Marele concern european in domeniul productiei speciale si de armament EADS face obiectul unor investigatii ale procurorilor in Romania. Contractul investigat, pentru securizarea frontierei, a fost derulat cu implicarea mai multor politicieni, generali si oameni de afaceri importanti din Romania.

EADS2

Contractul “Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat” încheiat de Ministerul de Interne cu EADS Deutschland GmbH Ge, a fost realizat în baza unor “înţelegeri ascunse” legate de subcontractanţi, cu rolul de a “derula mitele”, care ajungeau la persoane din conducerea MI.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac verificări cu privire la Contractul “Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (SISF)”, încheiat intre EADS Deutschland GmbH Germania şi Ministerul de Interne, în valoare totală de 734 de milioane de euro.
Conform aceloraşi surse, la 15 iulie 2004, Ministerul de Interne a încheiat cu Bearing Point un contract privind încheierea studiului de fezabilitate pentru implementarea SISF, iar în termen de două zile studiul respectiv de fezabilitate a şi fost predat părţii române, care a efectuat o plată de 430.000 de euro către Bearing Point.
“Există indicii în sensul că acest studiu de fezabilitate, care indica firma EADS ca singura firmă din lume competentă să furnizeze SISF pentru MAI, a fost întocmit de angajaţii Midocar Consulting şi reprezintă o sinteză a unor studii anterioare, cu acelaşi obiect, realizate de alte firme în folosul Poliţiei de Frontieră. În baza studiului pus la dispoziţie de Bearing Point, comisia de negociere a MAI de la acea dată a decis achiziţia SISF prin negocierea cu sursă unică, şi anume cu firma EADS în Germania”, susţin sursele.
Pe de altă parte, mai spun aceleaşi surse, între 2003 şi 2004, pe parcursul negocierilor oficiale dintre MAI şi EADS, ca unicul producător oficial, i s-a permis acestuia să fie la curent cu absolut toate informaţiile şi discuţiile din cadrul întâlnirilor.
De asemenea, spun sursele citate, a fost permis “un control asupra oficialilor EADS care să nu pericliteze înţelegerile ascunse privind subcontractanţii ce urmau să fie folosiţi în proiect (Fujitsu Siemens Computers – FSC, UTI, Felix Telecom), subcontractanţi care aveau rolul de a derula mitele necesare aprobării contractului”.
Ca urmare, pe parcursul negocierilor s-a ajuns la formula total nepotrivită pentru statul român, a unui contract-cadru cu o sumă fixă de 650 de milioane de euro, dar fără să fie precizate în detaliu soluţiile tehnice, echipamentele şi serviciile ce urmau să fie livrate, acestea urmând să fie agreate ulterior de către EADS, care astfel putea controla permanent, prin soluţiile tehnice oferite, profitul care urma să-l realizez în acest contract, “profit din care urmau să fie plătite mitele necesare aprobării contractului”, susţin sursele judiciare.
Pentru ca EADS să obţină acest contract, managementul companiei a fost condiţionat să încheie un contract de promisiune irevocabilă de subcontractare cu FSC, pentru comenzi de 40 până la 60 milioane de euro, mai spun sursele.
Managementul FSC, la rândul său, pentru a primi aceste comenzi de la EADS, a fost condiţionat să semneze, în acelaşi timp, contracte de comision pentru reuşită cu firma Gessa, cu un comision de 10% şi cu firma Profinet, cu un comision de 5%, bani care reprezentau mita pentru persoanele din conducerea MAI şi cabinetul premierului de la acea vreme, susţin aceleaşi surse.
“Din cercetări rezultă că în februarie 2005 a solicitat managementului FSC schimbarea procentelor de comision către Gessa şi Profinet, noile procente fiind 7% pentru Gessa şi 8% pentru Profnet, totalul lor rămânând 15% din valoarea comenzilor pe care FSC urma să le primească de la EADS. EADS a plătit în anul 2004, imediat după semnarea contractului, un avans de 4 milioane de euro ce urmau să fie folosiţi pentru plata mitelor persoanelor, sumă din care FSC a plătit, la rândul său, un avans de 2.000.000 de euro către Profinet şi un avans de 280.000 de euro către Gessa”, precizează sursa citată.
DNA a anunţat, joi, că a început urmărirea penală in rem, pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, luare şi dare de mită, în dosarul deschis în urma sesizării Corpului de control al Guvernului, privind închirierea şi extinderea de licenţe pentru şcoli, pentru care s-au plătit aproximativ nouă milioane de euro.
“Obiectul sesizării l-a constituit închirierea şi extinderea de licenţe educaţionale de către, Ministerul pentru Societatea Informaţională şi Ministerul Educaţiei Naţionale care contrar dispoziţiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009 au încheiat, contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existând indicii că s-au efectuat plăţi privind o sumă de aproximativ 9 milioane euro, destinate unităţilor de învăţământ”, a precizat DNA.
Potrivit unor surse judiciare procurorii DNA vizează de fapt trei contracte referitoate la licenţele IT, derulate între 2001 şi 2013. Este vorba despre Contractul de închiriere de licenţe Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, încheiat între Guvernul României şi Microsoft Ireland prin intermediul Fujitsu Siemens Computers (FSC) Austria GesmbH, în valoare de 105 milioane de dolari, derulat în perioada 2004-2009, de Contractul de închiriere de licenţe Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, încheiat între Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi consorţiul D-CON.NET, în valoare de 96 de milioane de euro, derulat în perioada 2009-2013, şi de Contractul privind Sistemul Educaţional Informatizat (MEC SEI), încheiat între Siveco şi Ministerul Educaţiei, în valoare de 124 de milioane de euro.
Un alt contract este cel privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) încheiat între EADS Deutschland GmbH Germania şi Ministerul de Interne, în valoare de 534 de milioane de euro (extins în 2009 cu 200 de milioane de euro).

 

30 COMMENTS

  • Si cine e vizat in acest dosar ? E si Blaga pe lista? Care e de fapt smenul in spatele acestei actiuni? Cine trebuie santajat cu dosare, cine “unifica” dreapta asta basista?
   ————
   In plus ne asteptam ca puscariile romanesti sa fie pline si de germani si alti internationali, mondiali ca doar toti erau implicati in contract nu-i asa?

  • Ia ghici ! 🙂
   Nu esti singura, au patit si eu… dar sunt convins ca incet-incet vom invata si noi ce e democratia si rolul justitiei echidistante, corecte si care nu cenzureaza ce nu le convine

 1. Germania l-a expulzat pe directorul CIA din Berlin. Ca replica incep si structurile sbordonate CIA din coloniile sclavagiste ale USA in Europa gen Romania sa reactioneze 🙂

  in america banca franceza bnp a luat o amenda de 9 miliarde:
  incepe macelul politic-economic intre europa si sistemul ce controleaza america de nord (nedefinit deocamdata pt ca si americanii de rind sint tot niste sclavi)

 2. Inca un buboi care crapa si cand te gandesti ca totul a pornit de la Ponta,se adevereste vechiul proverb ‘unde dai si unde crapa’.Bombonel cred ca este in extaz acum,i se reuneste guvernul la Rahova.Aparatorii lui Nastase, care il faceati sfint acum ce mai ziceti,desigur tot basescu este de vina.

  • Alo, Domnu’ mai usor cu atacul la adresa lui Ponta ca aici nu e B1
   Mai bine zii si mata de Basescu ca sunt convins ca Basescu a organizat mita asta cand a fost ultima oara la Berlin

   • Acum lasand gluma la o parte, imi e teama ca scapam de Basescu care a cumparat terenuri de un milion de euro si dam de Ponta si sleahta lui care au furat de milioane de euro.

    Stiu ca doare, dar mai bine este cu Basescu care imprumuta bani sa cumpere terenuri decat cu astia care FURA milioane de euro si ne fura voturile

    • Ești atât de prost, dar ATÂT de prost… De cele 20 de MILIARDE de euro împrumutate de la FMI de Băsescu și gașca lui pentru, cică, “țară”, nu zici nimic?!

     Da, da, cunosc placa. Tu NU ești băsist. Auzi la el, câștigul lui Băsescu din atât constă, din terenuri de câteva milioane. Și asta în contextul precizat de mine anterior…

    • Asa e, penet.
     Mai bine cu basaul care a transformat tara in mosia lui, ameninta ca un interlop sa stai in banca ta, ca daca nu nu-ti mai gasesti sotul acasa, tranteste femei la pamant, te baga la nebuni daca i te impotrivesti, se intalneste cu judecatorii la cafea, il suna pe procurorul general sa-i spuna ca nu e bine sa-l schimbe pe papici, isi alimenteaza propaganda basista din banii asiguratilor de la Astra si din alte surse, i-a dat pe mana tarfei udrea 4 miliarde euro cand aceasta era ministru, afaceri cu clanuri tiganesti, basistii cer mita intre ei sute de mii de euro ca sa ajunga pe locuri eligibile, se impotriveste scaderii CAS-ului subminand economia nationala, taie pensii, salarii, mareste TVA, baga impozitul minim obligatoriu care a inchis in jur de 300.000 firme, ii face partid tarfei sale udrea incalcand Constitutia, etc, pot sa scriu pana dimineata.
     Vai de capul tau, basist ratat.

 3. Ponta e idiot, il asigura pe Bombo de inca vreo 5 ani de puscarie. Sau o face intentionat? Din ce in ce sunt mai convins ca e mana in man cu Basescu.

 4. Se pare ca este mana lui base pentru a lovi in psd pentru ca siturile basiste baga carbuni la greu.

  Cred ca investigatia nu va atinge nici un catel basist

 5. Prieteni, in Romania nu exista politie politica, in Romania nu mai exista nici macar politica!
  Statul roman a devenit o suma de asocieri in vederea savarsirii de infractiuni. Aceste retele de criminalitate organizata se razboiesc intre ele, ocupand intreg spatiul public. Lupta politica a devenit o diversiune menita sa mascheze miza, care nu mai e principiul, ci mult mai lumescul argint. Fosti asa zisi proprietari ai acestei mize, am devenit simpli spectatori neputinciosi, uneori chiar victime, ai acestor lupte. Se bat pentru bani, fratilor si sunt in stare sa ne sacrifice pe toti!

  • E interesant cum, la orice plangere impotriva guvernarilor boc, se mai adauga ceva in carca lui Nastase! 😀

 6. ce darz e Razvan Dumitrescu cand calca in picioare SRI…

  in cate monede ia salariu sau salariile?

  si ce insistent vorbea peste Pieleanu cand incerca sa-i explice de ce are nevoie Romania de asa ceva…

  ca si idiotii care urla “de ce sa dam bani la armata in loc sa-i dam la sanatate sau invatamant”

  • Vorbești cumva despre același SRI care în loc să rețină teroriști îi EXPULZEAZĂ pe sistemul “plecați de aici și aruncați-i în aer pe ALȚII”?!

   http://www.antena3.ro/romania/opt-persoane-acuzate-de-terorism-prinse-in-romania-sri-cere-declararea-lor-ca-indezirabile-181362.html

   http://www.antena3.ro/romania/patru-cetateni-afgani-declarati-indezirabili-si-expulzati-din-romania-sri-erau-adeptii-unei-grupari-234137.html

   http://www.dcnews.ro/teroristi-al-qaeda-expulzati-din-romania-sri-erau-atentatori-sinucigasi_386845.html

   Plătește-i, fraiere, căci, nu-i așa, știi tu sigur că NICIODATĂ nu vor reveni în România… Ca să nu mai zic de tupeul și nemernicia de a face un astfel de “cadou” altor țări. De ce dracu’ i-au mai prins?

   Asta înseamnă, în și pentru România, lupta împotriva terorismului?

   • de peste opt ani de zile ROMANIA beneficiaza de “performanta” de a avea UN SUSPECT DE TERORISM IN CARNE SI OASE !! ale naiba SERVICIURILE noastre ai putea spoune si zice ! ka-l dibuira pe periculosul terorist gata sa arrunce marea neagra in cea rroshie ! socoteala laudabila dar poate ka ar trebuii mentionat un simplu detaliu mai secundarizat ! TERORISTU NOT PERICULOS (ADIKA SUBSEMNATUL) a fost facut SUSPECT DE TERORISM PE BAZA DE INTERCCEPTARI DE FILME SI ALTE EMISIUNI DE TELEVIZIUNE PE KARE VAJNICUL TERORIST LE URMAREA LA KAND LA TELEVIZOR KAND LA CALCULATOR ! DECI IN ROMANIA SECURISTO-MALFORMATA CRIMINALI CU PRETENTII DE OAMENI AI LEGII DERULEAZA DE PESTE OPT ANI DE ZILE ACTIUNI CRIMINALE SPECIFICE UNOR ORRGANIZATII CRIMINALO-MAFIOTE NUMA KA EROII SUNT INFRACTORI DIN MINISTERUL DE INTERNE ALATURIDE INFRACTORI DIN SERVICIILE SECRETE SI INFRACTORI DIN JUSTITIE (DNA PE PRIM LOC) ASOCIATI IN “FACATURI IMOBILIARE CU INFRACTORI DETINATORI DE FUNCTII PE SCENA POLITICA ! SI NU IE GLUMA ,IE PE BUNE !

  • Razvan Dumitrescu a avut curaj si are respectul meu deoarece nu a lovit in SRI ci a informat populatia ca tinem in spate un aparat de 4 ori mai mere decat Germania . Germanii sunt 80 mil iar roamnii 20 mil si mult mai saraci . Pe vremea comunismului spuneau ca apara secrete de stat. Astazi nu mai avem industrie romaneasca ci straina ce isi apara singura secretele . Singurele secrete erau cele legate de resursele subsolului si acestea au ajuns la mana unor privati precum Chevron , RMGC , Frank Timis , Ovidiu Tender … Daca SRI nu a putut preveni jaful si coruptia din ultimii 20 de ani atunci mai bine investim in invatamant sau sanatate ?

  • 1. Razvan Dumitrescu are dreptate. in orice mangla financiara, sticleste tresa macar a unui cadru din structurile de informatii.
   2. Cu toto respectul, daca vom numara de cite ori, de la infiintarea statului Roman, armata a iesit din cazarmi cu armament si munitie, vom observa ca iesit de mai multe ori impotriva poprului pe care armata sustine ca-l apara. Prostia din cartea de istorie, conform careia spargerea barajului de artilerie prin atac de infanterie/cavalerie ar fi eroism, acopera grave si impardonabile ordine date de incompetentii ofiteri ai acestei armate. Ca sa nu ne inflamam inutil, ma refer la “eroismul” momentelor Tutucaia, Plevan, Marasesti, Orba de Mures… asta ca sa dau exemplele cele mai uzate de manual.

 7. Sa fim seriosi – asta este o ancheta de vorbit discutii.
  Ca si cum ar investiga cineva afacerea BECHTEL ori atacurile de la Marasti, Marasesti si Oituz. PE AICI NU SE TRECE !
  In ultima instanta este vorba de bani platiti pe licențe Windows produse de Clanul MICROSOFT.
  Din cate imi amintesc bulibasa al lor, Bill-Gates-Hadevaratul-Mondialul, nu i-a vizitat pe Iliescu sau Constantinescu.
  In schimb Basescu nu a pierdut nici acel prilej de a face ce stiu mai bine el si ai lui (familia restransa, familia extinsa, PDL, PMP precum si analistii Plesu & Cristoiu) : APOLOGIA INFRACTIUNII.
  Desi este notorie violența cu care Bill combate pirateria , SEFUL STATULUI ROMAN a tinut un spici in care a glumit la greu (adica HARD desi vorbea despre SOFT) reamintind cu nostalgie parinteasca ca scoala de informatica romaneasca s-a format cu programe piratate.
  La cat de disperat e acum BASE nu m-ar mira sa aud si de vreo ancheta privind contractul de inchiriere a Bazei Kogalniceanu catre puscasii marini. Totusi cine ar cuteza sa intrebe de ce nu s-a facut licitatie ? Stim cu totii ca imediat s-ar fi inscris si Rusia (eventual printr-o firma austriaca), iar daca se facea pe bune castiga sigur China.

 8. Pe cine vor sa prosteasca politrucii basisti din dna.Au o noua actiune pentru a acoperi mita si traficul de influenta,practicat de familia prezidentiala asupra poltrucilor din procuratura si pupile basiste din judecatorii.Citandu-l pe demis,imi vine sa rad cand vad aceste “bombe”pe care presa,in totalitatea ei le inghite.Firesc se naste o intrebare in legatura cu profesionalismul si onestitatea procurorilor,mai ales dna.Cum poti sa lasa 13 ani niste indivizi sa fura,daca e adevarat,si sa intervii politic,doar in campaniile electorale,care il intereseaza basescu, clanurile de hoti si mafioti care le patroneaza si care din punctul de vedere a-l acelorasi politruci basisti din dna,sunt imaculati,desi bunul simt, onestitatea, cinstea si corectitudinea care ar trebui sa-i caracterizeze in indeplinirea atributiilor de serviciu,pe o caruta de bani si imense privilegii din banii romanilor,infometati si saraciti.Se para ca acesti politruci nu au teama de nimic si incearca in orice moment sa ne dovedeasca faptul ca nu le pasa de nimic si ca ei sunt deasupra legilor.

 9. POLITIE POLITICA PE SPINAREA CETATEANULUI – SRI-ul regimului Basescu are de patru ori mai multi agenti decat serviciul secret omolog al Germaniei, tara cu 82 milioane locuitori. SRI are in jur de 10.000 de angajati, in timp ce BfV numara doar 2.776. Bugetul SRI intrece bugetul serviciului intern de informatii german. Efectivele imense ale SRI se explica prin escaladarea practicii interceptarilor din Romania

  • de peste opt ani de zile o trupa de infractori din categoria “oameni ai legii” se pishe in flux continuu pe lege si pe banul public ! mai exact in urma cu peste opt ani de zile am solicitat o particula din averea bunicului mamei mele iar o trupa d ecriminali din INTERNE , SERVICII SECRETE SI JUSTITIE au hotarat sa ma elimine ! si nu oricum ci ” a la nashpa” ! adika in bataie de bajocura folosindu-se in acest sens de privilegiile functiilor ocupate si de banul public ! de peste opt ani de zile o trupa de criminali din interne , servicii secrete si justitie imi dirijeaza zilnic pe urme trupe de tigani scarbosi ! nu am nimic in absolut cu neamul tiganesc dar o trupa de criminali cu pretentii de oameni ai legii vor sa ma alipeeasca etniei tiganesti asa ca acesti criminali incepura cu mult timp in urma, sa administreze familiei mele prin metode mafiote (prin intermediul alimentelor si a bauturilor consumate) substante medicamentoase menite a ne colora pielea si a de “cadorisi” un piculet de cancer ! IN ROMANIA CRIMINALO-MAFIOTA EXISTA LUCRATORI PLATITI D ELA BUGET CARE OMOAARA OAMENI IN STILUL CEL MAI MAFIOT POSIBIL ! SI ACESTI CRIMINALI NENOROCITI PRRETIND CA AR FI OAMENI AI LEGII DEOARECE UNII DINTRE ACESTI CRIMINALI AU FUNCTII INALTE IN POLITIE , ALTII CRIMINALI AU FUNCTII INALTE IN ALTE STRUCTURI ALE MINISTERULUI DE INTERNE , ALTI CRIMINALI AU FUNCTII INALTE IN SERVICIILE SECRETE SI ALTI CRIMINALI AU FUNCTII INALTE IN JUSTITIE ! CRIMINALI CU PRETENTII DE OAMENI AI LEGII L-AU ELIMINART IN STIL MAFIOT PE SOTUL VERISOAREI MELE (UN PIC DE CANCER) ACESTI CRIMINALI AU CADORISIT-O PE VERISOARA MEA CU UN PICULET DE CANCEERR FIIND DIAGNOSTICATA CU CANCER LA O LUNA DUPA MOARTEA SOTULUI EI ! ! ACESTI CRIMINALI AU ADMINISTRAT IN STIL MAFIOT SUBSTANTE MEDICAMENTOASE PROVOCATOARE DE CANCER TUTROR (FARA ABSOLUT NICI O EXCEPTIE) DESCENDENTILOR FOSTULUI MARE PROPRIETARR DE TERENURI CARE A FOST BUNICUL MAMEI MELE ! SI ASEME3NEA CRIMINALI PRIMESC BANI PENTRU APARAREA LEGII SI PRTRETIND CA AR FI OAMENI AI LEGII DESI SUNT NISTE CRIMINALI DEOSEBIT DE PERICULOSI !

 10. eads? o alta cacialma basisti-dna lansata inca din 2005 si reincalzita acum pentru acoperirea scandalului mircea basescu trafic de influenta! dupa “santajul” dan voiculescu, reincalzirea eads ce mai urmeaza?

 11. de peste opt ani de zile o trupa de infractori din categoria “oameni ai legii” se pishe in flux continuu pe lege si pe banul public ! mai exact in urma cu peste opt ani de zile am solicitat o particula din averea bunicului mamei mele iar o trupa d ecriminali din INTERNE , SERVICII SECRETE SI JUSTITIE au hotarat sa ma elimine ! si nu oricum ci ” a la nashpa” ! adika in bataie de bajocura folosindu-se in acest sens de privilegiile functiilor ocupate si de banul public ! de peste opt ani de zile o trupa de criminali din interne , servicii secrete si justitie imi dirijeaza zilnic pe urme trupe de tigani scarbosi ! nu am nimic in absolut cu neamul tiganesc dar o trupa de criminali cu pretentii de oameni ai legii vor sa ma alipeeasca etniei tiganesti asa ca acesti criminali incepura cu mult timp in urma, sa administreze familiei mele prin metode mafiote (prin intermediul alimentelor si a bauturilor consumate) substante medicamentoase menite a ne colora pielea si a de “cadorisi” un piculet de cancer ! IN ROMANIA CRIMINALO-MAFIOTA EXISTA LUCRATORI PLATITI D ELA BUGET CARE OMOAARA OAMENI IN STILUL CEL MAI MAFIOT POSIBIL ! SI ACESTI CRIMINALI NENOROCITI PRRETIND CA AR FI OAMENI AI LEGII DEOARECE UNII DINTRE ACESTI CRIMINALI AU FUNCTII INALTE IN POLITIE , ALTII CRIMINALI AU FUNCTII INALTE IN ALTE STRUCTURI ALE MINISTERULUI DE INTERNE , ALTI CRIMINALI AU FUNCTII INALTE IN SERVICIILE SECRETE SI ALTI CRIMINALI AU FUNCTII INALTE IN JUSTITIE ! CRIMINALI CU PRETENTII DE OAMENI AI LEGII L-AU ELIMINART IN STIL MAFIOT PE SOTUL VERISOAREI MELE (UN PIC DE CANCER) ACESTI CRIMINALI AU CADORISIT-O PE VERISOARA MEA CU UN PICULET DE CANCEERR FIIND DIAGNOSTICATA CU CANCER LA O LUNA DUPA MOARTEA SOTULUI EI ! ! ACESTI CRIMINALI AU ADMINISTRAT IN STIL MAFIOT SUBSTANTE MEDICAMENTOASE PROVOCATOARE DE CANCER TUTROR (FARA ABSOLUT NICI O EXCEPTIE) DESCENDENTILOR FOSTULUI MARE PROPRIETARR DE TERENURI CARE A FOST BUNICUL MAMEI MELE ! SI ASEME3NEA CRIMINALI PRIMESC BANI PENTRU APARAREA LEGII SI PRTRETIND CA AR FI OAMENI AI LEGII DESI SUNT NISTE CRIMINALI DEOSEBIT DE PERICULOSI !

Leave a Reply