Avioane de lupta ale NATO inlatura pericolul rusesc din bazinul Marii Negre

Două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Regale Britanice au executat marţi o misiune de poliţie aeriană în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre, pentru interceptarea unei aeronave a Federaţiei Ruse.

“Două aeronave Eurofighter Typhoon aparţinând Forţelor Aeriene Regale Britanice au executat marţi o misiune de poliţie aeriană în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre pentru interceptarea unei aeronave a Federaţiei Ruse. Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene. Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejon a ordonat decolarea celor două aeronave Eurofighter Typhoon aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană în România sub comandă NATO”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în urma detectării activităţii aeriene a Federaţiei Ruse în apropierea Regiunii de Informare a Zborurilor (Flight Information Region – FIR) Bucureşti în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre.

“Aeronavele britanice au interceptat aeronava SU-24 Fencer prin identificare vizuală a acesteia, în jurul orei 10,50, care, după ce s-a apropiat până la 40-50 km de spaţiul aerian naţional, s-a retras părăsind FIR Bucureşti. Cele două aeronave britanice au executat patrulare aeriană până la ora locală 11,30, după care au revenit la aerodromul de bază. Regiunea de Informare a Zborurilor (FIR) reprezintă un spaţiu aerian de dimensiuni definite, în cadrul căruia sunt furnizate servicii de informare a zborurilor şi servicii de alarmare”, menţionează MApN.

#NATO, #Rusia, #MareaNeagra, #Romania

4 COMMENTS

 1. Off-topic:

  D-le Tudor,

  Va rog sa le spuneti tuturor sa nu mai spuna ca Drula a facut, a dres si ca a spart (a facut ravagii…)!

  Ca orice roman, era sa zic descult, am plecat in concediu in Sinaia. In acest sens am cumparat bilet la trenul international Rapid 346 ce circula pe ruta Bucuresti – Viena, cu trecere si prin Valea Prahovei. Am luat bilet la clasa I, considerand ca daca platesc pot circula civilizat, nu ca in Botswana sau Burundi. A fost, de fapt, o greseala fatala! Trenul fiind international Bucuresti – Viena, si rapid etc., a ajuns in Sinaia cu o intarziere 20 de minute, pentru ca dupa proba de frana pe care a facut-o dupa ce a demarat din Gara de Nord s-a oprit in camp unde a stat cca. 20 de minute deoarece subordonatii D-lui ministru Drula nu reuseau sa porneasca aerul conditionat. Astfel, am circulat in niste conditii greu de exprimat prin cuvinte, in pragul infarctului, in vagon fiind cca. 500 si ceva de grade, multi dintre pasageri facand bale la gura literalmente in urma acestui exces de prost gust ordinar al subordonatilor acestui f. mare ministru, Drula gen! Astfel incat, am ajuns in Sinaia cu spume la gura si cu 20 si ceva de minute intarziere, trebuindu-mi o zi intreaga de odihna si de pastile ca sa imi revin dupa tortionarea la care am fost supus de acesti primitivi condusi de marele ministru Drula.

  PS. Daca v-as mai zice ca eu obisnuiam ca in fiecare vara sa imi fac concediul la Sinaia si ca anul trecut, fiind pandemie, n-am mai fost, dar ca in urma cu 2 ani de zile si inainte nu mi s-a intamplat niciodata un astfel de eveniment ordinar, si ca in acele vremuri era intamplator PSD la guvernare, s-ar putea crede ca am postat tot ceea ce am scris pentru ca as fi nu stiu ce sustinator al PSD, dar tot ce am povestit este pentru ca m-am simtit absolut mizerabil, si eu si f milti alti oameni, era sa zic fraieri, din acel tren de total borhot (jeg).

  Halal tren, halal servicii, halal tara, halal ministru, halal conditii, vai mama si steaua noastra! Suntem niste zugravi care au luat arvuna 30% pe lucrare, care si-au lasat gaj pompa si sculele dupa care nu mai dau pe-acolo! Tara de…, era sa zic derbedei, spoitori ordinari!

  Toata stima!

 2. Off-topic:

  Povestile despre Orban si Cutzu au avut si au un singur scop si anume, sa faca reclama PNL-ului si Congresului PNL, avand in vedere ca au scazut constant in sondaje. In Romania se stie deja ca scandalul vinde!

  PS. Inca de pe vremea pui Basescu – Sticle am vazut ca toate aceste dezvaluiri gen “pixelul albastru” si ” Sa iti fie rusine, Dinu Patriciu!” nu conduc la nimic si ca cel aflat in culpa iese victorios in final, asa cum a iesit si Basescu – Sticle cu “flacara olimpica” clamand victoria dupa referendumul de demitere la care tocmai ce fusese facut praf. Despre.aceste tactici, strategii etc. caracteristice serviciilor, chiar nu are rost sa mai discutam, fiind deja foarte plictisiti dupa episoade gen jurat cu biblia pe capota masinii etc., episoade dupa care cei care au organizat acele abuzuri ordinare nu au patit oricum absolut ninic nici pana in ziua de azi. Romania, asta e tara si o stim cu totii! Deja ne pricepem la ce e pe-aici!

  Respekt

 3. Off-topic:

  In aceasta tara, ca unui politician care detine o functie inalta sa i se intample vreodata ceva trebuie ca acesta sa faca ceva impotriva camatarilor planetari, respectiv bancherilor mondiali care au decis si decid soarta planetei (proveniti din fostii aurari evrei). Ei sunt cei care au decis soarta si cuplului Ceausescu si caderea blocului comunist, dupa ce Gorbaciov s-a intalnit in prealabil cu Franvois Mitterand, cu Papa Ioan Paul al II-lea si cu George Bush in Malta, in noiembrie – decembrie ’89, hotarand practic incetarea razboiului rece, descentralizarea administrativa a statelor comuniste si trecerea la fostul regim de administrare liberala, adica fiecare se descurca singur.

  PS. Camatarii planetari…

  Respekt deosebit

 4. Off-topic:

  In Romania mai aveam putin si ajungeam la totalitarism de dreapta, foarte multi devenind politicieni de dreapta pentru ca toti au vazut ca a fi PSD-ist inseamna sa ajungi la puscarie sau sa fii urmarit penal de DNA. Este greu si pentru servicii sa organizeze pluripartitism si sa asigure asa-zisa democratie, cu formatiuni gen AUR aparute din necunoscut si cu ONG-isti hahstag de apartament finantate de evreul multimiliardar de origine maghiara Soros, intr-o asemenea tara de “lasi” care fug toti de parnaie si de dosare DNA.

  PS. Greu si pentru servicii sa evite totalitarismul de dreapta si sa asigure pluripartitismul si democratia in Romania, avand asemenea apucaturi parsive! Era sa zic perverse…

Leave a Reply