Operațiunea poliției franceze desfășurată miercuri dimineață la Saint-Denis, periferie din nordul Parisului, pentru capturarea ‘creierului’ atentatelor teroriste din 13 noiembrie din capitala Franței, s-a încheiat, a anunțat ministrul francez al justiției Christiane Taubira, relatează DPA, care citează mass media franceze preluata de Agerpres.

Potrivit AFP, în timpul operațiunii au murit două persoane, iar alte două au fost arestate.

Unul din cei doi presupus teroristi a fost ucis de fortele speciale RAID ale Politiei Franceze, alta persoana – o femeie – s-ar fi detonat cu o centura de explozibili ce o purta asupra ei. Cei doi teroristi ar proveni din faimosul cartier din Bruxelles – Mollenbeek – unde foarte multi jihadisti si-au gasit adapost.

 

5 COMMENTS

  1. Îmi permit o glumă chiar la mişto!
    HAI BĂIEŢI! NU NE MAI BĂGAŢI ÎN SHENGEN?
    Bă ponosiţilor, ce scriu eu de 2-3 ani de zile? Meritaţi un sikkktir din toţi rărunchii doar pentru că ne aruncaţi în haosul terorii shengen şi vreţi neaparat să implementaţi violenţa în orice! Vedeţi ce înseamnă spaţiul shengen şi care nu a fost pînă anul acesta dezvăluit cu amănunte! Vedeţi că ţara asta a noastră nu are gena violenţei îngrozitoare cu crime sau atentate ucigînd în masă, cum dracu vă permiteţi voi politicienii-perindaţii ca să implementaţi asemenea reforme importate din ţări dubioase? Îmi permit să cataloghez prin ceea ce se dă pe micile ecrane şi cele ştiute de cîţiva ani! De asta aţi înfiinţat şi finanţaţi structuri de forţă şi securitate, doar pentru a introduce criminalitatea prin orice formă în această ţară care e încă liniştită şi-şi vede fiecare de viaţa lui chiar de sărăcia şi corupţia ucide lent???
    Duceţi-vă dreacu cu reformele voastre care le vreţi introduse în inima României!(Radu: scuze pt. duritatea comentariului dar am destule cunoştinţe pe aceste reforme-totul online)

  2. Rezultatul cel mai important al asasinatelor de la Paris este acela ca ideea de solidaritate a revenit pe primul plan in constiinta francezilor; deodata, imi spun prietenii si rudele care traiesc acolo, individualismul pare sa fi murit, toata lumea se intereseaza de soarta vecinului, a colegilor, a prietenilor, mai mult decat de propriile griji, si asta e ceea ce tzine in frau panica. Franta moare dar nu se preda, e o deviza care a revenit in actualitate, cu tot ce inseamna ea la modul concret: incredere, la toate nivelele (nimeni nu mai injura politia, deexemplu) si infratire/fraternite (musulmanii “nostri” exista! Celorlalti le luam cetatenia fiindca ne dezonoreaza pe toti) in fatza celor ce vor sa ne dezbine.
    E un sentiment pe care l-am resimtit si noi, imi amintesc, cu bucurie, in ’89, cand “teroristii” trageau prin toate colturile Bucurestilor si, pana in ziua de azi, refuz sa-i reneg importanta, desi stiu ca ne-am lasat pacaliti de-o cacealma cu iz KGB-Ist. Sentiment care a disparut sub maldarul de cacealmale care ne-a ingropat de 26 de ani incoace si care nu cred ca se va reface la comanda cinica a tehnocratiei recent instalata.

Leave a Reply