Demisia parlamentarilor USL din Camera Deputatilor si Senat este o chestiune de zile, a declarat Crin Antonescu, presedinte PNL, co-presedinte USL. Inteleg din surse politice ca Antonescu este cel care a cerut imperativ colegilor din PSD si PC acest lucru, cu aplicare imediata.

Eu personal cer de un an si jumatate acest lucru. Dupa noaptea neagra a democratiei romanesti, 15 Septembrie 2010, in care numita Anastase Roberta Alma a fraudat impreuna cu 80 de parlamentari ai puterii votul la legea pensiilor, opozitia pare sa fi inteles intr-un final ca nu mai poate sta linga hotii actualului regim.

Vad ca mai sunt unii pe la PSD care o scalda cu acest demers, care le-ar aduce un plus urias de imagine, incredere si intentie de vot.

Sunt foarte nerabdator si curios daca acest angajament al opozitiei va fi onorat.

Asta ar insemna o solidarizare deplina cu miile de nemultumiti care protesteaza in toata tara.

Ar fi probabil sprintul final, pe turnanta, pentru castigarea alegerilor.

Acum se cerne inteligenta de prostie. Sa vedem.

41 COMMENTS

 1. E imperativ sa-si dea demisia cu riscul de a “pierde” cativa soldati. Cu atat mai mare electoratul va aprecia si va atrage atentia Europei prin gestul Unic. Dar astia din PSD.. sa vedem.

 2. Cea mai desteapta miscare : opozitia sa isi dea demisia in bloc, ACUM, si nu sa astepte un oarece motiv (cum ar fi o decizie a CC pro-comaate).
  Opozitia trebuie sa inteleaga un lucru absolut simplu: o demiise in bloc din parlament ii va impinge la 70-75% intenties de vot numai si numai prin ATRAGEREA nehotaratilor.
  Bineinteles, lumea trebui sa inteleaga ca este o ALIANTA de 3 partide care va lua 75% din voturi, si nu un nou FSN.

  D-le Radu Tudor, va rog sa continuati sa cereti demisia opozitiei si sa le argumentati ce castig ar avea ROMANIA prin disparitia PDL , UDMR, unpr daca ei, acum, demisioneaza.

  Dupa cum vad, PNL este acum locomotiva Opozitiei, prin faptul ca au marsat pe ideea cu mitingul si acum pe ideea cu demisia.PSD TREBUIE sa faca acelasi lucru.

 3. Domnule Tudor vreau sa ii vad pe aia care trag de ciolan. Daca cineva va crede ca Alegerile Anticipate vor fi usoare se inseala amarnic. Cei care vor vrea sa candideze vor trebui cautati pina la chiloti. Aici Domnule Tudor va va reveni o responsabilitate imensa sa ne informati corect asupra persoanelelor care vor sa candideze. Lipsa de informatie a romanilor a dus la dezastrul din parlamentul de azi. Tradatori, traseisti, legaturi cu securitatea, hoti, infractori etc.

 4. Fireste ca sunt subiectiva — Crin e omul (nu doar politic)
  care-mi seamana izbitor ca mentalitati, ca principii
  si ca sustinere a necesitatii de-a actiona cu indrazneala
  atunci cand simti ca ai dreptate, cu toate riscurile aferente —
  si din pozitia asta perfect subiectiva nu ma feresc sa afirm
  ca si prin discursul de azi, de-o energie impecabila,
  si prin mutarile politice pe care le-a impus si le impune in continuare
  Crin e de la mare distanta cel mai bun reprezentant
  al valului de revolta actual (si nu doar din strada).
  Crin vorbeste despre demisia in bloc de foarte multa vreme,
  dar din nefericire nici colegii lui de partid, si cu atat mai putin PSD-istii,
  nu sunt coborati de prin vazduhuri in toale albe si cu aureola,
  a intampinat toata rezistenta “necesara” ca sa nu se poata.
  M-am saturat eu de cate ori vorbea pe la diverse emisiuni
  despre necesitatea sustinerii unei decizii atat de radicale
  de catre populatia nemultumita, prin actiuni de protest.
  Tocmai suntem in pragul de a constata ca avea dreptate.
  De strada asculta nu doar puterea, ci si opozitia!
  Ca atare, povestea cu “schimbarea clasei politice”
  nu e valabila decat odata cu schimbarea de atitudine a societatii civile.
  Intamplator mediul politic nu are apucaturi autocorective.
  Doar lideri de foarte buna calitate care a apar o data la foarte multa vreme
  si care nu pot schimba nimic fara sustinerea societatii civile.
  Dar pot schimba o gramada odata cu aparitia sustinerii respective.
  Poate ne-o intra odata-n cap.

 5. Sigur, in teorie suna al naibii de frumos si eroic si te face sa te gandesti ca a mai ramas la un cap, si gata cu ticalosii. Dar inteleg ca nenorocita aia de constitutie, care cred c-o duce tot intr-un sughit, face ca lucrurile sa fie incurcate, neclare si nu prea lesnicioase, fiindca la alcatuirea ei, nici un om zdravan la cap nu si-a imaginat ca ne vom mai impiedica de vreun al doilea ceausescu! Adica s-ar putea ca, odata plecati, sa-si traga si ultimul colt de pres de sub talpi, talpile lor dar si ale iluziilor noastre, si haita de hiene oranj sa se creada singura la volan si sa procedeze ca atare!Oare pedelistii sa cada secerati de admiratie si teama si sa cedeze?! Parca nu prea cred! Sper din toata inima ca usl stie cum e mai bine! Alfel am cacarisit-o!

 6. Daca va reusi Crin Antonescu sa convinga pe marea majoritate din USL sa faca treaba asta…jos palaria in fata lui.Dar e cam greu cu anumite “fosile politice” care nici nu vor sa auda de asa ceva…sa-si piarda ei fotoliile caldute???
  Daca ii reuseste acest demers…ar fi ca o lamaie pt greata pe care o am cand ma gandesc ca va trebui sa votez…Un gest care ar insemna ENORM de mult intr-o tara care nu mai e demult normala.

  Ii tin pumnii…sper din tot sufletul sa reuseasca acest demers.

  P.S.Va felicit si pe dumneavoastra…ati avut probabil o “codita micuta” pe-acolo si dumneavoastra…sunt sigur…:)

 7. Cum se rotesc cadrele daca Diaconescu este numit ministru de externe?
  Nu cred ca PDL cedeaza un minister UNPR-ului
  Minoritatile inafara de UDMR ,maraie si ele.
  Guvernul Boc de astazi are viata mai grea.
  Doar pentru asta a meritat SESIUNEA PARLAMENTARA.

 8. Am ascultat de nenumarate ori o serie de opinii, exprimate chiar intr-o forma categorica, de catre persoane nedocumentate, dar de altfel educate si bine intentionate, privind imposibilitatea legala a desfasurarii alegerilor anticipate, sau desfasurarea acestora doar ca alegeri partiale, urmand ca la implinirea termenului de 4 ani, deci in toamna, sa aiba loc din nou alegeri parlamentare.
  Vreau doar sa clarific acest aspect pe test constitutional, Constitutia fiind singura care ar putea impiedica alegerile parlamentare anticipate, orice alta lege putand fi modificata de catre Parlament.
  Asadar, referitor la alegerile camerelor avem art. 62 si 63 din Constitutie (text preluat de pe site-ul Camerei Deputatilor) care prevad:

  Art. 62 – Alegerea Camerelor
  (1) Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, potrivit legii electorale.
  (2) Organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care nu întrunesc în alegeri numărul de voturi pentru a fi reprezentate în Parlament, au dreptul la câte un loc de deputat, în condiţiile legii electorale. Cetăţenii unei minorităţi naţionale pot fi reprezentaţi numai de o singură organizaţie.
  (3) Numărul deputaţilor şi al senatorilor se stabileşte prin legea electorală, în raport cu populaţia ţării.

  Art. 63 – Durata mandatului
  (1) Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora.
  (2) Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului.
  (3) Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri.
  (4) Mandatul Camerelor se prelungeşte până la întrunirea legală a noului Parlament. În această perioadă nu poate fi revizuită Constituţia şi nu pot fi adoptate, modificate sau abrogate legi organice.
  (5) Proiectele de legi sau propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent îşi continuă procedura în noul Parlament.

  De asemenea tot in cadrul Constitutiei exista si art. 89, in cadrul capitolului dedicat Presedintelui, care prevede urmatoarele :

  Art. 89 – Dizolvarea Parlamentului
  (1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
  (2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.
  (3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.
  Incep cu art. 89, ca sa il eliminam definitiv din discutie. Acest articol statueaza o prerogativa a presedintelui, un atribut, sau altfel spus ii acorda un mandat, in baza caruia in situatia in care in parlament nu se poate intruni o majoritate, absolut necesara guvernarii tarii, acesta poate dizolva parlamentul, in vederea reluarii alegerilor parlamentare, cu scopul evident de formare a unei majoritati parlamentare, in vederea guvernarii.
  CONCLUZIE : acest articol nu reglementeaza in nici un caz si sub nici o forma desfasurarea alegerilor parlamentare, ci doar creaza o parghie la dispozitia presedintelui pentru rezolvarea punctuala a unei posibile situatii.
  Alegerile parlamentare se desfasoara conform art. 62, aliniat 1, potrivit legii electorale.

  Durata mandatului conform Constitutiei, art. 63, aliniat 1, pentru deputati si senatori este de 4 ani si poate fi prelungita in conditiile prevazute de art. 63, aliniat 1, 2 si 4.
  Constitutia nu prevede alegeri partiale ci legea electorala, care putea tot atat de bine sa nu prevada alegeri partiale, mandatul eliberat putand sa fie ocupat la urmatoarele alegeri parlamentare (aceasta alternativa este o practica cunoscuta).
  Constitutia nu prevede nici alegeri anticipate, nici nu este necesar, pentru ca incetarea mandatului la initiativa alesului este in competenta si la decizia exclusiva a alesului.

  CONCLUZIE : daca toti parlamentarii isi dau demisia, este logic si normal sa aiba loc alegeri parlamentare, iar in conformitate cu prevederile Constitutiei, art. 63, aliniat 1, mandatul acestora este de 4 ani din acel moment.

  CONSIDER CA ACEASTA CONSTITUTIE ESTE UNA BUNA, INSA INTERPRETAREA CU REA CREDINTA SI CU REA INTENTIE A TEXTELOR CONSTITUTIONALE POATE CREA IMPRESIA UNEI CONSTITUTII CU MULTE LACUNE.
  Orice constitutie existenta in lume, interpretata in acest fel poate fi catalogata ca una deficitara, sau necorespunzatoare. Cu alte cuvinte la interpretarile care se fac de catre unii conationali nici o constitutie din lume nu ne-ar putea satisface.
  Nicio constitutie nu poate sa prevada in textul sau toate situatiile care pot sa apara.

  • Ceea ce uiti este ca in 1989, 22 decembrie, Marea Adunare Nationala, Guvernul si presedintele nu au pierdut puterea conform Contitutiei din acele vremuri (aia din 68).

   Sper ca puterea sa nu alege calea violentei, pentru ca Opozitia in afara parlamnetului = greva generala.

   Dupa asta sunt doar DOUA cai:DICTATURA sau ALEGERI ANTICIPATE.

   Basescu , din pacate, va alege prima cale.

 9. Ar avea curaj oare boculet sa organizeze alegeri pe colegiile vacante pentru 5-6 luni de zile???…cand principalul motiv pt comasate a fost aberatia aia cu 20 mil euro economie???…pai ar fi aberatie si sinucidere politica in direct.

 10. Apropo…sustin in totalitate demersul tau pe care il consider ca fiind singurul raspuns corect si posibil la solicitarile societatii, in conditiile in care puterea sfideaza in continuare poporul roman.

 11. Domnule Radu Tudor vreau sa spun ca felul in care opozitia se misca si se comporta zilele astea m-a dezamagit complet sunt foarte vocali in declaratii si discursuri spun ca o sa plece din parlament dar de fapt nu vor sa plece le place la ciolan si la combinatii cu cei de la putere…

 12. Vai de capu’ vostru sa iasa vreo 2 milioane in toata tara…sa vezi ce uitati voi de regulamentele voastre care “nu va permit sa tineti alegeri anticipate”.
  Si ghici ce???ghicitoarea mea…daca isi dau demisia din parlament cei din opozitie…si voi o tineti pe a voastra in continuare ,probabil asta se va intampla…vor iesi oamenii in strada si veti pleca cu forta de-acolo FOSILE SECURISTE ce sunteti.

 13. Dumnezeule Mareee!!!Câtă răbdare puteți avea!!!
  Apreciem cele 4 demisii de onoare din cardul PNL-ului!
  Bravo lor!!!
  Exemplar comportament!
  Faceți-l bucăți pe nea Nicolicea care după ce că e trădător mai are și tupeu!

 14. Ies din prima zi in strada, si voi iesi pana la sfarsit.
  IUBESC NECONDITIONAT TOTI PARLAMENTARII CE-SI IAU DEMISIA!

 15. Domnule radu te rog spunei domnului nicolicea ca trebuie sa mai faca scoala sa stie ce sa raspunda cand cineva ii adreseaza o intrebare asa cum am mai zis sunt toti de la guvernare niste umanoizi nu oameni ne sfideaza sunt plini de aroganta dar stiti domnule radu aceea zicala romaneasca prostu daca nu-i fudul nu-i prost destul asa si cu cei ce astazi conduc aceasta tara dar ii vom birui impreuna vom reusi sa scapam de ei curand

 16. Daca demisioneaza TOTI din parlament,atunci opozitia nu mai exista si ASTFEL PUTEREA DEVINE UNA ILEGITI-MA IN STATUL DEMOCRAT ROMAN ,PENTRU CA NU MAI ESTE tinuta in “functie” de opozitie si statul devine unul DICTATORIAL in care anumite persoane ar detine INTREAGA PUTERE.
  Ce o sa faca atunci puterea,o sa traga in manifestanti?
  O sa fie OBLIGATI sa recurga la alegeri anticipate.
  Altfel orice LEGE devine ilegiti-ma deoarece NU ar avea cvorum.

  Cum e domnule Nicolicea?Fara opozitie in parlament mai exista cvorum sau nu?Daca exista atunci v-a anunt cu drag ca sunteti castigatorul unui stat COMUNIST ,DICTATORIAL dar NU democrat.

  • Din păcate, pe trădătorul Nicolicea nu-l doare nici la doi metri de bască de ceea ce spui şi susţii CORECT, tu. Nici pe el, nici pe ceilalţi trădători : Diaconescu, Oprea Sârbu, “zdrenţe” d`alde Onţanu, Solomon, Ciuhodaru, Piedone şi alţii adunaţi în oala asta de rahat băsist sub titulatura de UNPR.

 17. Pont pt nicolicea…deja avem cel mai de jos rating.
  Pontul 2 : sa isi pregateasca bagajele, ca vine un ”mic” tsunami.

 18. De ce tot vorbiti de onoare la postul TV Antena3, respectiv de demisia Guvernului Boc si a presedintelui Basescu, cand patronul trustului Intact, senatorul Dan Voiculescu, desi a fost dovedit ca informator al Securitatii comuniste, nu isi da demisia din Senat si, mai mult decat atat, este unul dintre cei care trag sforile in alianta USL?

  • Luciene, mai insistă puţin p`aci, că dacă te obsearvă psihopatul de la Cotroceni, până să-şi rupă gâtul de tot, poate te bagă cu japca pe gâtul PDL-ului să te facă Ministrul de externe al României în locul lui Baconschi. Ştii, PDL-ul nu prea se îndură să dea acest portofoliu UNPR-ului (zice-se), aşa că … “pedalează puternic” aici cu “Sus Băsescu” , “Sus Boc”, “Sus Doamna Udrea”, “Guvernul face bine”. Totul e să fii câtuşi de puţin cretin, puţin analfabet şi ceva mai mult penal. Dacă mai ştii să debitezi inepţii de toate felurile dar să fie băsiste, ai toate şansele. Succesuri !

 19. Auzindu-l pe Nicolicea spunind ceva lagat de demisia primarilor daca se strang 300 de oameni in strada (in emisiunea de la Antena3),mi-am dat seama de ce pe la ora 18:30 au venit in Piata Universitatii niste tineri cu pancarte impotriva primarului Oprescu.Deci erau trimisi de UNPR!Manipulare ordinara!
  Domnule Tudor sunteti in emisiune,sigur l-ati auzit spunand asta.

 20. profetie: daca opozitia nu isi da demisia din parlament in toamna vor pierde detasat alegerile in favoare pdl si acoliti…..deja au pornit rotitele…”tara e pe un drum bun, vom reda salariile”, plus ceva plasute si pa mamica pdl forever in Romania.
  USL DEMISIE IN BLOC SINGURA MUTARE POSIBILA IN ACEST MOMENT

 21. Nu zile ci ore. Au inceput demisiile. ALEGERI ANTICIPATE Parlamentare si prezidentiale. ATIT si nimic mai mult

 22. salut radu , dobitocul asta a luato exact ca ceausescu mai dam o suta mai amanam o taxa? ar fi o mare gresala sa renunte protestatari acum, eu traiesc in anglia si am fost si eu o zi la protest in fata ambasadei dar nu mai pot veni locuiesc la 700 km de londra stii lucrez de mult aici si mai striga colegi la mine :romane: stii ce tate ma irita ? nici nu ai idee.

 23. eu acum am ajuns acasa din piata matei corvin din cluj,am fost in fiecare zi si voi merge pana la capat.Domnule Tudor vreau sa va spun ca am un loc de munca si eu si sotul meu,avem o fiica studenta la drept(fara taxa)si noi am terminat o facultate la fel fara taxa,spun toate astea ca sa punctez ca suntem ‘viermi cu scoala”si iesim in strada pt a ne recupera demnitatea si pentru a pute sa ii spun ficei mele ca daca invata bine va ajunge ‘om mare’nu ca trebuie sa se inscrie in partid sa ppoata avea un loc de munca.Tip cu tarie imppotriva acestui guvern,acestui presedinte care ne jigneste inteligenta si ne face sa ne fie rusine ca suntem romani.Bineinteles ca frustrarile si ura si dispretul si greata sunt nemasurate dar ma simt obligata cand vorbesc cu dumneavoastra sa pastrez un limbaj cat de cat politicos.
  va apreciez si va doresc putere de convingere in discutiile cu USL-ul.o seara frumoasa

 24. TANARUL LOCOTENENT A FACUT CINSTE ARMATEI ROMANE .

  DACA LA REVOLUTIE ARMATA NU RESPECTA PRIMUL TEXT DIN JURAMANT RAU CU DICTATORUL SI NU CU POPORUL .

  VA ROG SA-L APARATI IN FATA TELESPECTTORILOR VOI CEI DE LA ANTENA .

 25. Sunt sigura ca maestrul Teodorescu ar stii sa o spuna mai elevat: dar acest gest este foarte folositor, dar singur nu duce la nimic. Fara un management electoral, fara un plan clar (sa-l numim un business plan al urmatoarelor 9 luni) opozitia se va pierde in pareri in capitole deplasate si in baloane de sapun. Omul are nevoie de comunicare. Protestatarii au nevoie de randuri mai numeroase. Explozia mamaligii are nevoie de foc iute…

 26. Halucinant, neobisnuit, in acelasi timp mare curaj, un gest pripit tototdata inaltator, un caracter puternic, de respectat.
  Pe mine unul, m-a blocat.
  Cred ca ar fi fost nevoie ca acest om sa fie aparat, asistat, tocmai de dvs, (cei care l-ati chemat la televiziune pentru a va face rating), in drumul sau spre unitate, spre cazarma.
  Probabil vom mai auzi de acest Constantin Alexandru, locotenent al Armatei Romane.

 27. Opozitia mai bine cantareste bine situatia si nu se lasa furata de acte eroice sau de bravada,au mai facut ei un act politic ,,maret,,cand au pierdut sefia senatului. Din solidaritate sa nu ne trezim si opozitia si noi restul intr-o megadictatura cu lustru democrat

 28. Numita Roberta Anastase nu a ajuns sa raspunda inca pentru acest furt pe fata la legea pensiilor.Nu imi vine sa cred ca s-a intamplat in 2010,parca a fost ieri.
  Efectele acestui abuz sunt simtite de foarte multi romani, din pacate.
  Astept sa vad si eu asa cum spui, ce vor face parlamentarii USL.Inceputul este promitator.Radule,asa cum am mai spus, speranta moare ultima.Tu vezi mereu adevarul cu un pas inaintea celorlalti.Ce idee la invitatul Nicolicea de la Ordinea zilei:”dumneavoastra vorbiti metaforic”
  Ce idee i-a trecut prin minte.Eu consider ca vorbesti cat se poate de pe intelesul tuturor, punctual, direct la subiect, concis si cu argumente clare, logice.M-a enervat acest”domn”;el era cel care trebuia sa isi ceara scuze.
  Cele bune,

  Gabriela B

 29. Nicolicea, un alt tradator, e de o nesimtire si impertinenta iesita din comun, nu i se misca niciun muschi al fetei cand spune toate enormitatile.
  Cred ca sta alaturi de Urban … .

 30. Si, daca isi dau demisia ce realizeaza? Se vor organiza alegeri partiale in colegiile lor, si cu asta basta. De ce sunt suparati, ca nu isi pot impune propria vizune in Parlament? Asa e in democratie. Ca tot vorbiti in ultimul timp de dictatura, nu cumva asta e democratia? dictatura majoritatii ? Ai majoritate, iti impui punctul de vedere, nu ai, poti doar sa vorbesti si, daca vorbesti bine, la urmatoarele alageri poate faci de o majoritate.
  Domnule Radu Tudor, sunteti un om destept, nu mai manipulati oamenii si spuneti-le adevarul, alegerile anticipate nu rezolva problema. Nici alegerile in general. Ci doar votul respnsabil. Degeaba faci alegeri, de orice fel ar fi ele, daca atunci cand esti in cabina de vot, nu faci altceva decat sa ii alegi pe cei care te vor fura in urmatorii patru ani. Ca PDL e un partid de hoti e evident. Merita sa plece de la putere. Dar nu inteleg de ce sperati ca USL nu va fura, in conditile in care si in cazul lor avem o certitudine. Ei sunt cei care ne-au furat pana acum cativa ani si, in acest moment, singurul lor merit e ca se afla in opozitie.
  Sper sa nu faceti greseala sa considerati ca sunt unul dintre simpatizantii portocalii care intra pe blogul dvs si posteaza la ordin de partid. Nu. Sunt unul dintre milioanele de bugetari caruia i s-a micsorat salariul in ultimii doi ani cu peste 50%. Am o multime de motive sa-i doresc placti de la putere pe actualii. Dar nu pot sa uit ca mare parte din ceea ce traim astazi li se ,,datoreaza” si USL-istilor. Nu cred ca solutia este doar schimbarea. Asta e cea mai mare manipulare a ultimilor 20 de ani a partdelor politice la care din diverse motive au participat si unii dintre jurnalisti ( si inca mai participa). Ni s-a spus ca una dintre cele mai mari cuceriri ale democratiei este alternanta la putere. FALS!!! Astfel, au avut posibilitatea de a se roti la guvenare si sa aiba doar ei de castigat din asta. Daca mergem pe logica asta, peste patru ani, cand vom fi nemultumiti de guvernarea USL, va vom auzi la Antena 3 indemnandu-ne sa infaptuim schimbarea si sa votam PDL-ul? (pentru ca ei vor fi atunci in opozitie)
  In 2008 am votat cu PDL, nu pentru ca eram multumit de ei ci pentru care eram foarte dezamagit ca nu gaseam in opozitia de atunci proiecte si idei de mai bine.Si am crezut ca inca patru ani de opozitie le va deschide mintea si vor genera oameni si proiecte noi, care sa ma faca sa vin la vot si, pentru prima data in viata mea ( am 37 de ani) sa dau un vot pozitiv. Sa votez o ideie, un proiect care sa ma seduca , in care sa cred…
  Din pacate, opozitia de acum e aproape la fel ca cea din 2008. Nu a invatat nimic, nu a generat nimic. Care este marele proiect al opozitiei pentru care va vin sa votez USL? La mine nu tine ca plecarea lui Basescu este suficienta pentru a ne fi mai bine.
  Opozitia a avut la indemana aproape toate televiziunile, astfel ca avea posibilitatea ca in 4 ani sa mediatizeze, zi de zi, toate ideile si proiectele alternative la actuala guvernare dezastuoasa. N-au facut-o, si suspectez ca dintr-un motiv foarte simplu. Sunt incapabili sa ne propuna o alternativa viabila. E mult mai usor sa stai 4 ani in opozitie, sa nu faci nimic, sa astepti greseala adversarului si pe un val de nemultumire populara sa vii din nou la putere pentru alti 4 ani. Si tot asa.
  Domnule Tudor, tare mi-as dori ca dvs si prietenii dvs din A3, sa inteleaga ceea ce am scris eu aici, si, in cazul in care politica postului permite, sa nu mai invitati la emisiuni reprezentantii opozitiei doar pentru a-i peria si ale pune intrebari incomode de genul ,,Nu-i asa ca Basescu trebuie sa plece si sa vina USL la putere?”Mi-as dori sa-i invitati si sa-i supuneti la acelasi regim la care ii supuneti, pe buna dreptate, pe cei de la putere. Si asta dintr-un motiv foarte simplu. Cei din opozitie, e posibil sa ne guverneze in urmatorii 4 ani. N-ar fi bine sa-i cunoastem mai bine? N-ar fi bine sa nu votam USL doar pentru a scapa de Basescu, asa cum de altfel l-am votat pe Basescu doar pentru a scapa de PSD, pe care acum ne grabim sa-l aducem inapoi la guvernare? Ce spuneti? Batem palma?

  • @Catalin:
   Cred ca tu te-ai lovit la cap, halucinezi si nu esti constient de acest lucru…!!! Despre ce majoritate vorbesti? A candidat cumva UNPR-ul in 2008? Majoritatea artificiala la care faci referire s-a realizat cu ajutorul golanilor traseisti, care au fost marginalizati in partidele din care au provenit si care nu au urmarit decat propria indestulare…
   Si daca, (sper ca opozitia isi va da demisia din acest Parlament nedemocratic) s-ar ajunge la alegeri anticipate, cine te impiedica sa votezi asa cum consideri ca iti dicteaza constiinta?!? Eu iti sugerez sa votezi PDL-ul…

   • Da, Ramiro, ai dreptate. Majoritatea pe care se sprijina actuala putere este una artificiala. Nu consider ca e un lucru normal, dar, din pacate nu pot sa uit ca, acest lucru este LEGAL, pentru ca exista o lege electorala tampita care permite acest lucru. O lege, din nou spun din pacate, facuta pe vreamea celor pe care, nu inteleg de ce,ii vrem rapid din nou la guvernare. Uitam ca multi dintre liberali, actual USL-isti, nu ar fi fost acum in parlament daca legea electorala facuta de ei, nu ar fi distorsionat orice principiu democratic in ceea ce priveste alegerile , si nu ar fi permis intrarea in parlament de locul 2 sai chiar 3? Din punctul acesta de vedere, ti se parte un parlament democratic???
    Ca UNPR -ul nu a candidat in alegeri, ca nu avea drept la grup parlamentar, cu toate privilegiile de rigoare, e adevarat. Dar te incalzea cu ceva daca ramaneau independenti si votau cu puterea, sau chiar daca ramaneau in partidele lor si votau totusi cu puterea? Aici nu mai e vorba de legi, de partide ci de calitatea umana, care din pacate ne deranjeaza doar atunci cand suntem direct afectati (noi sau interesele noastre, individuale sau de partid). Nu-mi aduc aminte ca opozitia actuala sa fi fost deranjata vreodata si sa-i fi tratat cu aceeasi unitate de masura pe cei care au defectat din randurile puterii (poate tot golani traseisti, cum pe buna dreptate ii numesti tu, la fel de marginalizati in partidul lor ), trecand din motive la fel de oportuniste in randurile opozitiei, sperand in vremuri mai bune (pentru ei). Daca nu ii stii, spune-mi, ca iti fac o lista cu ei.

    Ce bine ar fi daca am iesi cu totii din aceasta retorica, pana la urma fara niciun sens. Multe din lucrurile care pe buna dreptate sunt reprosate actualei puteri pot fi reprosate si actualei opozitii, pentru perioada in care a fost la putere. Ca sunt mai multe sau mai putine, ca viitorii (adica fostii!!) ne vor fura mai putin decat actualii, conteaza mai putin.

    Din pacate, la actuala stare de lucruri am contribuit si noi, de 22 de ani incoace, neconcentrandu-ne decat pe primul pas sau ,,conducand doar la bara din fata” cum ii place lui Badea sa spuna. Vrem sa scapam de Basescu, dar nu ne intereseaza daca varianta Antonescu este una mai buna.

    Eu personal imi doresc sa nu mai fiu furat si umilit in urmatorii 4 ani, dar daca asa cum se contureaza lucrurile, alegerea va fi intre gasca lui Basescu si cea a lui Antonescu+Ponta, mi-e indiferent cine ma va fura si cine ma va umili.

    Daca tie nu ti-e indiferent, si iti doresti sa fii furat si umilit de gasca lui Antonescu + Ponta, iti sugerez sa votezi USL. In caz contrar, poate iti vei da seama ca solutia este o noua clasa politica. Stiu ca nu e un lucru usor, dar orice lucru greu incepe cu primul pas, iar primul pas din punctul meu de vedere ar fi sa avem luciditatea de a vedea ca, pana la urma, si eu si tu si toti oamenii cu un minim simt al realitatii, avem acelasi interes si ca solutiile nu pot veni de la Basescu , Ponta, Antonescu & Co. …

    • @Catalin:
     Iti dau dreptate dintr-un punct de vedere: avem nevoie de o noua clasa politica! Nimic mai adevarat. Din pacate, noi vom fi de mult “oale si ulcele” cand acest lucru se va intampla…probabil peste 2-3 generatii, cand urmasii urmasilor actualilor si fostilor comunisti, nu se vor mai putea folosi de “relatii” si “cunoscuti” pentru a accede la putere…Tie ti se pare ca avem la acest moment alternative?
     Poate Dan Diaconescu..ce zici?!? =)) Stim cu toti ca toate guvernele au furat…in fiecare campanie electorala, se bateau toti cu caramida in piept ca vor face dreptate si hotii vor plati…Aiurea! E increngatura mult prea mare, nu se mai pot separa..Cat despre faptul ca mi-ar fi sau nu indiferent cine ma fura, pot sa-ti spun ca nu-mi este indiferent: daca nu am de ales o solutie mai buna, prefer un hot care sa nu-mi ia si cenusa din vatra !

   • Posted on se4-i ure4m noroc.este un om cinstit, mtouicnr si serios.trebuie se4 re4mane4 si premier, pane4 la noile alegeriare proiecte, cunoaste mersul, ar fii pe4cat.cred maine, echipele sunt f. inportante.

Leave a Reply