Premierul Viorica Dăncilă spune că în vizita sa la Bruxelles a fost asigurată de către preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că până la 1 ianuarie 2019, când va prelua preşedinţia Consiliului Europene, România va fi membru al spaţiului Schengen şi nu se va mai afla sub MCV. Ea a declarat, la Antena 3, că România îndeplineşte criteriile tehnice pentru a fi membru Schengen şi că este o decizie politică, existând ţări care se împotrivesc, iar Jean Claude Juncker va avea discuţii cu preşedinţii acestor state.

“Am discutat cu domnul preşedinte Juncker, mi-a dat asigurarea că România nu va intra în preşedinţia Consiliului Uniunii Europene fără să fie în Schengen şi în acelaşi timp cu sancţiunea MCV. România va trebui să aibă preşedinţia Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, iar până la sfârşitul anului 2018 trebuie ca cele două lucruri atât de importante pentru România să se întâmple. Domnul preşedinte Juncker m-a sigurat de susţinerea dumnealui şi, bineînţeles, de susţinerea pentru România”, a declarat premierul Viorica Dăncilă într-un interviu difuzat sâmbătă de Antena 3.

Ea a afirmat că sunt îndeplinite condiţiile tehnice pentru intrarea României în spaţiul Schengen, iar decizia este politică, fiind state care se împotrivesc

“Am avut asiguări de mai mult timp că îndeplinim criteriile tehnice Aici este mai mult o decizie politică, sunt ţări care se împotrivesc, dar cred că putem rezolva acest lucru prin discuţii pe care să le am atât la nivel naţional cu premierii ţărilor care se împotrivesc, dar şi la nivel european. Cred că asigurarea dată de preşedintele Juncker este încurajatoare şi presupune discuţiile pe care dumnealui să le aibă cu preşedinţii ţărilor care încă cred că România nu trebuie să facă parte din Schengen”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă a discutat cu preşedintele Iohannis despre aceste chestiuni, ea a spus că va avea o discuţie cu şeful statului pentru că este important ca împreună să facă demersurile pentru ca până la sfârşitul anului 2018 România să intre în Spaţiul Schengen, iar MCV să fie ridicat.

“Este o sancţiune nedreaptă pentru România. În momentul în care o sancţiune este aplicată doar la două ţări, iar celelalte state membre nu au aceste sancţiuni şi nu se poate vorbi despre aceste sancţiuni creează un fel de frustrare şi un fel de pedeapsă pe care o aplici doar unor ţări. Acest lucru trebuie încheiat şi este important ca atât eu, în calitate de prim-ministru, şi preşedintele României, să facem toate demersurile astfel încât la încheierea anului 2018 să facem toate demersurile să vorbim despre România ca şi membră a spaţiului Schengen şi MCV să fie ridicat pentru România”, a adăugat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat, marţi şi miercuri, într-o vizită la Bruxelles.

12 COMMENTS

 1. Anchetă făcută în SUA care demască propaganda. Fantomele lui Soros în România.
  Andreea Sava a prezentat la emisiunea „Descoperiți” o anchetă făcută în SUA care arată cum a căpătat George Soros putere în România.
  „Capital Research Center” a publicat joi episodul 7 din serialul despre influența lui George Soros în România.
  „Absolventă a Universității Central Europene și fostă activistă de ONG, Monica Macovei ne oferă un exemplu de prim rang despre cum activiștii aliniați la Soroș au preluat puterea în Estul Europei”, scrie capitalresearch.org.

  • Ma doare in dos de Schengen. Nu mai vrem acolo. Vrem granite solide.
   Ne-am saturat de Uniunea Sovietica Europeana condusa de Germania si marionetele lor gen Olanda.

   MCV? Faceti ce vreti cu el. Who cares?

 2. Cine-l mai crede pe individ? Au cheltuit ingrozitor de multi bani si astia(malacii alcolisti)ne-au mintit(furat)in stil barbar,mai au de furat de ne duc cu presul iar?! Asa pare! Din 2012 am spus ca nu sunt sanse de intrat si ca e un motiv de a goli prin transfer bugetul tarii noastre si cand vor vrea ei,nu se mai poate sau,nu mai vrem noi! Deja tara e goala si cetatenii romani care lucreaza in strainatate,nici nu vor sa mai auda de shengen,isi fac pasapoarte,fie si pentru wc sau baie! Nu mai tine sloganul shengen,cautati altceva! S-au desteptat romanii!

 3. Well, madam Kovesi face bilanț (mâine) și lui Juncker începe sa i se facă bilanțul și amandoi fac ce pot, adică, încearcă sa-și salveze mandatul măcar in ochii trupelor fidele. Madam Kovesi face parte din bilanțul lui Juncker, ca agent de “program” anti-corupție, dar Juncker nu face parte din bilanțul șefei de “agenție” anti-corupție numita Kovesi pentru simplul motiv ca agenții “căzuți” sunt întotdeauna renegați de către agenția centrală și știu ca trebuie sa-și țină gura asupra relațiilor cu centrul dacă vor sa scape de belea. Seful de “rețea”, președintele Johannis, a făcut ce-a putut, la rândul lui, ducându-se la Bruxelles sa se pozeze cu Juncker, iar acum se uita la filme, numai din alea premiate, evident. (Touch me not). Tudorel Toader a făcut-o lata picând-o pe Kovesi la examenul de sfârșit de an, iar “intelectualii” romani l-au făcut pe Tudorel analfabet. Și Dancila a făcut un drum la Bruxelles unde Juncker i-a fi facut promisiunea ca va face țara sa între in Schengen. Cred c-am conjugat suficient verbul “a face” pentru a descrie regimul “lucrului bine făcut” al cărui bilanț începe cu cel al DNA de mâine, 26 Februarie; de partea muzicală se ocupa Chirila iar de acțiunile de caritate, Sora și alți filosofi cooptati in programul “Adopta un pesedist”.

 4. https://www.reuters.com/news/archive/refugee-crisis

  Reuters (trad.aprox.):
  “Europa mareste suferinta migrantilor din Africa care traverseaza Sahara, zice Crucea Rosie, atentionand guvernele sa nu puna securitatea granitelor deasupra “Drepturilor Omului” (Drepturile Clandestinilor?!)

  De cand are omenirea din Africa (nigerieni, ganezi, gambieni) “Drepturi” la tarile Europei?!

  https://www.reuters.com/article/us-migration-niger-ifrc/eu-security-does-not-justify-african-migrants-suffering-red-cross-idUSKCN1G704I

  https://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-germany-food-bank/german-food-bank-draws-fire-over-move-to-stop-accepting-new-migrant-clients-idUSKCN1G72D2

  Pensionarii germani si femeile singure evita sa se mai duca la alimentarele pentru saraci din cauza busculadelor create de familii de migranti fara forme legale venite sa ia haleala gratis. Suferinta cetatenilor saraci nu o vede nimeni?

 5. M-am cam saturat de promisiunile UE. Se vede de la o posta ca aia nu ne agreeaza, este si vina majora a noastra, ca aia n-au incredere in noi.
  Niste adevarati liberali, nu caricaturile de azi, au spus pe buna dreptate “prin noi insine” si probabil ca aceasta este calea Romaniei, cu toate ca este extrem de greu intr-o globalizare bolnava.

 6. si doamna ce o fi promis?
  daca pretul a fi aderarea la Euro ar cam trebui fugit cit ne mai dau voie

 7. Discurs fantezist, propagandistic. Pentru urechile captivilor, sa nu-i lase din stransoare, sa tina aproape. In realitate situatia nu e asa. Nu mai spun cum este ca se interpreteaza ca as vrea raul Romaniei, ca-s tradator de neam daca nu cred o iota din gargara asta ieftina.Vor sa iasa din PES,sa mearga in alt grup, vor sa iasa din UE, ca au gasit ei alt loc mai convenabil pt cei cu dosar. Ei acrediteaza ideea ca UE e un fel de Monica Macovei isterica si rea…Nu este asa in orice grup te-ai duce, coruptia e privita ca o crima morala, e precum pedofilia, traficul de persoane, de droguri. Nu ca la ei n-ar exista dar nu la acest grad,aici totul se invarte in jurul ei. In plus de asta acolo legislatia e facuta exact ca sa descurajeze coruptia, nu sa-i deschida portite, sa o protejeze.Am ajuns sa fim un fel de Ecuador sau Venezuela a Europei.

 8. Dupa cum a comunicat socialista portugheza, colega psd din PE, chiar guvernul roman este cel care minte si informeaza eronat PE, deci nu ma mai iau dupa pesedisti ci dupa comnicate oficiale europene, dancila ca tot grupul infractional organizat de dragnea mint de ingheata apele

 9. Si pentru asta -membru al spatiului Schengen ce trebuie sa mai dam /cedam? resursele oricum le-am dat sau mai avem ceva TENTANT?. Astept de la Dancila transparenta totala. Informare publica in tot ce priveste acest subiect, adica discutiile cu reprezentantii UE.

  Off Topic – comunicatul socialistei portugheze Ana Gomes : guvernul roman minte /informeaza eronat, la o cautare simpla pe google al numelui acesteia este si ea alaturi de Monica Macovei pe lista lui Soros -realiable allies in the European Parliament – aliati de baza a lui Soros in Parlamentul European.
  In 2016 serverul de email al Open Society Fundations a fost spart. Asadar s-au aflat si numele astora.

  Lista contine socialisti precum Ana Gomes, Pier Antonio Panzeri, Juan Fernando Lopez Aguilar : members of European Conservatives and Reformists Group Monica Macovei. Si altii: Liberals Maite Pagazaurtundua Ruiz, Petras Austrevicius and Fredrick Federley; greens Rebecca Harms and Judith Sargentini; and members of the European People’s Party Christofer Fjellner, Lars Adaktusson, and Gunnar Hokmark. Two more signatories to the letter are Anna Fotyga and Sandra Kalniete, former foreign ministers of Poland and Latvia respectively.

  Dancila : “În cazul ei, chiar Portugalia a vrut să îi retragă imunitatea pentru că și-a defăimat propria țară. ”
  Trebuia sa il retraga!.
  Observ insa comentariile unor cititori in media ref articol -reactia PM Dancila la afirmatiile facute de Ana Gomes- oamenii nu o cred pe Dancila ca vezi doamne Gomes e socialista!. Cata naivitate la astia! Adica banii pompati de Soros prin aceste fundatii au miros urat pentru socialisti, sau oricare din orice partid – Soros si-a racolat aliatii de peste tot. E vorba de interese personale, aia care s-au facut slugi ale lui Soros.
  Antena 3 ar trebui sa dea lista asta -aliatii de baza pe care ii are Soros in Parlamentul European, sa o vada toti care nu cred si asa e publica pe net peste tot. O gaseste si un pusti de 10 ani.

Leave a Reply