Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afirmat, joi seara, la „Marius Tucă Show”, că în lunile noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf de infectări cu COVID-19, însă speră ca până atunci să existe medicaţia necesară.

„Dacă reuşim să menţinem un comportamet reţinut putem ajunge la o relaxare mai rapidă. Îmi pare bine că domnul ministru Tătaru a preluat punctul nostru de vedere legat de evoluţia acestui virus, cu vârful în săptămâna după Paşte. Este greu să condamni oamenii că vor să îşi vadă părinţii. (…) Cred că o se depăşim numărul de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri, cred că 12.000, 14.000 ar fi corect pentru sfârşitul lui aprilie. În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf, sper că până atunci să avem medicaţia necesară. Am primit o donaţie de azitromicina de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienţi. Mai este un antiviral în studiu în Japonia şi China şi sperăm să ne dea şi nouă formul aşa îl putem produce”, a spus Alexandru Rafila, la „Marius Tucă Show”.

Microbiologul a punctat că spălatul pe mâini este mai eficient decât spirtul.

„A dispărut chestiunea legată de folosirea banilor, nu trebuie să credem că pe orice punem mâna suntem potenţial infectaţi. (…) Se poartă masca când suntem răciţi şi ne deplasăm. Restul populaţiei poate să poarte o mască în funcţie de disponibilitate. Este recomandată cea chirurgicală şi a doua una din material de bumbac. Mi se pare o greşeală să se recomande batisate sau fulare care nu protejează în niciun fel”, a subliniat Rafila, citat de zf.ro

3 COMMENTS

 1. Doua lucruri uluitoare remarc:
  1.’Statistica’ spune ca vom avea un varf de…Craciun.Ce sa vezi, al naibi virus !
  2.Al naibi virus se trateaza cu un antibiotic ??? Azitromicina e un anitbiotic.
  Specialistii trebuie sa informeze.

 2. Nu virusul se tratează cu acest antibiotic ,ci bolile legate de aparatul respirator ( astm,bronșite etc.) !

 3. Asta inseamna o suprainfectare a plamanului.O suprainfectare apare la 8-14 zile de la infectarea cu virusul SarCov.Decesele insa sunt rapide de la aparitia simptomatologiei…Deci…n are logica.
  In situatia in care existau initial boli ale plamanului, astm, bronsite, sa ne explice atunci raportorii guvernului de ce-i raporteaza , din birou, ca decedat din cauza coronavirus ? Numai INML poate stabili asta !

Leave a Reply