Televiziunea americana Fox News a lansat in aceasta seara bomba de presa : hackerul roman Marcel Lazar, alias Guccifer, a batut palma cu FBI !

Lazar a fost extradat din Romania pentru a fi judecat in Statele Unite ale Americii. El a reusit sa sparga conturile de mail ale unor persoane cunoscute precum Hillary Clinton, fosta Prima Doamna a SUA timp de 10 ani si apoi Secretar de Stat al SUA, azi cu sanse importante de a deveni presedintele SUA.

Interesant este ca Guccifer a spart si contul de mail al fostului director SRI George Cristian Maior, azi aflat la Washington DC ca ambasador al Romaniei.

Aranjamentul Guccifer-FBI are in vedere o reducere a pedepsei pentru roman, care risca 20 de ani de inchisoare. Organismul federal ar urma sa primeasca toate detaliile privind modul in care hackerul roman a spart servere americane, continutul deplin al conturilor sparte si o eventuala conclucrare pe viitor.

Astfel de aranjamente se practica, dat fiind interesul FBI de a colabora cu persoane cu abilitati speciale ce pot fi ulterior folosite in operatiuni dar si dorinta celui inculpat de a scapa mai usor la judecata.

http://www.foxnews.com/politics/2016/05/25/hacker-who-claims-breached-clinton-server-pleads-guilty-strikes-deal-with-feds.html

 

 

8 COMMENTS

 1. Abia acum incep problemele pt baiat la aia exista proceduri speciale,protocoale,ierarhie,disciplina rebelii nu prea au loc decat daca sunt f.f buni in ceea ce fac si nu li se ia gatul dar nici bine nu le este.

 2. Normal, furtul creierelor – brain drain se practica sub acoperire legala cica. Infractiunea a fost comisa in Romania = e treaba justitiei romane sa se pronunte, asta imi aminteste de o alta marlanie a licuriciului: cazul christofer van goethem criminalul lui Teo Peter de la Compact, trimis in uniunea sovietica ailalta urgent pentru a nu pune mana pe el justitia romana.

  Cazul Teo Peter e inca invaluit in mister, se spune ca de fapt la volanul masinii criminale a ambasadei USA ( uniunea sovietica ailalta) se afla chiar beizadeaua lui taubman (fostul ambasador inainte de gitenstein) si care a fost substituita cu nefericitul van goethem aflat in stare de ebrietate.

 3. Era de asteptat. Este inexplicabil cum unii ne “fura” cetatenii sub diferite pretexte. Mai este un caz strigator la cer.
  Asta inseamna ca toti conducatorii Romaniei care s-au perindat pe la putere au semnat tot felul de intelegeri necunoscute, noua cetatenilor, in privinta extradarii.

 4. Jocul e deja făcut şi o să scape basma curată, ba mai mult, o să auzim că este angajat de top internaţional ”în spatele practicii şantajului internaţional”! Am scris la momentul extrădării. Ce se mai aude despre tipul din Timişoara sau alţii care au fost învinuiţi? Nimic rău! ”Geniile” româneşti nu pot fi evitate cînd e vorba de ”eşti al meu şi vei lucra doar pt. mine”!

 5. 🙂 Si ce va face FBI-ul cu informațiile primite ? Ce altceva decât sa le folosească in același mod. Pe ei cine o să-i tragă la răspundere pentru intruziuni 🙂 . Curat murdar Coane Fănică .

 6. In sec 18 englezii au scăpat de pirații care le praduiau coloniile din America Centrală integrând căpitanii cei mai feroci si echipajele lor in rândurile Armadei (Marinei regulate), cu iertarea tuturor păcatelor si instalarea tainuitorilor de mărfuri piratate la cârma contoarelor comerciale din Insulele anterior folosite de pirați ca Terra franca. Metoda a fost cat se poate de eficientă, au urmat-o si francezii cu Compania Indiilor, numai coloniile au avut de suferit, in sensul ca populația locală si-a pierdut orice urma de autonomie fata de Imperiul Britanic al cărui comerț s-a impus si extins pana la monopol. Imperiul american de azi face același lucru, iartă pirații informației de pedepse si-i întoarce împotriva “concurentei”; desigur, nu scapă nici proprii supuși de “binefacerile” acestei supremații in domeniu-de pilda, madam viitor presedinte Clinton (daca ajunge la Casa Albă) nu va putea avea niciodată garanția ca i s-au returnat toate mesajele piratate de Guccifer sau alții, deci va sta mereu cu grija ca, la o adică, pac la Războiul! cu vreo prostie spusa cand era fata mare. FBI-ul nu da favoruri la pirați pe degeaba si șantajul este cea mai buna forma de cooperare intre instituțiile statului găsită pana acum.

 7. Vai,vai,soc-soc,ce vorbesti nene?Cum sa faca americanii asa ceva?Adica,intelegeri cu infractoru’ pervers si nenorocit?Si ne mai miram ca-n Romanica dinu pescariu e liber ca pasarea cerului,si cu averea intreaga.Dar parca cine-o sustinea cu osardie pe baschetbalista pt. sefia DNA?Nu cumva acesti campioni ai democratiei,care intorc si dezintorc -de fapt ii doare-n poponet -legile,sunt cei mai de blamat???
  Pai, hai draq sa ne-apucam cu totii sa revolutionam tehnicile de hold-up,killarit,frauda financiara,arme biologice,hostage-taking,fabricare si trafic de droguri etc.
  Si sa vina statul atot-democrat sa ne ofere imunitate cat si un loc de munca bine platit in structuri,pe principiul:e super-specialist, ba,da-l in aia ma-sii ca se merita investitia!!!

 8. Americanii nu cred sa aiba nevoie de Guccifer. Tehnicile folosite de el la asa-zisa “spargere” se cunosc foarte bine. Americanii vor sa puna in siguranta toate informatiile pe care le-a putut obtine Guccifer si, eventual, sale foloseasca unde si cand trebuie, de exemplu in campania lor electorala. De accea s-au inteles cu el. Reciproc convenabil.

Leave a Reply