Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administrație al BNR, reacționează după rezultatul referendumului din Marea Britanie și spune că „leul este în pericol”.

Sunt şocat. E un punct de inflexiune. Implicaţiile sunt nu numai economice, ci şi geopolitice. Regatul Unit este nu numai o economie mare, cu un centru financiar global, dar are un rol cheie în politica de securitate. Să vedem ce va fi cu Regatul, dacă va rămâne unit(…) Leul este în pericol, dar BNR va face în aşa fel astfel încât să atenueze volatilitatea. Sistemul bancar este bine capitalizat. BNR are rezerve considerabile. Nu avem o prezenţă a capitalului pe termen scurt, dacă fuge să pericliteze stabilitatea financiară şi economică”, a spus Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administraţie al BNR pentru zf.ro, preluat de stiripesurse.ro

4 COMMENTS

 1. leul in pericol? leul e in pericol in permanenta. dar ce mai zice daianu? “Sistemul bancar este bine capitalizat. BNR are rezerve considerabile. Nu avem o prezenţă a capitalului pe termen scurt, dacă fuge să pericliteze stabilitatea financiară şi economică”. daca mai luam de buna si declaratia lui isarescu ca nu exista nici o problema pentru finatele romaniei iar ciolos ca nu exista nici un pericol pentru economia roomaneasca, daca il credem pe ciolanis cel care a facut aceste afirmatii, atunci ce sa mai intelegem?

  • Leul in pericol?
   Nu bai prostilor vroiam sa va spun ca minunatul Isarescu o sa va salveze iar de la acest dezastru mondial bla bla bla…
   Isarescu fiind baiatul ala care a zis ca s-a adoptat cea mai proasta solutie atunci cand nu s-au taiat pensiile (datorita vot negativ in CCR) dar a crescut TVA. Daca va mai aduceti aminte guvernul Boc -basescu-isarescu

 2. Uitati-va la profilul britanicului care a votat OUT ( Sondajele de opinie arată că majoritatea votanților care susțin ieșirea din UE nu au studii medii finalizate, au peste 60 de ani sau sunt muncitori) si vedeti cu ce tip de electorat de la noi se aseamana dupa care veti putea intelege mai usor ce s-a intamplat de fapt acolo,a decis populatia mai putin spre deloc informata speriata de un lider nationalist,coleric, diversionist.Eu nu cred ca Marea Britanie va mai fi chiar atat de mare in curand iar situatia economica nu va fi una la fel de buna ca pana acum.Vedeti ce pierderi pe bursa au inregistrat deja imediat dupa anuntul rezultatului final.

 3. Încep să mă îngrijorez…
  L-am auzit pe Vasilescu scoțând pe gură niște enormități de genul ”referendumul are doar valoare consultativă” și altele asemenea.
  Asta ne arată că BNR se află în prima etapă a disperării – NEGAREA.
  Nasol!
  Foarte nasol!
  Dacă BNR ține rezerve considerabile în Euro și nu face un plan de contingență, rămânem dracului în chiloți în trei luni de zile.

Leave a Reply