DC News preia dialogul meu cu Nadina Campean la Previziuni Antena 3 :

https://www.dcnews.ro/tudose-dragnea-conflict-in-psd-radu-tudor-e-absolut-halucinant_561327.html

Jurnalistul consideră că ”bomboana de pe coliva” relației dintre cei doi a fost faptul că Tudose intenționează să remanieze persoanele care au dosare penale iar Dragnea nu este de acord. Totodată, jurnalistul atrage atenția asupra unei situații ”halucinante”: ca PSD să-și schimbe un al doilea guvern în doar 10 luni, lucru ce ar putea avea consecințe foarte grave pentru România.

Radu Tudor consideră există posibilitatea ”să existe un presupus moment de revoltă majoră în interoriul PSD” iar Dragnea să piardă sprijinul baronilor.

”A fost o tensiune care a culminat cu ieșirea premierului care a recunoscut că nu are o realație bună cu liderul PSD, că acesta încearca să domine sub toate formele Palatul Victoria, să controleze numirile si deciziile.

Au avut un conflict pe ceea ce am subliniat acum o săptămână și se dovedește a fi real: dorința premierului Tudose ca cei care au dosare penale să plece din Cabinet, lucru cu care Liviu Dragnea nu a fost de acord. Asta se pare că a fost bomboana pe coliva relației dintre cei doi. In mod evident lucrurile nu mai pot continua așa, dar pe de altă parte dacă PSD se confruntă cu a doua cădere de Guvern există riscul să luăm în calcul și scenarii mult mai serioase și mult mai dramatice pentru România.

(…)

Se știa de dorința premierului de plecare. Se știa despre conflictul cu Dragnea. De data aceast, liderii îl roagă pe premier să nu plece. Există ipoteza ca faimoșii baroni PSD să nu-l mai sprijine pe Liviu Dragnea ci pe Mihai Tudose și să existe un presupus moment de revoltă majoră în interoriul PSD, pentru felul în care e condus, pentru atitudinea partidului față de Guvern.

E absolut halucianant să câștigi cu 46% alegerile și să ai două căderi de Guvern în 10 luni. E halucinant. Probabil că ei (nr. baronii) zic că e mai bine să se facă o schimbare la partid”, a declarat Radu Tudor, la Antena 3.

 

6 COMMENTS

 1. E absolut halucinant ce se poate intampla pe toata scena politica, de la putere la opozitie.
  Astia uita c-au fost “trimisi” in parlament si-n inaltele lor functii de cetatenii Romaniei, pe banii nostri isi bat joc de o natie intreaga si se joaca cu nervii si asa zdruncinati ai cetatenilor.

 2. Dramatic pentru Romania va fi daca actuala majoritate mai ramane la guvernare.
  Lupta cu Justitia, penali in Guvern si in fruntea Parlamentului, masuri economice care arunca economia in aer si scot oamenii in strada.
  Ce dovezi mai doriti ca din decembrie 2016 or venit la putere o gasca de interlopi si incompetenti? Cu aportul cetatenilor absenti la vot.
  Este momentul pentru anticipate si o noua majoritate, pana nu este prea tarziu.

   • 1. Initial lui Iohannis i s-o deschis si dosar de urmarie penala in cadrul parchetului dar in lipsa de probe concludente acesta o fost inchis. Nu o fost niciodata trimis in judecata pentru fapte penale. Justitia nu se face la televizor si in presa de catre persoane neavizate, ci ea are loc in cadrul parchetelor si judecatoriilor.
    2. Iohannis pe chestiunea Justitiei o cerut responsabilitate si dialog intre Ministerul Justitiei si Sistemul Juridic. Nu poti sa reformezi Sistemul Juridic fara participarea acestuia, In acest moment institutiile din Sistemul Juridic sunt impotriva reformelor propuse cu peste jumatate din magistrati contra legilor.

  • Opozitia nu poate face nimic daca ALDE nu schimba tabara sau nu pleaca destui din PSD cu Ponta. E o chestiune de aritmetica, nu de relevanta a opozitiei !

   PSD inca are puterea desi ei se comporta de parca ar fi in opozitie.

Leave a Reply