Consultările de la Palatul Cotroceni pe tema rezultatelor referendumului din Marea Britanie dintre preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor politice au început.

La consultări, din partea partidelor politice participă copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul UNPR, Valeriu Steriu, copreşedintele ALDE, Daniel Constantin. De asemenea, sunt prezenţi şi consilieri ai preşedintelui Iohannis.

”Situația foarte deosebită în care ne aflăm acum, datorită rezultatului votului de la referendumul din Marea Britanie, impune o întâlnire de acest tip, în care ne armonizăm punctele de vedere. Discutăm ce e de făcut. Toată lumea e perfect de acord ca România să continue calea europeană”, a spus Klaus Iohannis, la începutul consultărilor.

”Am înțeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe Facebook că a convocat o întâlnire de urgență la Palatul Cotroceni, pe tema referendumului din Marea Britanie.

”I-am invitat astăzi, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 11:00, pe Prim-ministrul Dacian Cioloș, pe Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și pe liderii partidelor politice, pentru consultări pe tema rezultatelor referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii”, a scris Klaus Iohannis.

11 COMMENTS

 1. A tras unul un vant in nu stiu de colt al lumii si noi nu cumva sa ne ametim facem “intaltiri de urgenta”. Asta denota altceva domnule Presedinte si Premier, denota fragilitatea economiei nationale si implicit a puterii monedei nationale, asta da urgenta.

  • foarte multe tari au in acest moment intalniri de urgenta, la nivel executiv dar si legislativ. E perfect justificata decizia. 🙂

 2. ”Am înțeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească”, a mai spus Klaus Iohannis.
  Ma simt linistit.Ma luasera transpiratiile cu toata chestia asta cu Brexit-ul dar acum pot sa rasuflu usurat cand Presedintele Romaniei declara ca a inteles el ca nu-i bai sau don’t worry vorba englezului.
  A auzit el de la vecinii de bloc,mai de l niste mamaiute de la piata ca sa stam linistiti.Parca ar raspunde un taximeTrist intrebat asa,la misto,ce parere are. #capitanulnostru

 3. Pe zi ce trece ne este tot mai clar ca acest Klaus nu intelege nimic din ce se-ntampla in lume , nici macar nu repeta ca papagalul ideile pertinente a altora ,pentru el nu este nici un pericol exitul M B. Europa frisoneaza ,lumea este in fierbere si Klaus paseste lent ca un bolovan ,nimic nu-l agita ,nu-l sperie, de fapt profesorasul din Sibiu parasutat la Cotroceni nu face fata fisei postului .Romania va trece prin momente grele ,sa vedem cum va reactiona clasa politica ,oamenii ce ne reprezinta .

  • Oare în cât timp va repeta faza lui Băsescu: ”Criza nu ne va afecta” apoi ”Este re-ce-si-u-ne!”??

 4. Mostră de autism politic și de lipsă de viziune politică, economică și geostrategică.
  Tipic nemțesc.

 5. Doamne, asta-i presedinte? Asta-i presedintie? In ce hal am ajuns!
  Comunicat de toata cacaoa!
  Trec peste problemele de limba romana (ramin la parerea ca asta si-a luat bac-ul la romana in limba germana. Breeeeee, der Schnelle, nu se spune, bre, “datorită rezultatului votului”, ca te iau astia la ochi! Se zice “din cauza”, bre! Doar daca, nu cumva, te bucuri, smechere!)
  Da’ cum poti tu, tati, sa spui ca “Toată lumea e perfect de acord ca România să continue calea europeană”, INAINTE DE INCEPEREA CONSULTARILOR?????
  Ba, tu ori ii asculti pe astia din sculare in culcare, si la baie cind vinturesc, (si-atunci stii ce vor, dar i-ai chemat la coonsultari ca basescu, la mishto), ori te-a sunat tante Anghelina, si ti-a zis: “vezi ca ghioceii aia ai tai sint toti de acord! Cu orice, nu-i nicio problema!
  Ar mai fi varianta cu baba Lisabona sau cu doamna Mergedesa, sa-ti fi ghicit in zat. Da’ vezi ca daca te afla Frau Carmen cu cine colaborezi, cred ca raminem fara bunaciune de prezident!
  Si ce ne facem noi, ma, nene, ma, fara mantale? Pa noi cui ne lasi, neamuleeeeee?

Leave a Reply