Premierul Dacian Cioloș a precizat miercuri că nu și-a pus niciodată problema remanierii ministrului Justiției, Raluca Prună, afirmând că o susține pentru că “își face bine treaba”.

Afirmatia lui Ciolos vine dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea l-a avertizat pe primul ministru ca ar trebui sa-i remanieze pe Pruna de la Justitie si pe Irimescu de a Agricultura. PSD sustine prin votul sau Guvernul in Parlament.

 

“Doamna Raluca Prună… nu mi-am pus niciodată problema unei remanieri. Eu consider că dânsa își asumă cu curaj responsabilitatea pe care o are în calitate de ministru al Justiției. Este o poziție complicată, mai ales la noi în România, unde avem atâtea păreri legate despre modul în care Justiția trebuie sau nu să își facă treaba. Dânsa are acolo niște responsabilități să asigure respectarea legii, să asigure existența unei legislații bune și consistente. Din punctul meu de vedere, dânsa își face foarte bine treaba și o susțin”, a declarat Cioloș la TVR.

În ceea ce îl privește pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a fost obiectul unei moțiuni simple în Parlament, premierul a afirmat că a avut o discuție cu acesta după moțiune și i-a “pus foarte clar în vedere ce are de făcut”.

“La Agricultură a fost o moțiune simplă care a fost votată și am luat foarte în serios conținutul acelei moțiuni, în ciuda faptului că au fost întârzieri încă de anul trecut în pregătirea sistemului software pentru plata subvențiilor. S-au luat niște decizii cu întârziere pentru că, sigur, fostul ministru al Agriculturii a vrut să aibă mai multe consultări cu agricultorii, dar asta a dus la anumite întârzieri în deciziile privind schemele de subvenții pentru agricultori și apoi decizii și întârzieri în lanț în realizarea softului. S-au accelerat lucrurile, plățile directe la hectar au fost realizate deja în proporție de peste 95%, peste 1,4 miliarde de euro au fost plătite și sunt acum în curs de plată și celelalte subvenții pe diferite sectoare, mai ales pe domeniul animal unde vrem să accelerăm lucrurile. Deci domnul ministru știe foarte bine ce are de făcut. Pe mine mă interesează acolo în primul rând performanța. Am avut o discuție cu dânsul după această moțiune. I-am pus foarte clar în vedere ce are de făcut și i-am cerut să și comunice pe măsură ce apar progrese”, a mai precizat prim ministrul.

Cioloș a adăugat că nu a negociat schimbările celor patru miniștri operate marți și că i-a anunțat pe liderii celor două mari partide de intenția sa cu puțin timp înainte de a face anunțul.

“N-am negociat aceste schimbări. (…) Conform Constituției, schimbările de miniștrii sunt responsabilitatea primului ministru care face aceste propuneri și pe care președintele trebuie să le accepte pentru ca ele să devină operaționale. Eu m-am consultat, într-adevăr, cu liderii celor două mari partide — și cu liderul PSD și cu liderii PNL. Nu m-am consultat legat de aceste numiri, ci i-am informat. Am vrut să afle de la mine și nu din presă de aceste numiri și cu câteva minute înainte de a anunța și de a face acea declarație am avut aceste discuții telefonice în care i-am informat despre deciziile pe care le-am luat. Eu deciziile le iau în funcție de performanța miniștrilor, pe care eu o măsor în funcție de obiectivele pe care le fixez”, a spus premierul.

 

5 COMMENTS

  1. Pai,atunci poate ar fi bine sa revizuiți aceste obiective,stimate domule prim ministru,pentru ca,privind de aici,de jos,unde ma aflu eu ca simplu cetățean,situația nu arată atât de bine cum o vedeți dumneavoastră!

  2. cel mai curajos ministru sa fie indepartat? doamna ministru pruna ar trebui felicitata pentru tot ce a facut pana acum. Un condamnat definitiv AR FI TREBUIT SA DEMISIONEZE! Fara sa mai ai alte pretentii..uite cum bagam in seama urmariti penali, condamnati si alti mafioti cu integritate “0”

  3. din ciclul “metode ca la Bruxelles”: “Eu m-am consultat, într-adevăr, cu liderii celor două mari partide. Nu m-am consultat legat de aceste numiri, ci i-am informat.”

  4. Concluzia: premierul Ciolos isi asuma declarația Prunei cu privire la “drepturile omului, un lux teoretic” si acționează pentru limitarea acestor drepturi in complicitate cu susnumita. Nu știu de unde ii vinei reputația de om capabil, cu scaun la cap si chiar “luminat” după unii din lăudătorii lui dar, după mine, aceasta copie slăbuță de Napoleon-cu care ne-am procopsit prin grija momâii de la Cotroceni- e tot atat de “dus” ca si pupila macovista in halat flaușat cu care ne-a încâltat in chip de ministru al Justiției. Dac-o mai punem la socoteala si pe Madame Sans-Gene (Clotilde Armand) de la PMB care zbiară pe la televiziuni ca precupețește la târg, avem portretul complet al grupului “revoluționar” ieșit din focul de la Colectiv-o adunătura de veleitari galagiosi care nu știu pe ce lume se afla dar se dau de ceasul morții s-o schimbe.

  5. Ciolos se tine de pruna…sa nu cada !
    Iar pruna are curaj ca berbecul care da cu capul in …gard !
    Macar sa -si schimbe coafeza …si sa -si concedieze consilierul de imagine !

Leave a Reply