Intr-un discurs pe un ton imperativ, presedintele Traian Basescu a decretat ca in urmatoarele 12 luni vor fi inca 300.000 de concedieri din zona bugetarilor. Medici, asistente, invatatori, profesori, lucratori la Posta, CFR, Politie, Finante, Pompieri se vor confrunta in continuare cu realitatea extrem de dura a pierderii locului de munca. Asta pe fondul reizbucnirii crizei, fapt care va apasa si mai puternic nivelul de trai al romanului de rind. Dupa alte sute de mii de concedieri de pina in prezent, tragedia continua. Numarul celor care nu-si vor mai putea plati ratele la banci, intretinerea sau medicamentele se va amplifica exploziv, pina la limita unei explozii sociale.

Afirmatia presedintelui vine in paralel cu recunoasterea unui esec : acela al baietilor destepti din energie. Cu alte cuvinte, statul n-are bani sa mai plateasca salarii la stat, drept pentru care lasa sute de mii de oameni pe drumuri. Dar de unde ar putea sa stringa bani, lasa profituri uriase, de miliarde de euro, pentru niste smecheri, prieteni ai PDL. Marea coruptie din partidul de guvernamint, evaziunea de peste 10 miliarde de euro – toate sunt posibile surse de bani pentru bugetul de stat.

Esecuri grave si repetate ale cuplului Basescu-Boc vor duce tara intr-o noua groapa, mai adinca, mai greu de iesit din ea.

PS : Colac peste pupaza, marele carmaci anunta si ”asumarea” pe noua lege a sanatatii, care va da lovitura de gratie unui sistem si asa subfinantat, cu suferinte cronice cauzate de relocarea banilor cuveniti sanatatii spre privilegiatii acestui regim. Ne asteapta un an de-a dreptul dramatic, pina la alegerile din Noiembrie 2012

25 COMMENTS

 1. Daca nu ii mierlim noi pe astia ne mierlesc ei,pe noi asa ca personal cred ca luptele de strada devin pe zi ce trece o chestiune de zile sau ore. Se pare ca vom fi pusi in fata unei alegeri sa mori in casa de frig si foame sau in strada in lupta cu mizeriile securiste si cu centuristele devenite politicieni.

  • Sau nu.Romanii pot rezista mai mult decat credem. 50 de ani de comunism si-au pus amprenta. S-a putut vedea asta la asa zisele greve sau manifestatii.

 2. Cuplul Basescu Boc ar trebui sa ajunga sa fie “concediat”.Tara nu are nevoie de asemenea personaje nefaste.In fiecare domeniu este nevoie de personal…cum sa concediezi oamenii de care ai nevoie?In spitalele din Romania nu sunt destui medici si asistenete…de asta
  s-a intmplat nenorocirea de la maternitatea in care au murit 5 copii.Este nevoie de personal medical la urgente…asa cum ai spus si tu.Invatamantul nu sta pe roze…Profesorii calificati au salarii mizerabile…poate multi pleaca in afara…locul lor fiind luat de suplinitori…fara o calificare sau experienta pentru a fi buni educatori ai tinerei generatii.Daca reduc personalul la posta vor folosi porumebei in loc? La CFR ce vor face…merg trenurile fara personal?De politie este nevoie mai ales acum cand,pe fondul acutizarii crizei economice, criminalitatea este in curs de crestere,actele de violenta stradala, in familie sunt tot mai numeroase..Fara o politie eficienta, dotata, formata din oameni competenti..vom auzi de oameni omorati pentru 100 de lei..pentru ca la asta s-a ajuns.Pompierii sunt la fel de necesari pentru ca rolul lor este sa salveze vieti omenesti, bunurile oamenilor…Reducerea impusa de Basesecu este o crima premeditata…care ar trebui sa fie pedepsita prin lege.
  Multi dintre cei care vor fi redusi poate au rate asa cum spuneai, pot ajunge la sinucideri (chiar daca sunt oameni absolut normali), familiile lor sunt direct afectate.Vor si fi victime”colaterale” prin reducerea
  personalului medical,a politistilor si pompierilor.
  Viitorul Romaniei este sumbru, asta vedem acum. Pacat de toti cei care s-au sacrificat pe timpul Revolutiei in 89.

 3. Numai 10 miliarde frauda?Poate 60 miliarde.
  Un lucru inceput prost are doua posibilitati de a se termina PROST SAU FOARTE PROST.
  Statul Roman este pe cale de disparitie datorita politicieniilor care in 22 de ani au cancerizat institutiile staului.Cine mai poate salva Romania?Avem noi politicieni cu sange-n instalatie sa fie patrioti cinstiti sa ia taurul de coarne.?Taurul fiind coruptia in toate institutiile statului in special Justitie,Politie,SRI,DNA,ANAF.Sa aiba curajul sa ii puna la punct pe iudomeristi,tigani care tot sapa statul National Roman.Sa aiba curajul sa spuna FMI-ului si BM gata noi santem stapani la noi in tara.Sa reia toate contractele de privatizari si prin o lege .,unde se detecta cea mai mica infractiune,defect de procedura,nerespectarea clauzelor,pret sub pretul pietei la vanzare in acel moment sa NATIONALIZEZE .Sa aba curajul sa iasa in fata Natiunii si sa le zica ca nimeni pe lumea asta nu le va aduce bunastare nici Americanii,UE,Occidentul ci doar jaf si sclavagism.Si ca bunastarea sta in mainiile Romaniilor harnici,inventivi a tineriilor .Sa nu mai fie asa naivi Romanii.aVEM NOI POLITICIENI CARE SA REINTRODUCA LEGEA 18 SI SA O APLICE RETROACTIV DIN 89 .Sa introduca legea functionarului.Ai luat mita,ai dat mita,trafic de influenta,ascundere de probe,prelungirea termeniilor de judecata pana la stergerea incriminariilor,subminarea interesului National,nerespectarea drapelului,eroilor,constitutiei etc etc scos functionarul din serviciul public pe viata si bagat intr-o baza de date si stergerea tuturor aniilor cotizati la pensie.Asa sa o ia de la inceput dar nu intr-o functie publica.Sa vezi ce se vor cumintii banditii.O mai zic ,asupra poporului se exercita GENOCIDU de tip NAZIST.Cu acordul si impunerea FMIsi BM.
  De ce nu faceti un reportaj despre FranksFMI si tariile unde au actionat.Praful si pulberea sa ales de ele.

 4. Faptul ca nici calcati pe cap – romanii mei nu ies in strada sa lupte cu regimul e mai ingrijorator decat ceea ce fac Basescu si Boc .

  Asta inseamna ca oricand vine un securist si-i vrajeste ei vor pune botul si nu vor fi vigilenti si luptatori .

  • Sti de ce nu ies in strada, pentruca nu au alternativa. Cine sa-i inlocuiasca ? Ponta, si PSD-ul lui ? USL-ul alaturi de PDL au contribuit din plin la distrugerea a tot ce exista bun in Romania. Ca nu sunt in stare si nu vor sa faca nimic in favoarea celor multi ci numai si numai pentru propriile lor buzunare au dovedit-o din plin. Si o dovedesc si acum prin comportament si prin programul lor economic care este un mare “nimic” pentru noi. Nimic care sa ne determine sa avem incredere in ei. Ma ingrozeste numai gandul ca Ponta ar fi prim ministru si nu-i exclus ca ministrii sa-i vedem pe Banicioiu si Negoita (partenerii lui Ponta de nebunii sexuale cu minore) sau pe Sova cu contracte de milioane de euro cu statul la Rovinari si primaria capitalei sau baronul Dragnea.
   Nu, lumea e mult prea scarbita ca sa poata merge alaturi de aceasta gasca. Eu si familia mea si prietenii mei asteptam sa-si faca Geoana o formatiune politica.
   Dle Radu Tudor, apreciez totusi la dvs. faptul ca afisati si comentariile cu care nu sinteti de acord. Nastase, Sova, Ponta, O.Vasilescu si altii n-o fac. Stiu ca sunteti un infocat sustinator al cuplului de comici deacum vestiti, Ponta- Antonescu si totusi imi afisati comentariul. Va multumesc pentru asta.

 5. De ce nu mai vor sa iasa romanii in strada !

  “Generatia Ranita” ?! Cu totii am avut, avem sau vom avea varsta dintre 15 si 24 ani. Este virsta la care cu totii ne simtim si ne credem nemuritori !
  Este responsabilitatea guvernelor din lumea intreaga ca aceste energii sa fie folosite mai ales acum spre binele lumii intregi !
  Este de datoria celor care guverneaza lumea sa nu lase ca acele energii sa se acumuleze in nemultumiri va mai apoi sa fie lasate si dirijate sa se materializeze in explozii de furie sociala !
  Care sa fie oare strategiile si scopul proiectului de Globalizare Mondiala ?
  Trecerea la o alta forma de organizare a existentei noastre va trebui sa se faca din nou cu framantari sociale si cu jertfe de sange ?
  Ceeace se intimpla acum in Lumea araba care brusc nu se stie cum si-a redecoperit Demnitatea si Curajul, se pare cam la fel cum ni l-am descoperit si noi in ’89, aceste convulsiuni ale lumii lor vor fi programatic implementate oare si in Lumea noastra ?

  Daca o sa privim la istoria recenta sau mai putin recenta a popoarelor de pretutindeni, vom putea observa ca iesirile in strada, rascoalele, revoltele sau revolutiile au avut loc si au reusit doar daca au fost animate si conduse de Lideri cu Har cu Charisma devotati total cauzei lor !
  Liderii au trebuit sa gaseasca si sa sigure logistica si resursele necesare inclusiv financiare care sa permita desfasurarea cu succes a actiunilor lor !

  Nemultumirile populare pot fi dirijate si exploatate din pacate, inclusiv in directii gresite de catre Lideri si Grupuri de interese Fatarnice, Impostoare straine de adevaratele interese ale comunitatilor in care au actionat asa cum sa dovedit cu Miscarile Portocalii din Georgia, Ukraina sau de la noi !
  Basescu a speculat nemultumirile cetatenilor fata de ceeace atunci era numit si condamnat ca Sistem Ticalosit, confiscind incet puterea doar pentru el si Camarila sa si folosind-o in interesele lor personale care vin in confilct flagrant cu Interesul National sau Binele Public.
  Am ajuns azi in situatia in care fostul Sistem Ticalosit sa devina, sa se transforme prin confiscare si subordonarea Institutiilor Statului de catre un singur individ, intr-un un Sistem Mafiot, o Guvernare si un regim cu mult mai rau !

  Avind in vedere starea f. Amorfa a societatii romane, stare care este sistematic incurajata si inoculata de catre acest Regim de Dictatura, care isi propune sa-si indeparteze poporul-cetatenii de la propria Identitate sau Demnitate Nationala pina la pierderea acestora, in care societatea a fost din nou adusa in situatia de a fi nevoita sa-si gaseasca singura solutiile de supravietuire(starea cea mai convenabila pentru acest regim Malefic pentru ca astfel sa-si poata manipula mai usor cetatenii readusi la starea de iobagie ), avind in vedere acumularile genetice mostenite de la atitea generatii de inaintasi ai nostri la fel de incercati la vremea lor, avind in vedere toate acestea si altele care au afectat in mod negativ Spiritul nostru National, Politicienii nu ar trebui doar sa astepte ca poporul sa iasa in strada din nou cu pieptul gol, unde sa-si ofere vietile ca Jertfa pentru rasturnarea unui Dictator iar in final poporul sa se trezeasca din nou cu un alt Dictator inca si mai rau !
  Jertfele celor iesiti atunci in ’89 in strada, vedem azi ca au fost zadarnice !
  Amintirea Martirilor Revolutiei este pingarita azi permanent de o puzderie de politruci, trepadusi si fripturisti politici In frunte cu acest Dictator Malefic care incalca permanent regulile Democratiei, legile Constitutiei si legile Lui Dumnezeu !

  Politicienii, adevaratii Lideri trebuie sa-si asume Riscurile si Responsabilitatile necesare si impuse de situatia reala in care ne aflam !
  Faptul ca Romania a reusit sa alunge si sa doboare un Sistem si o Dictatura ca a lui Ceausecu ca mai apoi sa esueze azi atit de lamentabil intr-o alta noua si mai Abjecta Dictatura a Mitocanilor, Borfasilor si Interlopilor nasiti de Tradatorul National T.Basescu dupa numai 15-20 de ani, este o dovada a slabiciunilor noastre ale tuturor dar in primul rind al Elitelor si al Liderilor Politici care nu au reusit sa se solidarizeze in jurul unor Strategii al Interesului National, care nu au reusit sa se angreneze si sa-si coordoneze actiunile cu acele zone ale Tarilor Democrate si Civilizate din Europa care sa ne permita integrarea in acea lume, care nu au reusit sa aduca Societatea Romaneasca la un statut si nivel de perceptie demna si civilizata astfel incit sa nu se fi ajuns azi ca Romania sa fie atit de Hulita, Batjocorita, si Dispretuita de toata lumea atit de cei pe care ii aveam Prieteni tradiotionali dar mai ales de Neprietenii traditionali ai Romaniei !

  Guvernarile succesive care s-au perindat la conducerea Romaniei nu au reusit sa impuna Strategiile necesare, nu au reusit sa impuna in Societate adevaratele Modele demne de urmat care sa ne duca pe Calea corecta inspre Civilizatie, Cultura, Prosperitate, Bunastare si inspre o Morala Crestina reala ferita de Impostura si Fatarnicia Clerului sau a Politicienilor !

  Asistam azi spre rusinea noastra la permanenta profanare a memoriei Martirilor si Sfintilor nostri Crestini ale caror Moaste sint plimbate si expuse ca la Panarama si unde crestinii(?!) se calca in picioareintr-un mod inuman ca sa nu zic necrestin, pentru a pupa icoane, racle, cutii si cutiute sau alte obiecte comercializate si oferite spre cumparare turmei de oite, tunsa temeinic de Baciul lor Sef (Marketing de Succes), in speranta ca aceste ritualuri le vor rezolva problemele, inclusiv cele ale saraciei, sanatatii sau inculturii !
  Aducerea populatiei de catre Seful BOR intr-o permanenta stare de exaltare mistica, indeparteaza Poporenii nostri de la menirea data de Dumnezeu noua care sintem Creatia Sa, aceea de a muncii si gasi solutii pentru asigurarea painii cele de toate zilele si a nevoilor noastre, aceea de a fi si a ne purta asa cum am fost creati adica dupa Chipul si asemanarea Sa !
  Ce se intimpla oameni buni cu Smerenia, Decenta si Demnitatea fiintei umane creata de Dumnezeu si daruita de El cu Sufletul Sau Nemuritor ?!

  Traim din nou in vremurile lui Caragea Voda reincarnat in Basescu si a Ciumei lui, azi sub forma Ciumei Portocalii !
  Care sint solutiile oferite sau gasite de Elitele Politice care sa poata recastiga Increderea si Sperantele Tinerilor dar si a intregii societati astfel incit acestia sa ii urmeze si sa mai fie dispusi sa iasa din nou in strada unde sa-si riste viata pentru idealuri inaltatoare sau pentru o viata decenta ?
  Care sint acei Lideri care sa prezinte incredere si sa fie urmati ?
  Avem oare asemenea Elite care sa indrazneasca si sa fie devotate intradevar Statului si Interesului National sau avem doar niste humanoizi inzestrati si animati doar de instincte primare de animal de prada, de interese meschine, mercantile, pecuniare samd ?!
  Starea actuala de decadere Morala a Clasei Politice a fost f.bine intuita de catre cetatenii Romaniei !
  Aceasta stare a determinat pierderea increderii in Politicieni !
  Aceasta este cauza refuzului populatiei de a le mai raspunde intr-un numar corespunzator si necesar care sa asigure succes, la actiunile sau proiectele propuse !

 6. Si ce? Nu va protesta nimeni. Suntem un popor de legume. Ma gandesc cu groaza ca ai mei sunt bugetari, eu inca nu am gasit de munca dupa mai bine de 2 ani de cautari. Sa traim bine!

 7. Ne îndreptăm spre dezastru şi NIMENI ŞI NIMIC nu ne mai poate salva. Întru-cât situaţia este destul de sumbră şi la nivel mondial, nu este exclus să se ajungă la o conflagraţie mondială mult mai repede decât ne aşteptăm noi.
  Despre anunţurile lui Băsescu legat de cele 300000 de disponibilizări, nu mă mai miră nimic … ele se vor înfăptui din moment ce “marele cârmaci” a transmis acest ordin către slugile sale. Consecinţele nici nu mai contează de vreme ce Băsescu a dat ordin şi, el şi familia sa nu este afectat.
  Când vom avea lideri care să ne transmită încredere şi totodată să-i urmăm în stradă, poate că vom ieşi … deocamdată facem “miting” pe … bloguri. Populaţia numai are încredere în nimeni şi nimic iar la serviciu din păcate, soarta multor oameni stă în mâna şi pixul portocaliilor, aşa că laşi “ciocul mic” la tot felul de abuzuri pe care eşti nevoit să le înduri. Asta-i realitatea !
  Noua lege a sănătăţii e şi asta un “praf în ochi”. Cine mai poate avea încredere în legile făcute de Guvernul Boc ? Sau în regionalizare, sau în votul prin corespondenţă, sau în orice din ceea ce visează şi propune Băsescu ? Cred că ne aşteaptă vremuri terorizante cu portocalii şi Băsu în fruntea lor. O să ne gândim la Ceauşescu ca la un “lord” în comparaţie cu Băsescu !

 8. Ei, sa vedem de unde mai colecteaza impozitele. Ca aia mari si smecheri, ori merg pe lipsa de profit, ori au esalonari/scutiri, ori intra-n insolventa cand nu le place situatia.Tot cu aia micii scotea banu’ la buget.
  Spritul de solidaritate si sacrificiu,atat de insistent recomandat de guvernanti pentru prostime, ar trebui sa inceapa de sus in jos. Astfel, d-nul Basescu sa nu-si mai mareasca bugetu’ la Cotroceni, sa renunte la pernele de puf ca nu-i fac bine la coloana, are o casa in Mihaileanu si vor veni si altele de la RAPPS, aproape pe gratis cu bani din vanzari anterioare.D-na Udrea sa renunte la tocurile inalte periculoase pe sosele neasfaltate si sa nu mai incaseze salariul, oricum are de unde sa-si scoata banii,intr-un an de zile si-a achitat creditu’ de 3 milioane de euro. Boc are un “fond de rezerva” la primarul “garantat Basescu”, la Cluj.
  Restructurarea ar trebui sa inceapa de la guvern cu posturile soferilor-consilieri, copii, nepoti,sotii, frati.Bunicile nu se pun. Ele sunt actionare principale ale firmelor domniilor lor.

 9. Buna seara, Radu.

  Locuiesc si muncesc in Londra. Profesoara la liceu. Si aici se incearca o schimbare a legii pensiilor personalului din Invatamant (si alte sectoare). Nu stiu daca cei de la Ministerul Educatiei de aici citesc si se inspira din ce se face in Romania…(LOL).

  Pe 30 Nov intram cu totii in greva: 2.5 milioane de oameni. Si chiar intram in greva, iesim in strada si ne cerem si aparam drepturile. Asa se schimba lumea.

  Urez mai mult curaj profesorilor de acasa. Vechiul proverb “Unde’s doi puterea creste” are greutatea lui. Mare.

  Va urmaresc emisiunile cu drag. Multumesc.

  Irina

 10. Sper ca va place cum se comporta securitatea cu Mihai Gidea? Probabil ca tot timpul va intrebati de ce uram aceste servicii. Va mirati acum cine e Geoana? Va mirati acum de ce nu e vrut Antonescu sau oricare altul care nu pune botul la ce vor acesti satrapi?

 11. era sa fac infarct, cand am citit prima oara articolul!
  fac parte din categoria celor ce vor fi “subtiati” pana la finalul lui 2012.
  o mica sugestie: se pare ca e vorba de 120 000 de bugetari, si ca 1/3 vor fi eliminati pe cale naturala [sper ca nu vrea sa ne omoare prin socuri emotionale, deja functioneaza – ca vad colegi de-ai mei cazand ca mustele in urma infarcturilor+atacurilor cerebrale. parca e o vorba dintr-un film: uniforma te poate ucide! :)].

 12. Asa Ie Tatuca!

  Antena 3: La ultima luare de cuvant in Parlamentul European, EBA nu a observat ca peste 90% dintre parlamentari parasisera sala pentru a se bucura de pauza, ea adresandu-se ultimilor parlamentari, aflati in picioare in drum spre iesire. Chiar daca a vorbit in fata unei sali cvasigoale, ea nu a putut sa-si invinga “emotiile” stalcind si reluand textul spiciului, in stilu-i deja caracteristic.

  Agentia Erevan News isi informeaza cititorii ca vazand ca nici dupa atata timp tuta lu’ tatuca, EBA, nu s-a putut familiariza cu rigorile cititului unui text minim de la un cap la altul, timp de un minut, fara sa greseasca sau sa fie nevoita sa reia citirea anumitor pasaje, tatucu a dispus formarea la Cotroceni a unei Comisii Nationale Speciale formata din lingvisti, psihologi, logopezi, academicieni de renume etc. Comisie care sa gaseasca o solutie prin care triplubuzata sa poata fi in stare sa citeasca un text de un minut de la un capat la altul fara poticneli sau greseli de citire.
  Dupa studierea materialui filmat continand luarile de cuvant ale EBA-ei, insotita de cateva interviuri luate acesteia de catre Comisie, aceasta a elaborat un model de text care va sta la baza urmatoarelor spiciuri tinute de buzata analfabeta in Parlamentul European. Modelul este lipsit de fraze (EBA, dupa cum a recunoscut chiar ea, nu este in stare ca Boc, sa editeze fraze intregi), continand numai propozitii simple gen “Ana are mere. Merele sunt rosii si dulci. Anei ii plac merele. s.a.m.d.”
  Agentia noastra a intrat in posesia primului discurs intocmit de consilierii botoasei pe acest model, discurs pe care il redam pentru informarea corecta a cititoilor nostri:

  “Pozitia Romaniei In Zona Marii Negre Si Strategia Acesteia In Privinta Tiganilor

  Romania se afla in Europa. Romania este in Uniunea Europeana. Capitala Romaniei este la Bucuresti. Tatuca este sefu lu’ Romania. Romania se invecineaza cu Marea Neagra. Pe mare plutesc nave militare rusesti. Romania nu este un lac rusesc. Noi vrem pace si tractoare si nu arme nucleare. Tata o iubeste pe Elena Udrea. Elena Udrea, nu. Iarna nu-i ca vara. In Romania sunt tigani imputiti. Tatuca se imbata cu ei. Tatuca se bate e burta cu ei. Tatuca le ia salbele de la gat. Tatuca le ia si voturile. Tatuca le boteaza copiii prin fratele Mircica. Apoi tatuca ii baga la puscarie. Tatuca ii intreaba: la ce v-a folosit?. Tatuca se hahaie la tigani. Tatuca le da cu tifla. Tatuca nu le da salbele inapoi. Tatuca nu le da nici voturile inapoi. Asa ie tatuca!
  Jos Iliescu!
  Jos Comunismu’!
  Traiasca Tatuca si Elena Udrea!

  A consemnat pentru dvs.
  Vartan Varjuan

 13. Buna ziua,
  Am vazut cate ceva din emisiunea dvs de aseara “La ordinea zilei”. In ultimile zile nu va mai urmaresc in mod constant pt ca nu mai pot. Antena3 este singurul post de stiri pe care il am salvat in tv (pe celelalte le-am scos de multi ani), pt ca postul dvs spune cam aceleasi lucruri pe care le gandesc si eu. Suntem pe aceeasi lungime de unda, ca sa zic asa. Ei bine, m-am saturat de vorbarie. Eu una as iesi pe strada insa de una singura, ma salta imediat. Daca profesorii sau chiar artistii ar iesi in toata tara in mod organizat, poate ne-ar clinti si pe noi cei singuri.
  Spunea aseara domnul de la sindicatul profesorilor ca cei care nu si-au primit salariul de luni de zile, continua sa munceasca pt ca ar avea cine sa-i intretina, etc. Aberatii din punctul meu de vedere. Romanii nu stiu ce inseamna sa iei atitudine din principiu. Din principiu. Chiar daca am ce sa mananc acasa, fac greva, ies in strada din principu pt ca statul roman isi bate joc de mine si-mi incalca drepturile.
  Apoi, artistii romani, iertati-ma ca-mi permit sa-i judec, am crescut cu ei, dar nu mai pot cu vorba. Daca toti artistii de la toate teatrele si nu numai , din toata tara, ar iesi in mod organizat intr-o zi in strada, ar fi altceva. M=as alatura si eu lor si poate si altii. Poate daca dl Arsinel care este revolutionar si alte personalitati ca dansul ar iesi in strada, poate li se va deschide mintea si altora si vor lasa berea deoparte ca sa li se alature.
  E pacat, insa suntem toti o apa si-un pamant.
  Imi cer scuze daca am jignit pe cineva.
  Cu respect.

 14. E si mai clar ca daca nu o sa scapam de clica mafiota al lui Traian Basescu&co o sa ne ducem direct in prapastie,o sa fie vai de mama noastra,asta este si telul lui Traian Basescu sa-i termine pe toti ca sa se poata retrage in pace,in liniste.

 15. Domnule Radu Tudor,

  De ce in mass media din Romania se promoveaza superficialitatea, mitocanismul, necrestinismul, valorile alogene in dauna crestinismului autentic romanesc, al culturii fundamentale romanesti, a traditiilor si valorilor romanesti? Are cumva legatura cu faptul ca peste 60% din proprietarii de presa nu sunt ROMANI?
  De ce grupul INTACT si altii nu balanseaza in forta acest fenomen? Stiam ca de ex. Voiculescu, Nistorescu si alti cativa sunt buni ROMANI.
  Aduceti in prim plan ROMANI: sunt multi de o forta romaneasca extraordinara care sunt marginalizati. Oamenii obisnuiti nu mai vad si nu mai aud nimic romanesc. Cine conduce acest fenomen si de ce?
  Credeti ca doar aparitii sporadice ale lui Giurascu, Dogaru, Funar, Chelaru sunt suficiente? Si sunt intrerupti exact cand spun lucruri importante. De ce? Sunt ca ei destui. Aducetii in fata. Apropo, Ion Coja va spune ceva? E concetatean cu dvs.

  Domnule Radu Tudor,

  De ce aproximativ jumatate din parlamentari nu sunt ROMANI?
  De ce aprox. 70% din guvern nu sunt ROMANI?
  De ce procurorul general nu e ROMAN?
  De ce seful SRI nu e ROMAN?
  De ce seful SIE nu e ROMAN?
  De ce presedintii Romaniei de dupa revolutie nu sunt ROMANI?
  De ce…….de ce……..de ce…..?

  Domnule Radu Tudor,

  De ce in cele mai inalte functii din BOR nu sunt ROMANI?
  Ce urmareste campania de moaste in conditiile in care crestinismul autentic spune ca nu trebuie sa te rogi sau sa te inchini la obiecte, corpuri moarte?
  De ce s-au inmultit rapid si au impanzit in toata tara inclusiv in mediul rural tot felul de pseudo religii anticrestinesti? In ce scop?
  De ce preotii si calugarii ROMANI autentici sunt marginalizati si nu numai? Au murit de moarte naturala Anania si Papacioc?

  Domnule Radu Tudor,

  De ce toate proprietatile pe care STATUL ROMAN le-a compensat de la statul ungar precum si cele pe care le-a rascumparat de la grofi si de la episcopiile reformate in urma Tratatului de la Trianon, sunt acum revendicate cu acte false si puse pe seama nationalizarii comuniste de catre episcopii si urmasii persoanelor fizice care au incasat banii pe ele de la STATUL ROMAN dupa primul razboi mondial. Sute de cladiri si milioane de hectare.
  De ce se grabesc sa incheie aceasta campanie ministrii? Asta e guvernul Romaniei?!
  De ce se distrug toate simbolurile, monumentele, cladirile cu arhitectura romanesca, sarbatorile romanilor, traditiile, produsele traditionale samd in toata Transilvania? Si nu numai. De ce se finanteaza de catre STATUL ROMAN promovarea antiromanismului in Transilvania?
  De ce nu se retiparesc sau tiparesc cartile cu istoria autentica a Romanilor? De ce la scoala s-au scos pasaje intregi din istoria noastra, in loc sa se adauge? De ce nu luati cartile de istorie din harcov sa cititi ce istorie invata cetatenii Romaniei? Ce cauta pe teritoriul Romaniei statui cu criminali ai romanilor?
  Statul asta mai e ROMANESC?

  Domnule Radu Tudor,

  Vreau sa ma opresc aici, nu vreau sa scriu zeci de pagini si nu aici pot intra in detalii si fundamente, dar cred ca nu ar strica niste lectii de istorie, cultura si arta romaneasca autentica pentru toti redactorii si reporterii Intact.
  Cati stim ca suntem peste nemti, englezi si americani la acest capitol?
  Ni se inoculeaza gresit ca suntem prosti, inculti, lenesi etc. De ce? Le e frica de noi.
  Noi nu avem nevoie decat de cativa lideri ROMANI autentici sa recreeze piramida de ROMANISM, iar din acel moment nu ne mai poate opri nimeni. ROMANISMUL IN LIBERTATE!

  HOLOCAUSTUL IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN NU VA REUSI!

  Degeaba s-au chinuit iliescu, constantinescu, si degeaba se chinuie basescu.
  Niciodata in istorie bisnitarii de tara nu au reusit! NICAIERI!

  MAI ALES AICI!

  TRAITI, SIMTITI, CITITI, INVATATI, CANTATI, MUNCITI, MANCATI, ASCULTATI, PRIMITI, DATI, CONSTRUITI “ROMANESC” SI NU VETI MURI NICIODATA!

  SI ….ALEGETI ROMANI!

 16. Pai EXCREMENTUL NUMIT BASESCU her NAZI nu declara el in Germania industriasiilor ca in 2013 vrea ca Romania sa aiba deficit O .Pai de unde .Din concedieri si taieri de salarii si pensi.Iata ca isi indeplineste scopul.300.000 CONCEDIERI.Din care zeci de mii sant singurii in familie care aduc un banut acasa.Sutele de mii de disponibilizari se transforma in zeci de mii de disponibilizari den mediul privat datorita ca astia 300.000 nu vor mai avea bani sa cumpere marfa privatiilor.ECONOMIA UNEI TARI SE BAZEAZA IN CONSUM SI EXPORT.Nu vor fi ultimele disponibilizari.Urmeaza tairi de salarii si pensii si noi taxe si impozite.Pt cine pregatesc tara asta exterminand Romanii?.Ce dracu tot cauta in Israel acesti derbedei?

 17. Technici de manipulare(Spuneti voi cate se aplica la noi)

  1. ’’A distrage īn permanenta atentia publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivata de subiecte fara importanta adevarata. A tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara nici “un timp pentru gāndire”scrie Chomsky.

  2. A cauza probleme si apoi, a oferi solutii.

  Aceasta metoda se mai numeste si ’’ problema – reactie – solutie”. La īnceput, se creeaza problema, sau „situatia”, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sāngeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, īn detrimentrul libertatii.

  3. Strategia „īn degradeu”.

  Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata īn mod progresiv, īn ’’degradeu”, pe o durata de zece ani. Īn acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi din 1980 pāna īn 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate īn mod brutal.

  4. Strategia actiunii cu date diferite.

  O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarāre nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’, obtinānd acordul publicului īn prezent, pentru aplicarea īn viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decāt al unuia apropiat. Īn primul rānd, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui ’’totul va merge mai bine māine” si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. Īn fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit. Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene īntre 1992 – 1995 si aplicate īn 2002.

  5. A se adresa publicului ca unor copii mici.

  Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? ’’de 12 ani.”Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atāt de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani” analizeaza Chomsky.

  6. A face apel mai mult la partea emotionala decāt la gāndire.

  Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. Ļn plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.

  7. Mentinerea poporului īn nestiinta si prostie.

  A face īn asa fel ca poporul sa nu īnteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cāt mai slaba, īncāt prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramāna de neīnteles de cele dintāi.

  7. Mentinerea poporului īn nestiinta si prostie.

  A face īn asa fel ca poporul sa nu īnteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cāt mai slaba, īncāt prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramāna de neīnteles de cele dintāi.

  8. A īncuraja publicul sa se complaca īn mediocritate.

  A īncuraja publicul sa creada ca e ”bine” de a fi prost, vulgar si incult.A-l īndopa cu seriale americane si emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.

  9. A īnlocui revolta cu īnvinovatirea.

  A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria’i nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente, sau a capacitatilor si eforturilor necorespunzatoare. Astfel, īn loc sa se ridice īmpotriva sistemului, individul se sub-estimeaza si se īnvinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, avānd ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie !

  10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decāt se cunosc ei īnsisi.

  Ļn ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescānda īntre cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, ”sistemul” a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decāt el īnsusi. Aceasta īnseamna ca, īn majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decāt ei īnsisi….

 18. politica asta-i o meserie murdara. astea-s poruncile venite de la FMI, ca eu nu-i vad pe marinar si pitic politicieni de dreapta

 19. Traian Basescu este un pacalici profesionist, format la scoala turnatorilor activi!!!
  Traian Basescu e un latrau cu cerul gurii negru ca taciunele. Latra continuu har-ham- taie tot, da afara tot, distruge tot !!!
  Dar toti politicienii sunt la fel:

  Cei de la putere se lauda mereu cu marile lor realizari – mici. Cei din opozitie sustin ca nui-i adevarat, ca, in fapt, ei nu fac nimic. Si asta nu-i de ieri de azi!!!
  Care-s mai buni???

  R1. Cei ca astia:

  http://www.youtube.com/watch?v=n4dwiH69Gyk

  R2. Sau cei ca astia:
  http://www.youtube.com/user/traianasanat
  http://www.youtube.com/watch?v=P50nG42zh7E

  R3. Toti – o apa si-un pamant; /
  N-are rost sa ma framant. /
  Cand eu voi vota la anu, /
  Mai intai voi da – cu banu!!! /
  (@ Vot nerod de >TRAIAN ASANAT< @)

 20. D-le Tudor, sunteti optimist….eu as zice ca ne asteapta ani grei….cine credeti ca din opozitie si daca ajung la putere vor scoate tara de unde e? Va spun eu….NIMENI….

Leave a Reply