Bernardo Provenzano, fostul șef al grupării Cosa Nostra, mafia siciliană, a murit miercuri în închisoare, la vârsta de 83 de ani, a anunțat agenția de presă italiană ANSA, citată de DPA.

Bernardo Provenzano era unul din cei cunoscuți șefi mafioți din istorie.  A pornit ca sef al Clanului Corleone, unul din cele mai sangeroase si temute in ultima suta de ani.

După 43 de ani în care a s-a ascuns si fost dat în urmărire, Provenzano, cunoscut și ca Buldozerul, a fost arestat în 2006 în Sicilia. El a fost unul dintre cei mai căutați criminali și a primit mai multe sentințe de condamnare la închisoare pe viață.

Provenzano a fost găsit vinovat de multiple omoruri și de comandarea unor atacuri cu bombă în care au fost uciși doi procurori anti-mafia în 1992, Giovanni Falcone si Paolo Borselino.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Bernardo_Provenzano 

3 COMMENTS

  1. ce ne-ar mai trebui si noua macar un om vertical, precum Borsalinosaui- mai ales Falcone…
    totul se rezuma la Justitie si legi. orice legi ar avea o tara, ea ar fi functionala daca JUSTITIA ar functiona. faceti un exercitiu de logica si veti vedea ca mai degraba s-ar face alegeri pt functiile in Justitie (procurori), ca la americani, ca nu sunt aia asa tampiti…

Leave a Reply