Totul despre valul de praf saharian ce traverseaza Romania.

Un nor de praf saharian afectează România. La Oradea, mașinile oamenilor au fost acoperite de o peliculă fină de praf, în timp ce la Timiș ploaia a lăsat urme de noroi roșiatic pe mașini și pe ferestrele locuințelor.

Deocamdată, reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului spun că nu sunt motive de îngrijorare, întrucât calitatea aerului se situează în parametri normali.

Meteorologii spun că presiunea scăzută din Nordul Africii și din Marea Mediterana a favorizat deplasarea masei de aer cald.
„Sâmbătă, în bazinul Mării Mediterane s-a conturat un ciclon foarte intens care a antrenat o concentrație foarte importantă de praf saharian. Ne afectează pe noi, în zona Europei, în special cel saharian. Praful a fost antrenat, iar apoi s-a ridicat în atmosferă, la nivelul țării noastre, singurul efect este cel de care aminteați. Ne afectează doar atunci când plouă. Praful a venit către sol antrenat de picăturile de ploaie. Sunt afectați în special locuitorii din Europa sudică. La noi in tară, praful se ridică destul de mult în atmosferă, sunt afectați posesorii de autoturisme”, a spus Teodora Cumpănașu, meteorolog ANM.

3 COMMENTS

  1. Semnele urate ramase pe masini,are la baza inclusiv praful de pe strazi,nu sunt maturate si spalate strazile cum trebuie! Totul e pe fuga! Nu-mi motivati “asa e in romanica,sau,asa este in estul europei”, daca ai o afacere,tine-te de treaba,fa munca de calitate! Exista cumva o institutie serioasa de necontestat,care sa urmareasca modul de lucru si indeplinirea sarcinilor de serviciu,care sa pedepseasca aceste firme care nu isi fac treaba? Titul e alandala in romanica! Merge si asa,e principiul pe care se ghideaza politica in orice afacere!

  2. Se pare ca guvernul ..o sa” dupa ce a preluat statistica a preluat si meteo. Pai acum comunismul a fost restaurat. Asa a fost si cu cernobal nimic grav. Ce nu spune doamna mediu este ca a crescut usor si radioactivitatea. Chimicalele introduse cu mancarea nu este nimic grav. Fiti linistiti guvernul va inmormanteaza gratis. Sa fie amendata sahara ca ne polueaza! Pana in 20:20 ne trece. Vorbiti fratilor cat mai puteti. Tudorel si mustafa va pun calus in gura de o sa vorbiti prin semne ca in epoca de aur. Hotii si-au dat lege sa nu le mai poti zice hoti. Tudorel o sa bage la inchisoare si dictionarul limbii romane. In an centenar redus la o zi centenara romanii primesc legi care sa ii bage la temnita. Sa va fie rusine!

  3. … care nu-si iau pastilele la timp: ”Semnele urate ramase pe masini,are la baza inclusiv praful…” sau: ” Exista cumva o institutie serioasa de necontestat…”

Leave a Reply