ÎCCJ a amânat pentru 27 mai pronunţarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu, fiind condamnat în primă instanţă la 3 ani şi şase luni de închisoare. DNA a cerut, însă o pedeapsă mai mare, orientată spre medie.

Instanţa va pronunţa decizia a doua zi după alegerile europarlamentare. Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a fost surprinsă de decizia judecătorilor, mai ales că invocase mai multe excepții.

”Nu am de unde să știu ce au gândit. A fost o mare surpriză, am ridicat o excepție și trebuia admisă, trebuia judecată pe procedura contenciosului administrativ. Nu știu de ce nu a vrut să vină Liviu Dragnea, nu mi-a explicat acest lucru.”, a spus, după anunțarea amânării, Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Decizia amânării a fost luată de judecătorii ICCJ după o zi în care DNA şi-a retras cererea prin care a ridicat două excepţii de neconstituţionalitate, iar avocaţii liderului PSD au ridicat mai multe excepţii de neconstituţionalitate, solicitând amânarea procesului. Dragnea nu a fost prezent la termenul de luni, el fiind aşteptat la sediul Instanţei Supreme de un grup de susţinători.

Adrian Toni Neacşu, unul dintre avocaţii din procesul liderului PSD, declara, la termenul precedent, că este puţin probabil ca instanţa de judecată să se pronunţe înainte de soluţia CCR privind completurile de trei judecători. Toni Neacşu susţinea că, dacă se dă o soluţie în dosar înainte ca CCR să se pronunţe, decizia Curţii Constituţionale nu va mai putea influenţa în niciun fel decizia instanţei deja definitivă. Luni, CCR a amânat decizia pentru 5 iunie şi tot luni Toni Neacşu a cerut amânarea procesului după această dată.

3 COMMENTS

  1. De ce sa comunici sentinta favorabila sau nefavorabila a doua zi dupa alegerile Europarlamantare pe care PSD le considera rezultatul alegerilor parlamentare nationale ?
    Daca iese bine PSD, Dragnea va fi achitat precum merita un “erou” national care a pornit “Jahadul” total in tara??!

Leave a Reply