Cunoscutul basist social-democrat Robert Cazanciuc intra iar cu oistea-n gard. Mare jurist, presedinte al Comisiei Juridice din Senat in locul lui Serban Nicolae, doveste ca n-a citit nici macar Constitutia. Si a fost magistrat, ministru al Justitiei si acum presedinte de comisie, agreat de Liviu Dragnea…

Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc a declarat marți, referitor la posibila remaniere guvernamentală, că nu este vorba despre premierul Sorin Grindeanu sau de alte persoane, ci de “modul în care un program de guvernare este implementat sau nu, fie că e vorba de comunicare sau de înțelegerea greșită a unor lucruri”.

“Aici nu e vorba despre premierul Grindeanu sau despre alte persoane, ci e vorba despre modul în care un program de guvernare este implementat sau nu. Încrederea nu se acordă Guvernului Grindeanu, încrederea s-a acordat unui program de guvernare. E firesc să fie o evaluare pe șase luni de zile a implementării programului de guvernare, cred că este o obligație, cred că partidul are încrederea populației pentru a implementa acest program de guvernare și ar fi păcat să treacă foarte mult timp să vedem că puteam să facem lucruri și nu le-am făcut din diverse motive. Că e vorba de comunicare, că e vorba de înțelegerea greșită a unor lucruri, nu merge programul de guvernare, așa cum ne-am angajat în fața populației”, a precizat Cazanciuc, președinte al Comisiei juridice din Senat.

Cât privește posibilele deficiențe care ar putea fi reproșate actualului Guvern, el a spus că acest lucru va fi lămurit numai după ce evaluarea va fi gata. “Dacă sunt deficiențe majore sau nu o să vedem când această evaluare va fi gata. Comunicarea nu funcționează cum trebuie și asta pot spune și din experiența directă”, a susținut Cazanciuc.

Întrebat dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a îndeplinit obiectivele asumate și ce notă i-ar da acestuia, Robert Cazanciuc a spus că a făcut propria evaluare dar nu ar vrea să dea o notă.

“Eu am făcut propria evaluare cu privire la implementare, s-au întâmplat lucruri, poate nu s-au întâmplat, nu aș vrea să-i dau o notă, o să vedeți evaluarea în ansamblu. Sunt lucruri care trebuie proiectate în sistem, sunt lucruri de infrastructură care nu sunt încă soluționate și nici măcar demarate, din păcate. Sunt mai multe lucruri de făcut în continuare, dar lucruri de făcut înseamnă și oportunități pentru cei care vor să facă”, a afirmat senatorul social-democrat.

Referitor la existența unor posibile probleme în Justiție, el a spus că este vorba despre probleme care nu sunt într-un calendar, care să arate o “finalitate într-un termen apropiat”. “Nu e vorba de probleme, e vorba de probleme care nu sunt într-un calendar, care să arate o finalitate într-un termen apropiat. Dacă vreți și un exemplu concret, care din nou pare banal dar afectează capitolul Justiție, și anume la infrastructura din București discutăm de un proiect — “Cartierul de Justiție” — de câțiva ani de zile, din păcate, am fost supărați în 2016 că nu s-a întâmplat nimic, nu s-a întâmplat deocamdată nici în 2017 mare lucru”, a arătat Robert Cazanciuc.

Iata ce spune Constitutia :

ARTICOLUL 103

Învestitura

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

5 COMMENTS

  • Cazanciuc omul lui Kovesi.
   Numit de Coabitacul Dragnea la sefia comisiei juridice si de Coabitacul Ponta ministru al justietie.
   Asa lupta Dragnea cu sistemul. Din pozitie de papagal coabitac.

   Desigur de vina e Grindeanu ca face vizte de stat in afara Teleormanului !!!

 1. S-a vazut ce marfa e ministrul molusca inca de la inceput cind l-a numit tonta,nici nu ma asteptam ca un procuror sa stie constitutia ii vad tot timpul pe-a lui
  portocala,sunt niste trogloditi fara caracter dar capabili sa le distruga vietile semenilor lor fara mila,sunt sadici,chiar leplace sa faca rau,eu cred ca toti procurorii ar trebui evaluati psihic,sa vedeti ca nici 5 la suta nu sunt oameni.Sunt capabili de orice ferocotate ca sa-si pastreze functia,facilitatile pecare le au pe linga salariul de bastani pe care ilau de parca ar avea o munca extrem de folositoare de parca societatea fara ei ar deceda imediat.

 2. domne, dupa raportul psd-ist (al lui toader) confarm caruia DNA si Parchetul sunt de porc da’ nu trebuie destituiti Kovesi si Lazar, mi se pare de bon ton un raport pe crestere economica in Romania al UE dar destituire a lui Grindeanu. Asta imi e PSD-ul. Tampitel spre cretin

Leave a Reply