Depozitele bancare ale rezidenţilor au crescut cu 10,9% în luna iulie, faţă de perioada similară a anului trecut (6,1% în termeni reali), la un sold total de 310,4 miliarde lei, după un avans de 8,5% a celor în lei, şi de 16% a celor în valută, arată datele publicate vineri de BNR.

Comparativ cu iunie, economiile s-au redus cu 0,8%, după o diminuare de 1,4% a celor în lei şi creşterea cu 0,4% a celor în valută.

Exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 14,4%.

Din volumul total al depozitelor, cele în lei se ridicau la finele lui iulie la 206 miliarde lei, în creştere anuală de 8,5%, în timp ce cele în valută s-au majorat cu 16,1%, la 103,9 miliarde lei. Exprimate în euro, depozitele în valută s-au majorat cu 1,1%, până la 22,45 miliarde euro.

Economiile în lei ale populaţiei  au crescut cu 6,5%, la 114 miliarde lei (1,9% în termeni reali), iar cele în valută au avansat cu 19,1%, la 74 miliarde lei. Exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 17,3%.

Pe zona de companii (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), depozitele în lei au înregistrat un ritm anual de creştere de 11%, în lei (6,1% în termeni reali), la un total de 91 mld.lei,  şi de 9,3% în valută (29 mld.lei). Exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor din alte sectoare au crescut cu 7,6%, scrie Ziarul Financiar.

2 COMMENTS

  1. Cat din aceste procente sunt oameni de rand,oameni decenti?
    Aceasta statistica seamana cu cea americana(..)data publicitatii zilele astea, privind consumul de alcool. Ce sa vezi,taria si numele alcoolului nu sunt mentionate. Pe cine au intrebat englezii ca sa faca statistica? Oricum, e garantat si stiut,nimeni nu ii intrece pe americani,londonezi,indieni,rusii si mai e o entitate care consuma masiv alcool cu multe grade de raman dormind in strada sau la receptia hotelului! Mai sunt cateva statistici cam aberante: cu preturile, cu salariile,cu nivelul de trai,cu aerul poluat, cu drepturile omului,care se dovedesc o manipulare mincinoasa crasa!

Leave a Reply