Premierul Victor Ponta, liderul PSD, afirmă că este acceptabil ca foşti şefi de stat să devină senatori de drept, propunere aflată la comisia de revizuire a Constituţiei, arătând însă că lucrările comisiei sunt blocate de opoziţie, dar că speră să fie deblocate cu ajutorul preşedintelui Iohannis.

“Din câte ştiu, în Comisia pentru revizurea Constituţiei a existat această propunere. Mi se pare o propunere acceptabilă, pentru că ştiu că şi alte ţări au aşa ceva”, a declarat Ponta, întrebat dacă ar fi de acord cu un astfel de amendament la Constituţie.

Ponta a adăugat însă că întrebarea este “pur teoretică”, deoarece procesul de revizuire a Constituţiei este blocat de opoziţie, dar speră ca preşedintele Klaus Iohannis să-i convingă pe membrii opoziţiei că este vorba de un proces necesar.

Premierul Victor Ponta declarase, anterior, în 2014, la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului, că, în opinia sa, foştii preşedinţi ai României trebuie să fie senatori de drept.

“Sunt absolut convins – şi s-ar putea şi nu vreau să fie interpretat greşit, ca un semn de parti-pris pentru cineva care a fost sau vreun semn de simpatie pentru cineva care este acum preşedinte al României – cred că foştii preşedinţi ai României trebuie să fie senatori de drept”, a spus Ponta.

El a arătat atunci că nu poţi să ceri unui fost preşedinte al României să meargă să candideze în colegiul de la Târgu Jiu contra sa şi eventual a lui Dan Diaconescu.

16 COMMENTS

 1. N-are imunitate la ciroza, nenorocitu’! Ii tremura mana ca lu’ Hitler de la Parkinson, dar Chiorului ii tremura de la sticla, c-a dat-o in tremor! Tremor accentuat si agitatie extrema. E cam agitat…

 2. Semn de slabiciune impardonabil. De aceea DNA in loc sa se ocupe de marile infractiuni de coruptie, le instrumenteaza pe cele marunte. Cand il vor ancheta pe Basescu si pe liderii fostului PDL, vor deveni cu adevarat credibili. Mai sa te faca sa crezi, dar nu este cazul, ca gasca lui Basescu a fost neprihanita, ba chiar onesta. Cand vezi ca unele sondaje il dau cu 18 % incredere pe Basescu, te apuca toti dracii, iar daca sunt reale inseamna ca si dupa 10 ani mai sunt multi romani cu capul in nori. Poate chiar mai mult !

 3. Bravo vouă, gîndire corectă care spune că*coabitarea a fost strict pe imunitatea celui care şi-a bătut joc de popor şi de ţară*! La ce aţi mai declanşat referendumul dacă aveţi înţelegeri pe ascuns cu complicii voştrii? Utilizaţi manipularea din plin pe pielea celor care încă mai speră la ceva bun pentru viitorul copilor lor!
  Nu v-ar surîde ideea de lege în care să fie imprimat cu litere de aur: ALEŞI PE VIAŢĂ CA SENATOR SAU DEPUTAT?
  Oricum habar nu aveţi despre o meserie prestată real productivă şi dacă veţi fi eliminaţi după alegeri, veţi căuta un loc de muncă prin care să plimbaţi hîrtii şi să încasaţi venituri(a fost un caz pe micile ecrane în care cineva era plătită doar pentru a tăia frunze sau hîrtii).
  Acum un adevăr dureros: după cîţi profesionişti aţi numit sau aţi fost aleşi/votaţi, după ce aruncaţi/cheltuiţi/alocaţi fonduri aiurea doar ca să aibă ce cheltui PNŢCD şi nu numai, cîţi încasează diurnele sau veniturile ori bonusurile şi sunt definitiv în puşcărie pe ani de zile, sincer, ar trebui să fiţi luaţi la cotrobăială toţi de-a fir-a păr. Ce se va alege din voi toţi nu ştiu dar meritaţi toţi zguduiţi din temelii, mă refer la absolut toţi politicienii din oricare partid politic sau adunătură, nu cum e zguduit băsescu prin evitarea persoanei lui.
  Să nu vă miraţi dacă poporul va alege orice numai pe cei vechi NU.

 4. Traiasca conducerea Uniunii Europene din Bruxelles, impreuna cu americanii care l-au trimis pe Philip Gordon ca sa ni-l bage pe Chior pe gat la referendum si sa il tina-n continuare-n functie! De-aceea, e mai bine cu americanii decat cu rusii, si mai bine cu amandoi decat sa fim cumva vreodata independenti! Traiasca Legea Big Brother bagata pe gat de americani, propusa spre promulgare de “neamtul” Iohannis zis presedinte care si-a luat tara inapoi si face lucrurile bine, traiasca toti parlamentarii care o vor vota majoritar Legea Big Brother de interceptare generala si de acces si in calculatoarele tuturor prostilor de acasa, traiasca patriotii romani din SRI, care l-au dat afara pe motiv de capre pe “constitutionalistul” Grebla, pe care il apucase constitutionalismul si care nu vroia sa dea drumul la promulgarea Legii Big Brother de interceptare generala, votand impotriva a ceea ce vroiau americanii sa impuna si la noi, la fel ca-n toate celelalte 28 de state membre ale uniunii! Traiasca deci in concluzie americanii, si e mai bine cu americanii decat cu rusii, si e mai bine cu amandoi decat sa fim cumva vreodata independenti!

 5. Dacă singurul argument este “pentru că ştiu că şi alte ţări au aşa ceva” mai bine o lăsăm pe altă dată!
  Senatori pe viaţă există în Italia, unde titlul se acordă pentru merite deosebite în domeniile social, ştiinţific sau artistic. Titlul se acordă foştilor preşedinţi de stat în Burundi, Congo, Paraguay (mai puţin celor care au fost suspendaţi din funcţie), Nicaragua, Ruanda şi Somalia. O situaţie aparte este în Camera Lorzilor din UK unde calitatea de membru este legată de titlul nobiliar.
  Au renunţat la acest sistem Franţa, Canada, Venezuela, Peru, Chile, ultimele trei la trecerea de la sistemul bicameral la sistemul unicameral, când a fost desfiinţat Senatul.
  În ţara noastră sistemul a fost instituit prin Constituţia din 1923 şi a fost desfiinţat odată cu Senatul în 1946, prin decret, pe timpul guvernului Petru Groza.
  Nu cred că ar trebui să-l împovărăm pe fostul preşedinte cu titlul de senator. Statutul de senator limitează posibilităţile de acţiune ale unui fost preşedinte care doreşte în continuare să facă ceva bun pentru ţara sa.

 6. Mi se pare absurd !!! Stiti dl. Ponta mai face si gafe dar asta le intrece pe toate. Este suficient ce li se ofera presedintilor la ora actuala. In ce tara democratica presedintii devin senatori pe viata ?!

 7. “Senator pe viata” mi s-ar parea sa fie o functie sau o demnitate onorifica si nu acoperita neaparat de imunitate.
  Cel mai bine ca orice demnitar al Romaniei sa nu beneficieze imunitate, pentru simplul motiv ca viata ne -a aratat si ne arata in continuare ca la adapostul imunitatii s-au aciuat nenumarati escroci, care n-au nimic in comun cu tara asta cu cetatenii ei, buni doar sa faca faradelegi.

 8. De ce nu i-am declara sfinti,in caz ca apar infractiuni ascunse, sa nu raspunda in vecie pentru ele!
  Este o mare gogomanie !

 9. Premierule,eu cred ca te RINJEAI (asa cum i-ti este obiceiul mai tot timpul) cind ai spus timpenia cu dreptul de senator pe viata. Dar faptul ca se taie in draci ca se fura fara opreliste din paduri si se distrug muntii pe capete nu TE INTERESEAZA DE LOC ? Nu faci nimic ,nici un fel de ancheta ? In viata mea cit voi mai trai nu vei obtine votul meu si a altor sute de mii de romani,nici in ruptul capului.Pt. mine ai ajuns o nulitate

 10. RUSINE PONTA ,AR FI TREBUIT SA FII AMPOTRIVA ACESTEI PROPUNERI NU SA O ANCURAJEZI ,ASTA ARATA BLATUL PE CARE L AI AVUT CU BASESCU,

 11. Sunt sigur ca P.M. V.V.P. va dezavua cat de curand aceasta idee nastrusnica. In caz contrar ar insemna ca ia-r face placere sa-si prinda singur ouale in menghina!

Leave a Reply