La nivelul celor 28 de state din Uniunea Europeană, anul trecut, 23,7% din populaţie – respectiv 119 milioane de persoane – era supusă riscului de sărăcie şi excluziune socială, similar cu nivelul de dinaintea crizei, în 2008.

 

Anul trecut, peste o treime din populaţie era supusă riscului de sărăcie şi excluziune socială în trei state membre din Uniunea Europeană: Bulgaria (41,3%), România (37,3%) şi Grecia (35,7%), arată datele prezentate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Nivelurile cele mai reduse ale acestui indicator se înregistrau în Cehia (14%), Suedia (16%), Olanda şi Finlanda (ambele cu 16,8%), Danemarca şi Franţa (ambele cu 17,7%).

Un obiectiv al Strategiei Europa 2020 este scoaterea din categoria celor expuşi sărăciei şi excluziunii sociale în UE a cel puţin 20 de milioane de persoane până în 2020.

În perioada 2008 – 2015, riscul de sărăcie şi excluziune socială a crescut în 15 state membre din UE, cel mai ridicat avans fiind înregistrat în Grecia (de la 28,1% în 2008 la 35,7% în 2015, sau 7,6 puncte procentuale), Cipru (5,6 puncte procentuale), Spania (4,8 puncte procentuale), Italia (3,2 puncte procentuale) şi Luxemburg (trei puncte procentuale). În schimb, cel mai semnificativ declin a fost raportat în Polonia (de la 30,5% în 2008 la 23,4% în 2015, sau 7,1 puncte procentuale) şi România (de la 44,2% în 2008 la 37,3% în 2015, sau 6,9 puncte procentuale).

Datele au fost publicate de Eurostat cu ocazia Zilei internaţionale pentru eradicarea sărăciei, în 17 octombrie, scrie Agerpres.

 

6 COMMENTS

 1. 37,3% sărăcie în românica, doar atât ?
  37% e doar procentul de săraci de origine romă care nu ştiu să fure, unde sunt introduşi?
  Cei care au fost daţi afară din industrie, cărora le e jenă să umble cu mâna întinsă pe străzi, unde îi băgaseţi?
  Cel puţin 37% săraci sunt pensionarii care sunt cu până la 650 lei lunar, unde i-aţi introdus?
  Dar cei de la ţară cu ajutor de 200-400 lei lunar !
  Dar cei care se ascund jenaţi în containere căutând mâncarea zilnic, în care procent sunt introduşi???
  Dar cei de la 416 cu venitul 200-400 lei şi care sunt folosiţi la alegeri(să dăm cărţile pe faţă), în care categorie sunt băgaţi ?
  NU MAI MINŢIŢI BĂ NEMERNICILOR ! LA FEL PROCEDAŢI CU TOT CEEA CE ÎNSEAMNĂ STUDIU ÎNSCRIS LA INS ŞI SONDAJE !
  MAI SPUNEŢI ŞI ADEVĂRUL ÎN SCRIS ŞI VERBAL!
  NE-AM CAM SĂTURAT DE MINCIUNILE CARE SCHIMONOSESC MOACA LA CITIREA LOR!

 2. Neee, n-are cum! După un an cu zeul Cioloș & meseriașii săi tehnocrați la guvernare??? N-are cum, e pixelu’ albastru!!!

  Apropo: Pieleanu ce procent dă, 12,8%? 😀

 3. Nu strebuie sa ne spuna UE ca suntem in drum drept spre saracie, constatam de pe meleagurile noastre. Poate si UE a avut o contributie la aceasta prin armata de tradatori de aici. N-ar fi mai bine sa analizam acest fapt ?

 4. Cred ca procentajul de 37,3%, e optimist. Poate in Bucuresti… In tara, e jale… Bucurestiul si restul tarii, sunt doua state diferite din punct de vedere economic. Si asta e azi. Dar cu fiecare zi ce trece, situatia se inrautateste, pe masura ce se vor mai inchide sau faulta cu amenzi agentii economici. Traim azi vremuri in care antreprenorii sunt asasinati economic, cu amenzi, controale, etc. In maxim 5 ani se va vedea consecinta dramatica a actiunilor institutiilor statului asupra cetatenilor care inca mai muncesc. Si ma refer aici la legislatia abuziva, rupta de realitate, la controalele abuzive din partea : ITM, ISCTR, ANAF, POLITIE, MEDIU, APM, DSVSA, etc. Se distruge intentionat capitalul autohton…si in consecinta cetatenii acestei tari. Planul e simplu: “ii facem sclavi in occident pe salarii de nimic, si le luam resursele naturale. Ii decapitalizam prin multinationale si banci, si le arestam elitele…”

  • Ati uitat sa adaugati cea mai grava, ii terminam ca tara. Cu leprele vanzatoare si tradatoare de la conducere este posibil ca Romania sa nu mai existe intr-un timp relativ apropiat, poate doar cu numele.

 5. Sa ai miliarde de euro la dispozitie si sa nu la accesezi este o crima nu ai locuri de munca ,ai saracie si mizerie , Guvernul meu , guvernul rusini cu un premier de paie .

Leave a Reply