5-6 ani zeci de discutii online intre cetateni ai diverselor tari : germania, franta, italia etc…..care spuneau ca nu mai vor in UE si ca de fapt nu vor ca UE sa existe. Problemele enuntate de ei erau multiple, pe scurt : s-au lamurit si s-au acrit de “visul” UE. Asadar Macron minte si bate campii, dar cum dracu’ sa vrea sa recunoasca euroscepticismul atat de evident.
  Si btw. ii place sa se auda vorbind, desigur batand campii.
  Ultima gafa a facut-o cand a zis ca el l-a convins pe Trump (americanii) sa mai ramana in Syria dar Casa Alba l-a pus la punctul pe Macronul francez. Pardon mon cher!…adica politica lor nu s-a schimbat!

  Politico 15 aprilie 2018 :

  Macron says he convinced Trump to stay in Syria
  But White House says policy has not changed.
  By Maxime Schlee

  French President Emmanuel Macron said he convinced U.S. President Donald Trump to stay in Syria and commit “for the long term” but the White House declared its policy had not shifted.
  Ten days ago, President Trump said the U.S.’s will is to disengage from Syria. We convinced him that it was necessary to stay,” Macron said during a two-hour TV interview broadcast on Sunday night.
  Shortly after Macron’s statement, White House Press Secretary Sarah Sanders said in a statement that the U.S. mission to Syria “has not changed.”

  “The president has been clear that he wants U.S. forces to come home as quickly as possible,” she said.

 4. Micul Napoleon al Frantei contemporane asa cum am mai spus-o, vorbeste mult si nu spune nimic. Este posibil ca era marilor oameni de stat sa fi apus, azi cu certitudine suntem intr-un impas major. Sa nu ne tarasca astia intr-un razboi de care nimeni nu are nevoie.

 5. “destinul Europei e legat de cel al Africii”
  nu e un avertisment, e un anunt: rasa neagra va ocupa Europa. Cei care se opun sunt nationalisti, populisti. El pare a fi de de acord cu permiterea migratiei in masa, cam ca si Merkel. Astia conduc UE si impun tuturor planul lor, sub forma de santaj economic legalizat.

  “The migratory phenomenon we are facing will be historic,” declared the French president in a television appearance Sunday night, when he announced that “great poverty”, “climate change”, and “geopolitical conflicts” will see Africans flooding into Europe “for many years to come”.
  To back up his point, Macron pointed to “bombshell” population growth across the third world continent, which he added has been “tremendously well described” by French-American journalist and professor Stephen Smith in a recent book.
  “[Africans] are mostly turning to Europe because the continent [of Europe] is not an island, because of our location, and because Europe has its destiny bound with Africa,” stated the vehemently pro-EU French figure during a two-hour long interview.
  Smith, the Africa expert to whom Macron referred during his appearance on BFMTV, estimates that the number of Africans living in Europe will grow from nine million to between 150 million and 200 million within the next 30 years.

 6. Cine nu e cu noi e împotriva noastră, cine nu gândește la fel ca noi, trebuie obligat sa o facă. Asta ar fi esența discursului macronist. Un personaj penibil. Stânga are si a avut dintotdeauna tendințe totalitare, s-a născut prin revoluții însângerate si lovituri de stat, apoi vine sa promită paradisul pe pământ pt toți. Cu condiția sa fie toți de acord cu ea. Dacă nu, exista soluții precum reeducarea, trimiterea la canal sau eliminarea fizica a “reactionarilor”, celor ce se opun noii orânduiri sau progresismului.
  Diferă doar forma, fondul e comun, cum spunea cineva considerat de stângiști nefrecventabil, “socialismul e laptele bătut al comunismului”. Deci ori esti de acord cu ei, ori Riști sa fii linșat de presa aservita si calificat ca “extrema dreapta”, adică o insinuare așa subtila si subliminala de hitler, Mussolini, rasism, fascism, xenofobie, islamofobie etc, o “reductio ad hitlerum”, dacă te declari naționalist devii xenofob, dacă te declari creștin devii islamofob din oficiu (din cauza de cruciade, inchizitii si câte alte nenumărate nenorociri făcute in numele religiei, văzute însă selectiv, intr-un singur sens), dacă nu ești de acord cu eurocrații bruxellezi si tendințele lor totalitare, sintetizate de macron in cazul de fata, devii eurofob (de parca Europa s-ar confunda cu instituția sau imperiul modern UE), in orice caz nefrecventabil, faci “jocurile Rusiei”, iar dacă mai îndrăznești sa si câștigi alegeri, e musai sa fie activata armata hashtag rezist ca sa te destabilizeze cu orice ocazie.

Leave a Reply