Aveti incredere ca masurile fiscale pentru 2018 luate de Guvernul PSD-ALDE vor fi de bun augur pentru economie, pensii si salarii?

http://www.fic.ro/Documents/view/Scrisoare-privind-transferul-contributiilor-sociale

 

19 COMMENTS

 1. Se poate raspunde doar daca se cunoaste pragul valoric al binelui pe care ni-l doresc guvernantii asa cum vor sa defineasca pragul valoric de la care să fie incriminat penal abuzul în serviciu.

 2. Etalonul meu sunt ambasadele. Dacă ambasadele tac atunci beneficiarii măsurilor sunt străinii, iar dacă ambasadele se isterizează atunci beneficiari sunt românii. Și cum de această dată ambasadele tac mâlc, deduc că măsurile fiscale nu avantajează românii.

  • Stai nițel, că nu-s proști! Întâi așteaptă ca să devină FAPTE, nu ZVONURI, după aia hăulesc și ambasadorii sufletului…

 3. Simpla vrajeala ca “o sa creasca salariile cu 25%” si de fapt creste doar brutul prin trecerea contributiilor iar netul in mana ramane la fel ar trebui sa fie motiv de neincredere pt toata lumea !

  Eu ma mir cum de dvs. si altii ca dvs. care au activitati independente, sunt plati pe drept de autor sau au profesii “liberale” nu se revolta pentru ca va creste contributia de la 22% la 35%. Practic sunt cateva sute de mii de oameni “fara angajator” care vor plati mai mult !

 4. Simpatic este Bădiță și ai lui „Corupția ucide” care cer marilor companii din România să se împotrivească unor măsuri fiscale care le avantajează! Bădiță n-a înțeles un lucru elementar. Dacă ia chiloții pe dos se schimbă doar vremea, nu și vremurile!

 5. Mutarea contributiilor si impozitul pe cifra de afaceri sunt de foarte bun augur.
  Cand au vazut salariile brute din legea salarizarii, oamenii au calculat netul pe formula de acum si nu pe cea noua. De aici ar aparea unele nemultumiri. Cei cu mintea ingusta ar putea spune ca fata de ce salariul net si-au calculat ei, vor avea o mai putin. Doar ca, toate contributiile merg in contul angajatului la pensie respectiv la sanatate. Deci vor fi mai multi bani pentru pensia angajatului si va creste bugetul la sanatate.

  Inca astept o masura prin care firmele sa isi declare adevaratul profit si acesta sa fie impozitat corespunzator…Aici, cam toata europa cauta o formula.

 6. Multa lume se intreaba de ce muta guvernul contributiile…
  Raspunsul e simplu. Statistic, pentru 3 din 10 angajati, angajatorul nu plateste cele 22,75% contributii. Si nu pateste nimic pentru asta.
  Dupa mutarea contributiilor, e fapta penala daca nu platesti contributiile. De fapt, guvernul muta niste taxe astfel incat sa fie fapta penala neplata lor. Ma astept ca datele pe luna ianuarie 2018 sa arate o crestere uriasa a incasarilor din aceste contributii fata de ianuarie 2017.

 7. E cea mai mare rușine pe acest pământ putred de corupt de interlopi cu legitimație de la stat să ai funcție publică la stat și să faci pe păcătosul și necredinciosul , ai devenit urgent un Mare needucat și urgent trebuie să fi demis pentru a reda societății demnitatea ,onoarea și respectul pentru dreptate cetățenilor care vor funcție publică la stat .

  Eu Sunt cel ce trebuie să devin ,Regele Dreptății – Melchisedech-

 8. Zero incredere, nu mai vreau sa mai inventeze alte taxe, accize, contributii, solidaritati de 2% si alte mizerii, vreau sa pastrez ce muncesc nu sa dau totul la stat sa tina milioane de asistati social si sa ii risipeasca si tot felul de proiecte fara finalitate si contracte pe dubioase.

  Ce face PSD este sa redistribuie saracia, asta a facut tot timpul, loveste in aia care muncesc sa tina milioane de paraziti care ii voteaza. Impoziteaza la sange munca si incurajeaza lenea fix asta face socialismul.

  Euro peste 4.6, motorina peste 5.5, roborul a crescut, salariile vor scadea, superbe rezultate, bravo.

 9. Eu ma intreb cum poate sa guverneze un partid daca pana acum, bazandu-se pe strada usor de manipulat sau cu interese proprii, opozitia a blocat TOATE proiectele PSD!
  Apropo, puteti sa numiti un singur proiect al PSD care a trecut fara probleme, fara urlete, tavaliri pe asfalt si campanii pe Facebook?!?!

  • Prietene, chiar nu ai înțeles până acum că partidul aflat la guvernare joacă doar rolul vătafului! Execută doar ce-i comandă stăpânul. Abaterile de la dorințele stăpânului se corectează cu strada, cu feisbucul și cu ambasadele.

 10. Cei care spun NU,probabil ca fac parte din tagma tinerilor farmosi si liber si care au in cap numai semnul # ! Un mic ex. pentru # iezii astia: cunosc persoane care au lucrat zi lumina mai mult de 4-5 ani si au ciuciu in cartea de munca….probabil ca acei bani care trebuiau sa ajunga unde trebuie,s au transformat in ” gipanuri ” !

  • Simt o ușoară confuzie în scrisul tău. Și care este problema dacă pesedeul pleacă de la guvernare?

   • Iti zic eu prietene albastru de ce: pentru ca guvernarea unei tari nu e un joc, nu e ceva de schimbat la 1 an, au castigat alegerile acum au responsabilitatea sa guverneze tara asta intr-un mod responsabil.

    Aici e vorba de stabilitate, nu-s pesedist, nu i-am votat si nici nu o sa-i votez vreodata, dar nu poti sa creezi haos schimband guverne asa unul dupa altul, in plus au majoritate in parlament si majoritatea parlamentara sustine guvernul, astea sunt regulile, altfel e anarhie.

Leave a Reply