Editorial semnat pe www.dcnews.ro de Bogdan Chirieac :

Principala sarcină a guvernului Grindeanu, în 2017, e să oprească războiul româno-român și să înceapă oblojirea rănilor. Probabil, ca niciodată în istorie, România are mare nevoie acum de politicieni înțelepți.

România are probleme uriașe de subdezvoltare. Campania anticorupție, declanşată într-un moment când lucrurile nu mai puteau continua în felul în care erau, a avut și părți negative evidente. Atunci când sute de parlamentari, zeci de miniștri, vreo trei prim-miniștri, doi prim-miniștri interimari și majoritatea firmelor mari românești au trecut pe la Procuratură sau Instanțe nu se mai poate spune că România a avut o problemă de corupție, ci una de societate. Nu trebuie să uimească faptul că administrația s-a gripat complet, că s-a prăbușit capitalul românesc cu toate consecințele sociale și chiar de securitate națională inerente. O țară ajunsă într-un asemenea stadiu arată ca și cum ar urma să fie ruptă în provinciile sale istorice.

Șansa uriașă a României rămân legăturile cu Statele Unite şi Europa. În special cei 4 milioane de români la muncă în Europa constituie astăzi cea mai puternică legătură a țării cu Vestul. România de după 2004 nu a mai avut, cu câteva excepții, politicieni care să spună ceva Vestului. Diplomația românească e vetustă, neadaptată momentului actual. Cu un Guvern înțelept, cu un Parlament echilibrat, România își poate reveni. Pentru asta, la 8 dimineața, știrea nu mai trebuie să fie arestarea zilei, ci inaugurarea unui pod, a unui tunel, a unui zgârâie-nori, a unei șosele, un investitor român care trece bariera cifrei de afaceri de 10 milioane de euro sau de 500 de angajați.

Nu sunt prea optimist, după ce am văzut lupta oarbă între președinte și PSD. Efortul României de trecere la un alt nivel – nici înainte nu era în regulă cu Bechtel, Microsoft sau ANRP – se poate face doar dacă toate forțele politice trag în aceeași direcție, așa cum s-a întâmplat când România a fost admisă în NATO și UE.

Ne vom lămuri în maximum 3 luni dacă România, cum o știm astăzi, va apuca să serbeze Centenarul Marii Uniri la 21 Decembrie 2018. Slăbiciunea cumplită a României e pândită la granițe de dușmani puternici, care nu vor lasă să le scape prilejul așteptat vreme de 100 de ani.

18 COMMENTS

 1. In Romania, la toate posturile asa-zise de stiri, inca de la ora 8 dimineata si toata ziua, nu trebuie sa se mai discute zi lumina in exclusivitate despre sectorul “administrativ” al statului si institutiile “administrative” ale acestuia. Caci daca noi stam si despicam firul in 14 zi lumina numai despre ce se-ntampla in sectorul administrativ, care asa cum stie toata populatia Romaniei nu produce nimic, el doar administreaza ceea ce este, nu o sa mai apucam sa analizam niciodata ceea ce se intampla in sectoare cu mult mai relevante pentru economia romaneasca, asa cum sunt sectorul privat generator de plus-valoare, exporturi etc. Firmele private, dar nu cele care traiesc, bineinteles, din contractele cu statul. Noi despre acestea oare vom mai apuca sa vedem discutandu-se vreodata ceva in aceasta viata pe toate posturile private, asa-zise de stiri, din tara noastra?! Cu deosebit respect pentru Morsa Competenta! ‘Traiti!

 2. Draga RT,

  Te-astept sa celebram centenarul Marii Uniri in Catedrala Mantuirii Neamului pe 1 decembrie 2018, pentru ca pe 21 decembrie 2018 nu am ce sa sarbatoresc cu domnul Chireac!

 3. M-am lamurit si cu Chiriac.Totul e OK in tara asta doar presedintele promoveaza “lupta oarba” altfel PSD ar fi inaugurat in fiecare zi cate un pod,cate-o autostrada…dar nu vor fi lasati.Cam asta vom auzi vreo 4 ani “n-am fost lasati” … Campania s-a terminat dar urmatoarea a inceput deja,faza pe victimizare.

  • Dar cine a dus campania “julien” “nazistu” “basistii” cine ne-a impartit in pesedisti buni si restul ” basisti” rai si diavoli. Morsa vorbeste cand il aplauda in studioul antenei3 pe ciuvica mizerabilul cand o acuza pe o femeie ca diaspora este rea pentru Romania, si doaspora a fost demonizata ca nu vota pesedeul hotul care a distrus toata Romania de la revolutie incoace.

   • Du-te ba cu femeia ta din diaspora care zice ca a plecat din tara pentru ca “toti romanii care au ramas in tara sunt corupti si au furat tara asta”, si ca ea n-a muncit pentru ca muncesc doar cei care au nevoie de bani si ea a avut bani si deci n-a trebuit sa muncesca, si ca ea desi nu a contribuit cu taxe la bugetul Romaniei pentru ca nici n-a muncit ca sa trimita bani in tara si nici taxe n-a platit daca nu a muncit nimic, ea e foarte preocupata ca nu avem autostrazi care autostrazile le face statul cu bani din taxele si impozitele stranse de la populatie si firme adica cu banii de la buget, si tot ea e preocupata ca am fost furati, desi ea nu a fost aici in tara si noi am fost furati din banii nostri din taxe si impozite si din care ea n-a contribuit cu nimic pentru ca nu a muncit nimic si nici n-a fost in tara.

    P.S. Duceti-va cu sorosistii vostri unsurosi si inversori si cu vagabonzii vostrii ultrasi opariti spalati pe creier sustinatori ai lui Basescu, zis si Sticle!

   • Carmen@ cred ca nu locuiti in aceasta tara sau mai bine spus nu va adresati romanilor ,sunteti paralela……

   • Cine nu contenea în a-i numi “comunişti” pe toţi cei care aveau opinii diferite de ale lor??? Cine îi ura “de moarte” pe bătrânii noştri, numindu-i în toate felurile??? Cei care au semănat ura, dezbinarea, dezastru social, politic şi economic, au fost: “tătucul” tău de suflet Băşescu si sistemul securisto-mafiot al “doctorilor” Magna cum Laude în plagiat… Pe urmă, odioasa “operă” de dezbinare, a fost preluată şi consolidată “pas cu pas” de către Iohanul cel fără de “vorbe”, dar zâmbareţ şi plimbăreţ pe banii statului…Marele Mut, se înscrie pe aceeaşi line a predecesorului “pahar după pahar”, care la investirea în funcţia de Preşedinte al României, nu a găsit de cuviinţă să adreseze câteva cuvinte TUTUROR ROMÂNILOR, chiar şi celor care nu i-au dat votul lor.
    Ioi, da ce rău îmi pare de diasporeza fără ocupaţie, încât nu pot decât să spun: Domnule Ciuvică, te rog să le mai dai cu tifla, din când în când, peste obrazul lor gros, “bubos” şi antiromânesc!

  • unde ai citit aceste lucruri ,eu vad invers ,hai sa muncim cu totii .nu mai vorbim atata ,avem o directie comuna ,nu invinuim pe nimeni .Eu zic ca-i cam gata cu atata politica ……

 4. Obligatoriu trebuie să schimbe:
  – modul de ralaţionare şi comunicare între oameni şi nu în scris pe site-urile de comunicare ci live să înţeleagă orice individ!
  – să pătrundă armonia loialitatea şi seriozitatea plus acea dragoste de aproapele care se face cu brio doar prin modul de comunicare şi manifestare!
  – toate reformele implementate să fie comunicate verbal pe micile ecrane doar de cei care îndeplinesc misiunile!
  – nu mai umblaţi şi nu mai răspundeţi la scandaluri şi mahalagism!
  – nu amânaţi hotărârile de pe o zi pe alta(azi spui şi tot azi faci)!
  – fiţi demni de votul cetăţenilor care v-au ales şi nu-i trădaţi!
  – nu faceţi pact cu nemernicii chiar dacă aveţi datorii tacite între voi!
  – intraţi şi reformaţi legile care sunt făcute în bătaie de joc!
  – după modelul: cine greşeşte plăteşte, să plătească toţi greşiţii care aplică legea în bătaie de joc, nu contează funcţia!
  Şi vouă la tv. vă rămâne să deschideţi/să acceleraţi interesul şi apetitul oricărei vârste pentru cultură(filme româneşti plus teatru jucat pe scenă de monştrii sacri) şi citit cărţi dar nu ziare! Deja aţi demonstrat începutul zilele astea!
  Wow! Sunt enorm de multe sfaturi şi idei care se pot pune în practică deîndată!

 5. Mai trebuiesc făcute câte ceva ca românii să capete încredere în guvern
  PSD să : Anuleze titlul de “președinte de onoare al PSD” pe numele Ion Iliescu , deoarece Ion Iliescu este cercetat în dosarul Mineriadelor , iar el a fost etichetat drept principalul autor a acestor evenimente și niciodată nu a arătat vre-un fel de empatie sau o formă de regret pentru ce s-a întâmplat
  Cum să revină românii din străinătate dacă la Dezvoltare o pui pe Sevil ?
  O declarație politică în Parlament prin care Parlamentarii României condamnă mineriadele
  Avem nevoie de industrie rapid , nu doar autostrăzi ci tot ce ține de industrie

  • Ion Iliescu a organizat mineriadele impreuna cu SRI-ul. SRI-stii i-au condus pe mineri la sediile partidelor istorice, PNL si PNT, ca sa le vandalizeze, tot SRI-ul propagand in modul caracteristic manipulativ zvonurile ca la sediile partidelor istorice au fost gasite droguri si valuta falsa tiparita etc. Materialele cu SRI-stii imbracati in salopete noi, infiltrati printre minerii de la vremea respectiva, le gasesti pe youtube si pe internet. Numai nenorocitii, spalatii pe creier si golanii ordinari se fac ca nu stiu ce s-a intamplat atunci.

 6. Un editorial interesant ca de obicei sub semnatura d-lui Bogdan Chirieac. Cu mici exceptii subscriu celor constatate si expuse de dl. Chirieac. Asa cum spunea si domnia sa asteptam (asteptam de 27 de ani) doar 3 luni sa ne lamurim incotro ne indreptam. As zice ca ne vom dumiri mult mai repede despre ce si cum cu noii veniti la Palatul Victoria.

 7. Bine ai revenit Radule ,iti doresc un An Nou cu impliniri ,pace si multa sanatate .Alese ganduri si pentru fam. ta .LA MULTI ANI!

 8. Primul pas ar trebui sa fie cercetarea tuturor mandatelor de siguranta nationala din ultimii 14 ani. De aici se poate vedea abuzul de putere al persoanei ce a solicitat respectivul mandat si neglijenta in serviciu a judecatorilor ICCJ ce au aprobat respectivele mandate fara a solicita informatii suplimentare.
  Nu conteaza cine e sef la DNA sau SRI, ceea ce conteaza este ca se comite o infractiune de incalcare a intimitatii si dreptul la viata privata.

Leave a Reply