Home Articole Avertisment pentru Romania : riscuri cu virusul poliomielitei !

Avertisment pentru Romania : riscuri cu virusul poliomielitei !

2059
5

Refugiatii care vor ajunge în România din zonele cu risc crescut din poliomielită ar putea avea acest virus si vor fi monitorizati, iar dacă va fi cazul populatia care vine din acele zone va fi vaccinată, a declarat, joi, ministrul Sănătătii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat, joi, care sunt măsurile pe care le va lua Ministerul Sănătăţii pentru posibile cazuri de poliomelită care ar putea apărea ca urmare sosirii în ţară a unor refugiaţi din zonele cu risc crescut prind această boală, el răspunzând că imigrantii vor fi cazati în centrele speciale, unde vor fi evaluati medical si monitorizati.

“Avertizarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe care a transmis-o şi Ministerul Afacerilor Externe îi vizează pe cetăţenii români care vor pleca în zone cu risc crescut de poliomelită. Refugiaţii care vin de acolo ar putea avea acest virus si de aceea vom lua măsurile care se impun – vom monitoriza şi unde va fi cazul vom vaccina populaţia care vine din respectivele zone”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Comisarul european pentru sănătate, Vytenis Andriukaitis, a avertizat, joi, că România este foarte aproape de Ucraina, unde au apărut cazuri de poliomelită, în timp ce în România nivelul de vaccinare este din ce în ce mai scăzut, el spunând că nu înţelege ”acţiunile împotriva vaccinării din România”

“Trebuie să nu uităm că nivelul de vaccinare din România este din ce în ce mai scăzut. Există acţiuni împotriva vaccinului, nu ştiu care este scopul acestui joc nebunesc. Aveţi grijă!”, a avertizat comisarul european Vytenis Andriukaitis

 

5 COMMENTS

  1. Deja sunt catalogaţi! Cu ce au intoxicat aerul sau apa de i-au catalogat în acest fel? După ce şi-au cam atins scopul i-au alungat pe refugiaţi în alte ţări? ”’ori e vaccinul sub piele aşazis-a cipare”’! de fapt totul e afacere din toate punctele de vedere. apropo:cică americanii iau refugiaţi la ei, nu mai au masă de aruncat în război???””sună a genocid în masă, cu scuzele de rigoare, că tot se urla în gura mare că populaţia globului a depăşit 7 miliarde sau cam aşa ceva şi trebuie selecţie prin orice mijloace””’am pus ghilimele că e părerea mea.

  2. Datorita mafiei din zona medicamentelor si a lipsei unui control riguros a medicamentelor si vaccinurilor, a punerii pe butuci a institutului Cantacuzino, riscam sa apara anumite boli disparute de foarte mult timp din tara noastra. Pe vremea mea statul se preocupa ca toti copii (elevii) sa fie vaccinati, mergand la vremea respectiva la controale medicale si vaccinari incolonati pe clase la cabinetul medical al scolii.
    Acest aspect e o problema de securitate nationala.

  3. din pacate de multi ani in romania se intampla un fenomen demential. din ce in ce mai multi parinti refuza efectiv sa-si mai vaccineze copilul invocand tot felul de tampenii citite pe net sau auzite de la diversi vindecatori “naturisti”. s-a ajuns cu dementa la lucruri ce sfideaza logica gen suplimentele alimentare “naturale” din care multe au reclame la tv, au ajuns sa inlature medicamentele in tratamentele unor boli grave. si asa au aparut cazuri de boli care au fost eradicate acum multi ani si exista pericolul reaparitiei altora. problema vaccinarii copiilor devine iarasi extrem de imporatnta pentru sanatatea populatiei si trebuie trata extrem de serios.

Leave a Reply