Traian Basescu a iesit luni seara intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni si a declarat : “Romania este suspectata ca nu poata sa organizeze alegeri libere dupa experienta de la referendum”.

Opinia mea este ca Basescu (impreuna cu echipele lui interne si externe) pregateste nerecunoasterea rezultatului alegerilor din 9 Decembrie. Si neinvestirea lui Victor Ponta in functia de prim ministru la unui guvern sustinut de majoritate USL confortabila in Parlament.

Fara nici un fel de vorbe mari, democratia romaneasca este puternic amenintata de afirmatiile presedintelui. El, cu procurorii si serviciile interne si externe pregatesc suspendarea rezultatului alegerilor parlamentare din 9 Decembrie si instituirea unui regim de forta, in care orice este posibil.

365 COMMENTS

  • Revin “pe-aici”, desi dl.RT a considerat cum ca, la un moment dat, comentariile mele sunt “pisatul boului”… Este foarte probabil ca aceasta parere sa fie extrem de pertinenta, prin prisma experientei domniei sale in domeniul jurnalisticii… Nu multa lume are darul exprimarilor elevate si elaborate, care sa dirijeze deciziile importante ale societatii electoare… Stima dansului!

  • Din pacate – pentru mine… si alti asemenea creatori de “pisatul boului” – in 1989 eram student al unei facultati, din cadrul Univ.Bucuresti… In 1989, eram unul dintre cei care sustineau desfiintarea sistemului comunist, al celui socialist, sperand ca, acum, parinte fiind, sa nu fiu nevoit sa-mi indrum copiii a pleca din tara, in… ….. Unde ?… In – de la Vest la Est – Portugalia, Spania, Franta, Italia ?… Acolo?!… Acolo, sigur nu… Doar sunt state in care “societatea” este tembelizata de socialism… Tembelizata de un sistem care pretinde cum ca este imperios necesar sa se simta o egalizare… O egalizare intre cine si cine ? Intre un individ prolific – eventual, genial – si un individ banal, de obicei, subintelectual… In folosul… societatii… Mda… Ei, bine, asta nu pot face… Pot, insa, sa-mi indrum copiii ca, dupa o sperata desavarsire educationala, sa plece in: Germania, Austria, Elvetia, Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Luxembourg, Norvegia, Finlanda, Suedia, Lichtenstein…, Canada, USA… De ce ?… E foarte simplu. Pentru ca, niciodata, orice-ar face, acolo nu pot ajunge la cheremul lui “Dinu paturica”… Si niciunul de felul lor nu trebuie sa ajunga la nivelul acestora…

  • E greu, chiar insuportabil, sa-ti educi copiii intr-o societate care nu are niciun deranj pentru desfiintarea unui post TV gen “TVR Cultural”… Este inadmisibil sa traiesti intr-o tara in care posibilitatea vizionarii tuturor posturilor “Discovery” impune solicitarea expresa a acestor posturi TV, prin “pachete” TV de abonament, dar accesul la posturi TV muzicale subculturale, care promoveaza o muzica subintelectuala – genul manele, – sa fie asigurata sine-die… Sa mai pomenesc de posturile care difuzeaza, 24 de ore din 24, numai poilitica deshantzata ?… Daca asta trebuie, inseamna ca educatia primita in familie si la scoala – atat de mine, cat si de toate cunostintele mele – reprezinta, cu adevarat, “pisatul boului”… Eu, cel putzin, imi asum responsabilitatea acestui calificativ…

  • Uitasem sa precizez faptul ca, intotdeauna, voi ramane fidel sistemului educatzional specific familiei mele…, dar si celor din anturajul bunicilor si parintilor mei – profesori, medici, avocatzi, judecatori, chiar si academicieni…, carora le multzumesc din suflet pentru ca au reushit ca, atat eu, cat si fratele meu, sa nu ajungem in cloaca sociala in care traieste majoritatea… Au reushit sa ne convinga de faptul ca, in viatza, TREBUIE sa nu te injoseshti, acceptand majoritatea, ci, e mai bine sa suferi pentru ca nu te accepta majoritatea… – adica, aceia care nu au contat, nu conteaza si nu vor conta niciodata…

   • Nene, n-am înțeles ce vrei, n-am ințeles de ce scrii cu “sh” și ”tz” în loc să scrii cu românește, diacritice “ș” și ”ț” sau pur și simplu cu s, t, dacă nu se poate altfel, dar am înțeles că te tragi numai din medici, profesori avocați și ce-or mai fi și că vrei să emigrezi cu toți urmașii – n-am nimic împotrivă: du-te ! Dar să știi ceva: pe vremuri, nu oricine avea acces la instruire, numai cei care aveau oarece ”cheag”, ca să zic așa, adică exact ”Păturicii” tăi. Comunismul a dat dreptul tuturor, bogați sau săraci, să aibă parte de educație în mod egal. Sincer să fiu, nu mi se pare corect, în condițiile de astăzi, sistemul educațional cu plată nu mi se pare 100% corect, mai ales că am ceva colegi absolvenți și e vai de capul lor, nu știu să scrie corect nici o cerere. Gândește-te, tu din care te tragi ? din ”Păturici” din comuniști sau din universități cu plată ?
    Comunismul a avut părțile lui bune și rele și omenirea ar trebui să înțeleagă și să învețe din bine și rău, dar în loc să punem capetele la contribuție, împreună, unora le place să se creadă superiori. Am constatat că marea majoritate a ”intelectualilor de marcă” se declară anti-comuniști, anti-socialiști, anti-Ponta (normal, că e PSD!), anti-etc. și pro-Băsescu – este pur și simplu o modă, dă bine, nici nu cred că gândesc cu capul lor – dar mai au oare timp să gândească, că-s tare ocupați cu probleme existențiale de genul ”pișatul boului”.
    Pe scurt: ce cauți nene aici, dacă nu-ți plac ”posturile care difuzeaza, 24 de ore din 24, numai poilitica deshantzata” ? Și chestia asta ”e mai bine sa suferi pentru ca nu te accepta majoritatea… – adica, aceia care nu au contat, nu conteaza si nu vor conta niciodata…” – du-te nene în pădure cu Băsescu, că nici pe ăla nu-l acceptă majoritatea și pentru el nu contează și lăsați-neeeee !!!
    Din punctul meu de vedere, politicienii care conduc astăzi UE sunt mârșavi și corupți, imixtiunea lor fostă, actuală și viitoare în România ține doar de interesele lor personale

    • Da, domnule, aveti totala dreptate (observati, sper, ca am renuntat la “z” care presupunea consoana de dupa “t”-ul limbii romane). Niciodata – in intreaga istorie a omenirii – decenta, omenia si cavalerismul nu au reprezentat un element definitoriu, ci, au fost – eventual, situatii episodice…, daca au existat, cu adevarat… In schimb – bestialitatea, lipsa celor mai elementare sentimente, marlanismul si toate aspectele urate ale firii umane au iesit la suprafata, fara retineri, fara oprelisti, cu fiecare ocazie…. Oricum, nu cred ca avea cine sa se opuna… Nici acelor vremuri, nici pornirilor majoritate… Tocmai din acest motiv ma rezum, scriptic – contra pornirilor personale – numai la aspectele pragmatice… Sincer, nu cred ca cineva, vreodata, mai ales in aceste timpuri, poate aborda o disputa, de orice fel, altfel decat cu brutalitatea definitorie ultimului secol… De fapt, nu cred ca cineva si-ar putea propune asa ceva… si nici nu cred ca merita sa faca altfel… In consecinta, expunerea propriilor pareri – indiferent de pornirile personale – se reduce la o redare brutala, fara menajamente, a unor aspecte care, in alte parti, reprezinta realitatea de zi cu zi… Poate ca tocmai asta ne lipseste. Realitatea de zi cu zi a altora.

     • Nene, majoritatii aleia de care tie nu-ti pasa, nu-i lipseste ~realitatea de zi cu zi~, o traim asa cum putem, asa cum am invatat, mai greu, mai usor, cum ne pricepem, mai cu greseli – in mod sigur nu suntem cea mai netrebnica natiune de pe planeta asta si cred ca nici un popor nu poate fi judecat in felul asta. Personal, nu cred ca e musai ca daca ai alte pareri decat altii, trebuie sa fii brutal sau sa te manifesti in mod brutal. Expresii de genul ~cloaca sociala in care traieste majoritatea~ te definesc mai bine decat orice, dle urmas genial al unor ~profesori, medici, avocatzi, judecatori, chiar si academicieni…~ !
      Si daca-ti lipseste realitatea de zi cu zi a altora, majoritatea romanilor nu cred ca ar avea ceva impotriva sa te duci s-o cauti acolo unde-ti place. Si nici pentru. Dar te rugam nu ne jigni. Doar lasa-ne si pleaca.

    • In mod obisnuit, evit confruntarile inutile, dar nu dau inapoi de la cele inevitabile… Precum aceasta… Niciodata n-am dorit sa ofensez direct pe cineva, dar, indirect, daca trebuie, o voi face, fara retinere si menajamente… In aceeasi masura in care voi accepta orice corectie pe care-o merit – si o accept fara clipire – asigurandu-mi evolutia, cat de cat… ……. Reorientandu-ma la cele spuse de dumneavoastra, ma vad obligat sa fac anumite precizari cu privire la aceste aspecte: “…pe vremuri, nu oricine avea acces la instruire, numai cei care aveau oarece ”cheag”, ca să zic așa, adică exact ”Păturicii” tăi. Comunismul a dat dreptul tuturor, bogați sau săraci, să aibă parte de educație în mod egal. Sincer să fiu, nu mi se pare corect, în condițiile de astăzi, sistemul educațional cu plată nu mi se pare 100% corect, mai ales că am ceva colegi absolvenți și e vai de capul lor, nu știu să scrie corect nici o cerere. Gândește-te, tu din care te tragi ? din ”Păturici” din comuniști sau din universități cu plată ?”… “… Convine sau nu, place sau nu – imi este indiferent, pentru ca nu sunt responsabil pentru asta, in aceeasi masura in care nici actualii britanici nu sunt responsabili pentru colonialismul vechiului imperiu – la 1816, anumiti inaintasi de-ai mei aveau 2 sate de sclavi… La propriu… Aveau 2 sate de sclavi… Asta e… … Vedeti… Lumea mea nu a inceput nici cu putorile comuniste, nici cu cele socialiste… A inceput cu altii… Lumea mea – asa cum a fost, asa cum este, lumea in care m-am nascut, am crescut, lumea in care m-am format – m-a orientat, eminamente, spre civilizatia anglo-saxona… Aceasta lume, principial, s-a format de-acum 4-5-10.000 de ani… De-atunci exista… Sub o forma sau alta… Acceptabila de marile mase… sau inacceptabila… Oricum, nu conteaza daca e sau nu acceptabila. Ea a existat, exista si va exista cat va exista omenirea.. Pentru ca nu exista egalitate naturala… Natura insasi a avut grija de asta… A avut grija ca, niciodata, niciunde, sub nicio forma, sa nu existe 2 entitati identice… Slava Domnului! Exista o universalitate de “ceva”-uri… Nu exista 2 plante identice – si, cu atat mai mult, nu exista 2 frunze identice… Nu exista 2 mamifere identice ale aceleiasi specii… Nu exista nici macar 2 atomi identici, chiar ai aceluiasi element chimic – Natura, in maretia ei, a avut grija ca oricare 2 atomi, chiar ai aceluiasi element, sa difere, cat de putin, prin ceva – pozitia electronilor in jurul nucleului…, energia totala – cu diferente, la a “zecea” zecimala – dar…, o diferenta… ……. Revin la ideea de baza. Nu am originea nici in putorile comuniste, nici in putorile socialiste… Slava Domnului!

     • catre Unhabarnaut: Strabunicul meu, preot fiind a eliberat un sat de iobagi in Transilvania,un inaintas de-al tau a avut doua sate de sclavi. Intr-adevar exista o mare diferenta intre noi doi.

    • “Comunismul a dat dreptul tuturor, bogați sau săraci, să aibă parte de educație în mod egal.”
     Adica regimul ala a alfabetizat poporul. Cu asta nu esti de acord ? Multi dintre cei care au acces la invatamant pentru ca au bani, iau banii si ii sparg pe tot felul de betii si de prostituate, in schimb, un sarac, ce ar dori sa ajunga cineva si are potential, nu poate sa mearga la scoala pentru ca nu are bani si ramane la 4 sau la 8 clase ajungand paria societatii. Consider ca orice om este egal in drepturi cu alt om si trebuie sa fie liber sa-si aleaga singur ce vrea sa faca in viata si nu sa fie constrans de situatia materiala. Cred ca drepturile la cultura, la invatatura, la sanatate, la hrana si la viata decenta trebuie garantate de Stat. Ca unul sau altul nu vrea sa invete, este problema lui, dar cand vrei si cand te duce capul, trebuie sa ai acces la invatatura neconditionat.

     • Nene, de acord ca nu esti responsabil pentru trecut, dar esti responsabil pentru viitor. Pe de alta parte, desi nu esti responsabil de trecut, convingerile iti vin din trecut, din trecutul trait de bunicii si parintii tai, iar copiii tai si copiii copiilor tai se vor gandi si la tine atunci cand vor merge pe propriul drum. Nici o fiinta omeneasca nu-si poate nega radacinile. Daca “lumea in care m-am nascut, am crescut, lumea in care m-am format – m-a orientat, eminamente, spre civilizatia anglo-saxona”, nu avem nimic pentru sau impotriva, repet, sa te duci unde vrei. Inteleg ca “eminamente” nici nu-ti pasa ca esti roman. Si mie imi place lumea aia, e super, o civilizatie crescuta, intr-adevar in mii de ani si bazata in principal pe munca sclavilor – bogatia, bunastarea, cultura si civilizatia lor actuala, chiar si sistemul de legi se bazeaza pe ceea ce au agonisit in cele cateva sute de ani cat au asuprit popoarele de negrisori si indieni, dar viata mea este aici, in aceasta “cloaca sociala” a majoritatii romanilor. Romani care au fost asupriti secole de-a randul si care, evident, au alt sistem de valori si de posibilitati decat cel anglo-saxon.
      Conversatia asta fara cap si coada este inutila, pentru ca este clar ca sentimentul de superioritate cu care te-ai nascut si ai crescut te impiedica sa vezi realitatea imediata, de zi cu zi a noastra, a romanilor, o vrei pe-a altora. Ok, problema ta. Dar nu jigni pe amaratii de la care cumperi painea asta de-o mananci, asa cum o fi ea…

  • Acest individ malefic face ce vrea si cand vrea din toata lumea? Cum e posibil asa ceva cata vreme puterea e in mainile USL-ului.Tot se vorbeste de faptul ca Basescu are toate institutiile statului de partea sa….pai USL-ul ce face? Nu ei detin puterea acum? Incredibil in ce tara traim si ce oameni ne conduc destinele….e nevoie de o schimbare de atitudine din partea USL-ului si mai mult curaj sa se faca auziti, atat in tara cat si afara….succes!

 1. IESIM LA ARME,TREBUIE INLATURAT CHIORUL,DACA NU ERA FRAIER PONTA,ACUM ERA ISTORIE!FAC PIPI PE EUROPA LOR!
  DACA ASA ARATA EUROPA,NO,MERCI!

  • Las’, ca parlamentari din USL au mai si sarit sa-i asigure cvorumul pentru reinscaunare! Ca, cica ceea ce sustine Ghise e neconstitutional. E, o sa fie acum constitutional sa-i manance uzurpatorul de calitati oficiale pe paine, exact cu justitia la baioneta! Asta pana mai da din degetul mic mananca zilele tuturor!

  • Era de asteptat de la acest personaj infam sa “fete” asa ceva – vezi ce se intampla si in Lituania… Important este sa nu-i dam voie sa-si mai bata joc de noi, asa cum a facut dupa referendum. Dar si sa fim lasati in pace sa ne conducem singuri destinele, nu dupa cum ne ghideaza tanti Europa, sau sua sau multinationalele

 2. Ce nemernic ordinar. Cand explica despre importanta votului o are in ochi pe Roberta Anastase cumva? Cand spune de conflicte de interese se refera la Videanu care scria la UE scrisori sa faca si el niste mici smenozeli cu bani europeni? Ce tupeu jegos, ordinar.

 3. golum se crede sinonim cu “statul de drept”,tupeul lor nu are limite…cu cata dezinvoltura desfiinteaza prezumtia de nevinovatie,in “statul de drept” al chiorului toti suntem prezumtivi vinovati!!!
  SUSPENDAREA OBLIGATORIE!

 4. Deci despre ce vorbim!!!!
  Adica eu vorbesc aiureli!!!!!!
  Domnule Radu Tudor astept “meaculpa” din partea dvs!!!!
  Basescu distruge tara,campania cu Tricolorul ESTE INUTILA!!!Basescu sterge tara de pe harta!!!!
  Ponta nu va fi numit premier si Antonescu nu ajunge niciodata presedinte!!!
  In campania electorala nu are rost sa-l atace pe Ponta dar dupa alegeri capitolul plagiat va curma cariera lui Ponta!!!!
  Absolut STUPID,PENIBIL si ABSURD!!!

 5. Tupeu la maxim. Pe de altă parte, ăsta-i rezultatul “rahatului” în care ne-a băgat Ponta şi Antonescu acceptând condiţiile impuse de afară.
  Da, mă aştept ca după alegeri, USL-ului să nu-i fie recunoscută victoria în alegeri, călcându-ne încă odată pe cap, aşa cum a făcut şi în cazul referendumului. Da, o să facem puţin gât, după care ne va trece, nu vom ieşi în stradă, nu vom face nimic şi va începe după aia măcelul lui Băsescu. Dar repet – vinovaţi ptr. această situaţie sunt Ponta şi Crin Antonescu ptr. că n-au fost în stare să apere votul zdrobitor al cetăţenilor. Nu, numai poate fi vorba de democraţie în România. Ne paşte o dictatură odioasă a lui Băsescu susţinut din exterior de cei cărora le-au fost promise bogaţiile naturale ale ţării. Pentru ce dracului mai stăm să-l suferim pe dementul ăsta psihopat ? Numai pot de nervi …
  În legătură cu ştirea prezentată de Dana Grecu cu pregătirea arestării unui lider USL în zilele următoare, este limpede şi ptr. un copil că acesta-i Liviu Dragnea. Măcar, să-l aresteze pe dracului pe Ponta, că ăla a plecat fară cvorum şi s-a întors cu cvorum la Bruxelles.
  Se discută acum în studiou … da, sunt de acord, nenorocitul ăsta se pregăteşte să nu recunoască victoria USL-ului în alegeri. Sper ca într-o zi, acest jeg naţional să sfârşească precum Osama Bin Laden.

   • Problema se pune aşa : cum naiba scăpăm de ăsta ? Şi când mă gândesc că dacă nu erau ăştia fraieri să accepte tot ce le-a îndrugat UE şi SUA, jegul ăsta era dus dracului. Vorba cuiva dintr-un comentariu – n-a fost constituţional ce a vrut Ghişe, dar las că-i “constituţional” ce face acum Băsescu. Pe de altă parte, Ponta şi Crin Antonescu, cam merită ACUM s-o ia în freză de la Băsescu. Doar ei au ales să-l protejeze, la sugestia UE şi a SUA. Din păcate, luând-o Ponta şi Crin Antonescu, o luăm cu toţii.

    • “M”ihaitza, vorbind serios… – in sfarshit… – cine tzine cont de Europa de Rasarit ?… Tu ai face-o ?… … Daca “Da”, inseamna ca nu eshti “zdravan” la cap – scuza-ma!… – sau nu ai idee nici macar de cele mai elementare notziuni de politica… Apai, “M”ihaitza…, de cate ori s-a mai intamplat asta in istoria Europei din ultimele 2 secole ?… Si, se putea intampla asa ceva?… De ce ?!… Pentru ce sa se intample ?!… Din… bun-simt ?!, de-asta ?!… Pai…, de ce ?!… Trebuia ?! Trebuie ?! In politca ?!… In geopolitica ?!… Visezi, poate… Si, mai mult, fatza de noi ?!… Oare, de cate ori ai mai auzit sa se laude cineva ca, dupa ce-a ajuns in “sufrageria” altuia, a plecat de buna-voie de-acolo, cum am facut noi… prin 1913, 1919, 1945… Hm… Au fost si altzii in asemenea situatzii…, da’ aia n-au plecat nici “batutzi”… … Hm… Noi ne laudam cu asta… Eu taceam malc, pt.ca miroase a prostie… Prostie mare-mare… Tare dashteptzi am fost…, bata-ne-ar “norocu’ ” de … ***ma-sii*** ***matusha-sii***, ***bunica-sii*** si ale celorlalte ascendente “discutabile”… Stii cum e asta ?… Ca shi cum englezii, farncezii, spaniolii, portughezii, olandezii, nemtzii… ar spune ca le pare rau ca au avut colonii… si i-au facut p-aia sclavi… shi bla-bla-bla… Doamne fereshte! Cum sa faca asha ceva?! Ce ?! Sunt tampitzi ?! Doar imbecilii ar spune asta!… … Iar politik este facuta, intotdeauna, doar de deshteptzi… Intzelegi… Altfel… Ar insemna ca, intr-o fabrica, inginerul – adica, cel care stie de ce se face un lucru anume – ar face ce vor muncitorii – cei care stiu cum se face ceva anume… Ceva care, teoretic si de bun-simt, nu se poate intampla… Poate, doar la salbatici, la canibali, la “handicapatzi”… … 😀 Noi… Ne pretindem deshteptzi… ……. 😀 Sper sa shi fim…

    • mihaita, daca esti de acord ca o luam cu totii, si iti doresti cu adevarat sa scapi de base, pe 9 decembrie mai ai o sansa. Pentru mine e ca un al doilea referendum. Pastreaza-ti nervii ca o sa ai nevoie de ei. Daca base umbla iar cu smecherii, atunci singura solutie ramane strada. Daca nici asa, Dumnezeu cu mila.

  • Nu tin neaparat partea USL-istilor, dar parerea mea este ca acolo, la Bruxelles, lui Ponta i s-a “bagat pumnul in gura”. Din cate vedeti, politica se face folosindu-se metode mafiote – inclusiv santajul murdar. Aproape mi-e formata convingerea ca asa ceva s-a petrecut cu Ponta, cand s-a intalnit cu liderii europeni

 6. Ciocoiul sef al lui DD a scos perla /piatra! Sic ca nu intram in Schengen…. Olanda a transmis asta primavara, ca nu e cazul sa fie bagat in Schengen anul asta! Prostii vor crede ce spune ticalosul asta…
  Si ma rog cine l-a oprit pe el cind facea pe premierul sa faca anchete si sa isi spele guvernele de corupti si incompatibili? Ca doar dupa ce facea Antena 3 scandal i-a mai remaniat pe unul, doi…. Ai lui, nu ai astora de azi… Si revin, de ce nu s-a incheiat nici o ancheta cu voturile de la Paris? sau din tara?

 7. Nu mai pot cu asta !!! Zici ca e din alt film …..Cred ca are pe cineva la Cotroceni care il tine beat tot timpul …Nu mai pot cu asta !!!

 8. Ascultând cu atenție ce tocmai a încheiat de spus acest, așa numitul încă președinte al României pe numele lui, Băsescu T. încep să cred, atenție, nu să doresc că va avea un destin tragic, fie din partea susținătorilor lui interni sau externi, fie din partea adversarilor care vor apărea de peste tot.
  Nu m-am așteptat la altceva din partea lui Băsescu nici măcar o secundă, dar ceea ce a spus este condamnabil ca și o declarație de război spusă la TV împotriva propriului popor pe care tocmai l-a trădat vândându-l în stânga și-n dreapta te miri oricui interesat.
  Președintele Masă-Verde decedat fiind în urma referendumului tocmai s-a kăkat pe masa verde și pe el de popor.

  • Corect. Inclusiv pe sustinatorii lui, urinand si pe ei la referendum, iar prin constructie logica, si pe cei care au stat acasa.
   Dar basistii nu-si dau seama de asta.

 9. D.le Tudor, te rog din suflet, pune-l la punct pe limbricul de Tinel că înnebunesc, când îl mai aud şi p-ăsta mâncând castane cu băsismele lui.

 10. Cu aspectul unui sobolan scos de la oparire a inceput sa chitie tot felul de ineptii, mare javra, este din punct de vedere psihic la pamant, doar ca nu a inceput sa planga .Numai o comisie medicala il mai poate salva .

  • Da, dar la pamant sunt si nervii nostri, ca nu mai reusim sa scapam ca de tupeul lui agresiv ca de raia capreasca!

   • Pai cine a votat schimbarea Constitutiei ca sa nu mai fac armata “muierile” si i-a dat voie astuia sa stea cate 5 ani in loc de 4 la puitere cand Parlamentul are mandat de 4 ani ? Cine a avut indolenta (ca sa nu zic altfel) sa puna stampila pe casuta unde scriea PDL ? Nu 5 milioane de galetari ? Acum sa sufere. Cand ii spuneai galetarului ca PDL-ul e varza, te facea albie de porci.

    • Constitutia a modificat-o prietenu’ tau Nastase (N0049, carevasazica, ala de la Jilava), in 2003. Si atunci s-a votat doua zile la referendum si s-au adus oamenii cu roaba la sectii, ca nu se facea cvorumu’.
     Dar, precum vorba romaneasca, nu-i pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste.

 11. Traian Basescu o va lua peste bot, veti vedea! Iesirile astea neconstitutionale vor fi cantecul lui de lebada.
  Sa iese afara javra ordinara!
  Daca el crede ca eu si alte milioane de oameni vom accepta totalitarismul sau, se insala amarnic!

  • Se gasi cine sa ne vorbeasca de frauda electorala! Sa ne spuna cum l-au votat cei din diaspora in 2009! A stampilat cineva buletinele acelea de vot declarate ca numar de voturi care a schimbat rezultatul votului din tara?

 12. Mai bine ne extermina USL-ul pe toti ce 7 400 000, decat sa-l lase pe Basescu sa se intoarca la Cotroceni!

 13. domnule RT, 50,000 de voturi masluite (dovedite) la referendum cum vi se par, multe sau putine? Si da, daca intrebarea e cat de masluite de PDL au fost cele de la alegerile trecute, raspunsul este “foarte masluite”. In Romania nu am avut alegeri corecte pana in prezent.

  • E putin, nici nu cred ca ies atatea. Ar trebui sa raspunda penal si cei care au bagat gogoasa aia cu 2 milioane de voturi furate. Inclusiv Macovei cand dezinforma prin parlamentul UE

  • În România n-am avut alegeri corecte de când a venit idiotul ăsta la putere, adică din 2004 până în prezent, la toate alegerile s-au făcut fraude în favoarea lui băsescu şi a partidelor şi alianţelor sale. Paradoxal, cel mai elocvent şi real scor electoral a fost acest referemdum când 7 400 0000 de români i-au zis acestui schizofreni – PA. Din păcate s-a găsit un Ponta, un Rus care să-l ajute pe Băsescu să ne scuipe acum seminţe în cap la toţi.

   • În lupta cu orice adversar trebuie să folosești aceleași arme fără menajament.Dacă ei umblă de câțiva ani cu pârâtura pe la UE și alți,este nevoie ca și USL să-și constitue un colectiv care să traducă intervențiile guvernatorului și cu contrargumentele documentate, eventual însoțite de imagini și documente doveditoare, să le aducă operativ la cunoștința ambasadelor și celor de la UE.În plus de aceasta este necesar să se acționeze cu răspundere și respect față de acest popor și nu din poziția de îngenunchiați în fața străinilor.

  • 🙂 Daca-ti demonstrez ca la ultimele alegeri au fost fraude, ale USL-ului si ale altora, ce spui ?… Dovedite… De mine si de Presedinta sectiei, unde-am fost Vice… Am fotografiat dovezile…, pentru a nu-si permite nimeni sa deschida gura in fatza mea… Am facut sesizare… Au venit mai-marii judetzului… Ii am foto, iar dovezile sunt in 3 exemplare – 1 exemplar pe telefon, 1 exemplar in PC – unde-am descarcat fotografiile telefonului – si un al 3-lea exemplar – ei… :), asta-i treaba mea… Unii dintre ei sunt iritatzi rau…, pt.ca Shefa si Vicele de sectie ii ignorau complet – recte – colega si eu…, da’ foto au ramas.., iar ei stiu asta… 😀 “Iarna nu-i ca vara”… si, cine vrea, poate vedea asta…

 14. Evident,ca si pana acum,Basescu isi apara gasca de hoti,indiferent de metode.Absurdul afirmatiilor lui are antecedente numeroase,neamendate suficient public si netaxate juridic,ceea ce il face probabil sa ignore din nou in mod constient evidenta.In plus,PUTEREA i-a afectat logica precum la multi alti conducatori.Alcoolul ar trebui si el luat in calcul.

 15. Liberarii l-au facut presedinte ei sa-l dea jos. Eu am inteles ca ar fi costat peste 1 miliard euro campania guvernatorului din 2004. Pai cine sponsorizeaza scoate inzecit cel putin. Ca la referendum degaba am fost. Acum te pomeni ca mi-or fura astia si votul din iarna?

 16. Omul ăsta nu înţelege că ne-am săturat de el şi că face de ruşine instituţia pe care, în mod abuziv, contrar voinţei noastre, a celor peste 7,4 milioane de români, încă îl ocupă?

  Piei, demisule! TACI şi LASĂ-NEEE!

 17. D-le Radu Tudor ,va rog sa le spuneti U.S.L.-istilor sa se trezeasca ,ca vor ramane singuri,sa nu se lase calcati in picioare de Basescu ,ca ne calca si pe noi.Spuneti-le domnilor Ponta,Antonescu si Constantin sa se trezeasca! Vor mereu sa piarda?! Ca eu…nu!!!

   • vp1010,
    da , e ala micu, dar e mai desteptu decat tine.

    Protestez,
    cred ca exagerezi cu ungurii din Transilvania. Am mai spus, eu locuiesc in jud Mures, am multi prieteni maghiari, dar nu avem absolut nici o problema. Nu stiu exact cum e in Hargita sau Covasna, poate ne spune cineva de acolo. Sunt de acord sa combatem persoanele care bat campii cu federalizarea, dar hai sa nu-i bagam pe toti in aceeasi galeata.

    • Atunci schimb si-l intreb al catelea UDMR-ist e. I-ai intrebat vreodata pe prietenii tai de etnie maghiara ce partid voteaza si de ce ? Eu i-as intreba daca i-as cunoaste. Dar sigur vor spune ca nu se duc la vot. Oare de aia iese UDMR-ul cu peste 5% din voturi ? Sa stii, ca UDMR-ul, prin politica sa, vrea ca tu si cu prietenii tai de etnie maghiara sa va luati la omor. M-a enervat foarte tare faptul ca UDMR-istii spun ca ei apara doar dreptul maghiarilor, pentru ca inseamna ca pe UDMR-isti ii doare-n c*r daca eu ca roman mor sau nu si implicit ii doare-n c*r si de tine. Ti se pare corect ? Mie nu, ba chiar periculos.

     • Sigur ca nu e corect. Ai dreptate. Dar chiar nu-mi doresc sa se repete istoria anilor 90 cu evenimentele din Tg-Mures. De aceea spun, ataca strict persoana care bate campii cu federalizarea si alte prostii din astea.

 18. Aha, deci basmele incep sa prinda contur?
  D-asta vreau ca USL sa aiba si planul B, C,D( extern), daca-s o forta! Daca nu, sa-l lase pe betiv impreuna cu Unguent la carma!
  Ar mai fi o ipoteza pe care tot sondajele o pot rezolva: manipularea. Inducerea in mintea electoratului ca indiferent daca ar iesi sau nu la vot, rezultatul este cum vrea demisu’. Asa ca, de ce sa mai votam?
  Campania electorala a inceput cu lipsa confruntarilor, lipsa indemnurilor de a iesi la vot si cu lovituri pe la spate.

  • Suntem un neam de mamaligi. Milioane de fraieri stau sa le manance un singur mitocan ticalos de atatia ani ficatii! Am votat, si nu ne-am aparat de flegma lui decat prin retragerea in cochilie!

   Cate milioane din alte tari se mai lasa agresati la nesfarsit de-un singur iepure defrisat?

   • Sunt unele prin Africa Centrala si de Est, dar macar acolo aia stiu cum sta treaba si nu li se mai spune ca e democratie, libertate si Stat De Drept.

   • @maria, @ protestez: totul in viata se plateste. Nimeni nu este vesnic( desi unii chiar se cred vesnici la putere).
    Si am vazut in istorie cat de dureroasa e caderea.
    Trebuie sa iesim la vot. S-a dus caldura, s-au dus concediile si vacantele. Sa-i explicam demisului dar si pionilor de politica externa ca vrem altceva decat ‘interesul national ‘( a se citi personal) al lui base.
    La cata ura si rautate are in el, i-a iesit pe fata !

 19. deci, este ponta viorel victor un dobitoc sau nu in conditiile date?!!!

  p.s. in alta ordine de idei este o noua sansa nesperata sa impuscam javra la Tirgoviste chiar si fara ajutorul papagalilor impotenti de la usl

 20. cum poate un presesinte sa-si urasca tara,poporul , cum poate sa se poarte asa , ne face praf tara,poporul,nu am auzit un cuvant frumos despre tara, despre popor, nu am auzit un cuvant onorabil,nu am auzit decat cuvinte care m-au intrista si m-au amarat!ce ne facem?????????????????

  • @venus
   Venus, ai putintica rabdare. Lucrurile nu vor ramane asa. Traian Basescu este unul dintre acele persoane care usuca totul in jurul sau. Nici nu-si imagineaza cata ura a starnit in randul populatiei. Daca va forta rezultatul alegerilor, totul se va intoarce impotriva lui.

 21. bai cretinule, tu te auzi ce spui? regim in forta, bla blabla bla…
  ca sa folosesc un termen drag tie, esti un cretin si-un manipulator incurabil, bafta la prostime!

  • Faptul ca voi, PDL-acii, v-ati facut frati cu Lazlo Tokes in P.E. si cu extremistii sovini maghiari in Romania, ca sa ne vindeti ca pe niste vite la tot felul de straini cu apucaturi ciudate, o sa va scoata din Parlament la alegerile din 9 Decembrie.

 22. Domnule Tudor,poate presedintele desemneaza ca premier pe dl.Voiculescu si asa o sa fiti mai linistiti si nu mai plangeti de grija dl.Ponta…

    • Pentru mine si Ponta si Antonescu sunt patrioti, pentru ca mi-au indeplinit visul; acela de a scoate de la Guvernare extremistii. Ponta si Antonescu au fost primii politicieni carora le-a fost votata motiunea de cenzura care contrazicea sovinismul UDMR-ist. Indiferent cat de patrioti sau nepatrioti ar fi acestia doi, nu pot sa intreaca PDL-ul care s-a facut frate cu UDMR-ul pentru a ne vinde ca pe sclavi la toti strainii cu apucaturi ciudate. Abia astept discursul domnului Giurescu in Parlament… Asta apropos de patrioti…

 23. Revin prin a va spune ca acest derbedeu distruge sistematic Romania . Este exemplul viu a ceea ce spunea un strateg chinez si anume ca cetatea se cucereste din interior. Din discursul halucinant plin de venin rezulta clar ce va face. In iulie-august EL a vorbit de LOVITURA DE STAT, EL a pronuntat primul acuzatiile de FRAUDA MASIVA in discutia cu Gordon, iar acum tot EL aduce vorba de o asa zisa neincredere a ue fata de alegeri. Sa fiti siguri ca cererea de prezenta a a fost facuta de acesti tradatori ai Romaniei. Ponta e pe cale sa mai piarda inca o data in numele nostru, nefiind in stare sa-si aleaga consilierii si dand dovada de aroganta politica. In lupta castiga cine loveste primul.Decisiv.

 24. Trebuie sa iesim MASIV la vot,altfel…scenariul va fi acelasi ca la referendum.USL-istii sa traduca si sa trimita tone de copii din discursul decervelatului din seara asta,catre toti retardatii din UE,PE,Departamentul de Stat al USA,etc…Si in fond sa vina observatorii straini,cat poporul Chinei..JOS MAFIA BASISTA !

  • Daniela, o doare pe Merkăliţa direct la glezna stângă de delirul lui Băsescu, Are nevoie de votul său. Pe Barosso sau alţii din UE la fel. Poţi să trimiţi tone de imagini şi casete cu sceleratul ăsta. SUA nu-i interesată decât să-ţi “agaţe” aurul şi alte bogăţii naturale care, după cum ştii şi tu, nu pot fi posibile decât cu sprijinul băsălăului. Părerea mea e că avem două variante – dat jos cu forţa de popor, sau băsism până ne creşte barba. Scoate din context “chestia” aia numită democraţie. Nu-i valabilă în România şi nu atât timp cât jegul ăsta se află în fruntea ţării “bara-bara” cu ăştia de-afară pe bogăţiile ţării noastre.

   • Mai, “M”ihaitza…, cum sa-tzi explic ?… Daca pe Merkalitza o doare-n duda…, pe Barosso la fel…, in USA ashishderea…, apai… la cine te mai potzi plange?… La nimeni… Asta e aiurea…, sincer…, inclusiv dpdv personal… Acum, plecand de la aceasta REALITATE CRUNTA, sngurele alternative raman: 1. sa te plangi cuiva – da’, cuiva care nu te va asculta sau, daca te va asculta, nu te va baga in seama absolut deloc, si niciodata, pt.ca nu contezi – sincer vorbind, ai realizat vreodata ca, de fapt. n-ai contat nicicand ?!…, si 2. daca nu te plangi, s-ar putea sa-ti fie mai bine, pt.ca lashi impresia ca poti deveni un sclav docil, fidel etc.etc.etc… Oricum a-i da-o, tot nashpa e, da’…, dinr-o anumita perspectiva, exact varianta mai urata se prefigureaza afi mai acceptabila…. 😀 Nu ti se pare ca totul e aranjat de-atata vreme, incat, oricum, nu mai conteaza ce gandesti, ce simti si ce-ai putea incerca sa faci ?… ……. Chiar crezi ca asta este viatza noastra ?… Eu…, am renuntzat de mult sa mai cred asta… ……. M-am consolat… Cand ma gandesc ce-as fi facut, daca eram acolo, in locul lor, ma apuca rasul cand vad pentru ce va simtiti deranjati…… 😀 Sunteti copii… 😀

    • Băi nene , m-ai “omorât” cu filozofiile tale care nu spun mai nimic. Scrierile de genul ““M”ihaitza”, “in sfarshit” “tzine”, fă-le şi tu în altă parte, că nu toţi de pe blog ştiu să citească în păsăreşte. Zic şi eu , nu dau cu parul. Dacă vrei să ne demonstrezi aroganţă şi superioritate, atunci merge – se aprobă. Cu băsismul zic s-o laşi mai uşor, să nu devină cronic, că-i nasol. În rest ce să zic ? Sănătate multe şi “succesuri” la înălţimile şi superiorităţile tale “telectuale” care nu se pot coborâ la nivelul nostru, al muritorilor de rând.

 25. Frauda uriasa a fost in 2009, cu CIA, MONSAT, STS ! Raportul dezastruos se refera la un stat bolnav, condus de politie politica (si de un functionar care tot ne cearta cand din garaj, cand de la TV) nu de acum, ci de ani de zile, timp in care s-a si consolidat aceasta politie politica (ANI, CCR, DNA, ICR etc). Medicii care au avizat starea psihica si neurologica a lui Base vor avea multe lucruri pe constiinta. Cand era pe mare, in general, nu avea aviz psihologic sau era “plagiat”. Acum ar trebui si document doveditor (pe uscat, se poate sa se bata campii), desi vede (aproape) toata tara devierile de la normal… Interesul national este interesul poporului si nu al unei clici iudeo-masonice ! Cu multa caldura !

 26. besescu are pregatire in cioranie,in smen ,

  in “boschetzi ce se inseala unu /altu” intre imbecili pereni deaia de carciuma puturoasa el e o japitza,in mizeriile mamaligoase populate de jegosi cu greieri in calcai.

  marinaar/capitan? ejectu asdta cu nume de basau?palme pe chelie si matura pe jos in carciuma asta ar fi soarta normala a nefericitului de “presedinte” al rpomaniei intr-o lume perfecta.dara vezi.e invers.kktu asta e presedinte ales.de2x.nu de mine.

 27. Felicitari Dle.Radu Tudor, sunteti un brav aparator al democratiei si libertatii noastre, dobindite prin sacrificiul suprem al tineretului nostru in Dec 1989.As fi fericit daca astazi, cati mai multi dintre concetateni ar urma exemplul dv.de luptator pentu adevar si dreptate. Va doresc sa ajungeti cit mai repede in Parlamentul Romaniei Va multumim ca sprijiniti candidatura in Parlamentul Romaniei a Dlui.acd prof.universitar Dinu Giurescu.Imi permit sa va sugerez ,supunandu-ma acerorasi exigente de ordin profesional si moral ca promovind in viitor si candidatura Dlui acd.prof.universitar Alexandru Zub, Parlamentul va cistiga in consolidarea democratiei si a redobindirii demnitatii noastre. Va rog sustineti si pregatiti intrarea in insitutia cea mai democratica a Tarii a ilustrilor istorici pentru ca “Istoria este calauza nepretuita pentu a ne cunoaste pe noi insine…{M.S.Regele Ferdinand Intregitorul,la 15 Maiu 1915 din discursul rostit in sesiunea generala a Academiei Romane}

  • “Poporul…, Ceaushescu…, Romaniiia…, Regatul… si poporul, Romaniiia…”… Hm… Suna “fain”, daca le “amestecam”… Asa cred… Da’, oricum, n-are nicio importantza…

 28. D-le Tudor , parlamentul nu poate sa-l demita direct , pentru subminarea economiei nationale prin renuntarea la datoria de 2 miliarde de dolari pe care o avea Irakul fata de noi ? Acest lucru nu se putea face fara aprobarea parlamentului , ca reprezentant al poporului . Prin substituirea parlamentului a subminat economia nationala si poate fi demis imediat , urmand ca ICCJ sa se pronunte pe hotararea de demitere .

 29. Trebuie avertizati cei din afara ce vrea Basescu sa faca cu documente traduse si argumentate ale discursului acestuia, sper sa fie suspendat dupa alegeri, iar in final sa fie judecat pentru toate abaterile lui de Tribunalul de la Haga. Cu privire la balacareala lui , vrea sa deturneze atentia populatiei de la campanie. pt. ca ard-ul nu are cu ce sa vina in campanie. USL-ul nu trebuie sa se lasa pe tanjala si sa anunte si ei de data asta forurile internationale…pt ca la referendum daca au vorbit mai apoi, au pierdut deoarece d-na ,,circovei,, a fost crezuta si guvernatoru” a avut sustinere din afara. Cred ca ar trebui sa fie ceruti observatori internationali si din partea ong-urilor, ca va spun ca el exact asta nu si-ar dori deoarece atunci nu ar mai avea cum sa se vaite ca au fost fraudate alegerile. USL-UL SA CEARA SUSTINERE DIN AFARA: OBSERVATORI DIN AFARA CA ATUNCI NU MAI POATE ACUZA FRAUDA SI NU AR MAI AVEA MOTIV SA CONTESTE ALEGERILE.

 30. Tu poti sa ai ce parere vrei dar atat timp cat OSCE trimite observatori la alegerile din 9 decembrie inseamna ca tarile democratice din occident au mari dubii ca aceste alegeri vor fi corecte. Parerea mea este ca se va frauda la greu cum s-a mai facut…iar Dragnea nu doarme

  • o mare diversiune asta cu osce. la alegerile prezidentiale de acum citeva zile din sua, au fost trimisi 52 de observatori osce. mai vrei alta dovada ca basescu e un impostor in mesajul transmis?

   • As vrea un link catre un site unde exista stirea ca OSCE a trimis observatori la alegerile din SUA. Pana nu dati link-ul sunt vorbe…sau diversiune cum spuneti mai sus

     • OSCE in SUA au fost invitati de Washington si au fost 50 de insi pe toata america. La noi ei nu sunt invitati ci se cer a fi prezenti pt ca au dubii. Una e sa inviti observatori si alta e sa iti ceara ei sa vina.

     • @didi
      Observatorii OSCE vor face alegerile mai corecte, ceea ce va scoate din Parlament PDL-ul, ARD-ul si mai ales fratele lor acestor doua organizatii anti-romanesti, UDMR-ul. Si sa vedem atunci cum mai urla Basalaul ca a fost frauda.

     • @didi Si , care-i treaba , sa vina cat de multi , sa se convinga de faptul ca impresia pe care si-au format-o ca urmare a minciunilor furnizate de Satana si satanistii lui nu au corespondent in realitate !!!!! SA VINA OBSERVATORII !!!!!!!!!!!

     • Eu vreau cati mai multi observatori externi sa se termine cu furatul si cu toata vrajeala asta a guvernatorului.

    • Arata link-ul ca OSCE a fost invitata in America si ca la noi s-a invitat. Pana nu ne arati link-ul mananci KKT !

  • Adica Dragnea este atat de tare incat sa fraudeze si cu observatorii OSCE de fata ? Inseamna ca sunt prea prosti pentru meseria pe care o au si iau o gramada de bani degeaba.

  • Care-i problema?Ca ne invadeaza observatorii,poate sa vina si de pe Marte,realitatea or sa vada,cum s-a desfasurat corect referendumul asa va fi si pe 9 dec,ii tremura chilotii lui basica,doar a iesit de doua ori sa vorbeasca bazaconii?!Chestii cu frauda,am invatat si noi sa votam ca-n Franta,speedy,luam energizante!

 31. eu zic ca ce a zis Traian Basescu azi e istorie si trebuie facuta o analiza pe text amanuntita, exact ca si cu textele lui Nostradamus, fiindca avem de a face cu testamentul lui politic. toate frazele, propozitiile, afirmatiile si amenintarile sunt deja incluse intr-un plan bine pus la punct si AZI toate cate a zis se vor adeveri daca nu se iau masuri pentru a fi contracarate. nu stiu daca a sesizat cineva dar Traian Basescu nu a lovit niciodata pe la spate si nici sub centura – el a spus explicit si pas cu pas ceea ce va face doar ca adversarii lui politici nu s-au priceput sa citeasca mesajele lui.

 32. Nu am urmarit discrusul Basalaului, pentru ca nu vreau sa-i vad mufa, dar dupa ce scrieti dumneavoastra aici, este groasa rau de tot.
  Dar lasati ca asa ne trebuie. Nu urla televiziunile de 23 de ani “ca PD si UDMR sunt partide legitime si democratice ? Nu s-au dus galetarii sa voteze sustinatorii UDMR-ului ? Asa meritam. Trebuia sa ne faca cineva praf si pulbere pana la urma, ca sa ne dam seama unde am ajuns prin respectarea votului galetarilor spurcati. Am zis si am scris de mai multe ori: USL-ul trebuie sa scoata poporul in strada indiferent de consecinte. Daca nu intelege asta, o sa vorbim toti maghiara si stiti cum ? O sa ceara la angajare sa stii doua limbi. Daca nu stii, nu te angajeaza. Maghiarizarea Romaniei continua.

 33. UE planuieste sa dizolve parlamentele cat de curand posibil- Basescu e parte din preambul
  el nu a iesit aiurea, e shansa noastra ca ameninta cu atata predilectie(ca sa-l anticipam!) cu “asistentsa straina” deoarece romanii sunt “incapabili sa organizeze un referendum” = logosul pervers cu care EU isi va infiltra SI IMPUNEEE! armata UE(la Schengen s-a decis ca armata ‘internationala’ a UE are voie sa traga la razmeritse in cei revoltati de foamete planificata!!!!!reintroducand astfel pedeapsa cu moartea desi in alt paragraf neaga acest lucru, acelasi tratat) adica in Romania sau in orice alta tara , daca poporul vrea sa-si implementeze vointsa impotriva banditilor oficiali din EU, haita Barrosu/Redding!
  Adica rusii vor veni,cu ungurii si alti soldati pasionati sa traga in romanasi, parte din aceasta armata ‘ioropeana’, nevotata si nedorita de nimeni, si vor trage in populatie ca sa lamureasca prostii:
  CA IOROPA LOR DE AZI -A CORUPTILOR SI A BANDITILOR CARE AU SCHIMBAT TRATATELE LA BUNUL LOR PLAC – NU ESTE DEMOCRATA SI NICI NU ASPIRA LA ACEST LUCRU(v-a zis-o si proful Barbu, cu ochelarii lui trotzchisti, in plina emisiune!!!)! Ea aspira la a ne comasa pe toti intr-un stat al “unei singure natiuni europene”= aceasta este noua utopie jegoasa de exterminare lenta, tipic comunistoida a godzilelor planetei, in lagare de exterminare!
  Ati inteles ce spune Basescu cu sistemul lui de a conturna vointsa romanilor, stiind doar el ce vrea “natia”?
  Profesorul Schachtschneider (Dr Jurae Univ Nurnberg)isi indeamna poporul sa lupte pashnic dar sa lupte cu inversunare: “CAT MAI AVETI PARLAMENT”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Oameni buni, la lupta, cat mai avem parlament!!!!!!!!!!!!!!!!!

 34. Raducule, mai intai de toate multumeste frumos presedintelui ca m-a trezit, mai apoi, ai dreptate, conducatorul a iesit sa urineze iar, numai ca de data asta nu pe mine ci pe intreaga opozitie, l-ai auzit VOTUL ESTE FUNDAMENTUL DEMOCRATIEI punct

  si dupa aia, ai avut dreptate, n-a iesit degeaba, a transmis un mesaj, cui, Lulutei de Roman, care dupa ce a vazut ca nu prea mai merge treaba cu chestia femeile e invidioase, si nici cu storsul lacrimilor mamucilor din Roman, a schimbat foia, n-am pace din cauza presedintelui fiindca i-am fost aproape, El ce i-a zis in seara asta, prezintate fato la procuror, ca de data asta nu-i de gluma, eu asa am facut, uita-te la mine cat is de nevinovat.

  si dupa ailalta, adica cum sa primim un mceveu negativ, sau sa nu intram in Schengen, da Cruduta, Cruela si Bambi ca fac la Bruxelles? Iar in vara cine a fost responsabil pt imaginea proasta si starea critica in care am fost tarati, pregateste cineva oare capetele de acuzare pt Cruela si majordomii?

  Cat despre observatorii OSCE sau cine stie ce ONG, cred ca este timpul sa le transmitem cu toata seriozitatea ca ne dorim un Presedinte caruia sa-i acordam increderea si demnitatea care se cuvine unui simbol national, unui garant al valorilor nationale si universale ale omului, ale umanitatii. Pe 9 dec, cu ajutorul lui Dumnezeu dar si cu al domniilor voastre este timpul sa ii/le demonstram ca nu suntem o simpla adunatura (de stegulete) pe harta lumii(asta e din discursul lui Obama).

 35. U.E. nu discuta cu o tara care se poarta ca un sclav in fata ei. U.E. dicuta cu o tara demna si care are fruntea sus. Atat timp cat politicienii romani o sa fie niste momai in fata U.E., aceasta o sa ne calce pe cap, o sa ne innoade si o sa ne deznoade cum are ea chef.

 36. ““Romania este suspectata ca nu poata sa organizeze alegeri libere dupa experienta de la referendum”.”
  Fiindca este un citat nu stiu daca greseala este a lui Basescu sau este a dumneavoastra. Corect se scrie “Romania este suspectata ca nu poate sa organizeze…”

 37. Cheloo, care pentru unii nu este un exemplu, a zis o vorba mare acum o luna: “Treziti-va in p.m. odata !” A mai zis cineva in Parlament “Dar treziti-va odata !” dar ala era nebun… chestii d’astea.

 38. Ce vrea sa faca Basescu dupa 9 decembrie? Ceea ce face acum presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite! Dupa ce (PSD + PM) din Lituania au cistigat alegerile in octombrie a.c. cistigind 67 de voturi in Parlament, fata de 34 cistigate de partidul portocaliu al lui Algirdas Brazauskas, Dalia refuza sa-i inmineze mandatul de prim ministru lui Andrius Kubilius. Mai mult, ca in Romania, Parchetul Lituanian bate localitatile si cerceteaza rezultatele alegerilor din nordul tarii unde se presupune ca ar fi fost ceva fraude la urne. Ce ziceti, “Istoria portocaliei a Lituaniei” se poate repeta si in “Istoria portocalie a Romaniei” dupa 9 decembrie? Structurile de forta din tara noastra sunt pregatite pentru “asaltul final” impotriva loviturii (populare) de stat!

   • Si la referendum cheia a fost la oameni…si oamenii au decis.
    Ce ar fi trebuit sa facem mai mult,sa iesim in strada si sa-l luam cu forta pe Antonescu,sa-l purtam pe brate si sa-l inscaunam presedinte? in conditiile in care ei au raspuns cu “da sa traiti” la tot ce au impus stapanii???

    Pentru fiecare cuvant pe care-l vomita lasul nr.1 al tarii de la pupitrul de presedinte,Ponta si Antonescu au o mare contributie…dupa referendum.

    Suntem intr-adevar o mamaliga de “popor” , dar si politicienii opozitiei au fost TERCI.

   • Dle Tudor,
    Nu vi se pare ca analizele facute in diversele “laboratoare” interne si externe au decis: “SE POATE!”? Poporul a decis la Referendum. Ei si? Poporul va decide si pe 9 decembie. Ei si? Atunci cind iti tremura turloaiele, precum dlor Ponta si Antonescu, nu ai ce cauta in fruntea “ostirii”(la noi, la romani, asta-i un eufemism, pentru ca norodul-nerod tot mamaliga va ramine, chiar daca Basescu, Merkel, Barroso si Reding pun toti picioarele pe grumaz romanesc). Sa ai ocazia unica sa scapi de Basescu si sa-ti tremure turloaiele precum jucatorii de la Viitorul Constanta in fata celor de la Steaua, este cel putin injositor, daca nu degradant. Cind nu ai stofa de adevarat Barbat de Stat, mai bine du-te de unul singur pentru ca nici “pastor de turma” nu poti fi(sa ma scuze Becali, dar eu cred ca el nu ar fi acceptat o asemenea palma data romanilor. Asa ca se nu ne imbatam cu apa rece pentru ca jocurile nu par a fi facute in favoarea UUSL. Pe ce ma bazez? Pe antecedente! Va prezint numai citeva stop-cadre care nu au fost descifrate nici de mass-media si nici de liderii USL:
    1 – Condamnarile nitam-nisam din “dosarul transferurilor de jucatori”;
    2 – Falsul flagrant facut lui Trasculesc tocmai cind acesta era pe cale de a “sari” in “barca PSD-Orisan”;
    3 – Flosirea celor doua “perdele de fum” pentru a estompa scandalul iscat de cei 505 milioane de euro furati din fondurile europene de cuplul Udrea-Traila;
    4 – Semnalele transmise institutiilor de forta fidele presedintelui(CCR, ICCJ, PARCHET GENERAL, DNA, DIIOT & Co) potrivit carora aceste trebuie sa fie in stare de lupta la momentul oportul(inainte si dupa 9 decembrie);
    5 – Incunostiintarea sefilor externi, concomitent cu reactivarea oficinelor straine specializate in dezinformari si intoxicari…
    Si enumerarea poate continua.
    In aceste conditii, credeti ca “vointa poporului”(votul) va fi cumva recunoscuta?
    Desi liderii USL clameaza sus si tare ca-l vor suspenda pe Basescu daca nu va fi nominalizat Ponta cu formarea noului givern(daca USL va avea peste 50% din mandatele nului Paralament), tare mi-e teama ca “ostirea ascunsa a Cotrocenilor” din noul Parlament va face rapid stinga-mprejur si USL va ramine cu… fundul gol, sau cu fuduliile la vedere.
    De aceea ideea suspendarii, concomitenta cu alegerile generale ar fi fost singura solutie(ca sa nu spun singura ocazie!) de a scapa de “pecinginea Basescu”!!

 39. Bancul zilei!!!!

  “Un catel se apropie pofticios de Daniletz care , dupa o zi grea de lupta pentru reformarea justitiei vomita in valuri asezat si el in patru labe langa un tomberon de gunoi. Dupa ce termina de horcait Vasilica incepe sa inventarieze: – carnatii si piftia asta tulbure le-am mancat la intalnirea UNJR unde am baut si litrul de tequila – șaorma am inghitit-o pe fuga ca sa merga jumatea de litru de vodca prescrisa de medic – sarmalele si eclerul le-am halit la concertul lui Turcescu (concomitent cu țuica de corcoduse…..buna vorba din batrani…aplicabila si in cazul lui Robert…tiganu tot tigan…auzi tuica de corcoduse). Totusi nu-mi aduc aminte cu nici un chip unde am mancat io cainele ăsta…”

 40. “Preşedintele Traian Băsescu a acuzat “politicienii” că împiedică prin voturi în Parlament înfăptuirea justiţiei sau că se solidarizează unii cu alţii atunci când apar acuzaţii din partea procurorilor sau ANI.”
  Sursa: Realitatea
  Adica Basescu nu e om politic. Am inteles. Atunci de ce a avut voie sa candideze din partea unui partid ? Apropos, o fi procuror si nu stim noi, iar functia de procuror in Romania inseamna Presedinte. Sa nu mai spun ca el nu se mai considera ca facand parte din Administratia Prezidentiala, schimband placa unde scria acest lucru, ceea ce inseamna ca nu mai ocupa nicio functie acolo. Si totusi se autodenumeste Presedintele Romaniei fara a avea legatura cu Administratia Prezidentiala. Foarte tare. Dar prosti sunt aia care-i urmeaza ordinele. Sa te pui i fruntea unui Stat si sa dai ordine care n-au nicio legatura cu Parlamentul acelui Stat mi se pare cea mai mare cretinitate.

  • Basescu nu trebuie sa zica DNA-ului ce sa faca cand si cum.Problema ca la noi institutiile functioneaza doar impinse de la spate sau de frica.CONSTINTA functionarului public e NULA.Dar nici USL-ul nu trebuia sa se impotriveasca mai ales ca Berbely asta nu e tocmai curat ca lacrima.Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti .

   • USL “s-a infratit” cu Borbely, PDL-ul si Basalaul s-a infratit cu toti UDMR-istii, PCM-istii, CNMT-istii si cu cireasa de pe tort LAZLO TOKES.

 41. Ia sa le taie contrabandistu marinar ceva drepturi sau doar 1% din veniturile tiganilor, sa vedeti revolte si sute de mii de oameni in strada si violente.

  E ciudat dar in Romania de azi doar tiganii mai par capabili sa-si apere drepturile si sa salveze tara printr-o revolutie.Apoi ar urma Presedintele Cioaba si Guvernul Provizoriu Rrom.

 42. Bine ca ponta cand accepta conditiile lui Barosso ne spunea ca spera ca Basescu sa inteleaga ca nu merge . Uite ca ponta e naiv .

  Cam buhait la fata mi s-a parut guvernatorul . E cumva vre-un semn ca scapam de el ?

 43. AVEA DREPTATE VOICULESCU CU SUSPENDAREA ODATA CU ALEGERILE .

  E SOLUTIA CEA MAI LOGICA DACA SE DORESTE CVORUM !

 44. Dumnezeule! Individul nnnnnnu se mai face bine.
  Asta daca ar mai ramane vreo 5 ani guvernator ne-ar face pe toti sa vrem o Romanie condusa de monarhie.Sau sa emigram cu totii.

 45. Eu tot nu inteleg de unde aduce PDL-ul toti postacii ciudati care stiu doar sa injure si sa faca albie de porci pe oricine. Cred ca aici filtreaza adminul mesajele, ca pe site-urile basiste daca vrei sa scrii ceva, o sa iti dai seama ca te afli intr-o cocina.

 46. Pe 30 noiembrie si 1 Decembrie poporul e liber.Ar fi foarte frumos sa ne unim si sa iesim sa protestam.Mi-e teama ca multi vor alege niste moaste sau iesiri la munte:(

 47. basescu baseste de n-are treaba.

  deci cetaTenii romani in conceptia astuia sunt vinovati din nastere,mai ales acum ca i-au dat la vot in bot.

  Si mare noroc da peste tine daca te ia la intamplare de pe strada duba militiei basite,ca sunt multi vinovati frate milioane,

  deci daca castigi la loteria dezvinovatirii si te pune in fatza unui procuror basit(totul e basit in tara asta) ai sansa frate sa te dezvinovatesti.alminteri esti vinovat din start.

  exceptie fac aia mici micuti.aia micii sunt arsi de vii , ca nu-i inteleg procurorii ce ganguresc deci sunt vinovati si exterminati.

  el asa a facut, a aparut de multe ori in fata procurorilor,s-a dezvinovatit si e om cinstit,vedeti?!

  ce dobitoc il sfatuieste pe asta si ii scrie spiciul ? sau e de la el gandire?

  doar pt. tampenia asta ce a basit acuma borfasul nostru “presedinte” ar merita sa putrezeasca in puscarie sau ciuruit in vreun santz.

 48. Tot hotul striga hotii.E un iocrit basalau ca multi alti politicieni.Cat desre faptul ca nu-l va numi Premier pe Ponta se stia astanumai Gagauta Ponta visa ca il va numi si daca nu faca 50+1 si cat de cu oua umbla cateodata cu Basescu.Si bine ar face Basescu sa nu-l nmeasca oate asa se trezeste Ponta din visuriile sale de naiv.Si devine ceeace trebuie sa fie un Premier.

 49. De fapt acum se pregateste adevarata lovitura de stat.
  Acest personaj inconstient si extrem de periculos, impreuna cu toti acolitii lui, platiti gras din banii contribuabililor, sunt in stare sa lase in urma lor numai parjol si suferinta. Vor sa sacrifice o tara pentru un scop cat se poate de josnic si meschin. O gasca de vanduti, tradatori si departe de Interesul National mult clamat.
  Dictatorii, de-a lungul istoriei, au avut intotdeauna un sfarsit tragic.
  “Cheia este la oameni.”

 50. F.M.I.-ul cere ca Oltchimul sa fie inchis. Foarte tare … Se pare ca F.M.I.-ul ne iubeste de nu mai poate. Guvernul sa-i zica F.M.I.-ului ca daca nu tace din c*r, o sa rezilieze orice colaborare cu ei. Dobanda mica ? Nu este adevarat. Calculand pierderile masurilor F.M.I., dobanda este extrem de MARE. Politicieni ORBI !

 51. “JC: În Statele Unite Procurorul General (Attorney General) este nominalizat de Preşedinte şi apoi este confirmat prin votul majorităţii Camerei Superioare – Senatul. Principala diferenţă este că nu există un proces formal de evaluare a nominalizărilor pentru funcţia de Procuror General. Dar din unele puncte de vedere, procedurile de nominalizare nu sunt chiar atât de diferite. În ambele ţări e nevoie să existe consens cu privire la persoana nominalizată, ca aceasta să fie foarte bine pregătită, cu experienţă şi să beneficieze de încrederea populaţiei”

  Interviu cu James Cole Adjunctul Dep Justite USA, Gandul 12 Nov.

  Remarca esentiala “sa beneficieze de increderea populara”. Ceea ce nu prea se mai gaseste pe la noi.

 52. discutii sterile si fara sens:daca nu respectta constitutia ,suspendat urgent fara cvorum,fara ascultat ce zice UE,CE,NATO,SUA samd,ori suntem natiune/tara ori ne auto dezmembram si fiecare regiune face ce vrea.Acum se vad devaratii oameni de stat,puterniciu care nu se impiedica de orice infractor de doi lei.

 53. am nevoie de ajutor pentru ca ma suspectez ca m-am timpit!!cind a iesit CALCANUL ala aseara, a zis asa:ca noi, n-o sa putem circula fara viza prin Europa din cauza U.S.L-ului si a ceea ce a facut el in ultimele 6 luni,ca n-am cistigat nici un leu in urma referendumuli(si cit am sperat ca o sa iau ceva bani din chestia asta!…)ca a inceput sa scrie scrisori la guvern, la unii, la altii…ca nu fac bine ce fac(“e” niste prosti!!!)si el vrea altfel, da a tacut si astia au pierdut cirma si slugile lui(scuzati aghiotantii )au cam fost marginalizati si persecutati dar acum s-a intors la lupta cea mare!!(ce credeati, puicusorilor!?)Ca “astia”au inceput sa se dea la instrumentele lui si…pina aici!!am mai inteles ca la referendum au fost furate 2.000.000 de voturi(o deductie logica ametitoare da tot ramin mai multe si decit anti si decit la alegerea lui..)cu presupozitia ca toate au fost ale celor care au zis DA.A mai zis calcanul ca votul e fundamentul unui stat democratic ,de DREPT si ca el trebuie respectat cu sfintenie si ca el pentru asta e in stare sa-si bage un deget in nas si sa moara prin sufocare.deocamdata si-a bagat unghia-n git si tuseste…da sper sa nu-l aduceti in stare…ei, la faza cu votul, cu statul de drept mi-am adus aminte cum zicea sa nu votam(si nu l-am ascultat si avea dreptate ca oricum n-a contat si au cistigat cei ce n-au fost la vot!!!)si a mai zis ca va desemna EL un prim ministru care dupa filingul lui(valoare a democratiei supreme!)va apara interesul national(oare ce intelege el prin asta!?)si nu cel rezultat din vointa alegatorilor pentru un program politic reflectat in structura parlamentului.E bine!?Si politicienii “e” toti defecti…cer insistent sa-i explice cineva calcanului, macar acum in ultima faza, care e diferenta dintre politica si statalitate, ca el (pardon, functia de presedinte e una statala!!)Ca de’aia e o aberatie presedinte “jucator”!!!Si mai zicea ca e de bine sa te cheme D.N.A-ul,procuratura si altele ca poti sa-ti demonstrezi nevinovatia(ca doar suntem cu totii prezumptivi vinovati, ca pocaitii )Si e rusine ca ne-am pierdut credibilitatea si trebuie sa vina unii sa ne observe la alegeri sa vada cum furam..pai SA VINA, sa vada si cum e atmosfera nu doar sa afle cifre…sa vedem cui i-o fi rusine!? da la faza cu votul, mi s-a urcat singele la cap si am dat sa arunc cu scrumiera in televizor da mi-am dat seama in ultimul moment ca e al meu si l-am salvat!!!!voi ce ziceti: de poate muri de cancer in git!?pai nu credeti voi ca un discurs ca asta face cit citeva mitinguri electorale U.S.L!?

 54. Avand in vedere discursul guvernatorului ilegitim
  de aseara , revin cu un mesaj pentru LIDERII USL :

  Am constatat cu stupoare aseara ca ilegitimul nu si-a
  schimbat atitudinea nici pic , din contra e mai nociv
  decat inainte , semn ca se bazeaza pe ceva SIGUR …
  Cand scriam despre scenarii negative acum cateva luni ,
  multi injurau dar iata ca vor veni la vorba mea :
  Pentru ilegitim nu mai conteaza nici macar votul din 09 DEC. !!!

  CONCLUZIA ESTE SIMPLA , DACA NU IGNORAM CATEVA FAPTE ISTORICE :
  (momente peste care totusi s-a trecut prea usor … )

  1. ALEGERILE DIN 2009 AU FOST FRAUDATE MASIV DE PDL ,
  basescu A OCUPAT ILEGAL / ILEGITIM POSTUL DE PRESEDINTE !!!

  2. CAZUL ROBERTA ANASTASE CU FRAUDA ‘LIVE’ DIN PARLAMENT
  A FOST CLASAT ELEGANT , RAMANAND FARA URMARI , CEEA CE
  EXPRIMA MULTE … DESPRE AUTORITATEA ILEGITIMULUI …!!!

  3. ALEGERILE LOCALE 2012 , AU DAT UN REZULTAT ZDROBITOR IN
  FAVOAREA USL , DAR NICI ACUM LA 6 LUNI DE LA VENIREA LA
  PUTERE A USL , ACESTIA NU SANT LUATI IN SEAMA DE SERVICII ,
  DE ORGANELE PUTERII DE STAT (CCR, SRI, STS,DNA, ETC) ,
  DATORITA CONTROLULUI MARE PE CARE T.B. INCA IL ARE !!!

  4. REFERENDUMUL DIN VARA 2012 A DAT UN VOT ZDROBITOR PENTRU
  DEMITEREA ILEGITIMULUI (87%) , DAR… NU A CONTAT DELOC ,
  EL FIIND A DOUA OARA INSTALAT CU JAPCA LA COTROCENI !!!

  5. CA DUPA TOATE ASTEA SA VII ACUM , TU – traian basescu SI
  SA SPUI CA REFERENDUMUL A FOST FRAUDAT MASIV , DECI CA
  NU A FOST CORECT … , ARATA CAT INSEAMNA PENTRU EL ACUM
  VOINTA POPORULUI ROMAN : NIMIC ~ ADICA ZERO !!!

  DACA PANA ACUM SUSPECTAM CA T.B. SE VA IMPUNE CU FORTA PRIN

  DICTATURA , ACUM , DUPA TOATE ACESTE FAPTE SI MAI ALES DUPA

  IESIREA DE ASEARA , SANT SIGUR CA VA IGNORA REZULTATELE DIN

  09 DECEMBRIE SI-SI VA IMPUNE DORINTELE CAT MAI ABUZIV POSIBIL !!!

  PAREREA MEA ESTE CA DAN VOICULESCU NU ESTE NEBUN DELOC , ESTE

  SINGURUL CARE INSISTA PE IDEEA DEMITERII INAINTE DE ALEGERI ,

  PENTRU A AVEA SI REFERENDUM ODATA CU ALEGERILE , NU NEAPARAT

  CA SA SCAPAM DE T.B. CI PENTRU A SECURIZA REZULTATUL VOTULUI

  POPULAR DIN 09 DEC. !!!! ACUM REALIZAM DE CE INSISTA EL ATAT ?…

  DACA PARLAMENTUL NU-L VA DEMITE URGENT PE T.B. (in max. 2 sapt.)

  (MOTIVE SANT DESTULE … SLAVA DOMNULUI !) , PUTEM UITA CA VOM

  SCAPA DE EL APOI !… SIGUR VOM INTRA INTR-O NEAGRA PERIOADA DE

  DICTATURA SI STERGERE A IDENTITATII NATIONALE A ROMANIEI !!!!!!!

  PREZENTA LA VOT ESTE DECISIVA , DAR NU SUFICIENTA !!! … FARA

  O CONLUCRARE INTRE PARLAMENTARII USL SI POPORUL VOTANT , TOTUL

  VA FI DEGEABA !!! UNUL FARA CELALALT NU SE VA PUTEA IMPUNE , DOAR

  IMPREUNA VOR PUTEA INVINGE CANCERUL NUMIT T.B. !!! ORI ASTA SE

  POATE MATERIALIZA DOAR PRIN SUSPENDAREA ACESTUIA ACUM , A C U M !!!

  DACA LIDERII USL NU-L SUSPENDA PE T.B. SI VOM MERGE A DOUA OARA

  DEGEABA LA VOT IN 09 DEC. , ACESTIA VOR PURTA INTREAGA RASPUNDERE !

  DAR OARE NE VA MAI INCALZI ASTA ? TREZITI-VA , CACI E DEJA TARZIU !!!

   • servus Nicoleta ,

    scarba si disperarea fata de reactiile ilegitimului
    m-au facut sa revin , caci initial eu nu doream sa
    mai revin curand … pe de alta parte , tot atitudinea
    ilegitimului m-a facut sa inteleg cat este de groasa
    situatia si sa-mi schimb modul de gandire fata de PSD …
    Polemica trista pe care am avut cu gemil ( in parte
    justificata ) , era generata de variatiile ideilor mele,
    incoerenta generata de neputinta mea de a trece peste o
    parte a trecutului PSD , a lui Ponta , etc, CARE totusi
    nu era ok acum , in situatia actuala ! Drept care am
    hotarat sa ignor macar temporar trecutul acestora si sa
    le acord credibilitate si sprijin neconditionat ! si asta
    nu pana in Decembrie neaparat , ci poate si mai mult ,
    atata vreme cat nu ma vor mai deranja prin actiunile lor.

    DACA ACUM IN AL DOISPREZECELEA CEAS NU FACEM FRONT COMUN
    (si aici ma refer si la Gemil , Marcus , Iulian , urs289 ,
    sant destui romani ce posteaza aici cu gandire sanatoasa si
    forta de exprimare ), sa ne unim fortele pentru convingerea
    cat mai multor romani sa se trezeasca la lupta pentru
    daramarea dictaturii ilegitimului T.B. ce duce la distrugerea
    identitatii nationale si a imaginii Romaniei ; ALTFEL nu ne
    va mai ramane decat sa asistam tardiv la dezastrul ce va urma din
    Ianuarie , daca votul popular (de cca. 60% USL) nu va fi respectat !

    FRATILOR , MERGETI LA VOT INDIFERENT CUM , RESPECTATI-VA MACAR
    STATUTUL DE CETATENI ROMANI !!! altfel nu existati decat fizic ! …
    ACUM NU MAI TINE DE CONVINGERI POLITICE SAU SIMPATII POLITICE ,
    CI DE UN ELEMENTAR BUN SIMT , PE CARE CEI DIN USL VOR SA-L IMPUNA
    IN VIITORUL PARLAMENT , DACA VOR REUSI SA FIE VALIDATI SI PE CARE
    ILEGITIMUL T.B. NU-L MAI ARE DEMULT , DEPASIND EFECTIV ORICE LIMITE !

  • Dupa iesirea din aceasta seara a ilegitimului
   guvernator T.B. (in completarea celei de ieri),
   incep sa inteleg altceva …

   AMBELE CONFERINTE DE PRESA ALE DEMISULUI NU

   SUNT PENTRU POPOR SI NICI PENTRU POLITICIENII

   DE PE AICI , CI EXCLUSIV PENTRU CANCELARIILE

   OCCIDENTALE (AVIZ CA VOR FI FRAUDATE MASIV

   ALEGERILE DIN 09 DEC. ! ), CAT SI PENTRU

   STRUCTURILE SALE DE FORTA (AVIZ CA EL ESTE

   INCA LA BUTOANE SI EI SA STEA VIGILENTI !)

   ESTE ACUM CAT SE POATE DE CLAR CA T.B. NU VA

   RECUNOASTE NICI O SECUNDA REZULTATUL VOTULUI

   DIN 09 DECEMBRIE !!! VA REPETA ATITUDINEA DIN

   VARA , LA INDIGO ; CEEA CE VA DECREDIBILIZA

   TOTAL SI DEFINITIV ROMANIA , IN FATA LUMII !!!

   FAC UN APEL DISPERAT LA LIDERII USL , PE CARE

   ACUM II SUSTIN ABSOLUT SI NECONDITIONAT , SA

   DEMAREZE SUSPENDAREA ILEGITIMULUI PANA NU VA FI

   PREA TARZIU !!! DUPA 10 DEC. VA FI TARDIV !!!

   • Domnule Titus Voinopol,
    .
    Ma bucur ca, in aceste momente de dinaintea “curateniei generale de fortele raului ” care au nenorocit aceasta tara, curatenie programata pentru data de 09.12.2012, faceti gestul de a reveni pe acest blog.
    O data, in vederea largirii randurilor celor ce se impotrivesc sustinatorilor SATANEI , asa cum pe drept il numeste Nicoleta. Mai apoi, ca un gest cavaleresc al dvs. de a veni in sprijinul Nicoletei care, in ultima perioada, pur si simplu a fost asediata, si nu de prostii -prosti , cu care s-ar descurca foarte bine si singura, ci, de desteptii-ticalosi care vin cu argumentele SATANEI, care fie ca sunt, fie nu sunt, antibasisti, comenteaza si intorc ORICE in mod cu totul tendentios si partizan, deci MIZERABIL, in pofida, de cele mai multe ori, evidentei si a bunului simt, si carora cu greu le-a putut face fata in toata aceasta perioada.
    USL, VICTORIE!

 55. “ANI a constatat incompatibilitatea a patru demnitari. Nu a existat nicio reacţie, decât solidarizare cu cei patru. Nu au nicio legătură cu interesul naţional aceste atitudini de solidarizare cu nişte oameni care se presupune că au încălcat legea. La noi, politicienii se solidarizează. Asta demonstrează că nu suntem stat de drept.”

  Nu am apucat sa citesc tot ce a zis, dar aici cam are dreptate si doar cine este sustinator impatimit al USL nu vede ceea ce se intampla + cei care din diverse motive il urasc pe basescu (pierderea unui job, reducerea salariului… lucruri de genul asta in care trebuie sa gasim un tap ispasitor, ca la romani). Inca ceva, daca Basescu sau altcineva nu a respectat legea, asta nu e un motiv sa procedam la fel. Suntem o tara bananiera …

  • io,
   “se presupune ca au incalcat legea”.
   Tu nu ai inteles ca daca nu te dezvinovatesti in fata unui procuror, esti automat vinovat, conform declaratiilor impostorului cotrocenist ?
   Si daca PRESUPUNE el ca a incalcat cineva legea, acel cineva e automat vinovat si trebuie cercetat de ANI ? Oare ANI la mana cui e ?
   Mai pe romaneste, daca el iti spun tie ca esti vinovat(a), asa e.
   De ce ? Ca asa spune el. Ia du-te tu in fata unui procuror si demonstreaza ca nu e asa. Tu ii spui: “stai, dle, ca nu am facut nimic”. Iar el iti spune: “nu ma intereseaza, demonstreaza ca nu ai facut nimic”.
   Asta e gandirea nenorocitului base.

  • @ io
   Eu nu stiu ce-ai face tu daca, SA ZICEM, te-ar da afara din serviciu seful tau pentru faptul ca, PRESUPUNE el, esti un…. bou. Si ti-ar zice si… “iesi afara javra ordinara” ( lucru care ar contrazice, pe drept,….motivul demiterii. Adica, ori …ori.
   .
   Crede-ma ca, in atari situatii, eu si multi altii de pe blog ne-am SOLIDARIZA cu tine, amaratule care esti, si fara serviciu, si dat afara in mod abuziv, pana cand o instanta ar constata ca nu te-a injugat nimeni , deci, “ar admite in principiu ca nu esti… bou”. Si, dupa care, te-ar repune in drepturi…
   .
   N-am avea, in schimb , ce face, daca seful tau, ala in proces cu tine, ar face dovada intr-o instanta , binenteles nebasificata, ca te-ar fi “injugat”, intradevar, unul, ICRUCISATORUL, la un “car” pe care-l vrea “musai” al lui, numit Romania, hranindu-te pana de curand pe tine si pe altii ca tine cu “sinecuri” à la ICR si pe care …“car”, fireste, vrea sa-l dea “de-a-n boulea “ in prapastia pe care o numeste el(si voi , in cor), pompos, REFORMA STATULUI. In cazul acesta,“ ne-am lepada de (unul de-al lui-vorba lu’ nimabe)…Satana”, aici fiind vorba de “interes national” major , dar nu in intelesul pe care-l tot… ARDeti voi, cei cu probleme cu caputzu’. Instantele, oricare de pe planeta dar intr-un STAT DE DREPT, ar admite nu in parte ,ci de drept, motivarea paratului impotriva ta, tu fiind atunci, cum zici….. “Io mi-s….( in acest caz, dupa verdict) dat afara.. pe drept”.
   Nu continui. Sa nu intru in conflict, pe nedrept cu romanii ardeleni “minoritari” si …“de bine”, pe care-i admir.

  • @ io ,

   Ce reprezinta ANI acum dupa reactiile sale
   din ultimii ani ? Nu sluga ilegitimului T.B. ?
   Si atunci , ce relevanta are ce a spus despre
   acei demnitari recent ? Trebuie intai dovediti.
   Asa ca ori aduci argumente viabile ori las-o balta !

 56. Atata discutam despere acest peronaj sinistru, el saracu este bolnav psihic, serios, fara nici un fel de exagerare. Problema este ca Ponta si Antonescu nu trebuia sa-l reinscauneze la Cotroceni sub nici o forma. Eu cred ca va fi foarte nasol nu-l va numi pe Ponta premier. Si sa vedeti de nu l-o pune pe alifie ala, alt sinistru, si atunci intrebarea care se pune este ce va face USL se va resemna?

  • Eu doar incerc sa le arat oamenilor evidentele pe care dansii nu le vad sau nu vor sa le vada si drept sa-ti spun ma deranjeaza foarte rau faptul ca parlamentarii UDMR spun ca nu-i intereseaza decat minoritatea maghiara, in timp ce isi spun europeni. Atat timp cat un parlamentar face parte dintr-o formatiune democratica, acesta trebuie sa sustina si sa apere drepturile tuturor cetatenilor statului al carui om parlamentar este, indiferent de etnie, sex, categorie sociala. Una e una si alta e alta. Inchiderea spitalelor in Romania este o crima ! Un parlamentar UDMR intrebat de un reporter ce parere are despre cum afecteaza cetatenii romani inchiderea spitalelor, a raspuns ca pe el nu-l intereseaza decat minoritatea maghiara, adica-l doare-n c*r de romani si implicit de mine personal, care ii platesc salariul din munca mea grea. Pornind de la aceste declaratii, nu pot sa concluzionez decat ca UDMR sustine orice Guvern care distruge Statul National Unitar Roman si sunt sigur ca daca ar aparea un Guvern care ar face din Romania o tara unde toti cetatenii ei sa traiasca asa cum isi doresc, adica la fel ca in occident, UDMR ar depune motiuni de cenzura.

 57. demisule forta votului liber a fost la alegerile locale si referendum .
  vrei premier cu constiinta . ungen legionarul hotza , corupta udre , banconschi ,ce se aude de paris .si restul spunind tot grupul ARD
  incompatibili au refacut ce tu si cu merkel ati stricat sanatatea lui atilla si scoala lui funeriu plus salari si pensi .
  unde sunt bani din inprumuturide ati taeat pensi salari ?
  trebuie sai dam inapoi si nimic nu se vede .
  la o evaluare sanatoasa a justitiei libere si profesonista tot ard sunteti penali . acum ce sa fac cu slugile tale vad o singura grupare usl poti sai aduci si pe mama si tot ce vrei tu ai sa vezi ca picior de ard si udmr nu calca prin parlament la pascut oile dar nici acolo nu sunteti buni ca le furati .asa ca adio demisule tiam mai spus odata in vara
  daca erati corecti nu va inprastiati prin toate catunele tari luptati la oras ati fugit lasilor
  si democrati tai ii doare in cot de tara ca doar tu si cu analfabeti tai ati sters pe jos cu ea lovitura de stat atac la justitia motoc aspzia zegrean ar trebui sa fiti exlilati si acum te trezesti ca nu intram ce ati facut cu morar si celanta parasuta ati facut spectacol tv casa de productie dna cine plateste toate cheltuielele ca oameni au stat in arest preventiv cu ani adusi cu elicopterele paziti in aer de f 16 taxiuri autocare zi demisule
  stiu ca nu asculti de popor si nu te doare nici in cot de noi dar taci si stai linistit acolo nu te intreaba nimeni cit este ceasul arezteazati corupti tai si despareti si apo vi la tv si ceri democratie ma respecti pe mine si votul meu atunci te ascult si te respect eu nu am presedinte

 58. E vrajeala. Poate vorbi cat vrea ! Eu vreau sa vad faptele pe care le va face.
  Acum vorbeste pentru campania PDL. Era normal sa vorbeasca despre o sansa ca PDL sa guverneze cumva. II mai incurajaza sa iasa pe strada in campanie. Dar nu iese nimeni de la PDL in campanie pe strada ca e pericol :D.

 59. Domnul Tinel sa stie ca pe mine si multi romani ma doare fix in gaura maro de Schengen. Asa. Ca tot o da el cu 22 de milioane de romani care bla bla bla.

  • Domnul Tinel pare asa de nevinovat… ! De aceea este trimis la Antena 3. Nu inteleg de ce mai este in PDL si de ce se umileste vorbind doar ce ii spun capeteniile PDL-ace.

 60. Asteptati mai intai ca Basescu sa o comita, si dupa aia se poare comenta oricit. Insa acum a prematur a trage concluzii bazate doar pe chestii de genul “nu-mi place privirea astuia”.

  Acest articolas este un “proces de intentie”. Atit si nimic mai mult .

  Adica este ca atunci cind de exemplu Protestez isi cumpara o sticla de vin, se indreapta catre propria masina. Moment in care e inconjurat de 3 militieni si dus la sectie pe motiv ca urma sa conduca beat !

 61. Hăhăhă, Ponta l-a dat afară pe Mihalache. Ala de la Guvern, acuzat de ANI de incompatibilitate.
  Carevasazică, domnu’ Radu, nu e doar o campanie a lui Basescu prin institutiile sale de forta, daca pana si al doilea cap al USL a constatat ca Mihalache nu merita sa ramana in functie.

  Hai, la loc comanda. Deseara ma astept sa-l vad pe Ponta injurat grav la A3.

  • omul a demisionat. n-a fost demis. i-a fost acceptata demisia. oricum am lua-o, ponta e in offside la miscarea asta

   • Nu exista cine stie ce diferenta notabila intre a fi demis si a-si da singur demisia, fiindca nu se poate sti exact ce s-a discutat intre ei.

    In cloaca politica autohtona nu functioneaza conceptul de “demisie de onoare” : in primul rind nu are cine sa aprecieze astfel de gesturi (“calitatea” apreciata cel mai mult de romania fiind descurcareala) , deci nu se oboseste nimeni sa isi dea demisia nesilit de imprejurari.

    • Diferenta exista. Verba volant, scripta manent. Habar n-am care-o fi cazul lui Mihalache dar nu poti face generalizari. O iei pe urmele tovarasului basescu?

     • Pai si eu ce-am zis?! Am zis ca nu exista o diferenta notabila (adica ca exista dar e mica), nu ca nu ar exista deloc.

      Cind e vorba de politicieni, eu pornesc de la prezumtia de nemernicie.

      Chiar daca e o generalizare, am voie sa am o parere proasta despre acea tagma de oameni care ar trebui sa trudeasca pentru prosperitatea tarii si vad ca de 22 de ani n-o fac.

   • Demisia lui Mihalache… neimportanta. Inca o tema falsa.
    Privatizarea Otchim… foarte importanta. Aici sa nu ramana in offside guvernul.

  • Mediafax zice ca a fost demis, Jurnalul National la fel. Hotarati-va, frate, cum o dati.
   http://jurnalul.ro/stiri/politica/dan-mihalache-secretarul-general-adjunct-al-guvernului-demis-de-ponta-628761.html

   Ma rog, e mai putin important. One down, three more to go.
   Crinulet e in offside si mai mare, pentru ca l-a mancat in fund sa isi dea cu parerea ca el ii sustine pe toti patru. Acum sa-l vedem cum isi arata sustinerea, isi ia jucariile si pleaca?

   Acum stii ce ar face un jurnalist? Ar investiga cine e Andreea Lambru si cum a ajuns dansa pana la 27 de ani in functiile in care a ajuns. Dar deh…

     • Perfecta idee. O emisiune in care sa investigati cum a ajuns Alexandru Nazare la nici 30 de anisori impliniti secretar de stat si ministru. De Bogdan Dragoi, nici nu va mai zic, asta a fost precoce rau de tot.

     • Asta-i ideea. Cate vreme a fost promovat tineretul “competent” pedelist, n-a fost nici o problema din partea basistilor.Cu Andreea Lambru, e-o problema cat casa. Sa vina ANI, DNA, CSM, Departamentul de Stat, CE sa investigheze ca s-a dus naibii democratia in Romania.

     • Eu nu ma pretind impartial, deontolog, formator de opinie etc. Am o optiune foarte clara, pe care mi-am asumat-o. Tot ce mi-as dori ar fi ca macar 10% din efortul pus in a arunca rahat (uneori existent, uneori inchipuit, uneori “cosmetizat”) inspre Basescu & co. sa fie indreptat si in partea cealalta atunci cand situatia o impune. Cum ar veni, din 24 de ore pe zi la A3, sa fie 2h si o emisiune nu neaparat anti-USL, cat impartiala.
      Desigur, sunt banii cui sunt si face ce vrea cu ei. Dar eticheta de “post de stiri” mi se pare un pic fortata.

     • Le-au “marit” cu -15% din mai pana acu’ la nivelul tarii.
      Inflatia s-a triplat, cursul valutar a luat-o razna. Dar ei aveau treaba sa-l tina pe Basescu suspendat…

      Tine cont ca aia care nu lucreaza la stat n-au primit nicio marire, deci pe ei i-a lovit direct caderea asta.

     • @adi
      Da, cei de la privat n-au primit nicio marire, dar PDL-ul a taiat si la privat cand a taiat salariile, indiferent de munca pe care o facea fiecare. USL n-a taiat nimic.

     • @adi
      Da, cei de la privat n-au primit nicio marire, dar PDL-ul a taiat si la privat cand a taiat salariile, indiferent de munca pe care o facea fiecare. USL n-a taiat nimic…

     • @Protestez: cum a taiat PDL salariile celor care lucreaza in mediul privat? Hai, ca asta e chiar interesanta… Daca te referi la marirea TVA, ghinion, mariri de impozite se intampla oriunde.
      La momentul respectiv, alegerea a fost intre taierea pensiilor si marirea TVA – iar CCR, pe care o huiduiti acum, o aveati atunci pe buze toata ziua “CCR, bastionul pacii e”, ca doar spusese ca taierea pensiilor nu e constitutionala.

     • @adi
      A taiat la Stat si a dat voie, prin modificarea codului muncii ca patronul sa dea salariul cat are chef, sa scoata toate sporurile si sa nu plateasca orele suplimentare. Patronii, vazand ca au taiat PDL-acii din salariile celor de la Stat, au dat-o si ei cu criza, si-au schimbat numele firmelor si au venit cu contracte noi, pe care iti dadea doar salariul brut si ziceau ca daca nu semnezi, pleci acasa. Este adevarat ca trebuia sa plece toti acasa si sa-i lase cu ochii-n soare, dar nu toti se pot descurca fara serviciu cum defapt nu pot majoritatea romanilor.

    • Nu sunt de acord cu dvs. Probabilitate nu inseamna certitudine asa ca inainte sa aruncam cu noroi in fata asta, hai sa vedem despre ce e vorba. Ne-am molipsit oare cu totii de basism de-am ajuns sa acuzam si sa condamnam inainte de inceperea procesului? Nu ma-ntelegeti gresit, nu va acuz, dar constat cu amaraciune c-am ajuns sa traim intr-o colonie securistoida in care orice persoana numita intr-o functie publica trebuie sa fie musai o pila ori hoata ori incompetenta. Am uitat sa acordam prezumtia de nevinovatie si pentru asta trebuie sa multumim din inima lighioanei perverse care se crede Presedintele Romaniei.

     In alta ordine de idei, va suparati sau nu, alaturi de un coprezentator precum Niels Snecker v-ar sta mult mai bine. Nu cred c-o mai pot suporta multa vreme pe Dana Grecu asa ca, cu regret, de-acum incolo o sa sar pestre tronsonul 19 – 20.30.

     • Doi ani de zile am acordat acestui individ prezumtia de nevinovatie. Daca dvs va place cum conduce el si cum arata tara dupa 8 ani cu el, lasati-l in pace. Eu nu o pot face

     • Eu, marturisesc, nu i-am acordat-o din prima clipa in care l-am vazut. “smile” Parca atunci cand a fost uns ministru in guvernul Ciorbea, nu? Nu-i vorba, a mai fost el prin administratia Roman dar atunci nu s-a prea vazut. A fost si a ramas exact asa cum l-am vazut din primul moment, adica un mitocan fripturist, dar, ma rog, astea nu-s sanctionate de legea penala asa c-am zis treaca de la mine. Ce-a facut de-atunci incoace, insa…

   • Inainte sau dupa ce-au terminat de investigat cum a ajuns EBa europarlamentar la 29 de ani? Sa le luam in ordinea prioritatilor, as zice eu. Deh, basismul…

   • Si ca veni vorba de jucarii, unde a plecat Boc dupa ce prietenul lui Sorin Apostu a ajuns dupa gratii? Sau s-a gandit cumva basescu sa se alature prietenului sau Bercea Mondial intr-un loc cu putina verdeata dar cu multa racoare? Nici un bai, se gandesc altii la asta si pentru el…”evil chuckle”

    • Stai ca uitasem, Antonescu promisese ca isi ia jucariile inca din vara, daca Basescu revine la Cotroceni. Eh dracie, nu s-a intamplat. Mare om, mare caracter…
     Cat despre Boc – nu el l-a facut primar pe Apostu, ci cetatenii care l-au votat. E o “mica mare” diferenta. La fel ca si pe EBA, daca e pe-asa, care e aleasa tot prin vot. Cum vine treaba, cand nu va convine, votu’ popular nu mai e bun?

     Si fiindca veni vorba de EBA (nu ma intelegeti gresit, o persoana lipsita de orice calitati intelectuale, din cat am putut eu sa-mi dau seama), Antena 3 traieste de ani de zile de pe urma ei. Cand e foame de subiecte, hop mai baga niste replay-uri din interviul ala cu Ciutacu…

     • Legal si legitim sunt cam acelasi lucru, dupa DEX. Da, este legal si legitim acolo, intrucat referendumul de demitere a esuat. Legea nu precizeaza ce se intampla in acest caz, deci interpretarea ramane la latitudinea CCR, care a decis cu 6-3 ca Basescu se intoarce in functie. Restul sunt vorbe de claca.
      Legea respectiva nu a fost facuta de Basescu sau de PDL, dupa stiinta mea, ci e aceeasi de ceva vreme incoa’.

      “Corect” e o notiune mult prea subiectiva sa o discutam aici. Putem discuta, daca aduceti vorba de referendumuri, daca e corect ca referendumul din 2007, cu reducerea numarului de parlamentari si Parlament unicameral, sa fie ignorat de clasa politica pana in ziua de azi. Aia mie mi se pare incorect, dar cat timp legea nu precizeaza…

     • Ah da, vot popular pentru Eba. ROFLMAO. Pai hai sa investigam si fraudele de la europarlamentarele din 2009, ce zici, ca tot zise podoaba ei de tata ca trebuie mers pana la capat cu “fraudele” de la referendum. Cat despre Boc, atata vreme cat “garantezi” un infractor si ii faci campanie electorala, eu zic c-ai putea sa ai nitel obraz la o adica.

      Iar base..”Imi dau demisia “drumroll” in maxim 5 minute daca Parlamentul ma suspenda”.Limpede ca apa. Oops. Crin:”Daca poporul roman nu-l va demite pe traian basescu, ma retrag din viata politica”. Interpretabil. Poporul (7,4 milioane de romani au votat pentru demitere in conditiile in care incepand cu 1992 n-au venit niciodata la vot mai mult de 13 milioane) l-a trimis pe base sa caute flota. Ca vreo 6 nenorociti au cautat si gasit nod in papura, asta-i cu totul altceva. Deci, cum e? Care-i marele caracter in povestea asta?

     • Nici asta nu merge. E interpretabil la fel ca legile pe care le-a aplicat CCR-ul in cazul referendumului, ca sa nu mai vorbesc de faimoasa erata. Pe de alta parte, ce vrei mai clar de “Vreau sa obtin cu un vot mai mult decat adversarii; nu vreau sa ma intorc la Cotroceni la masa verde.”? Dup-aia: “E lovitura de stat, nu mergeti la vot”. Deci, care-i gargaragiul cel mai mare?

     • @adi
      Si Basescu si-a dat demisia in 5 minute… Problema este cum de a mai ajuns din noi presedinte. Este o mare enigma. El a zis ca este “presedintele ales al poporului”. Bun, dar de cine este ales ? U.E., F.M.I., Banca Mondiala, Barroso, Redding sau Merkel ?

     • Exact ce vreau sa spun: Basescu e departe de perfectiune, dar nu e niciunul mai bun momentan pe piata.

     • @Intrigat – pentru intrebarea referitoare la CCR.
      Pai, cam de-aia ii zice Curtea Constitutionala – ca sa descurce conflicte legale de genul asta. Pana la urma, orice tara are nevoie de o autoritate suprema – si, cum zice in Constitutie, nimeni nu e mai presus de lege.

     • CCR are atributii clare ! Isi depaseste atributiile daca se pronunta pe altceva decat pe problemele ce tin de Constitutie . CCR nu are putere de a legifera si de a ADAUGA LA LEGE , asa cum a facut-o , DE NENUMARATE ORI , in ultimii ani , pentru a-l sprijini pe Satana si viziunile lui aberante ca PRIM-MINISTRU ! Inalta Curte de Casatie si Justitie este ,, GARANTUL INDEPLINIRII ACTULUI DE JUSTITIE ,, , nu CCR , care nu face parte din justitie . Ea , Curtea , nu avea dreptul sa mentioneze , ANTICONSTITUTIONAL , in finalul hotararii privind referendumul , ca ,, Hotararea este definitiva si general obligatorie ,, , fiindca ea nu poate fi opozabila Parlamentului . Curtea avea competenta sa spuna daca procedura desfasurarii referendumului a respectat constitutia sau nu . ATAT ! Restul intra in competenta Parlamentului , ca unic legiuitor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • CCR nu este INSTANTA , nici suprema , nici in alt fel . Este o institutie care controleaza conflictele de constitutionalitate si nimic mai mult !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

     • @nimabe: cand judecatorii CCR au refuzat sa avizeze taierea pensiilor, cand au respins N legi propuse de guvernul Boc, erau campionii democratiei, nu? Dar cum au calcat pe bombeuri pe cine nu trebuia, au devenit inamicii natiunii.

     • @Adi Pensia reprezinta patrimoniul persoanei in drept , iar Satana cu satanistii lui , au calcat in picioare dreptul patrimonial si , implicit , Constitutia + Conventia Europeana , substituindu-se Parlamentului , fiindca , nefiind cvorum , legea nu putea trece de acesta . Infractoarea a numarat ce nu era si , prin abuz de functie , a hotarat ea in locul Parlamentului !

     • @Adi ,, Nu ma inghiti nemestecat ,, …… Stai linistit , nu te inghit oricum ! Chiar ca mi-ai sta in gat ! Vezi , daca ai inghitit nemestecat i-ul de la ,,mai ,, ?

    • Pentru o mai mare claritate , presedintele poate fi acuzat de inalta tradare si suspendat , imediat ce 2/3 din parlamentari voteaza acuzatia . Ramane suspendat pana cand ICCJ , garantul suprem al infaptuirii justitiei , se pronunta vis-a-vis de acuzatia ce i se aduce presedintelui . Daca ar fi cum cred unii , ca CCR este Dumnezeu in Romania , ea ar verifica daca acuzatia Parlamentului este indreptatita . Eu ma intreb de ce nu l-au acuzat , inca , inalta tradare insemnand si subminarea economiei nationale ( renuntarea , cu de la sine putere , fara consultarea Parlamentului , la datoria Irakului fata de Romania , asta fiind facuta in perioada cand se taiau salariile , banii pentru bebelusi etc ) .

     • Nu ma inghiti nemestecat tot ce se serveste la A3, ca risti sa te ineci.
      Adrian Nastase, ianuarie 2004: “prin participarea la reconstructie, trebuie gasita o modalitate de compensare a datoriilor pe care aceasta tara le are fata de Romania, intrucat este clar ca Irakul nu poate suporta acest efort”.
      Dracia dracului, unul din cei mai mari participanti la reconstructie a fost, ghici ghicitoarea mea, grupul Rompetrol.

      Carevasazica, Romania a renuntat la recuperarea datoriei de stat a Irakului inca din vremea lui Nastase, sperind ca macar o parte se va intoarce, drept compensatie, prin participarea la reconstructie. Doar ca banii aia nu s-au intors in buzunarul statului, ci ai unor firme private. Intamplator, prietene (si) ale PSD.

      Cat despre stergerea a 80% din datoria Irakului, a fost parte dintr-un acord mai mare, intre Irak si Clubul de la Paris. Romania nu putea obtine mai mult de 20% – putea, eventual, obtine nimic.

      Ca fapt divers, nu vi se pare ciudat ca la postul dvs. preferat nu se spune nimic despre o creanta de 88 de milioane de dolari, parte a unei discutii intre Libia, Romania si, dracia dracului, iar si din nou, Rompetrol?

     • @Adi Satana nu avea competenta sa hotarasca renuntarea la banii tarii . Numai Parlamentul o putea face . In privinta posturilor TV pe care le urmaresc , nu-i treaba ta !!!!!! Si inca ceva , Informatiile le obtin si din presa scrisa .

     • Faceti un efort si cititi pana la capatul frazei: “…intrucat este clar ca Irakul nu poate suporta acest efort”. Carevasazica, Romania (si alte tari) au avut de ales intre a primi nimic si a primi 20% din datorie si alte viitoare inlesniri (ex. participare la contractele de reconstructie). Ce dracu, tre’ sa explic pe litere?

    • @adi Chestia cu n-avem altul mai bun decat base momentan…Intotdeauna am dorit sa stiu ce vede un basist sincer si inteligent la individul asta. Plec de la ipoteza ca indeplinesti ambele atribute, nu numai unul, asa ca, te rog, lumineaza-ma. Desi eu nu l-am votat niciodata in vreo functie si nu l-am considerat vreodata presedintele meu, dura lex ma cam contrazice, asa ca as dori din toata inima sa cred ca Romania n-a fost condusa timp de 8 ani de chiar ultima scursura umana. Could you help me?

     Chestia cu CCR-ul…Pai bine, maestre, nu erai matale adeptul literei in detrimentul spiritului legii?! Asa ca, pana nu-mi arata cineva unde scrie cu subiect si predicat ca CCR are competenta legala de a decide in urma unui referendum invalidat ca presedintele suspendat de Parlament iese din starea de suspendare si-si reia functia, eu ii acuz pe aia 6 trogloditi de abuz in serviciu. Sau sa-mi zici unde scrie ca daca apar situatii neprevazute de cadrul legal existent, CCR-ul e ala care are drept sa legifereze in cazurile astea. Na, ca tot zici ca basescu are dreptate cand zice ca la Constitutie nu scrie ca e obligat sa numeasca in functie candidatul propus de majoritatea parlamentara. “Frumusetea legii consta in faptul ca e interpretabila”, citat din cel mai mare clasic in viata. Chiar asa; uneori e interpretabila in favoarea lui base, alteori, in defavoarea lui, deh, asta-i viata.

     • Na, ca m-ai facut sa citesc motivarea CCR.
      http://www.antena3.ro/pictures/documents/220-Hot.6referendum.pdf

      Temeiu’ legal este Legea 3/2000, prin art. 5, al. 2 (“Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale”) si art. 10 (“Demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata, daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale”), coroborate cu principiul de drept exprimat in “qui dicit uno, negat de altero” (cel ce afirma ceva, neaga contrariul).

      Eu nu-s de meserie, da’ as sumariza asa – neindeplinirea conditiei de valabilitate a referendumului (art. 5) induce caducitatea rezultatelor (art. 10). Mai pe romaneste, daca nu e cvorum, nu ai cum sa-l demiti, indiferent de rezultatul votului.

      Poate ca trebuia sa fac Dreptul…

     • Si daca vrei o discutie despre spiritul legii, mi se pare perfect normala existenta cvorumului. Scopul legii, in genere, este sa protejeze marea masa a cetatenilor (nu un grup special) – prin urmare, este vital ca deciziile luate intr-un referendum sa fie luate de o proportie reprezentativa din cetateni, intrucat ii afecteaza pe toti.

      As intinde coarda si as specula ca daca negi necesitatea cvorumului, ar trebui sa fii primul sustinator al reducerii numarului de parlamentari. Daca 5 milioane de cetateni pot lua decizii pentru 20 intr-un referendum fara cvorum, de ce nu ar putea si 300 de parlamentari sa ia decizii pentru 500 (sau pentru 20 de milioane, la o adica)?

     • Eu am citit-o de cand a aparut, plus paragrafele relevante din Lg 3/2000, Lg. 370/2004 si Constitutie; daca tot ma fac la democratie, mi-am zis, macar sa stiu si eu de ce-i injur. LOL Deci nu pot sa-l demit pentru nu s-a facut cvorumul (care cic-ar fi constitutional desi in 2007 iaca nu fuse)si astfel referendumul e invalid, lucru pe care l-a constatat CCR-ul. Buuun. Eu n-am cum sa-l demit daca nu am cvorum, de acord, sa-mi arate CCR-ul acum unde scrie cum au ei dreptul sa-l puna la loc daca nu e cvorum.

      Bine, sunt de acord cu cvorumul, sa zic, dar de ce neaparat 50%+1? In alte tari sunt praguri mai mici. Iarasi, 7,4 milioane de oameni intr-o tara in care conform AEP n-au votat din 1992 incoace mai mult de 13 milioane, eu as zice ca-s destul de reprezentativi. Si, da, chiar as dori mai putini parlamentari da’ numai din clipa in care vom avea un presedinte intreg la minte. Asta are deja CSM-ul lui, CCR-ul lui, DNA-ul lui, SRI-ul lui, STS-ul lui, etc., etc. Vrei sa aiba si Parlamentul lui? Perish the thought.

     • Referendumul este finalul procedurii de suspendare. Ca orice final, trebuie sa aiba un rezultat – ori alba, ori neagra.
      DACA (a fost indeplinit cvorumul) SI (voturi pentru demitere >= 50%+1) ATUNCI (presedintele este demis);

      …si gata. Dupa asta se termina programu’.

      Daca vrei state-based:
      1. Presedinte in functie
      2. Presedinte suspendat
      3. Daca (vezi conditiile de mai sus) atunci presedinte demis
      4. Sfarsit.

      E o conditie cumulativa asta cu cvorumu’ si voturile pentru demitere. Si, precum orice limbaj eficient, se face evaluare “scurta” (adica, intr-un produs logic, reprezentat de SI, la prima valoare falsa intalnita, rezultatul este automat fals, nu se mai evalueaza ce e dupa).

     • Mai documenteaza-te in privinta notiunilor juridice si de drept civil si constitutional ! Ai mari lacune , iar eu am obosit sa ma contrazic cu cineva care se crede mare cunoscator in materie . Nici eu nu am studii in drept , dar am citit mii de spete CEDO , Recursuri in Interesul Legii si alte asemenea .

     • Bun, perfect, referendumul trebuie sa aiba o finalitate dar conform carei legi CCR-ul este cel care hotaraste care e finalitatea acestui act? base e suspendat, referendumul de demitere a fost invalidat, deci nu pot sa-l demit. Ei, unde-i procedura care-mi permite sa-l pun la loc, daca el ramane in faza de suspendare iar referendumul invalidat nu poate avea nici un fel de efecte juridice? Asta vreau eu sa stiu.

     • Pai si atunci ce facem, ramane suspendat? Presedinte in pom?
      Rolul CCR este sa inchida procesu’ referendumului. Hai, ca sa nu ne mai certam degeaba, Legea 3/2000, art. 45.:
      (1) Curtea Constitutionala prezinta Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national si confirma rezultatele acestuia.
      (2) Legea de revizuire a Constitutiei sau, dupa caz, masura demiterii din functie a Presedintelui Romaniei intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a hotararii Curtii Constitutionale de confirmare a rezultatelor referendumului.
      (3) Curtea Constitutionala publica rezultatul referendumului in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si in presa.

      Serios acu’, las-o cum a cazut, situatia e moarta si ingropata de doua luni de zile. In alea 45 de zile de conducere crineasca (nu-mi vine sa zic antonesciana, ca insultam un alt Antonescu), au curs cumva rauri-rauri de lapte si miere prin Romania? Ca na, vorba aia, presedinte USL, premier USL, guvern USL, Parlament USL, cum s-ar zice, toata puterea. Deci, ce s-a schimbat in bine in alea 45 de zile pentru marea masa a romanilor? Ceva concret, nu “speranta de mai bine” si “animal rights and world peace”.

     • @Adi Ce spuneai ca prezinta CCR Parlamentului ?! … ,,un raport ,, ?! Stii cumva daca l-a trimis ? Ce spuneai ca trebuie sa cuprinda acel raport ?! Cumva pronuntarea asupra respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului si confirmarea rezultatului ?! Asa spuneai ?! Si …. ghici cui ii revine rolul sa constate , cu putere de lege , ca presedintele e sau nu demis ?!

     • Raportul este hotararea respectiva a CCR. In textul legii nu spune nimeni nimic despre vreo hotarare, discutie, vot ulterior in Parlament. Mai cititi o data – se trimite raportul, acesta se prezinta Parlamentului (apropo, nu e nevoie de cvorum acolo), dupa care se publica in MO, moment in care concluziile raportului (presedintele e demis sau nu, in cazul asta) devin valide.

     • @Adi ,, HOTARAREA este DEFINITIVA si GENERAL OBLIGATORIE ,, …. Ce-ti spune asta ? CCR si-a depasit atributiile , substituindu-se in instanta de judecata , ceea ce nu este ?! CCR nu poate obliga pe nimeni . Ea doar constata daca s-au respectat prevederile constitutionale , nu hotaraste nimic opozabil Parlamentului ( in cazul de fata ) ! De data asta , chiar am incheiat subiectul ! Discut cu o persoana careia-i place sa iasa intotdeauna la suprafata , ca uleiul , indiferent care-i adevarul !

     • @nimabe: un pic de efort inainte sa tipati la mine, daca nu va suparati? L-am facut eu pentru dvs., ca sa incheiem discutia asta.

      Legea 47/1992:
      Art.3. – (1) Atribuţiile Curţii Constituţionale sunt cele stabilite de Constituţie şi de prezenta lege.
      (2) În exercitarea atribuţiilor care îi revin Curtea Constituţională este singura în drept să hotărască asupra competenţei sale.
      (3) Competenţa Curţii Constituţionale, stabilită potrivit alin.(2), nu poate fi contestată de nici o autoritate publică.

      Art.11. – (1) Curtea Constituţională pronunţă decizii, hotărâri şi emite avize, după cum urmează: (…)
      B. Hotărâri, în cazurile în care:
      b) constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului;
      c) veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia;

      Art.47. – (1) Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului.
      (2) Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
      (3) Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

     • @adi Of, uite, na belea: HP nr. 34/06.07.2012, art. 3 “In situatia in care Curtea Constitutionala va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul Romaniei va lua act de hotararea acesteia si va decide asupra procedurii de urmat.” Stiu, si-asta trebuie scoasa la vopsea in interesul lui base, da’ cum? Asa, ca sa nu fie prea “democratic” din cale-afara.

      Si serios, situatia nu-i chiar moarta. O groaza de oameni (printre care ma numar), care altfel probabil nu s-ar fi sinchisit sa mearga la vot pe principiul “toti politicienii sunt hoti”, acum or sa se duca si-or sa voteze chiar si cu Jiji (chit c-or manca o lamaie mare dup-aia) din pura razbunare. Si cu 45 zile cu Crin…stii, ma-ntreb ce-ar fi zis base daca l-as fi intrebat dupa 45 de zile in 2005 la primul mandat care-i laptele si mierea aia de nu curse in timpul lui Iliescu bolsevicu’ si incepu sa curga-n mandatul lui. Cre’ ca mi-as fi luat si-un cap in gura. Serios, acum daca bietul Crin ar fi avut niscaiva lapte si miere prin buzunare si-ar fi refuzat sa le dea “boborului”, as mai fi zis. De altfel, parca conform Constitutiei, presedintele nu prea are atributii de natura asta, nu? Oricum, stiu destul de bine ca in viitorul apropiat n-or sa curga in Romania rauri de lapte si miere oricine ar fi presedintele. Eu unul n-o sa le cer nici lui Crin, nici lui Victoras sa rupa norii intr-o luna-doua sau sase, chiar daca vor lua majoritatea absoluta si vor scapa si de base et comp.

 62. Sentimentul de sfera-sufocanta si asurzitoare ! Acesta pare a fi sentimentul care ne terorizeaza pe noi cei care l-am demis zdrobitor in 29 iulie 2012! O sfera UE din tabla zincata uzata, in interiorul careia suntem loviti cu maciucile si stropiti cu pesticide de PPE,Basescu,Macovei,Reding,PDL,b1tv si CCR.Exteriorul sferei este lovit cu maciucile de cei ai lui Obama realesul ! Ce viata mai avem noi romanii astfel ?Daca guvernatorul continua diabolic a zice ca a fost frauda masiva, de ce nu cere barbateste la CCR repetarea lui imediata?

  • Pai ai uitat un amanunt. In 2004 romanilor li s-a urat cu binele… Ce se intampla acum este rezultatul votului din 2004. Dar de ce sa se gandeasca romanul la viitor. El crede ca daca o sa voteze vreodata un dictator adevarat, va mai scapa de el ca cica asa este democratic si poate sa voteze altceva. Intr-o o sa-si voteze dictatura militara daca mai este atat de superficial…

 63. Offfffffffff, Iar Basescu!

  Cam asta a ramas singura reactie pe care o mai am, insotita de o acuta senzatie de voma si scarba, atunci cand trebuie sa tastez despre “faptele de arme” ale trogloditului de la Cotroceni. M-as lipsi bucuros de o astfel de indeletnicire si as scrie cu mult talent si daruire despre cresterea viermilor de matase sau fecundarea si inmultirea la limacsi, daca pitecantropu’ s-ar multumi cu reinscaunarea lui de catre sultanatul de la Briusel, produsa cu ajutorul picamarului, si si-ar vedea dracului de rezerva de Chivas, fara sa mai iasa pe post cu “Invataturile Traianului catre poporul de prosti”, cu alte cuvinte daca si-ar tine fleanca si mai ales reflectiile comunistoid-securistice pentru el.
  Dar, ti-ai gasit! Politrucu’ din el nu se lasa si cand ne este lumea mai draga se produce cu o combinatie de limbaj propagandistic inedit, cu un amalgam fifty-fifty “Scanteia” anilor ’50 cu “Dreptatea” anilor ’90 asezonat cu flavoru-l sau personal in ceea ce priveste inlocuirea de catre romani, intru curatirea duhovniceasca a sufletelor lor chinuite de pacate, a preotului de parohie cu tovarasul procuror productie basista, amintindu-ne totodata ca nu-i de joaca cu lupta de clasa.
  Cu alte cuvinte din discursul de ieri al chiombului am inteles, printre putinele alte pe care s-a chinuit sa le transmita pret de mai bine de 40 de minute, ca de acum incolosea musai nu mai avem voie sa ne spovedim la popa, ci incolonati precum votacii lui de la Ambasada Romaniei la Paris in al doilea tur de scrutin la prezidentiale, sau precum asteptam cuminti la cozi doar, doar vom prinde o pereche de “adidasi” sau pe “fratii Petreus” pe vremea ciuruitului, vom astepta deci intrarea la tovarasul procuror unde vom incerca sa ne probam nevinovatia. Apoi descarcati sufleteste de pacat si cu bilet de buna purtare dat de tovarasul procuror vom contribui ” in corpore” la limpezirea Raportului pe justitie in cadrul MCV-ului, demonstrand unei lumi intregi miracolul romanesc manifestat in apararea statului de drept.
  Mai ca-ti vine sa plangi de emotie la imaginarea unui astfel de tablou !
  Asta ar fi una de retinut la mana din discursul australopitecului.
  A doua ar consta in a-i da un raspuns la intrebarea sa, pusa de la obraz, si referitoare la cati lei (sau daca a fost vorba de vreun leu) castig al romanilor in urma suspendarii sale?
  Aici treaba este cu schepsis. Bou’ nu a inteles ca romanii au votat masiv si coplesitor suspendare sa, nu in vederea castigarii imediate a vreunui leusor ci dimpotriva, din toata saracia la care ne-a adus prezenta lui in capul statului, ei ar fi dispusi de o cheta chiar si cu riscul de a da si banii de lapte praf al copiilor, in vederea realizarii visului lor: trimiterea anticristului la dracu, adica acasuca la el.
  In rest discursul chiombalului apa de ploaie in combinatie cu laturile cu care deja ne-a obisnuit pasa de Romania.
  Asta pana la grozavia pe care ne-o pregateste indiferent de rezultatul alegerilor si anume, efectiv abrogarea textului constitutional si inlocuirea lui cu vointa sa personala prin impunerea un prim ministru, respectiv guvern, numit de el fuunctie de “interesul national” la momentul respectiv. Si ghiciti cine este cutia valorica bancara detinatoare a comorii nationale reprezentata de “interesul national”? Ei bine, chiar ‘mnealui, presedintele dezavuat prin vot de “interesul national”, ramas incotopenit in scaun in bajtocura respectivului “interes national”, gata oricand ii dicteaza lui interesul personal sa se stearga la fund cu atat de des invocatul “interes national” de care se poate lipsi fara sa clipeasca daca se mai gasesc vreo doi trei rusi care sa-l alerge pe culoarele de la Cotroceni cu valize pline cu dolari. De fapt nationalitatea atletilor alergatori nu conteaza la el, ci continutul valizelor.
  Concluzionand putem spune ca si altadata :” Atentie, romani, vi se pregateste ceva !”. Si nu-i de bine. Daca el se bate cu caramida in piept si ne spune ca nu-i este frica de bau-baul suspendarii si ca-si va impune vointa prin desemnarea, impotriva vointei populare (a interesului national), a premierului si a viitorului guvern este in sfarsit cazul si a venit timpul sa ne luam toti talpasita, fara sa ne mai gandim cine va stinge lumina sau ne va vinde casele ramase libere si cui.

 64. O constatare: Basescu inca se rasteste la noi. Bine macar ca nu mai e Boc prim-ministru ca incepea si ala sa se rasteasca. “Munciti ba lenesilor, chiar daca eu va dau afara din servici”. Adica luati-o asa pe strada si munciti. Pe unde apucati.

 65. Bancul zilei!!!

  “Daniletz merge impleticit pe Calea Victoriei si se intalneste cu Monica Macovei aflata si ea intr-o stare de exetrem de buna dispozitie. – Doamnelor Ministre, imi permiteti sa trec printre dumneavoastra ? intreaba Vasilica cu respect. – Da, ii raspunde Monica – dar pe rand …”

  • E cam ciudat ca si Basistii si USL-istii au amanat dupa alegeri privatizarea. Bouranii si pdl-eii au deturnat fondulri la Oltchim dar Ponta ce interes are sa nu spuna cum stau lucrurile? Chiar e profitabil Oltchim sau e ceva gen minele din Gorj unde stau in somaj tehnic ca productia e in pom da leafa si primele merg?

   • Si Comtimul a fost profitabil si l-au inchis. Eu cred ca este profitabil. Nu au putut sa-l distruga decat daca i-au taiat materia prima de la Arpechim. Deci nu piata de desfacere… 😉

 66. Pentru mine e clar ca basescu nu va muri in patul lui, cum se zice. Chiar daca sunt impotriva ilegalitatilor sper ca USL sa fure cu “ambele maini” daca pot spune asa la alegeri si sa ia peste 80 % astfel incat sa nu mai poata face dl. basina absolut nimic. Eu garantez ca voi aduce votul meu pt. USL pe 9 dec. chiar daca cineva imi va explioca si-mi va dovedi intre timp ca Ponta si cu Antonescu sunt hoti mai mari decat basescu si boc.

 67. D-le Tudor, aşa cum bine-i atrageţi atenţia Danei Grecu vizavi de reclama gratuită făcută aproape zilnic pedeleului, adică vă arătaţi un pic revoltat, sper, aşa vă rog şi eu: mai lăsaţi-l dracu’ pe nenorocitu’ ăla de la Cotroceni, acel personaj malefic pentru poporul român, la care ţine el atât de mult, încât i-a închis spitalele, i-a tăiat salariile, i-a “umblat” la pensii etc.. Să încercaţi, dv. şi alţi comentatori, să nu-l mai băgaţi în seamă, să vedeţi atunci: unde e Antena 3?! Fiţi siguri că vă va simţi lipsa, de celelalte labeunuteve pupinbăsiste fiind sătul, el dorind conflicte, nu mătănii. Să vedeţi atunci adevărata oftică băsistă; să vedeţi atunci cum nu veţi mai prididi cu autoinvitările pedeliştilor-ardişti prin studiourile satanizate până atunci. Respectaţi-i indicaţiile: nu-l mai “băgaţi” la Antena 3 o săptămână, şi o să vedeţi reacţii, reacţii neaşteptate din partea multor puţopalmişti, gen popapaişpe Bichir, excolonelul Turcescu, pupincuristul Cristoiu-deci şi alţi cioflingari cu aere de ‘telectuali. Am curaj să pariez că aşa va fi.

  • pot fi de acord cu dvs pina la momentul in care nebunul arunca in aer toata democratia romaneasca. daca nu va recunoaste alegerile, noua majoritate si noul premier, e de datoria noastra sa vorbim

   • Spre deosebire de sistemul britanic, functia de premier in Romania nu apartine de drept unei persoane anume, indiferent de rezultatul alegerilor.

    • Spre deosebire de Romania, Marea Britanie aplica legile si poporul ei nu traiste cu 150 de lire pe luna. Spre deosebire de Romania, in Marea Britanie nu vine regina sa spuna ca acolo laburistii sau conservatorii ataca si subjuga justitia si altele…

     • Pai, sa luam la intamplare cateva alte deosebiri:
      1) In MB, liberalii, conservatorii si socialistii nu formeaza aliante pentru ciolan
      2) In MB, partidele politice nu fac intelegeri ca sa o suspende si sa o demita pe regina
      3) In MB – si in vestul Europei, in genere -, politicienii suspectati de plagiat demisioneaza
      4) In MB, politicienii sunt, in genere, reprezentanti de frunte ai societatii in domeniile lor de activitate, nu profesorasi ratati.
      5) In MB, conducatorii, fie ei si interimari, vorbesc destul de bine limba engleza (:))
      6) In MB, chiria pentru o garsoniera intr-un oras decent incepe pe la 600 de lire pe luna, adica binisor spre 1000 de euro
      7) In MB, o masa decenta in oras incepe de pe la vreo 40 de lire
      Mai vrei? Mai am…
      Ce vreau sa spun – deosebirile intre Marea Britanie si Romania sunt imense. Printre altele, la ei, liderul partidului care castiga alegerile devine automat premier, in Romania, nu.

     • @adi
      Da, dar trebuie sa comparam si relele si bunele. Adica si chiriile mari, dar si salariile mari. Tu vrei sa avem salariul de 150 de lire si chiria de 1000 sau cum ? Vrei sa muncim in plus pe degeaba, dar sa nu avem dreptul la concediu ca cica asa este in America. Vrei sa-si dea demisia doar cei din USL daca au plagiat in timp cei din PDL sa stea la Guvernare oricum. Trebuie sa fim corecti cu ambele tabere. Nu cu unii muma si cu altii ciuma. Nu cred ca PDL-acii nu au plagiat si ca toti sunt niste eminente in ale stiintei. Dar au stat la putere bine mersi pentru ca USL nu s-a dedat la atacuri murdare asa cum fac PDL-acii acum. Ti-am mai zis: Daca s-ar aplica legile aici ca-n MB, ar fi trebuit sa se construiasca inca cel putin 20 de puscarii de maxima securitate… Decat sa plagiezi si sa faci rau poporului tau, mai bine plagiezi si faci bine.

     • Asta spuneam, ca intre Marea Britanie si Romania sunt niste diferente colosale. Printre care si modul de desemnare al premierului. Veniturile si cheltuielile n-au nicio relevanta aici, nu poti spune “eu sunt exceptat de la respectarea legii, pentru ca sunt sarac”.
      Cat despre plagiat, pana una-alta, Ponta, Mang si inca vreo cativa sunt dovediti, in timp ce unii de pe la PDL au fost acuzati degeaba. Sesizezi diferenta? Daca vrei diferente mai aproape de Romania, ala de la unguri, nu stiu cum il chema, ca tare urat nume avea, si-a dat demisia si a renuntat la doctorat dupa ce a fost dovedit ca a plagiat. Numai Ponta e obraz gros si tupeu cat incape, model Becali.

     • @adi
      Veniturile si cheltuielile n-au nicio relevanta aici, nu poti spune “eu sunt exceptat de la respectarea legii, pentru ca sunt sarac”.
      Nu am spus ca trebuie sa fiu exceptat de la respectarea legii, am spus ca sunteti partinitori. Veniturile si cheltuielile au o MARE RELEVANTA, pentru ca altfel, daca nu s-ar tine cont de ele, cine ar conduce Romania ar putea fi foarte usor acuzat de crime impotriva umanitatii. Drepturile omului sunt foarte clare. Daca unii dintre voi nu le stiti, nu este problema mea.

     • @adi
      Nu cred ca tie ti-ar conveni sa inveti pe branci, sa faci o facultate sau chiar doua, sa te angajezi undeva intr-un post bun, sa primesti un salariu bun, iar preturile, taxele si impozite sa fie de 3 ori mai mari decat iei tu salariul. De aceea trebuie sa existe o balanta, care sa dea omului conform drepturilor sale respectate de toate tarile europene, dreptul la o viata decenta. Nu valoarea este importanta, ci nivelul de trai care o da acea valoare. Oamenii aleg politicieni pentru ca acestia sa faca ceva pentru respectivul popor, pentru ca altfel nu am mai alege pe nimeni, ar fi legea junglei si care e mai tare-n buzdugan, ar fi smecher.

     • @adi Perfect adevarat.
      1. In MB, partidul reginei (dac-ar avea vreunul) n-ar face vreodata alianta cu conservatorii pentru ciolan, pentru a-i numi apoi “solutie imorala”;
      2. In MB, regina nu-l suna pe seful HMRC sa-l intrebe cum decurge executarea silita la …sa zicem, la firma care se ocupa cu asfaltarea curtii palatului.
      3. In MB, putem jura cu mana pe inima ca regina n-a facut vreodata bisnita cu blugi, ca n-a incendiat in viata ei vreo nava ca dup-aia sa stearga urmele si in sfarsit, ca n-a furat in viata ei telefonul vreunui ziarist. Ah, si ca nu s-a urcat vreodata beata la volan, of course.
      4. In MB, putem presupune cu destula siguranta ca regina n-are deschis vreun dosar penal pentru devalizare, spalare de bani sau frauda.
      5. In MB, regina n-a facut-o pe printesa Anne europarlamentar desi banuim ca stie sa vorbeasca fluent si corect limba ei materna.
      6. In MB, printul Charles n-are probleme nici cu vanzarile anterioare, nici incasarile pe cabinetul lui de PFA, daca o avea vreunul.
      7. In MB si oriunde in lume, civilizata sau nu, presedintele ALES, de doua ori nu o data, de regula stie sa foloseasca acceptabil cel putin engleza. Aceasta exclude expresii ca: “Sulaina chanal”, “working places” sau “University Market”. Iar ‘aviara gripa” merita sa intre in istorie la capitolul..bocisme. Dar, daca-mi spui ca base vorbeste neerlandeza, iti jur ca ma duc in PU si strig “Heil base!”.
      Mai am, dar ma-ndoiesc ca mai vrea cineva!

      Ca veni vorba de plagiatul lui Ponta…chiar ma scot din sarite cei care nu vad barna din ochiul lui base. Pai bine, oameni buni, daca Ponta ar trebui sa demisioneze pentru c-a plagiat (dac-o fi plagiat), ce-ar trebui sa faca base c-a fost contrabandist, incendiator si hot? Sepukku, cumva? Tine seama ca nu-l acuz de lucruri pe care trebuie sa le lamureasca justitia aia cu nasu’-n suflet “lol”, adica nu-l acuz in cazul Flota, Mihaileanu sau Casuneanu. Nu, il acuz de lucruri pe care le-a recunoscut el cu gurita lui si care, intamplator, sunt infractiuni pe cand plagiatul nu e. Daca tu sau eu luam telefonul cuiva si-i spunem “Sa vii maine la Romana la coloane sa ti-l dau inapoi” se cheama altfel decat furt calificat? Si pedeleii care n-au fost “dovediti” de plagiat, vreau si eu sa stiu, a luat cumva “Nature”la verificat si lucrarea tovarasicii Kovesi? S-a facut comisie de etica la UB si pentru lucrarea Codrutei? Nu? Ce-mi plac standardele astea duble…

     • @Protestez

      1) Crimele impotriva umanitatii sunt un concept foarte clar definit in legea internationala. Indraznesc sa speculez ca parerea dvs. nu are nimic in comun cu acele definitii, folositi doar un “buzzword”.

      2) La fel este oriunde. Din salariul meu brut (ala din contract), eu primesc in mana cam 55% (procentual, cred ca e mai putin decat in Romania), restul sunt taxe, impozite si asigurari. Angajatorul meu mai plateste inca vreo 30%, daca nu gresesc. Nu Basescu a inventat taxele si impozitele, imi pare rau sa va dezamagesc.
      Nu exista nicio balanta, nicio lege, nicio regula care sa garanteze cuiva dreptul la un anumit nivel de trai, venit, pozitie in societate. Salariul este definit de raportul cerere/oferta – daca jobul pe care il faci nu este platit pe cat ti-ai dori, sunt cateva posibilitati: (1) ai ales meseria gresita; (2) ai asteptari nerealiste; (3) e timpul sa iti cauti altceva.
      Nu exista nicaieri in lumea libera notiunea de “drept la un loc de munca” sau “drept la un salariu decent” – exista o piata a muncii si niste muncitori, care presteaza o munca pentru un salariu pe care il negociaza. Daca macar o parte din efortul pus in lamentari ar fi folosit pentru cresterea competitivatii personale pe piata muncii (stiu, suna a limba de lemn, da’ asta e chiar expresia potrivita), Romania ar merge mult mai bine.

      PS: Romania are al treilea cel mai mic impozit pe venit din Uniunea Europeana (16%), dupa Bulgaria (10%) si Cehia (15%). 5.5% la CAS este iarasi un procent redus, comparind cu Germania (7.8%), de exemplu. Si asa mai departe.

     • @adi
      In Italia un litru de ulei este 1,39 Euro si la oferta gasesti si la 1 Euro… La noi litrul de ulei este mai scump decat litrul de benzina…

     • Dupa cum spuneam – nu va mai lamentati cat costa litrul de ulei, ci ganditi-va cum faceti sa castigati mai multi bani din munca dvs., astfel incat pretul litrului de ulei sa devina irelevant.

     • @Intrigat – na, ca ratasem post-ul tau.

      1) Faptele presupuse ca ar fi fost comise de Basescu (tine cont de prezumtia de nevinovatie) s-au prescris de mult. Presupunind ca ar fi existat.
      2) Ponta nu trebuie sa demisioneze pentru ca a plagiat – sa ridice doua degete cine n-a copiat niciodata la fizica – ci pentru ca in mediul in care se invarte un prim-ministru cand iese din tara, chestia asta e inacceptabila. Inca o data – ministrul de Externe al Germaniei a procedat asa, premierul (sau presedintele) Ungariei asemenea.
      Cat despre celelalte plagiate, din ce stiu eu, s-a facut comisie si pentru lucrarea Codrutei – ba chiar una dominata de PSD. Check your facts…
      http://www.ziare.com/articole/laura+codruta+kovesi+plagiat+doctorat

     • @adi
      Cand se inchid toate intreprinderile si majoritatea IMM-urilor dau salariul minim pe economie, unde sa cauti serviciu de unde sa iei mai multi bani ? In Romania, majoritatea angajatilor din IMM-uri primesc 500 de lei si sunt exploatati zi-lumina, ca daca nu le convine li se spune sa plece acasa. Daca in 8 ani de zile de guvernare Basescu, industria era relansata si economia mergea, cresteau salariile si atunci era foarte clar ca pretul la ulei nu mai conta. Cum are unul venitul mai mare, cum venea PDL-ul cu taierea. Cred ca PDL-ul a vrut ca toti romanii sa aiba salariul de 500 de lei.

     • @adi 1)Eu i-as acorda bucuros prezumtia de nevinovatie cum i-am acordat-o si in treburile cu flota, cu spalarea de bani si altele da’ ce sa fac atunci cand omul recunoaste de buna voie si nesilit de nimeni? A3 a avut grija sa difuzeze de muuulte ori inregistrarea aia cu batalia navala de la Rouen. Ce sa fac, sa presupun ca era Voiculescu care vorbea cu vocea lui base? De acord, s-au prescris desi aia cu telefonul cred ca inca nu. Antologic dialogul “Domnu’ presedinte..dati-mi telefonul..” “Sa vii maine la Cotroceni sa ti-l dau.” “Domnu’ presedinte, e telefonul meu…mi-ati furat telefonul..” “Nu, ti l-am luat.” Recunosc ca si-acum imi vine sa mor de ras desi situatia e cam de plans. Iti imaginezi o astfel de scena in UK, de exemplu? Pai ce-a patit fostul premier pentru ca i-a zis vreo doua printre dinti unei cucoane, uitand ca are inca lavaliera la rever? Dac-o mai facea si “scotianca zgarcita” sau “irlandeza imputita”, ce s-ar mai fi intamplat?
      2) Sunt extrem de surprins, recunosc. Cred ca esti prima persoana cu orientari portocalii, ca sa zic asa, care nu urla “Sa demisioneze Ponta c-a furat, hotul nenorocit!” Asta-mi da sperante ca-ntr-o zi poate n-o sa mai fim impartiti in Tutsi si Hutu. Dar daca Ponta e indezirabil pentru chestia asta in lumea “civilizata”, atunci Berlusconi, care era stiut cu bunga-bunga nu numai banuit, cum a fost acceptat atatia ani? Si Sarkozy care se zice c-ar fi incercat sa-si numeasca fiul in nu stiu ce post public? Sau chiar base. Hai sa zic ca n-or fi stiind oamenii aia cu ce s-a ocupat el in tineretile revolutionare, dar e imposibil sa nu stie ca omul are deschise in Romania trei dosare penale pentru fraude publice extrem de serioase si spalare de bani. Ca sa nu mai zic de Tony Blair, acuzat la pachet cu George Bush de crime de razboi..Asta e acceptabil iar plagiatul nu?
      3) Cu Codruta…of si aoleu. Ala de-o albi e Consiliul National de Etica care tine, cred, intr-adevar, de ministerul Androneascai si care, intamplator, ii dete verde si lui Ponta in cazul de plagiat. Eu intrebam de ce faimoasa revista Nature nu i-a luat si ei lucrarea la puricat si de ce s-a constituit Comisie de Etica la UB numai pentru Ponta. Apropo, Consiliul National de Etica i-a dat si lui Ponta hartie la mana ca n-a plagiat asa ca omul se poate duce linistit prin Europa si sa le bage hartia sub nas. Legal, n-au ce sa zica. Moral, au inghitit ei camile mai mari daramite pe-asta…

 68. Este posibil sa avem un astfel de presedinte iresponsabil?In loc sa apara si sa spuna :
  1.probleme cu fd. europene si bugetul pe 2014-2020 ,Sa stabileasca linii strategice in care sa actioneze conjugat presedinte -guvern.
  2.numirea procurorilor sefi ca o problema comuna de interes national.
  3.Cum facem sa ne conjugam eforturile toti ptr. renegocierea acordului cu FMI
  4.Cum actionam toti sa convingem ptr. intrarea in Shengen.
  5.Vizite presedinte pe de o parte si guvern pe de alta sa atragem investitori/
  6.Strategie comuna ptr.privatizare in interes national a OLtchim,alte companii ,strategie ptr. punerea in valoare a resurselor.
  Erau atitea probleme de pus la punct in care eforturi conjugate pot debloca macar in parte anumite probleme,insa acest iresponsabil a venit sa arunce cu noroi si sa desconsidere poporul care asteapta ceva concret din partea celei mai inalte demnitati.E scandalos sa vezi presedintele pierdut in lupte sterile ,electorale de prost gust si afirmatii mincinoase.
  Din ce a zis aseara ne dam seama cit de mic este ca presedinte ,e umil nu poarte sa se ridice la importanta demnitatii pe care o are inca.Nici acum nu a inteles nimic din dorinta poporului care la referendum i-au spus sa plece dar daca tot a ramas macar sa arate ca a inteles care sint asteptarile.

  • Vrei sa-l suspende iar aia? Cam tot ce-ai scris matale pe-acolo sunt probleme de politica interna, deci treaba lui Ponta. A vrut sa fie premier, sa se descurce…

   • @adi
    Se vede de la o posta ca Basescu vrea sa arate alegatorilor ca Ponta ca premier, il asculta la fel cum l-a ascultat Boc si MâRU. Asta este defapt lupta. Ponta sa se descurce cu politica interna. Foarte corecta afirmatia, dar Basescu ce cauta sa se bage in politica interna ? Pe de alta parte, fac pariu ca daca era PDL la guvernare, nu mai spunea Basescu ca se fac presiuni la adresa magistratilor si ca Romania nu este Stat de Drept. Cred ca oricum habar n-are daca este sau nu. Dar e USL, pe care o considera o alianta ostila lui. El atat stie. Si trebuie sa spun, chiar daca risc sa ma repet: Schimbarea siglei de pe pupitrul sau mi se pare o magarie fara margini. Ah, si inca ceva: Daca Romania nu este Stat de Drept si el este seful Statului, cum putem traduce asta ?

    • Hai, maestre, ca l-am auzit si eu pe Gadea (sau era Badea?) aseara, nu e nevoie sa repetati. Basescu este seful statului, dar nu numeste el Parlamentul si nu face el legile. Dimpotriva, Parlamentul are impresia ca se poate substitui votului popular si decide schimbarea presedintelui doar pentru ca asa le pica lor bine.
     Cand majoritatea parlamentara refuza sa ia nota de o sentinta definitiva care afecteaza un reprezentant al majoritatii (Mircea Diaconu) si refuza sa permita cercetarea parlamentarilor majoritatii (Borbely si cu alalalt, am uitat cum ii zice), in timp ce voteaza cu doua maini punerea la dispozitia Justitiei a unui parlamentar din Opozitie (Trasculescu), nu face altceva decat sa trimita o flegma directa pe notiunea de stat de drept. Nu ma intelege gresit, il consider pe Trasculescu un jegos si jumatate, care merita sa infunde puscaria, dar legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti. Mizeria asta de imunitate parlamentara pentru fapte de drept comun trebuie sa dispara.

    • “Parlamentul are impresia ca se poate substitui votului popular si decide schimbarea presedintelui doar pentru ca asa le pica lor bine.”
     Aici bati campii…

     • Ce-are sula cu prefectura?
      ANI da sanctiuni, nu sentinte. Din punct de vedere juridic, as zice ca e o diferenta maricica. Sanctiunile ANI pot fi contestate in justitie, care da sentinte. Acele sentinte pot fi si ele contestate, pana la ICCJ, care da o decizie definitiva. Tovarasul Diaconu are o decizie definitiva de incompatibilitate, dar ia in continuare salariu din banii vostri, intrucat colegii dansului ignora decizia (repet, definitiva) a justitiei. Din p.d.v. legal, Diaconu este mai vinovat decat Catalin Voicu, pentru ca ala a fost condamnat doar in prima instanta pana acum.

     • “” Din p.d.v. legal, Diaconu este mai vinovat decat Catalin Voicu, pentru ca ala a fost condamnat doar in prima instanta pana acum.””

      Am urmarit reactiile dumitale anterioare si ma pregateam sa te
      contrazic cu argumente dar … ajungand la fraza citata mai sus ,
      am realizat ca-mi pierd timpul degeaba , nu meriti nici macar timpul
      sa-ti raspund … AUZI SA COMPARI TU PE MAESTRUL Diaconu cu numitul
      Catalin Voicu ! … No comment !

     • @Titus Poti sa aduci jdemii de argumente , nu ai cu cine ! O tine una si buna pe-a lui ! Ai ajuns la cea mai buna concluzie .

    • @adi
     “Parlamentul are impresia ca se poate substitui votului popular si decide schimbarea presedintelui doar pentru ca asa le pica lor bine.”
     Aici bati campii… Parlamentul este oglinda votului popular si NU ARE CUM sa se substituie poporul, pentru ca popor de aia il voteaza, ca sa-l reprezinte. Presedintele se substituie Parlamentului si Guvernul UDMR al PDL-acilor s-a substituit si el Parlamentului, pentru ca adopta legi care afectau populatia care a votat Parlamentul, doar prin asumarea raspunderii.

     • Gresit. Eu nu i-am votat pe unul sau pe altul sa schimbe partidul cum le pica lor bine pentru afaceri. Nici nu i-am votat ca sa suspende Presedintele pentru incalcari imaginare ale Constitutiei.

      Vreti sa fie Parlamentul oglinda votului popular? Atunci sa incepem cu urmatoarele legi:

      1) Un referendum de suspendare a Presedintelui care este invalidat sau care se termina cu un vot favorabil mentinerii Presedintelui sa duca la dizolvarea automata a Parlamentului si la alegeri anticipate.
      Temeiul logic: daca Parlamentul este “oglinda poporului”, dar poporul nu considera necesar sa se prezinte suficient de mult la vot sau sa voteze suficient de mult impotriva Presedintelui (certificind astfel ca actiunea Parlamentului este justa), inseamna ca Parlamentul nu mai este reprezentativ. Cum ar fi, daca oglinda s-a crapat, decolorat etc, o arunci si iei alta, ca nu te mai reprezinta corect.

      2) Schimbarea partidului sau demisia din partidul pe listele caruia ai fost ales sa duca la pierderea mandatului de parlamentar si organizarea de alegeri anticipate in colegiul din care provine respectivul.
      Temeiul logic: daca persoana este recunoscuta si apreciata de alegatorii sai, va fi realeasa indiferent de partidul pentru care candideaza, ca doar asta e toata ideea uninominalului.

      3) Eliminarea imunitatii parlamentare pentru orice fapte care nu privesc in mod explicit opinii si actiuni politice. Daca trece pe rosu, omoara pe cineva sau ia spaga, vreau sa il ia Politia direct, ca pe orice alt cetatean.
      Temeiul logic: nimeni nu este mai presus de lege, toti cetatenii sunt egali in fata legii.

  • Oricum este motiv de suspendare.
   Base incalca Constitutia facand campanie electorala PD-L. In timp ce Udrea, Videanu, Blaga, Ingas, Funeriu, Traila si altii se ascund prin boscheti,de buni ce sunt,
   Base, reciclat, a iesit la atacuri de campanie.
   Asa o s-o tina pana pe 8 dec. cu ajutorul butoanelor. Probabil pentru ultima perioada pregateste o lovitura de teatru si cum tot da cu UE probabil de acolo va veni ajutorul. Cum dracu’ sa piarda PPe intr-o tara de ‘pitici’?

   • Exact. Singur da motiv de suspendare si sper ca USL-ul sau oricare alt partid cu adevarat romanesc sa-l suspende in fiecare zi sau chiar de doua ori pe zi. Sa ii scoata din sarite pe PDL-aci si sa fie ocupati cu sustinerea lu’ Basescu si sa nu mai faca nimic altceva.

   • Hăhăhă, Antonescu s-a dus direct la mitingul USL de la Timisoara cand era interimar. Tot Antonescu o ardea pe la sedinte de partid la PNL cand era interimar. Aveti tupeul sa maraiti ca Basescu face campanie PDL?

 69. Domnule Radu Tudor, daca FMI-ul, Banca Mondiala (Star Trek) si Uniunea Europeana nu sunt in stare sa ne mareasca nivelul de trai ca cetateni europeni, de ce Guvernul mai tine de acordurile cu aceste 3 institutii ? Ne-am imprumutat la dobanda mica si ne-am distrus economia, ceea ce inseamna dobanda extrem de mare. Romania a ajuns Bangladesh pentru dobanzile mici ale F.M.I.-ului. Oare a meritat ? Tot aud ca pe F.M.I. nu-l intereseaza impactul social al masurilor lor. Guvernul merge la negocieri pentru ce ? Ca sa ajungem tot la inchideri de intreprinderi si la distrugerea economiei ? Inseamna ca Guvernul trebuie sa rezilieze toate contractele cu aceste organizatii, sa se imprumute in alte parti, chiar daca dobanda este mai mare, si sa faca ce are el chef pentru ca economia sa reporneasca. Daca economia tarii merge, tara va avea si cu ce sa-si plateasca datoriile. Daca F.M.I.-ul, Banca Mondiala (Star Trek) si Uniunea Europeana vrea sa ne impinga economic spre Rusia, India si China, atunci asa sa fie, daca am avea avantaje cu aceasta mutare. Ar cam trebui sa-i lasam cu ochii-n soare pe acesti F.M.I.-sti inainte de a ajunge sa ne dam in cap unii la altii pentru o paine. Pentru ca atunci, fiti sigur ca nu va mai fi nimic de facut pentru Romania si se va dezlantui iadul pe pamant aici. Daca solutia este alta, atunci s-o aplicam. Cred ca ajung 23 de ani de sacrificii. Cred ca suntem cel mai bolnav popor din Europa si cred ca si statisticile confirma asta. De ce ? Pentru ca cele 3 institutii internationale care cica ne aduc bunastarea, ne omoara cu zile.

 70. Subliminal , mesajul a fost
  “nu mergeti la vot ca tot nu conteaza “.Ideea ASTA trebuie combatuta. Cu multa putere de convingere.Abia absenteismul va da un pic de vant in panzele pedelasilor.Dar o
  sa ne prezentam cat mai multi la vot si mai vedem dup’aia.

  • Eu zic ca PDL-acii trebuie sa faca ce au invatat. Sa stea acasa pe 9 Decembrie. Cand votezi un parlamentar care sta in scaun doar pentru ca partidului sau ii este frica de optiunea fiecaruia, inseamna ca votezi degeaba.

 71. Numitul TB, festelit rau de referendum, a asteptat trei luni sa vada ce face USL-u. Observand ca in loc sa continue in mod natural cu lupta pentru suspendarea presedintelui ( premiza de a scapa odata pentru totdeauna de bashism ), USL-ul a uitat ca cea mai buna aparare este atacul continuu, a avut o atitudine impaciutorista, acceptand coabitarea. TB a trecut la atac agresiv, tehnica doua vorbe trei minciuni, dar a facut a mare greseala – a spus ca va numi primul ministru in functie de interesul national ( al carui depozitar este ) si nu in functie de rezultatul alegerilor.
  USL TREBUIE sa introduca imediat in Parlament in procedura de urgenta, un amendament la legea referendumului, de data asta fara cvorum cu formularea corecta si aprobata de CC ” prin exceptie de la …. “, pentru preveni o eventual criza politica dupa alegeri. Mai este inca timp. Simultan, trebuie sa trimita scrisori la toate tarile UE si catre SUA, cu traducerea discursului presedintelui si cu motivarea aciunii. Parerea mea.

  • Din păcate, CCR , nu va aproba aşa ceva, ptr. că ştie că pentru băsălău ar fi pregătită asta. Până nu scăpăm de Băsescu (numi prin vărsare de sânge după mine, din păcate), nimic nu va mai funcţiona în ţara asta.

 72. Prin ieșirile dese ale GAULEITERUL băsesecu, ARDeiar focul va înregistra un procent și mai mic.Pe mine deja m-a enervat și aștept cu nerăbdare să le mai dau una peste bot la alegeri.

 73. Nu Radule, Basescu tocmai m-a amenintat in direct, pe mine poporul, ai grija ce faci, ai grija cum votezi, imi spune el, intarind doar cele spuse de ambasador, ca tu Popor platesti, indiferent de situatie, eu nu, noi politicienii nu traim in lumea noastra ce naiba, mai negociem noi, ceva de genul lasati-o pe Bambi in pace, ca nu stiu de ce sunt in stare, ne spune cu lacrimi in ochi

  ps. oricum a plans si aseara,

 74. D-nule Tudor, zice demisu’ ca Romania nu e stat de drept?
  Pai, cine a fost la putere( absoluta, asi zice, prin toate parghiile) timp de 8 ani? Cine a dus-o in halul asta?
  Ponta, ca e la o falsa putere de 5 luni sau demisu’ de 8 ani?
  Si daca intradevad, nu mai este stat de drept, inseamna ca poate suntem in dictatura si nu stim?

 75. Urarea Danei Grecu : ,, bine ai venit Radu … ” mi se pare jenanta, penibila, deplasata ! E ca si cand merg la munca si-un coleg imi zice ,, bine ai venit la munca si-ti multumesc” sau un elev merge la scoala si un coleg ii zice ,, bine ai venit …”

 76. Domnule Radu Tudor
  Cred ca am fost inteles gresit!!!!Ma refer la faptul ca de azi vara scriu pe acest blog ca Basescu va nominaliza dupa bunul lui obicei un premier altul decat cel propus de USL si se va forma un guvern obedient!!!N-ati crezut si am fost catalogat cu “aiureli” la asta m-am referit!!!Basescu stie ca indiferent de rezultatele parlamentarelor in jurul premierului propus se va forma o majoritate care va guverna pe placul sau!!!!Aeta este “culmea de pe piscul varfului” stupidului,penibilului si absurdului!!!!

  • in cazul de fata, scenariul dvs e plauzibil si noi vb demult despre el. mai erau alte chestiuni in neregula in mesajul anterior. in fine, citesc cu interes ce scrieti

   • pai ce facem d-le Tudor plecam de la premisa ca sint tradatori si atunci de ce ne mai chinuim ,cred ca il facem prea mare pe basescu ,asa au facut unii si in 2004 :trece sticla e politician nemaipomenit ,cind el e un mincinos ,golan de portcare o omoara si pe masa ca sa cistige potul.Daca asta credem nu are rost sa ne mai chinuim,eu cred ca il vom termina in decembrie.

 77. Problema trusculescu ma ingrijoreaza : asta a ajuns asa ptr. ca :- 1 ) – ard-ul vrea sa-l foloseasca ca pretext ( ca si de la ei se ….) ptr. a aresta un lider importand USL-ist , – 2 ) – trusculescu a ,, uitat ” tabla impartirii sau – 3 ) – combinatie : 1 + 2 !

 78. D-le Radu Tudor,

  Este esential ca in perioada ramasa pana la vot sa faceti toate eforturile sa transpara din emisiunile d-stra ca singura salvare a Romaniei este o participare MASIVA LA VOT ! Restul,analize,diversiuni ale ARD,iesiri la rampa a lu …,n-au nici o relevanta !

  Este atat de simplu,desi o parte mare din electorat se simte tradat si inselat chiar de domnii Ponta si Antonescu,care au meritul ca la aceste timpuri sa ne dea iar sfaturi de la Cotroceni ,CINE ?

 79. Uitati-va la Georgia, pana la urma americanii l-au acceptat pe Ivanishvilii, iar zilele trecute ministrul apararii a fost arestat. si urmeaza si altii sa intre in puscarie. Sa nu uitam ca premierul Georgiei, dupa intalnirea cu ambasadorul american, a refuzat sa mai ceara demisia presedintelui si a reiterat directia europeana a Georgiei.
  In Lituania, desi presedinta se opune votului popular, urmeaza in zilele astea curtea constitutionala sa-si dea verdictul:
  http://www.bloomberg.com/news/2012-11-09/lithuanian-president-against-coalition-with-labor-delfi.html
  Insa nu ar avea sanse.

  Deci eu cred ca americanii vor accepta victoria USL , iar pedelistii sa se pregateasca de ani grei de puscarie dupa exemplul georgian in care partidul lui Saakashvili a pierdut la scor infinit mai strans decat PDL. Iar lituanianca are increderea populatiei. Spre deosebire de marinar.

 80. Radu , tu zici ca presedintele masa-verde nu-l va numi pe Ponta premier si va zice ca alegerile au fost fraudate , il cred p-asta in stare dar cum va trece guvernul premierului numit de presedintele CURtii? Daca diferenta ar fi mai mica intre ai lui si USL ar fi posibil ca in 10 zile sa schimbe majoritatea , dar asa ….! Mai sigur : sper ca nu se poate asta !

  • nu spun eu ca nu-l va numi. spun ca el, basescu vrea asta si ca se pregateste. intre vointa si putirinta e votul oamenilor.

 81. Nu mai pot cu Dana Grecu! Ma bucur ca ati pus-o la punct! De mult timp ma enerveaza. Chiar nu vede nimeni din conducerea postului?

  • Madam grecu asta e ,l-a votat pe basescu in 2004 si cred ca si in 2009 si se vrea de dreapta (lumea buna) parca daca esti de stinga e nasol.E nasol cind ai constiinta incarcata ca ai votat un asemenea specimen.

    • Parca ati fi CSM cand ii apara reputatia lui Morar .
     Imi place D-na Grecu pentru ca are o atitudine incisiva si de multe ori pune intrebari corecte dar nu vreau sa dezechilibreze balanta si asa fragila, in campania electorala. Dupa aceea, poate sa-i toace daca gresesc. Nimeni nu e perfect.

   • Ia nu va mai luati de Dana Grecu ca nici astia din USL nu-s perfecti si trebuie sa le mai si zica cateva. Ca le spune la obiect.

  • @ CAMI – Si pe mine m-a suparat, uneori, modalitatea de a aborda unele subiecte puse in discutie. Chiar am reactionat, fiind iritat de o anumita “pozitie” a moderatoarei, desi ulterior mi-am dat seama ca eu am fost cel care “am sarit calul”(cu comentariul). Dana Grecu are rolul ei si modul Danei este unul care indemna la analize si replici dure care – de cele mai multe ori – sunt necesare si conduc la dezbateri tensionate, dar foarte benefice pentru actuala stare de fapt a politicii romanesti. Dupa astfel de dezbateri poti sa-ti “limpezesti” propriile ginduri, sa-ti pui srioase intrebari si chiar sa-ti schimbi radical optica. Asa ca… mai multa rabdare, mai ales ca noi, privitorii-chibiti, nu cunoastem toate dedesubturile unor subiecte care sunt abordate.

 82. Dar asa tare e asta cu imunitatea ? Altii erau primari ai capitalei si aveau probleme cu “flota” sau candidau la presedintie si aveau proces pe rol cu acordarea de fonduri fara aprobarea CLMB, caz penal. Bineinteles, acel judecator ce a clasat cazul e la CCR acum… Am impresia ca suntem vanduti cu totul americanilor, occidentalilor, organismelor masonice si noi nu stim. Sa ni se spuna sa facem plecaciunile de rigoare. Dar acea democratie de care se povestea si ne-au amagit (democratie = puterea poporului), s-a dus. Suntem colonie. Si Iliescu ne-a dat mai mari sperante decat acum…

 83. http://www.antena3.ro/economic/ponta-la-oltchim-vor-fi-restructurari-angajatii-sa-nu-mai-protesteze-ca-indeparteaza-investitorii-191864.html

  O sa le iasa Romaniilor pe nas USL-ul cum le-a iesit PDL-ul si restul partidelor care in 23 de ani au dus Romania pe la 1900.Un cizmar cu 4 clase mult mai inteligent ca adunatura asta de nimicuri care in 23 de ani o Universitate un spital nu au fost in stare sa construiasca.Era patriot.Planul USL-ului idem ca al restului care au supt ciolanul.Vanzari,privatizari,disponibilizari.Repede vandut si distrus ce a mai ramas ca asa le dicteaza inteligenta ,constiinta si stapanii FMI-ul si BM.

  • Stii ce m-a enervat pe mine la comunisti ? Ca prea promovau in functii inalte pe toti prostii care isi bateau joc de angajati si faptul ca au bagat la puscarie niste oameni pentru ideile lor politice. Cred ca dupa ce dadeam datoria la FMI (eternul FMI), viata romanilor isi mai revenea.

 84. CE LIPSEŞTE DIN BIOGRAFIA MIROBOLANTULUI INTELECTUAL MIHAI RĂZVAN UNGUREANU

  1)În decembrie 1989 când la Iaşi în Universitate s-au semnalat primele proteste-mişcări anticomuniste, membrul CC al UTC Mihăiţă Ungureanu, proaspăt sosit ca delegat-aplaudac de la măreţul Congres PCR prezidat de tov. Ceauşescu, de data asta pe post de “ochiul şi timpanul”, mai multe surse confirmă că acesta observa atent tot ce mişcă contra şi întocmea liste negre cu studenţii protestatari.

  2)Printre limbile străine cunoscute de MRU este şi limba ebraică, evident având în vedere originea etnică evreiască şi studiile sale. Interesant e că evită mereu să menţioneze acest lucru!

  3)MRU ARE INIŢIERI GRELE ÎNTR-ALE MASONERIEI ŞI A ALTOR ACTIVITĂŢI EZOTERICO-OCULTE SPECIFICE SOCIETĂŢILOR DISCRETO-SECRETO-INIŢIATICE, FIIND MASON DE VREO 20 DE ANI, AZI CU UN GRAD DESTUL DE MĂRICEL.

  4)O parte din studiile-activităţile de la începutul carierei sale fulminante au fost finanţate şi de un celebru infractor internaţional, evreul Mark Rich, unul dintre jolly-jokerii marilor “magnaţi” evrei ai lumii, anume Rotschilzii, şi ai diverselor servicii secrete israeliene, coiniţiator în România anilor ’90 a mai multor tunuri financiare precum şi al TUNULUI TUNURILOR de la ROŞIA MONTANĂ. Mark Rich a fost condamnat până la urmă în SUA şi dat în urmărire internaţională de către FBI, dar s-a refugiat în Israel, apoi Elveţia pentru a nu fi extrădat. La presiunea finanţei evreieşti mondiale în sprijinul căreia a dat megaţepe internaţionale, a fost graţiat personal de fostul Preşedinte al SUA Bill Clinton.

  5)O altă parte dintre studii i-a fost finanţată de Dinu Patriciu, căruia i-a şi mulţumit public pentru asta în 2004.

  6)Odată cu investirea ca ministru de externe în 2004 şi-a declarat susţinerea pentru montarea portretului distrugătoarei României postbelice Ana Pauker, chiar în sediul ministerului de externe român.

  Reprezentanţii AAAPE i-au cerut în public ministrului Ungureanu să îndepărteze tabloul Anei Pauker, însă acesta a refuzat, recunoscând însă că iniţiativa afişării tabloului îi aparţine!!! Pentru cei ce nu ştiu tov. Ana Pauker a fost nr. 1 în România sovietizată, cetăţean sovietic şi agent NKVD. Cu titlul de înaltă consideraţie, Stalin i-a conferit gradul de colonel.

  7)Fostul ambasador al României la Moscova, Dumitru Prunariu: “La numirea mea ca ambasador în Federaţia Rusă 2004 reprezentanţi ai Parlamentului României au insistat pe o misiune permanentă a noastră legată de Federaţia Rusă, şi anume urmărirea problemei TEZAURULUI ROMÂNIEI (confiscat de bolşevici în 1918).

  Total surprinzător şi de neînţeles pentru mine nici acum, în aprilie 2005 am primit ordin scris de la MAE, trimis de dl Leuştean (servantul şi subordonatul lui MRU) în numele lui Mihai Răzvan Ungureanu, să nu mai abordez în nici un fel şi sub nici o formă problema Tezaurului”!!!

  8)Octombrie 2005 acordul dintre guvernele României şi Ungariei, conceput de Ungureanu şi plasat “pe sub masă” la semnat în cadrul primei reuniuni guvernamentale Bucureşti-Budapesta, o parte din averea Fundaţiei private Gojdu rămase în Ungaria a fost transferată ilegal statului ungar, în ciuda opoziţiei Bisericii Ortodoxe Române, executoarea testamentară, care a cerut respectarea Testamentului lui Emanuil Gojdu.

  Guvernul român ar fi trebuit să achiziţioneze contra cost o parte din “Curţile Gojdu” din Budapesta şi a oferit părţii maghiare posibilitatea constituirii unei fundaţii comune, care să continue munca filantropică iniţiată de Gojdu, până când în 2004, când brusc partea ungară a vândut Curţile Gojdu din Budapesta unei firme off-shore din Cipru, al cărei proprietar este o companie israeliană, “Autoker Holding Rt”, reprezentanţii ei afirmând că vor transforma Curţile Gojdu într-un centru comercial şi de agrement.

  9) MRU vizitează Federaţia Rusă şi susţine că după suspecte discuţii între patru ochi cu Patriarhului Întregii Ruşii Alexei II-lea (în realitate ofiţer acoperit cu grad de general în serviciile secrete sovietice) a transmis acestuia un mesaj din partea Patriarhului Teoctist – afirmaţie respinsă imediat de Biserica Ortodoxă Română.

  Patriarhia Română a fost de-a dreptul enervată de o asemenea intruziune abuzivă şi mincinoasă în relaţiile externe ale Bisericii, într-un moment în care relaţiile dintre cele două Biserici erau la fel de încordate ca întodeauna, din cauza pretenţiilor Bisericii Ruse asupra Basarabiei.

  10) În mai 2006, MRU a declarat public că cetăţenii din aşa numita Republică Moldova vorbesc “o variantă a limbii române”, un fel de “light Romanian” dând din nou apă la moară celor ce susţin că acolo nu trăiesc români, ci moldoveni.

  11) MRU a primit de 2 ori premiul “Felix Posen” în 1997 şi 1998, acordat de Universitatea Ebraică din Ierusalim, Israel.

  12) În toamna anului 2009 MRU a fost acuzat de fostul purtător de cuvânt al SRI – Nicolae Ulieru că ar fi agent al unei puteri străine. “Eu, când am auzit de numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Mi-am spus: oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?”

  13)Bombonica de pe tortul faptelor eroice ale patriotului MIHAI RĂZVAN UNGUREANU a fost aşezată cu ocazia “încheierii”(??!!) relaţiilor veşnic tensionate româno-ruse, când, ca ministru de externe al României, a semnat în 2005 cu ministrul de externe rus Lavrov, cel mai păgubos act de politică externă postdecembrist pentru România “Legea pentru ratificarea Protocolului dintre România şi Rusia privind inventarierea relaţiilor bilaterale”.

  MRU a declarat ulterior că: “NU EXISTĂ PROBLEME ÎNTRE ROMÂNIA ŞI FEDERAŢIA RUSĂ”!!!???
  Astfel România, prin UITARE(?!) îşi ia ADIO OFICIAL, de bună voie, prin trădare, de la România de Est (Basarabia), Tezaurul României sechestrat la Moscova de Lenin în 1918 şi “uitat/pierdut” de sovietici/ruşi, etc, etc. Adică tot ce a fost s-a cam …. şters/uitat dintr-o semnătură, bineînţeles în favoarea Rusiei şi spre enorma pagubă a României!!!

  Adio Basarabia, adio Tezaur!

  „Cuvântul tovarăşului Mihai Ungureanu“

  Pe site-ul de socializare Facebook a fost postată miercuri a pagină din Scânteia Tineretului din 19 mai 1985, în care este prezentat discursul lui Mihai Ungureanu, delegat al Organizaţiei Judeţene Iaşi a Uniunii Tineretului Comunist (UTC).

  Pe pagina de Facebook evenimentele zilei a fost postat un articol din Scânteia Tineretului în care apare „Cuvântul tovarăşului Mihai Ungureanu“, actualul premier desemnat.

  Averea ieşeanului Mihai-Răzvan Ungureanu, premier desemnat

  „Tovarăşul“ Ungureanu, ca membru delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi a UTC salută hotărârile adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist şi “înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei generaţii de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu”.

  În discursul său, Mihai Ungureanu susţine că „Suntem conştienţi că pentru a realiza o economie modernă, intensivă, sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigenţe ale muncii, ale activităţii sociale în general, care trebuie să dovedească înaltă competenţă profesională, gândire creativă, deschidere spre nou, spirit de iniţiativă, responsabilitate, ordine şi disciplină“.Pe site-ul de socializare Facebook a fost postată miercuri a pagină din Scânteia Tineretului din 19 mai 1985, în care este prezentat discursul lui Mihai Ungureanu, delegat al Organizaţiei Judeţene Iaşi a Uniunii Tineretului Comunist (UTC).

  Pe pagina de Facebook evenimentele zilei a fost postat un articol din Scânteia Tineretului în care apare „Cuvântul tovarăşului Mihai Ungureanu“, actualul premier desemnat.

  Averea ieşeanului Mihai-Răzvan Ungureanu, premier desemnat

  „Tovarăşul“ Ungureanu, ca membru delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi a UTC salută hotărârile adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist şi “înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei generaţii de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu”.

  În discursul său, Mihai Ungureanu susţine că „Suntem conştienţi că pentru a realiza o economie modernă, intensivă, sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigenţe ale muncii, ale activităţii sociale în general, care trebuie să dovedească înaltă competenţă profesională, gândire creativă, deschidere spre nou, spirit de iniţiativă, responsabilitate, ordine şi disciplină“.

  Vecinii despre premierul desemnat: „Este un om bun, serios,dar cam singur“

  Totodată, „noi, elevii din judeţul Iaşi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialişti cu o înaltă pregătire politică şi profesională, cu conştiinţă înaintată, hotărâţi să muncească fără preget, cu entuziasm şi pasiune tinerească, revoluţionară“.

  Un ieşean, desemnat premier. În CV se laudă că ştie limba maghiară UPDATE

  Premierul desemnat, Mihai-Răzvan Ungureanu, a absolvit în 1987 Liceul de matematică-fizică „Costache Negruzzi“ din Iași ca şef de promoţie. Din 1985 şi până la Revoluţie a fost membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist (UTC).

  Cuvântul tovarășului Mihai Ungureanu Delegat al Organizației județene Iași a U.T.C

  Hotărârile de însemnătate istorică adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist Român, înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei genrații de către tovarășul Nicolae Ceaușescu în deschiderea lucrărilor Forumului nostru, pun și î fața noastră, a elevilor utc-iști, sarcini deosebite. Suntem conștienți că pentru a realiza o economie modernă, intensivă sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigențeale muncii, ale activității sociale în general, care trebuie sa dovedească înaltă competență profesională, gândire creatoare, deschisă spre nou, spirit de inițiativă, responsabilitate, ordine și disciplină.

  De aceea programele noastre de activități, ancorate mai ferm în realitatea concretă a problemelor cu care se confruntă fiecare colectiv de elevi corelate mai strâns cu acțiunile desfășurate pe linia școlii, au fost orientate astfel încât să conducă la sporirea răspunderii eleviloe pentru învățătură, pentru pregătirea permanentă, perseverență și sistematică, printr-un efort propriu susținut și constant.

  Pe deplin conștienți de sarcinile ce ne revin din Hotărârile Congresului al XIII-lea al Partidului Comunist Român, din indicațiile și orietările secretarului general al partidului, tovarășul Nicolae ceaușescu, din documentele supuse aprobării, Forumului tineretului, noi, elevii di județul Iași, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialiști cu o înaltă pregătire politică și profesională cu conștiință înaintată hotărâți să muncească, cu entuziasm și pasiune tinerească revoluționară, cu responsabilitate pentru continuarea neabătută a drumului ascendent pe care România s-a înscris în perioada de o efervescență fără precedent inaugurată de Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român.

  Iată cum micuțul Mihai, siluit de forțele represive ale miliției este obligat, chinuit să accepte acestă trambulină de afirmare printr-o lingușeală (pupincurism) reuşită, la adresa regimului și a genialului secretar general. Nu vreau să-i condamn convigerile din tinerețe ale domnului Ungureanu, dar trebuie publicate astfel de lingușeli pentru a reflecta cv-ul politic post revoluționar cu cel incipient.
  Oricum ceea ce se poate remarca fără îndoială este excelentul limbaj de lemn pe care micuțul Ungureanu îl folosea.

  ,,Traian Basescu, unul dintre cei mai prolifici lobby-isti de pe piata romaneasca, a reiterat – in mod absolut exceptional, chiar in cadrul discursului de desemnare a unui nou premier! – necesitatea reluarii activitatilor de exploatare miniera, transmitand un semnal direct celor interesati de proiectul Rosia Montana. In mod aparent un tic verbal, aceasta repetarea obsesiva si inoportuna a unui deziderat mult prea avantajos financiar (totusi, nu si pentru stat – caci statul suntem noi) a marcat in aceasta seara transpunerea in realitatea practica a influentei sale politice.

  Pe scurt, numirea lui Mihai Razvan Ungureanu reprezinta cea mai importanta carte jucata de Presedintie in meciul lansarii la apa (pentru ca, nu-i asa, deprinderile de comandant de nava sunt o a doua natura) a proiectului minier de la Rosia Montana.

  Rosia Montana Gold Corporation este detinuta in proportie de 80% de Gabriel Resources, o companie canadiana al carui actionariat real ridica serioase semne de intrebare, numele a doua personaje deosebit de relevante pentru biografia proaspatului prim-ministru desemnat fiind intens vehiculate in acest sens: Marc Rich si George Soros.

  Personaje cheie in formarea profesionala a tanarului viitor sef al spionajului romanesc, atat Marc Rich cat si George Soros au contribuit cu sume semnificative pentru finantarea burselor de studii ale lui Razvan Mihai Ungureanu. Daca Soros si reteaua de organizatii non-guvernamentale patronata (si condusa in Romania, la un moment dat, chiar de Ungureanu) au suficienta notorietate in societatea autohtona, despre Marc Rich e suficient sa precizam averea de peste 1 miliard de dolari ii asigura un loc onorabil in topul international al miliardarilor. Avere obtinuta din comertul cu materii prime, printre care si petrol.

  Considerand si aurul o forma de “materie prima”, observam cum, dincolo de pasiunea pentru afaceri internationale, prieteni comuni si companii implicate in actionariatul mai mult sau mai putin public al Gold Corporation, Rich si Soros cunosc un alt numitor comun: MIHAI RAZVAN UNGUREANU”

  ,Mihai Razvan Ungureanu, în vârstă de 43 de ani şi care se trage dintr-o familie de evrei intelectuali din Iaşi, a fost membru supleant al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist înainte de 1989. A absolvit Facultatea de istorie-filosofie a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în 1992. Imediat s-a înscris pentru masterat la Oxford, la Centrul de studii evreieşti şi de ebraică (Centre for Jewish and Hebrew Studies). După ce a absolvit aceste cursuri în 1993, anul următor s-a înscris la doctorat tot la Facultatea de istorie a Universității din Iaşi. Printre distincţiile obţinute de-a lungul timpului, Ungureanu se poate mândri cu două premii “Felix Posen”, acordate din partea Universității Ebraice din Ierusalim, Israel.

  Acesta a mai fost o perioadă membru al conducerii Fundaţiei SOROS în România. Deasemenea, acesta a fost întotdeauna un apropiat al statului evreu, în timpul unei vizite în Israel, în calitatea de ministru de externe, a fost întâmpinat cu cuvintele “Bine ai venit, prietene!” de omologul său din acea vreme, Silvan Shalom. Acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa românului, “un expert în iudaism şi un prieten al Israelului“

  • Altul mai bun n-au gasit ? E penibil, superficial in gandire incercand sa o acopere cu notiuni din DEX si evident teatral de multe ori.

 85. Am tot asteptat in octombrie deciziile Curtii de la Venezia.E noiembrie si inca nu a aparut nimic.Voi mai stiti ceva de faimoasa Curte?

  • @Carmen Comisia de la Venetia a avut pe ordinea de zi din 12 octombrie cauza privind constitutionalitatea situatiei din Romania ( suspendarea presedintelui ) , precum si a modificarii unor legi prin ordonante de urgenta . Au stabilit ca opiniile celor patru membri ai comisiei care se ocupa de aceasta cauza sa se concretizeze intr-un proiect de aviz ce va fi prezentat Comisiei dupa alegerile parlamentare din Romania , in sesiunea plenara din 14 – 15 decembrie . Am citit si materialele anexate , in baza carora cei patru isi vor forma o opinie si cred ca sunt suficiente .

   • ,, suficiente ,, in sensul ca vor constata ca introducerea cvorumului este neconstitutionala ; ca , raportat la procedura de suspendare din 2007 , care s-a desfasurat conform aceleiasi legi care a operat si in 2012 , CCr a adaugat la lege , impunand cvorumul ; ca , asa-zisa ,, erata ,, schimba intru totul dispozitiile hotararii ,, corectate ,, si ca nu putea fi trimisa M.O. fara intrunirea plenului CCR si aprobarea cu minim sase voturi ( nu telefonic , cum s-a procedat . Unde , in lume , s-a mai pomenit ca o hotarare sa fie modificata prin consultarea plenului , DOAR A SASE MEMBRI din NOUA , LA TELEFON !!!!!!! ) . Or sa-si puna mainile la gura de uimire !!!!

 86. Oare nu se gasesc documente, care sa demonstreze fraudarea alegerilor la Paris, Chisinau, etc. la ultimele alegeri prezidentiale? Asta va contracara cred, eficient acuzatiile lui Basescu. Parerea mea este ca Basescu de frica trimiterii in judecata, nu are scrupule in a arunca tara in haos!

 87. Nu exista prieteni.Nu exista pacturi si uniuni ci doar interese.Noi nu santem prietenii nimanui.Doar marionetele si ,,servilii,, .Santem un popor naiv si naivitatea ne-a adus unde santem,.Ne-am deschis cracii in fata tuturor ca vai santem sant prietenii nostrii.Sti vorba aia ca prietenul iti ….nevasta.

 88. aflu din inregistrari ca namolosul nostru “sef de stat” a iesit iar pe sticla aseara cu declaratii lamuritoare la cele precedente.
  iar a facut noroi in poarta.

  acuma e limpede kcristalul ce vrea martirul asta.

  el vrea binele binele poporului ,cel vinovat din nastere dupa mintea lui(mai ales ca i-au dat eject si ii cam miroase a zid de targoviste )

  si e foarte foarte ingrijorat ca Statu’ nu e Stat nene si Antonescu ,Ponta cu antenele lui Voiculescu in spate vor sa aserveasca justitia ca sa vanda tarishoarahaha si vor sa fure votuu’ rrr aoleu ajutor Inalta Poarta a Democratiei,

  da’ cat o fi el Birtuitoru ‘sef de stat” n-ai sa vezi asta nene ca el Lupta cu Mafiiiiia si uite ce Martir e el si obosit e ca Stefan cel mare dupa vro 40deani de lupta cu turcii..

  si dai cu

  raportu’ din vara,cu imaginea,cu structrrle,cu bietii romani,cu politicienii ce traiesc in lumea lor de lux creata din bani furati in mod gherlanesc(el nu el,e un ascet cu nunta de 1meleon de oiro la progenitura retarda si bashini de miliarde ce fu-se si se du-se)….

  si Partz si Prrrrr si Rrrrrnnggggg si Mbaaaaa…ca de obicei..discurs de basau…namol in poarta la greu facut de Basaul nostru sef de curge pe ecran,ca deaia il cheama Basescu pe ipochimen.

  daca n-a mai batut Ragaitu la tinicheaua asta,aceiasi, de a stalcit-o de tot,.aceiasi si aceiasi stratagema de ani de zile,aceiasi tactica de ghertzos viclean si prost,
  poate prinde la decervelati iar sa scape nevatamat.

  nu-l iert peasta nene(si gasca lui) nici de s-ar pocai si ne-ar face cu averile lor incomesurabile cate o biserica de caciula,20de milioane, tot degeaba.
  de as de de el la o rebeliune…basau ia vino incoace ma basau sa vorbim oleacaa..ia zi , cine esti tu ba? mbaaa ioo sunt sefu’ statului,va vreau binele,sunt cinstit,nevinovat,sa vina procurorii,mbaaa grrr!
  mda?pooooooc!si la caini cu el.

 89. Sunt scarbit de toate cele ce se intampla. Un personaj malefic, chirias la Cotroceni, ne impuie capul cu tot felul de minciuni, intai statatorul Palatului Victoria mai iese pe “sticla” si face gafe impardonabile, iar la un post tv concurent, se facea o analiza a tuturor unitatilor economice din tara si modul cum acestea au fost distruse in detrimentul “poporului muncitor”, a Romaniei. Interesanta emisiune. Totusi cine plateste tot acest mare jaf si distrugerea cu buna stiinta a Romaniei ? Toti acestia sunt printre noi si au tupeul si neobrazarea, sa apara in public sau pe “sticla”.

 90. si uite ce mai zice basaul..aprofundez..

  Ca el nu pune premier dacat daca serveste interesul national.

  adica degeaba votam,basau stie care e interesul national mai bine ca noi ca doar deaia l-am pus imparat.se leaga!

  .. si oricum astia vor sa fure votul ,deci pa nu mai discutam, basau serveste interesul national si un bok sau o alifie se potrivesc la fix premier sa-l deserveasca ca tot aia e doara besescu e insusi interesul national.
  el se apara si ne apara inacelasi timp.si nu se da dus nene ca el e brav.

  Astfel a creat un zid cu care s-a inconjurat iar deacolo Lupta in interesu natiei da cu ce-apuca ca la Posada,rahat,basini,baseste,lupta pt. noi bietii de rrromannlor care suntem in exteriorul meterezelor,

  ne apara eroic de atacurile furibunde ale railor de tradatori de tara Ponta,Antonescu,Felix samd.
  caci Basirea de mosie e un zid…facut de basau din Basire. dupa ce a praduit si mosie si tot

 91. D-le Tudor, în postarea mea anterioară sugeram să nu-l mai băgaţi în seamă pe Băsescu vreo câteva zile, o săptămână eventual, nu să-l lăsaţi
  să-şi facă mendrele pe toată perioada campaniei electorale. Eu tot aş susţine ideea de a-l ignora o vreme. Oftica băsistă va fi enormă.

  • Si eu cred la fel. Cat cantaresc vorbele unui presedinte demis prin referendum cu vreo 7, 5 milioane de cetateni UE?

 92. vorbim mult, scriem mult,ne indignam,ne victimizam, facem greva foamei, ne dam foc sau ne aruncam in gol; de ce ne este mai usor sa ne omorim intre noi sau pe noi insine? nu noi sintem vinovatii care ar trebui pedepsiti.
  in 89 stiam cine ne este dusmanul.stim si acum. vine iar luna decembrie, cum ar arata o Romanie fara basescu, cum ar fi daca aceasta Gorgona ar ramine fara cap?Dar nici grecii nu l-au gasit pe Perseu.

 93. e bine domnilor jurnalisti ca vorbiti, ca spuneti lucrurilor pe nume dar care-i finalitatea, pe ansamblu? e un zgomot pe planeta!!! va amintiti filmul “Weg the dog”? Dovediti ca sinteti o mare putere intr-un stat de drept?

 94. Miscarea pentru curatarea totala a CSM, CCR, DNA, SRI, SIE va fi modificarea constitutiei in care va figura MONARHIA si astfel TB va cadea cu tot cu CCR-ul sau.

  Si astfel se va rezolva si “problema” (paranoia Lazaroiu legate de SUA si UE) suspendarii lui TB pentru ca toate monarhiile europene vor sprijini Romania. Si influenta acestora va face mult mai mult decat a facut pana acum ICR-ul lui TB pentru el (si nu pentru tara, dupa cum spunea el).

 95. Dupa parerea mea pentru a pregati nerecunoasterea alegerilor cred ca ii va trebui dovezi. In consecinta, va pregati cateva sectii de votare pentru a inscena fraudarea masiva.

  Asa ca fiti cu ochii in patru la anumite miscari, ma refer la “umbrele” din sistem. Sunt unicele personaje ce pot pune in aplicare un astfel de plan.

  • Si aici vor intra in actiune procurorii sub acoperire care potrivit statutului lor nu pot face munca de prevenire a infractiunilor (e treaba politie, SRI si SIE, nu?) ci de cercetare a dovezilor.

Leave a Reply