Fostul copreședinte al PNL Vasile Blaga, care a fost citat să se prezinte, luni, la DNA Ploiești pentru a fi audiat de procurorii anticorupție, s-a prevalat de dreptul la tăcere, au declarat surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, anterior, Blaga nu a dat declarații în dosarul în care este urmărit penal sub control judiciar pentru trafic de influență, cerând să studieze dosarul.

În context, el s-a prezentat, luni, la DNA Ploiești, fiind citat pentru a fi audiat, însă din nou a refuzat să dea declarații, prevalându-se de dreptul la tăcere, au spus sursele citate.

De altfel, Vasile Blaga a părăsit sediul Parchetului la mai puțin de o jumătate de oră de la momentul sosirii sale, el nedorind să facă niciun fel de comentarii asupra anchetei.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

Procurorii susțin că, în 2009, în cadrul formațiunii politice aflate la guvernare, a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere — secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan—, în sensul obținerii de bani pentru partid, scrie Agerpres.

 

2 COMMENTS

Leave a Reply