SRI transmite un avertisment pe pagina sa de Facebook :

Potrivit unei analize a specialiștilor din domeniul cyber, prezentată la workshop-ul CJS Mobile Security (https://goo.gl/MSmA7P), terminalele mobile vizate de amenințările informatice sunt cele pe care rulează sistemul de operare Android, acestea fiind, totodată, și cele mai răspândite de pe piață.
Programe informatice malițioase, precum cele de control la distanță, pot infecta dispozitivele mobile prin intermediul unor aplicații informatice instalate din magazine neoficiale.
Mai multe sfaturi referitoare la cum puteți să vă protejați când navigați pe Internet găsiți aici: http://goo.gl/jGi3iD

7 COMMENTS

  1. Asta cu mesajele ”isis” cu viruşi sau mesaje capcană, pot fi trimise chiar de securitate(se întîmplă în multe ţări străine) strict pentru a fi arestat fără nicio vină deşi nu ai dat like sau nu ai deschis mesajul. Cred că de 2-3 luni de zile am primit atenţionarea de la ai mei. Nu numai pe telefoane se trimit mesaje, pe orice aparatură care funcţionează pe baza de internet!
    Mare şi multă atenţie că aceste mesaje au destule capcane pentru orice! Te trezeşti cu mandat de arestare de oriunde şi mă refer din orice ţară străină!

  2. Well done (un lucru bine facut). Salutam activitatea IT a SRI si asteptam cu nerabdare sa vedem si ce se intampla cu celelalte operatii, in teren, de plida. Fiindca aud ca au fost retinuti niste suspecti pe un tren care venea sau pleca de la Bucuresti, whatever/peu importe si mi-ar placea sa aflu ca mai lucreaza si alte unitati la temele importante cum ar fi terorismul activ, cu explozii, puscoace si pericole reale. Poate asa se vor retrage “trupele ” din campul tactic al justitiei si s-ar dedica misiunii reale pentru care s-au angajat. Iar daca acestea se vor dovedi incapabile de munca de teren, propun sa fie decorati si trimisi acasa cu indemnizatie speciala “soldatii”, ca sa nu incurce lucrurile mai tare decat au facut-o pana acum. Poate ca presedintele va infiinta in curand si niste titluri nobiliare, pe modelul englez, pentru merituoasele personaje care au dus pe culmi statul de drept; tot ne-a explicat dl profesor Nistor, deputat, cum ca Johannis si-a exercitat prerogativele “voievodale” instaland cu fanfara personala ministrii armatei, politiei si afacerilor externe. Ori, daca tot e voievod, macar sa-si poata inobila slujitorii cu acte si danii in regula. Sieahfg adch gehwqeqv00000trebui sa deschida lista.

  3. Este extrem de interesant ca, in ultima vreme, diverse servicii se ingrijesc sa ne instruiasca ce telefoane e bine sa ne luam (bine, pentru cine, as intreba?) si pe care ar trebui sa le evitam.
    Si-as intreba si eu, ca-n poveste: Bunicuto, dar de ce ai urechile asa de mari? Desigur, ca sa te pot asculta mai bine!!

Leave a Reply