Analistul Bogdan Chirieac, într-o intervenție la un post tv, a spus că este absurd să insinuezi că șeful SRI, Eduard Hellvig, ar face parte din poliția policită, în condițiile în care acesta  a desecretizat protocoalele care arătau că Justiția era aservită fostului SRI, scrie DC News.

“Este pur și simplu absurd să insinueze cineva că  Eduard Hellvig este  parte a poliției politice”, a spus analistul Bogdan Chirieac.

Discuția a avut loc în cazul dezvăluirilor ultimelor protocoale semnate între SRI și Parchetul General în decembrie, 2016, cu câteva zile înainte de desfășurarea alegerilor parlamentare.

“În primul rând, unul dintre protocoale  este tehnic și nu este secret, deci nu are nimic de a face cu vechile protocoale semnate de fosta conducere a SRI cu fosta conducere a Parchetului General. Al doilea protocol a fost semnat în virtutea inerției și a fost anulat chiar de Eduard Hellvig după mai puțin de două luni de la semnarea acestuia.

Într-o instituție precum SRI, vechile practici mor greu. Nu este ușor să transformi SRI, pe cale să devină mai rău decât fosta Securitate înainte de 2015, într-un serviciu de informații  modern al unui stat democratic, cu adevărat democratic, membru NATO și UE.

Eduard Hellvig a  desecretizat protocoalele care ne-au arătat că Justiția din România era aservită fostului SRI. Faimoasele culoare din Justiție au existat cu adevărat. La vremea respectivă, chiar pentru istorie, cineva le va descrie și le va documenta  pentru ca România să nu mai trăiască niciodată o asemenea perioadă. În acest moment, cred că aripa veche din SRI, cea trimisă la pensie de către Eduard Hellvig, încearcă  un atac împotriva sa. E un subiect colateral și un atac gratuit care nu va aduce niciun serviciu nimănui” a spus Bogdan Chirieac.

 

4 COMMENTS

 1. Mie imi miroase ceva mai multe,facute si nedesconspirate! Ceva afaceri bazate pe anumite intelegeri sau protocoale(ilegalitati sau la limita legii) bagate destul de ascuns si nu se vor descoperite.

  • Poate am eu halucinatii…

   Ma uit la A3 si la LUJU si vad semnatrura domnilor Hellvig si Lazar pe un protocol secret din 2016.

   In timp ce Hellvig denunta in primavara lui 2018 protocoalele din 2009 dar semnase altele noi in 2016. Si atunci nu e fff clar ce se intampla? Cum spunea Razvan Savaliuc acum o ora la A3 : credea ca ne ia de fraieri.

   ———-

   Desigur domnul Chireac e alunecos ca intodeauna si se face ca nu pricepe…dansul ataca sistemul dar niciodata pe sefii lui cei mari.

Leave a Reply