Guvernul Grindeanu  vine şi cu schimbări majore. Noul Executiv va avea mai multe ministere, scrie DC News.

 Guvernul Sorin Grindeanu urmează să aibă 25 de portofolii.

Cine sunt miniştrii din cabinetul Grindeanu:

Mihai Tudose – Ministerul Economiei
Cristian Socol sau Viorel Ștefan – Ministerul de Finanțe
Marius Nica – Ministerul Fondurilor Europene
Georgian Pop – Ministerul Apărării
Gabriel Vlase – Ministerul de Interne
Florin Iordache – Ministerul de Justiție
Ministerul Agriculturii – Daniel Botănoiu
Sevil Shhaideh – Ministerul Dezvoltării
Mihai Fifor – Ministerul Transporturilor
Dinu Cristina Elena sau Sorina Pintea – Ministerul Sanatatii
Olguta Vasilescu – Ministerul Muncii
Iulian Iancu – Ministerul Energiei
Mihnea Costoiu – Ministerul Educatiei
Ana Birchall – Ministerul delegat pentru Afaceri Europene
Florin Jianu – Ministerul pentru IMM-uri și Anteprenori
Doina Pană – Ministerul Apelor și Pădurilor
Gabriel Petrea – Ministerul pentru Tineret și Sport

Daniel Constantin (ALDE) – Ministerul Mediului
Sorin Câmpeanu (ALDE) – Ministerul Comunicațiilor
Steluța Cătăniciu (ALDE) – Ministerul delegat pentru Relația cu Parlamentul.

Noul Executiv ar urma să depună jurământul în cursul zilei de miercuri, iar seara, de la orele 21,00 să aibă loc prima ședință de Guvern, așa cum a declarat premierul desemnat, Sorin Grindeanu.

10 COMMENTS

 1. D-le Tudor,

  Spuneti-i d-lui Dragnea sa propuna infiintarea unui nou minister care sa se numeasca Ministerul pentru Relatia Guvernului cu SRI, si acolo sa fie o competitie intre d-nii Grindeanu, Georgian Pop, Daniel Constantin etc. Cel mai bun sa castige!

 2. DRAGNEA TREBUIE SĂ ŢINĂ CONT DE EFICIENŢA AVUTĂ DE NUMIŢI ÎN PERIOADA LUI PONTA ŞI NU MARIONETE SAU ARĂTĂRI DE CARE RÂDEM DE MAMA FOCULUI!
  1. Georgian Pop – Ministerul Apărării(paiaţa de care mulţi au râs la momentele când ieşeau la…vorbitor/microfon şi camere live)
  2. Daniel Constantin (ALDE) – Ministerul Mediului(e individul gen căţeluşul mut plimbat de Tăriceanu precum se întâmpla cu Buşoi şi ocupantul scaunului principal al ţării/purecul cu elefantul)
  Dacă vă vreţi binele şi respectaţi votul alegătorilor, cei 2: NUUUUUUU!
  APROPO DE REDUCEREA BIROCRAŢIEI CARE CREŞTE PE ZI CE TRECE ÎN BAZA NUMIRILOR POLITICE, CE TOT ÎI NUMIŢI ÎN FUNCŢII POLITIC?
  NU CUMVA ORGANIGRAMA PARTIDELOR ARE TRASATĂ ACEASTĂ EXTINDERE ŞI MENŢINERE A BIROCRAŢIEI? DACĂ NU AU FOST VOTAŢI DE POPOR NU SUNT MOTIVE PENTRU A FI NUMIŢI PRIN PLASARE ÎN FUNCŢII LA CONSILIILE DE ADMINISTRARE ALE MULTOR SOCIETĂŢI! SĂ DEA EXAMEN TOŢI ŞI DACĂ AU ”EŞECE” LA MUNCA DE JOS CERŞETORILOR MILOGI ŞI ALERGĂTORI DUPĂ FUNCŢII ŞI VENITURI NEMERITATE, SĂRĂCIŢI POPULAŢIA PUTORILOR TOCMAI CÂND OMUL AR TREBUI SĂ RĂMÂNĂ DIN IANUARIE/FEBRUARIE CU CEVA BĂNUŢI ÎN BUZUNAR!

 3. Motive non rasiale pentru care Servil nu e bună ca Ministrul Dezvoltării
  A lucra în ministerul Dezvoltării și a lucra ca Ministru al Dezvoltării e o diferență ca de la cer la pământ ! Dacă ești angajat în minister și faci o greșeală , tu angajat plătești ! Dacă daci o greșeală ca ministru , ca ministru plătești cu funcția.E nevoie totuși de niște ani buni în acel minister ca să primești o asemenea promovare
  E o mamă bună : Oricând poate de oricine să fie amenințată cu copiii , ca cineva să primească o anumită sumă de bani . E vulnerabilă ! Poate ceda ușor în fața șanntajului.Dovada este faptul că nu a mai vrut să fie premier cum ea a spus după amenințările primite

  • S-o puna pe Elena Udrea ministru la dezvoltare regionala si administratie publica (MDRAP), ce dreac! Buna pentru Romania!

   P.S. Votat Basescu Sticle pe viata! Securist system…

 4. Atât vreau să știu de la Dragnea , de ce încă Sevil la Dezvoltare ca ministru ? E ca o fantezie politico-orgasmică ? E înnebunit ca să o facă cu orice preț ministru ! Numai ca să-i arate lui Iohannis , Yes We Can ?

  • Parerea mea e ca la dezvoltare regionala trebuie pus ministru un basist oparit, ceva. Neaparat!

 5. In urma cu cateva luni, analistul Bogdan Chirieac afirma ca, din pricina chestiunilor penale, curajosul domn Dragnea ar putea utiliza previzibilul vot masiv pro PSD, in folos personal (prin intermediul unui nou si cinstit blat cu Sistemul). Din fericire, temerile domniei sale nu s-au confirmat. Dupa diversiunea Shhaideh, prin propunerea unui candidat scolit de catre SRI, membru al comisiei de ‘control’ SRI, Statul de Drept a primit o grea lovitura (Coldea cred c-a intrat in fibrilatii)! Speram a urma si nominalizarea oficiala a d-lui Georgian Pop pt. un post ministerial. Ar fi tacamul complet…

 6. PSD tb să-şi atragă tineretul şi să iasă din complexul că e mai incult ca GDS, ducând o viaţă intelectuală proprie, noua economie de shopping cerând resurse umane supracalificate, creative. 8.3 % din pib pt EduCultura, Capitala interogându-se dacă densitatea Infrastructurii Intelectuale dincolo de Centru e în postromânism cam ca a Băraganului, 6 municipii mai mari ca Timişoara. Bogatii nostri deştepţi tb sa importe de la euroatlantici filantropia, cu progrese in reconstituire TVR Cultural, iniţiere TVR Didactic in slujba Diasporii, Arte TV preluat in RO, 6 filarmonici şi pinacoteci, Muzeu de Istorie funcţional, noul Muzeu al Literaturii si, poate, mansardele memoriale bucurestene Eminescu, Iorga si Eliade, plus biblioteci de cartier şi de parc bine dotate, ca şi pt românii plecaţi, unde sunt mai mulţi.

Leave a Reply