Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în zilele cu temperaturi scăzute să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

Ministerul Sănătăţii arată într-un comunicat transmis, duminică, faptul că în cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate – căciuli, mănuşi etc.

“Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea medicului”, se menţionează în comunicat.

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

De asemenea, se precizează că în această perioadă o atenţie specială trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare.

Ministerul Sănătăţii subliniază că locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător, arătând că trebuie evitată utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

În plus, ministerul solicită direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti să monitorizeze măsurile care se impun la nivelul unităţilor sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria şi interna un număr mai mare de pacienţi pe perioada atenţionărilor meteo.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică un cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic, valabil pentru 12 judeţe din sudul ţării şi pentru Capitală.

Astfel, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman va ninge abundent şi se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 centimetri iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Aceste fenomene vor avea loc luni, 26 februarie, între orele 7,00 şi 23,00.

În Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55-65 km/h, local peste 70 km/h şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri. Atenţionarea este valabilă de luni, 26 februarie, ora 10,00, până marţi, 27 februarie, ora 14,00, scrie Agerpres.

 

2 COMMENTS

  1. Doamne fereste,cu panica asta! Au fost ierni mult mai dure,cu zapada de 2-4-5 metri,cu ger mult mai puternic precum cel anuntat,mergeam la munca,copii mergeau la gradinita sau scoala si nu era nimeni panicat,nu inchidea nimeni scoala,gradinita sau lipsea de la munca nemotivat! E adevarat ca nu erau oameni aruncati in strada “oameni ai straztii” cum spun gurile politicie! Acum,cum apare pe harta temperaturi cu 1-2 cifre,gata si panica! Treziti-va oameni buni,e iarna inca! Inca ninge,ince e in putere iarna,suntem in februarie si iarna tine 3 luni de zile calendaristic,dar se mai prelungeste,asa e natura,impacati-va odata cu voi si intelegeti natura! Va place iarna doar pe munte sa va zbenguiti!? Terminat cu panica asta! Noroc ca am activat autocontrolul,altfel eram varza astazi! Nu peste tot e ger puternic sau zapada,sunt in zone mai mici sau mai intinse,e iarna,totusi!
    Ma gandeam azi ce ii leaga pe marii capi de scaunul si functia ocupate,se cearta de nu mai au loc pe micile ecrane dar prin spate,absolut”toti” au codite ascunse si pe aceeasi mana! Ma gandesc ca metoda lui Dragnea cu “actiuni la purtator”de altfel cam legale,gasim peste tot in politica,inclusiv la numitii politic. Acele actiuni la purtator,nedeclarate in declaratia de avere,incep de la societati ,la proprietati,la terenuri(nu se va face in timp scurt cadastru terenurilor sa nu se afle proprietarii si sunt enorm de multi),sa poata fi contestate actele de proprietarii adevarati! O sa ne trezim cu apartamentul,casa si terenul proprietate,ca fiind proprietate a altcuiva! Asa e facuta legea dar nu o schimba nimeni! Vezi si acel ministru al energiei,un limitat,un mut,e pus doar sa execute ordinele,daca ar fi strans cu usa pt ilegalitati,ar plange mai ceva ca fata mare la momentul zero! “Toate ragaliiele au ajuns sa reprezinte tara si poporul asta”! Bre,toate adunaturile au ajuns sa reprezinte acest popor demn si onorabil,acestia pe langa anteriorii,au facut si fac tara si poporul de ras! Nici cu pozitia=mahalaua ghetoista nu mi-e rusine! Urla din rarunci dupa functii si venituri! Pe zi ce trece imi e mai clar “distrugere” daca altfel nu se poate,si,pana la distrugerea tarii,fiecare trage cat poate din ce mai este,daca mai este!

  2. Din comunicat rezulta si: sa nu strige in frig impotriva guvernului, sa nu conteste hotararile guvernului si ale lui mustafa de partid, sa nu conteste haremul de la belina si actiunile lui impotriva romanilor, sa isi cumpere hrana bagata in proteina si haine calduroase din maririle de salarii oferite din averea personala a ministrei nemuncii…… Scaderea temperaturilor nu este in spiritul guvernului care ,,o sa” le mareasca sigur din luna mai. In judetele meteo portocalii guvernul o sa le vopseasca gratis ouale rosii, aduse din Polonia si cu sprijinul Comisiei Daeea pentru Agricultură, Silvicultură și al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale ,,denumită Raftul Românesc”. Deviza ministrei gripelor este ,,o sa traiti cu sanatate ca e mai buna decat toate”

Leave a Reply