Ca sa-si salveze propria piele, Traian Basescu il va sacrifica in ultima instanta pe Emil Boc si tot cabinetul sau. Sperind ca va putea adormi simturile manifestantilor care striga de 11 zile impotriva presedintelui si a premierului, Boc l-a sacrificat pe Baconschi. Degringolada puterii e vizibila, incepe sa faca unele concesii. Dar apetitul pentru schimbare totala nu se va stinge. Cei care protesteaza nu s-au retras la repunerea in functie a lui Raed Arafat. Nu vor pleca nici dupa demiterea lui Baconschi, un functionar prea umil si prea putin important in angrenajul acestei puteri. Le dau un sfat celor de la putere : incercati si cu Roberta, e posibil sa mai obtineti citeva zile de ragaz. Cel mult…

34 COMMENTS

 1. Domnule Radu Tudor,
  Nici demiterea Robertei Anastase nu ne mai poate satisface. Oamenii au 3 cerinte clare, care nu pot fi negociate: demisia lui Traian Basescu, demisia guvernului, alegeri anticipate. Abia dupa aceea se poate discuta pe diverse teme. Orice alta actiune/inactiune care nu are ca rezultat indeplinirea cumulativa exigentelor de mai sus, nu este de natura a satisface protestatarii din intreaga tara. Intr-un fel sau altul aceste obiective vor fi atinse. Pentru noi cale de intors nu mai e. Nici pentru ei!

 2. Astazi, acum, Ponta isi arata adevarata valoare, a unui adevarat politician, ca la bara. Sper sa nu ma fi inselat.

  Daa, cu Roberta pan’ la capat.

  Ca un adevarat capitan de vas, dl. Presedinte ar trebui sa paraseasca “nava” … ultimul si, pana nu se scufunda de tot.

 3. baconschi a fost dat afara din cauza cetateanului din Italia (parca) care a dat foc la carnetul de partid.A platit pentru ca nu a tinut situatia in frau in strainatate si nu a anuntat la timp ca nu prea mai au sustinere acolo.Nu boc l-a dat afara pe baconschi,ci basescu.
  (numele pdl-istilor le scriu cu litere mici deoarece acestea au devenit nume comune,ca si ,nesimtit,incult,intolerant,hot sau sluga).

 4. Tapul ispasitor (Baconschi) nu este chiar un “functionar umil si prea putin important in agrenajul acestei puteri”. Din contra! Este cel caruia chioru’ ii datoreaza “succesurile” din 2009 si care, sa nu uitam, a garantat 1 mil. de voturi in 2012 pentru pdl. Oricum, demiterea lui este praf in ochii protestatarilor si nu va avea niciun efect de trimitere inapoi “la cratita” a acestora. Nici demiterea lui miss Roberta nu ar avea niciun efect. Din punctul meu de vedere, aceste acte disperate ale marinelului prin vocea lui boc-poc nu fac decat sa intareasca ambitia si increderea romanilor ca SE POATE sa scapam de aceasta sleahta nenorocita de hoti si fufe. Rand pe rand, vor trebui sa dea socoteala pentru tot ce au furat! Atunci sa le vedem aroganta!

 5. Habar n-am de ce mai trag de timp, orice consilier le poate spune ca fiecare minut de amanare este un chin si-o agravare in plus! Niciodata, nici chiar pe viscol, oamenii astia nu se vor mai opri. Nici o demisie singulara nu-i va multumi. Nici daca marinaru’ crede ca demiterea guvernului si a lui boc ar putea calma lucrurile si poporul din piete sa nu mai ceara demisia lui! Acum nu se mai poate decat la pachet, boc, guvern si, cireasa de pe tort, marinaru’. Nu zic ca o va si face, lucrurile vor capata aspecte grotesti si tragice, nimic pe lumea asta sau pe oricare alta lume, nu-l poate urni din scaun pe marinar. Cum era vorba aia?! Traim timpuri interesante!

 6. Vor incerca orice, sa-si salveze pielea .Vor fi confuzi si penibili . Cred, ca e prea tarziu pt. remaniere si oricum nu cred, ca mai intereseaza pe cineva, acest aspect.

 7. Unul câte unul, vor cădea în continuare, în disperarea băsistă de a-şi salva propria sa piele. Nu va reuşi : mai cad, doi, trei, după care, pedeliştii îşi dau seama că îi va sacrifica pe toţi Băsescu ptr. el şi îl vor trăda.
  Probabil, într-o săptămână două, va fi sacrificat Boc, care Boc, nu prea se mai lasă dus de la Palatul Victoria doar că vrea Băsescu să-l folosească pe post de mieluşel sacrificat. Începe sî mârâie. Eu zic că încep să se mănânce între ei. Nu peste mult timp “măcel” – vom vedea cum Turcanca îi aruncă vitriol în ochi Sulfinei că din cauza ei n-a putut ajunge “ministreasă”, Udrea îi va tăia jugulara lui Boc şi va sări cu ea în braţele lui Băsescu, Monica Iacob Ritzi o va părui pe Eba ptr. că a intrat în rahat din cauza ei şi tot aşa.
  După părerea mea, lovitura de graţie ptr. Băsescu va veni din interiorul PDL-ului, din partea lui Blaga. Cred că Blaga şi Berceanu îl aşteaptă pe Băsescu la cotitură de ani ? Asta nu înseamnă că Blaga şi Berceanu nu-s răspunzători de dezastrul în care ne-a băgat ţara. În orice caz, sunt duşi şi e doar o chestiune de timp.

 8. Primul pas la facut Marco , lu bela in timpul sedintei parlamentului scaunul de langa boc ,,,gooooool,,,,Sa plece,,,sau ,,, vorba lui Crin ,,,P L E A C A .:basescu , a fost si este tinut la putere de;;Curtea constitutionala care ia sustinut toate incalcarile si smecheriile de a incaca CONSTITUTIA si udrm ,grupul minoritatilor si tradatori lu,,,generalul izmana. halal general ,,,,, Unde a plecat : BELA; la cotroceni sau la buda,,,pesta.

 9. D-le Cornel !
  Ati uitat un cuvant greu, cel de vierme.
  Va dati seama cum discuta astia, cand sunt numai intre ei ?
  Tot ceea ce se intampla e numai praf in ochi.

 10. Eu cred ca nici macar Roberta, lasata la “celulita goala” nu mai salveaza nimic. Nici daca o tavalesc prin untura si apoi prin puf de gasca nu mai tine figura…..

 11. Miscarea asta, cu demiterea lui baconschi, e precum “scena balconului”, cand urla ceausescu ca mai da 100 de lei in plus la salariu! :)) Saracii portocali nu inteleg nimic din ce li se intampla! Ei cred ca daca l-au dat pe “nimeni pe lume baconschi” afara va determina populatia sa nu mai iasa in strada si, eventual, sa-i si iubeasca precum ii iubeau acum 3-4 ani! :)) Amuzanti rau saracii…

 12. Domnule Tudor. Vrem ACUM Alegeri Anticipate Prezidentiale si Parlamentare. Altceva nici nu mai vreau sa stiu. Ma intereseaza data alegerilor anticipate. Vom demonstra un an de zile daca este nevoie.

 13. Cred ca Boc l-a revocat pe Baconschi, nu pentru ca i-ar fi pasat de multimea din strada ci pentru ca diaspora a “vorbit” in front, pedeleul din strainatate se subtiaza si e posibil sa nu mai adune un milion de voturi din strainatate.

 14. eu i-as crede DISPERATI cu adevarat doar daca ar da-o pe Elena Udrea afara!pina atunci e doar tragere de timp
  si minciuna ca pina acum!

 15. Baconschi e din esalonul doi,Roberta este din primul esalon si cand va fi aruncata peste bord inseamna ca s-a sfarsit,titanicul s-a scufundat, scapa cine poate pdl-ul este spulberat. Semnalul dat de putere este ca glontul i-a ranit usor deci in consecinta trebuie sa tragem continu la foc automat.

 16. RUSINE, RUSINE TVR.1!!!
  In timpul unor discutii parlamentare atat de importante televiziunea nationala, platita din banii tuturor, transmitea Teleshopping, iar acum au emisiunea in limba maghiara!!

 17. Referitor la problema pe care ati ridicat-o in emisiunea de aseara cu privire la licitatia organizata de UM 0251 Bucuresti (anunt de participare nr. 128026/06.08.2011), as dori sa fac cateva precizari interesante:
  1. La acest anunt de participare ii corespunde anuntul de atribuire nr. 117880/15.11.2011.
  2. Valoarea estimata a contractului a fost de 645161.29 RON cu TVA (desi, in OUG 34/2006 se precizeaza clar la art. 25 “Art. 25 – (1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a estima valoarea contractului de
  achiziţie publică pe baza calculării şi însumării tuturor sumelor plătibile pentru îndeplinirea
  contractului respectiv, fără taxa pe valoarea adăugată, luând în considerare orice forme de
  opţiuni şi, în măsura în care acestea pot fi anticipate la momentul estimării, orice eventuale
  suplimentări sau majorări ale valorii contractului.”). Asta inseamna ca UM 0251 trebuia sa publice valoarea estimata fara TVA 520291.36 RON!
  3. O incalcare GRAVA a HG 925/2006 (normele de aplicare ale OUG 34/2006) o reprezinta valoarea finala a contractului, si anume, 798398.80 RON cu TVA inclus. Asta inseamna o depasire a valorii estimate de 20%. Conform art. 36. alin. (1), lit. e1), oferta trebuia declarata inacceptabila, deoarece propunerea financiara depaseste cu mai mult de 10% valoarea estimata prevazuta in anuntul de participare. Este adevarat ca fiind 3 loturi, valoarea finala pe fiecare lot poate fi mai mica de 10% pe fiecare lot, dar in acest caz, anuntul de atribuire a fost completat gresit de catre autoritatea contractanta, chiar daca pentru toate cele trei loturi a fost un singur ofertant. Astfel, nu se poate stii cat a fost contractul pe fiecare lot.
  4. Daca valoarea estimata nu a fost depasita pentru niciunul din cele trei loturi cu mai mult de 10%, exista totusi o problema: autoritatea contractanta este obligata sa precizeze in fisa de date a achizitiei daca exista sau nu posibilitatea disponibilizarii de fonduri suplimentare. In acest caz, UM 0251 face o singura precizare, si anume, “Ofertele iniţiale (ofertele citite în cadrul şedinţei de deschidere) care vor depăşi limita fondurilor ce pot fi disponibilizate vor fi considerate inacceptabile în baza prevederilor art. 36 alin. 1) lit. e) din H.G. nr. 925/2006.” Problema este ca nu se precizeaza daca exista aceasta posibilitate de suplimentare de fonduri sau nu. Se mentioneaza doar un fragment din legislatie. Astfel, nu se mentioneaza clar posibilitatea suplimentarii fondurilor.
  5. Ceea ce mi s-a parut interesant a fost denumirea contractului: “achiziţie de anumite categorii de muniţii necesare dotării unităţilor Jandarmeriei Române în vederea pregătirii efectivelor de jandarmi”. Pregatire pentru ce anume? Pentru luna ianuarie 2012?
  Imi cer scuze pentru “off topic”, dar mi s-a parut interesant ca ati adus in discutie acest subiect, desi v-am spus despre el in august pe blog-ul emisiunii.
  Ideea este ca, desi ar putea fi corect si nu se incalca art. 36 alin. (1) lit. e1) din HG 925/2006, tot exista o inalcare a art. 2 alin. (2) lit. d) din OUG 34/2006 – transparenta. Necompletandu-se corect anuntul de atribuire, automat nu se asigura transparenta!
  Despre asemenea “licitatii” corecte si cu dedicatie, va voi tine la curent.

 18. Asta este o noua gluma marca traian basescu …
  adica ai iures in tara si tu demiti ministrul de externe:) …
  astia sunt dusi rau …

  ca si cum ai avea arusuri in stomac si iti dai cu crema de plaja pentru arsuri solare

 19. Eu cred ca Basescu isi pregateste iesirea la televizor, care ar putea fi chiar maine, in ziua Unirii Principatelor… L-a azvarlit pe Baconschi tocmai cu acest scop, al pregatirii iesirii lui, ca sa poata sa arate cum a luat el masuri, si cum i-a sanctionat pe vinovati.

  • Mai mult, pregateste razbunarea impotriva poporului! Asta este stilul lui-vezi lupta lui cu politia care l-a caracterizat -JAVRA ORDINARA!

 20. Azi invitati un pdl-ist . Au in gura numai cuvintul DIALOG , DECI …. ar trebui sa vina sa explice … ? ! ? ! Legat de alma roberta , cred ca astia se sinucid, cum sa pui sa vbr. in Parlament 2 persoane contestate in Piata : alma (?) roberta (p- asta n-o poti spala de pacate nici cu productia de detergenti a unei tari /an )si pe udrea – doamna de curte .Apropo de udrea : la Iasi isi pierduse geanta sau s-a intirziat cu livrarea unei genti noi !

 21. Cata demagogie la acest MINCINOS- BOC!
  Ne-a mintit tot timpul,acum continua cu demagogia!
  DEMAGOGÍE, demagogii, s. f. Înșelare a opiniei publice prin promisiuni mincinoase, discursuri bombastice etc., practicată de cineva pentru a-și crea popularitate; purtare de demagog.
  Le e teama de PUSCARIE!
  Asta mic spune ca poporul il vrea pe Basescu, ca poporul ,mintit de fapt , l-a salvat pe Marinar acum 4 ani!

 22. Indiferent ce ar face acum Boc si Baescu, imaginea si competenta guvernului sunt discutabile, adica jalnice. Pana si demiterea lui Baconschi asta dovedeste. Ca nu au nici pe departe idee despre cum sunt perceputi la ora asta. Parerea lor buna stiti de unde provine? De la faptul ca in perioada asta de criza au gestionat in asa fel situatia incat noi romanii vezi Doamne nu am siferit mult. Nu stiu daca e adevarat dar asta nu inseamna ca altii mai competenti nu ar fi reusit macar ce au facut ei. Poate si mai multe. Romanii rabda multe dar e important de ce si pentru cine. Deunazi aud un senator Urban (PD-L) care zice ca renunta la salariul sau din solidaritate cu cei multi afectati de criza. Fatarnicie! Daca vroiau sa faca un gest de acest fel toti cei care pot sa renunte la veniturile bugetare il faceau in asa fel incat sa nu afecteze miile concedieri ale profesorilor sau medicilor. Nu mai ai credibilitate orice ar face. Noi cei multi trebuie sa iesim la vot indiferent daca avem ce vota sau nu. Sa se vada ca vreom schimbarea si sa nu mai castige unii cu 600.000 de mii de voturi din 5 milioane de votanti! Aici aveti mult de lucru cu presa!

 23. Oamenii nu trebuie sa uite cum s-a exprimat presedintele la adresa lui Raed Arafat: “Ghici, ghicitoarea mea…” Aceeasi ignoranta, acelasi spirit superior arogant – mai precis echivalentul “mahalelei inepte”! “Noi vrem respect” este cel mai potrivit slogan al acestei miscari protestatare.

 24. Mesajul puterii catre populatie si opozitie este: Noi de aici nu plecam,nu plecam acasa ca mai avem mult de furat 😀 =))

 25. Le cad si ;izmenele; cade si generalul. Armata adevarata este cu poporul. Felicitari Alexandre .Felicitari Ghorghita.Sa sprjinim acest tanar care este un adevarat ostas roman Un erou al zilei de 24 ianuarie si al Romaniei Viitoare.

 26. Daca as fi Basescu, as cere anticipate, ar castiga USL, as fi demis si dupa 4 ani as candida la un nou mandat conform precedentului Iliescu. In ritmul in care scade PDL nu cred ca in noiembrie vor mai putea fura atat incat sa isi asigure majoritatea tinand cont si de presiunea pusa de Europa prin monitorizarea alegerilor.

 27. Sa nu ne bucuram pentru demisia lui Banconschi. Va primi o noua misiune: ambasador la Paris pentru a rezolva vreo 5 milioane de voturi in caz de alegeri anticipate! :))

 28. Baconschi asta nu era canditatul lor pt. presedintie? S-au lepadat asa usor de el? Sau era doar asa, candidat pana se retrage in favoarea Elenei Udrea?

 29. Base, lasa-ne
  Ca nu picepi o iota
  Cara-te repede
  Sa-aduci ‘napoi o flota.

  Ia-ti si iepele oranj
  C-au facut destul deranj
  Si-aveti grija de linsaj
  Sau de case cu grilaj.

  Tu primar ordinar,
  Ti-ai dat vila în bucale
  Si te dai legendar…
  Dar esti un jidan tatar.

  A familiei boala
  Lu’ a’ mare înca-o hala
  Cu bani de juleala
  Mita si harneala.

  Vai de capul ei notar,
  Noroc de tacsu’ tatar
  Hot, betiv si ordinar,
  Cocotat ca porcu-n par.

  Aia mica la Paris,
  Are o vila ca din vis
  De n-a avut parte
  Nici primarul Lis.

  E analfabeta, tuta
  De-aia o faci nevazuta
  Unde iapa-i muta
  SIDA sa ti-o muta.

  mai adauga si tu

Leave a Reply