In loc sa aprecieze o evolutie politica neasteptata pentru nivelul de civilizatie al Rusiei, Biserica Ortodoxa de la Moscova pledeaza pentru pedepse corporale moderate aplicate copiilor. Asa tara, asa metode. “Bataia e rupta din rai” mi-a parut dintotdeauna un cretinism absolut in privinta educatiei copiilor. Bataia e apanajul celor fara creier, fara educatie, fara urma de civilizatie. In lumea ortodoxa, sunt in mod absolut deviant tolerate bataile aplicate femeilor si copiilor, acte de agresiune animalica ce lasa urmari grave pentru toata viata.  

—————————–

Comisia Patriarhala pentru familie, protecția maternității și a copilăriei din Rusia, înfiintata de Patriarhul Kirill, a emis o declarație în care și-a exprimat „profunda îngrijorare” față de recenta modificare a textului Codului penal („Bătaia”), care ar interzice ”părinților iubitori” sa utiilizeze în procesul de educatie pedepse corporale ”rezonabile” și „moderate”, se arata pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse.

„În cazul în care noua versiune a articolului 116 din Codul penal va intra în vigoare, părinții conștiincioși ar putea fi urmăriți penal (până la doi ani de închisoare) pentru orice utilizare moderată și judicioasă a pedepselor corporale în creșterea copilului. În același timp, după cum rezultă din textul legii, persoanele straine nu vor raspunde penal pentru aceleasi tratamente aplicate copiilor”, – se spune în document.

Biserica Ortodoxă Rusă crede că norma propusă „nu are nicio justificare morală și temei juridic, conținutul său este îndreptat împotriva familiei și a interpretarii drepturilor părinților adoptate în cultura rusă, discriminatorie, contrara principiilor fundamentale ale politicii statutului in materie de familie și nu ia în considerare valorile familiale și morale tradiționale ale societății ruse”. Reprezentatii clerului sustin ca aplicarea practică a inițiativa „va aduce societățiimai mult rău decât bine”.

 

Leave a Reply