Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, luni, la Guvern, că de la 1 iulie România va avea cel mai mic preţ european la medicamente, susţinând că toată procedura de reducere a preţurilor a fost finalizată, fiind purtate discuţii atât cu CE şi FMI, cât şi cu producătorii şi distribuitorii.

”De la 1 iulie România trece la cel mai mic preţ european la medicamente, aşa cum este normal şi cum confirmă şi contextul socio-economic. Preţurile nu pot fi similare celor din ţările cu PIB-uri mai puternice. Au fost discuţii şi cu Comisia europeană, cu FMI, cu asociaţiile de producători şi distribuitori de medicamente, cu lanţurile de farmacii, ca să asigurăm distribuţia continuă şi să nu fie prbleme în aprovizionare şi este finalizată toată procedura”, a spus Bănicioiu.

El a precizat că toate noile preţuri ale medicamentelor, reduse cu 20 la sută, au fost afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, l-a vizitat, duminică, pe premierul Victor Ponta în Turcia, unde acesta a fost operat la genunchi. Ulterior, Ponta a anunţat pe Facebook că de la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20% – ”o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern”.

 

13 COMMENTS

 1. Se ieftinesc medicamentele cu 20%? Deci e clar, Ponta nu mai prinde 2016 la Guvern. Deja a exagerat cu masurile bune. A suparat deja FMI, fabricile de cherestea din Austria, marile companii farmaceutice, evazionistii, hotii din PNL, pe Iohannis, deja e prea mult. Cum sa faci ma Ponta bine romanilor, te-ai lovit la ceas?
  Lasand gluma la o parte, eu nu inteleg de ce are Iohannis 70% in sondaje, si Ponta doar 38.
  Eu ma intreb, ce a facut Iohannis de 70%?
  Romanii ar trebui sa tina de Ponta cu dintii, ca daca il scapa, nu stiu in cate zeci de ani vor mai avea parte de un premier care sa se gandeasca si la ei.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/06/09/vreau-sa-va-vad-domnule-victor-ponta/

  • Greu de inteles, Cristiane, nici eu nu inteleg cum dracului si pentru ce se mentine Joshannis la 70% in sondaje(daca o fi adevarat ?)
   Asteptarile celor 6 mil. de votanti pentru omul din Sibiu cu 6 vilisoare din meditatii la fizica(?)( primar si el ca si primarul Andrei Chiliman(!!!), au fost(mai sunt) f. mari. Se pare ca multi au uitat politica basista-PPE din 2010 si cand se vor trezi din uitare va fi prea tarziu.
   Pai, da, omul asta nu prea face nimic bun pentru tara, vrea doar un guvern PDL-PNL ca sa puna in practica directivele PPE.

  • 70% pentru iohannis este o vrajeala sereista evidenta cu care se manipuleaza lumea si mai ales se doreste manipularea parlamentarilor,asfel ca acestia, in plus terorizati de DNA,vazand ca si oameni nevinovati sunt persecutati in tara asta,sa stea toti “drepti” si la ordin in fata excrocului 6 Kase,omul banditilor de la PPE. Cine are incredere in Ponta nu poate,sub nicio forma sa aiba incredere in Iohannis,iar 38% + 70% = 108 %,se depaseste tot ceea ce exista… pai cum dracu? S-a calculat cu ceva martzieni cu tot? In realitate Iohannis are maxim vreo 40 % si nici atat.El si cu toata basimea sunt in cadere libera,iar lumea nici nu vrea sa auda de vreun guvern al lui,nici foarte multi din aia care l-au votat. Nu cred ca mai este mult pana iese lumea sa ii strige si astuia:”iesi afara,javra ordinara”.

   • Varzare, esti prostul cu flacari al blogului! Baga un kerosen, ca te-ai trezit din anestezie! Ti-am impins. Pa, pa.

    Un guvern isi finanteaza cheltuielile din taxe sau vanzand obligatiuni publicului. Daca guvernul si-ar vinde obligatiunile bancii centrale, care plateste pentru acestea emitand moneda din senin, masura respectiva ar conduce la hiperinflatie, adica situatia in care preturile cresc cu 50% sau mai mult pe luna. Standardul aur este modalitatea prin care o tara fixeaza oferta de bani si eradicheaza inflatia.
    Banca centrala nu tinteste oferta de bani. Ea isi foloseste controlul asupra rezervei de bani doar pentru a se asigura ca bancile au suficienti bani pe care sa ii tina in ATM-uri si pentru a controla ratele de dobanda pe termen scurt. Influenta bancii centrale asupra ofertei extinse de bani este in general indirecta. Daca creste ratele de dobanda, atunci va reduce consumul si, in cele din urma, oferta de bani. Daca economia este cu adevarat muribunda fiindca nimeni nu vrea sa crediteze sau sa imprumute, atunci banca centrala poate genera rate de dobanda zero si tipari teancuri de bani fara a determina cresteri generale ale cantitatii de bani si ale creditului.
    Cresterea economica a unei tari se bazeaza doi factori, populatia si productivitatea. Populatia determina cat muncitori va avea o tara. Productivitatea sau rezultatul obtinut la nivel de muncitor determina cat de mult castiga fiecare lucrator. Productia totala pe care o poate realiza o tara tinand cont de forta sa de munca si de productivitate se numeste productie potentiala, iar rata cu care aceasta capacitate creste in timp este crestere potentiala.
    PIB-ul este valoarea tuturor produselor si serviciilor pe care le realizeaza o tara intr-un an. PIB-ul bazat pe cheltuieli reprezinta cantitatea totala de bani cheltuiti pe lucruri, iar PIB-ul bazat pe venituri reprezinta cantitatea totala de bani castigate prin producerea de lucruri.
    Cele patru motoare ale cresterii economice sunt cheltuielile consumatorilor, investitiile in afaceri, cheltuielile guvernamentale si exporturile.
    Cheltuielile consumatorilor si gospodariilor reprezinta aproximativ 66% pana la 76% din PIB, investitiile in cladiri, echipamente si stocuri 8% pana la 13%, cheltuielile guvernamentale 18% pana la 20%, iar exporturile 8% pana la 12% din PIB. Cheltuielile consumatorilor reprezinta aproape 2/3 din PIB, Consumatorii contribuie de departe cel mai mult la PIB, reprezentand balastul economiei.
    Alti indicatori economici care ofera o perspectiva mai detaliata asupra economiei sunt productia, imobiliarele si cheltuielile consumatorilor.
    Empiric, inflatia inseamna ca prea multi bani urmaresc prea putine bunuri. O crestere a ofertei de bani conduce la cheltuieli mai mici si la inflatie mai mica. Atunci cand cererea pentru toate bunurile si serviciile este superioara ofertei (adica productiei potentiale), inflatia creste. Atunci cand cererea ramane in urma, inflatia scade. Cand somajul se situeaza sub rata naturala, lucratorii au sanse mai mari de cresteri salariale.
    Deflatia este mai rea decat inflatia. Deflatia e generate atunci cand preturile scad, e mai rara si potential mai daunatoare.
    Deflatia buna are loc atunci cand lucratorii si companiile devin mai productivi si invata sa faca lucruri la un cost mai scazut, descoperind materiale sau modalitati noi mai ieftine de producere, fapt care poate conduce la o posibila scadere a preturilor in timp ce veniturile cresc.
    Deflatia rea are loc atunci cand consumul se prabuseste, iar companiile sunt nevoite sa-si reduca preturile pentru a isi sustine vanzarile.
    Deflatia e mai greu de vindecat decat inflatia.
    Indicele preturilor de import urmareste cat cheltuim pe bunurile importate, semnaland astfel presiunile inflationiste sau deflationiste din afara ori generate de valoarea de schimb a dolarului.
    Preturile aurului sau ale marfurilor raspund la puterea economiei globale, la greve si la vremea rea. Ele sunt un bun indicator pentru a descoperi semnalele premature privind inflatia sau deflatia.
    Cea mai buna inflatie e nici prea mare, nici prea mica. Cea mai potrivita e intre 1% si 3%.
    Despre finantele planetare, FMI si Banca Mondiala fac parte din marele proiect numit Guvernul Mondial. FMI si Banca Mondiala au fost infiintate in 1944, la Bretton Woods, New Hampshire, prin participarea totala a U.S. S-a creat un cartel bancar alcatuit din bancile centrale, care treptat si-a luat puterea de a dicta regulile de creditare catre bancile centrale ale tuturor natiunilor. FMI a primit autoritatea de a emite o noua moneda mondiala fiat numita Special Drawing Rights (SDR) – drepturi de retragere speciala. Pana in momentul de fata, FMI a creat un exces de SDR in valoare de 30 miliarde dolari. Natiunile membre au fost obligate sa isi faca moneda interschimbabila cu SRD. In U.S., SDR deja fac parte din banii legali. SDR deja au acoperire partiala in aur, si cu 2/3 din aurul mondial in posesia bancilor centrale, camatarii mondiali pot sa controleze viitorul economic mondial in orice mod pe care il vor considera a fi cel mai profitabil.
    FMI este controlat de consiliul guvernatorilor sai, care sunt fie sefii diferitelor banci centrale, fie sefii ministerelor de finante nationale, dominate de bancile centrale. Prin puterea de vot din FMI, U.S. si U.K., mai exact Fed si Banca Angliei, detin controlul efectiv. BIS, FMI si Banca Mondiala controleaza cantitatea de bani in lume.
    Razboaiele mondiale sau la scara larga (primavara din tarile arabe, protestele din Turcia pentru aderarea la UE, razboiul din Ucraina care isi doreste “independenta”si aderarea la UE, UE fiind un proiect al globalistilor americani care doresc realizarea marelui deziderat numit guvernul mondial), sunt facute pentru a inlatura rezistenta la ideea guvernului mondial. Ele sunt facute si finantate de marii bogatasi ai planetei, printre care si acest nea Rockefeller.
    Razboaiele mondiale sau la scara larga (primavara din tarile arabe, protestele din Turcia pentru aderarea la UE, razboiul din Ucraina care isi doreste “independenta”si aderarea la UE, UE fiind un proiect al globalistilor americani care doresc realizarea marelui deziderat numit guvernul mondial), sunt facute pentru a inlatura rezistenta la ideea guvernului mondial. Ele sunt facute si finantate de marii bogatasi ai planetei, printre care si acest nea Rockefeller.
    Pentru marii profani in economie si finante ai blogului, printre care si cel care isi spune pe aici @paris, problema de economie: De ce pretul la gaze din tara noastra variaza functie de cat petrol consuma China si India?
    P.S. Inca mai astept raspuns de la marele cunoscator in ale economiei si finantelor al blogului, cel care se autointituleaza pe aici @paris, el tinand sa precizeze in mod expres ca nu este nici manelist si nici magrebian etc.

 2. Dar asta nu trebuia sa se intample din 2012? Parca atunci a fost data acea directiva si parca ei sunt la guvernare din 2012. Ups! Am uitat ca la alegerile din 2012 si 2014 au avut alte oferte catre bobor. Pe asta au pastrat-o pentru alegerile din 2016.

  • “Mihail caine de circ” parca era titlul la un film. Acum inteleg de ce. Cred ca esti si dinamovist asa-i? Nu are cum sa nu fii. Sau poate…. dar nu vreau sa graiesc cu pacat, esti doar un mic, mic, mic PDL-ist? Asa-i? Spune te rog DA, te rog spune DA. Si iao si pe Luisa cu tine si pe

Leave a Reply