Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează după ce i s-a cerut demisia pe fondul efectelor legii recursului compensatoriu. După ce un criminal eliberat anticipat în baza acestei legi a ucis din nou, Toader afirmă că nu a avut nicio implicare în redactarea şi promovarea actului normativ.

“In repetate randuri, am arata urmatoarele: ca proiectul de lege a fost initiat de catre guvernarea tehnocrata, faptul ca CSM (in componenta anterioara) l-a avizat si a propus considerarea zilelor ca fiind executate, ca a fost adoptat de parlament, ca a intrat in vigoare la scurt timp dupa ce eu am devenit ministru si ca studiul de impact nu se face dupa ce legea intra in vigoare! Consecintele trebuiesc asumate de catre cei care ai initiat, cei care au avizat, de catre cei care au validat respectiva lege!”, scrie Tudorel Toader pe Facebook, citat de stiripesurse.ro

13 COMMENTS

 1. Domnule Radu Tudor va rog sa informati corect:

  “Guvernul condus de Dacian Cioloș, cu Raluca Prună ministru al Justiției, a adoptat, în ultima luna de mandat, pe data de 23 noiembrie 2016, proiectul de lege privind recursul compensatoriu, care prevedea în esență scaderea a 3 zile din pedeapsa la fiecare o lună de inchisoare executata în condiții precare. Acest proiect a fost clasat de către parlament pentru că pana la finalul legislaturii nu a fost pus pe ordinea de zi.

  Ulterior, legea recursului compensatoriu a fost printre primele depuse guvernul condus de Sorin Grindeanu, pe 31 ianuarie 2017, atunci când ministru al Justiției era Florin Iordache, și a suferit o serie de modificări în parlament până la adoptarea acesteia în mai 2017.

  Principala prevedere este aceea că deținuții încarcerați în condiții necorespunzătoare beneficiază de 6 zile reduse din pedeapsă pentru fiecare 30 de zile executate.

  Proiectul a fost contestat de PNL și USR la Curtea Constituțională, care însă a decis că acesta este constituțional.

  Prevederile legii se aplică pentru persoanele întemnițate începând cu anul 2012.”

  Deci PSD-ALDE-UDMR l-au propus, modificat si adoptat astfel incat sa mareasca numarul celor care beneficiaza de el.

  Criminalii sunt in PSD cu girul Curtii Constituționale.

   • Asumarea legii e pe guvernul si parlamantul condus de PSD+ALDE+UDMR. Curtea Constitutionala a spus ca e bun.

    PSD cu ALDE stiu ca se intampla asta cand eliberezi 10.000 de infractori. Statistica. Puteau pune conditii, sa fie eliberat conditionat cazurile mai usoare.

    Curtea Constitutionala e parte a grupuli infractional condus de PSD, daca lasa criminali periculosi liberi, fara conditii.

    • Eliberarile conditionate sunt decise de JUDECATORII din instante. CCR verifica daca legile sunt constitutionale sau nu si nu daca o lege e “buna” sau e “rea”. Legea da dreptul la eliberare conditionata mai devreme. Judecatorul decide.
     Pentru mai multe informatii cauta de google: “Toni Neacsu recurs compensatoriu”.

     • judecatorii aplica leagea, adica aia care elibereaza criminalii daca au igrasie in celula si au redusa pedeapsa din cauza asta. Nu e o intepretare subiectiva.

     • liberarea condiționată nu e un drept, e o posibilitate pe care judecătorul o apreciază fix subiectiv…. citește corect legea și nu manipula…
      ”poate fi liberat condiționat dacă: …….”

   • Nu numai 3 zile vs 6 zile dar si definitia ”condiții necorespunzătoare” a fost schimbata radical: daca in varianta Pruna conditii necorespunzatoare insemna spatiu mai mic de 3mp pentru un detinut (conform unei decizii CEDO), Iordache a marit la 4mp si a adaugat si multe alte posibilitati care nu erau prevazute de Pruna:

    a) cazarea într-un spaț­iu mai mic sau egal cu 4mp/deț­inut
    b) lipsa accesului la activităț­i în aer liber;
    c) lipsa accesului la lumina naturala sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilaț­ie;
    d) lipsa temperaturii adecvate a camerei;
    e) lipsa posibilităț­ii de a folosi toaleta în privat ș­i de a se respecta normele sanitare de bază precum ­i a cerin­țelor de igienă.
    f) existenta infiltra­țiilor, igrasiei ș­i mucegaiului în pere­ții camerelor de deten­ție.

    • Pe langa faptul ca psd+alde+udmr au modificat substantial acel proiect, atentie, proiect, NU O LEGE VOTATA de vreun Parlament favorabil guvernului tehnocrat, introducand acolo niste chestii DOAR PENTRU A ELIBERA MAI MULTI INFRACTORI, responsabilitatea e DOAR A PSD+ALDE+UDMR pentru ca ei AU VOTAT-O in Parlament.

     Domnule Tudor, cu un titlu precum al acestui articol, in mod vadit nu va faceti meseria, Il sustineti pe criminalul (indirect) Toade, care in perversitatea lui a sustinut cu tarie acest proiect, desi nu in mod deschis.

     Asta e clica PSD+ALDE+UDMR… niste hoti deveniti intre timp co-autori morali a numeroase crime, violuri, talharii, abuzuri asupra copiilor si mult altele.

 2. Aiureli si manipulari cu acest recurs compensatoriu. Av. Toni Neacsu a explicat cat se poate de clar si pentru neavizati. Cand exista buna credinta si obiectivitate, indiferent pe cine sustii, nu ai cum sa nu intelegi.

 3. Intotdeauna altii sunt de vina. Au marit aria “conditiilor” de aplicabilitate punand la socoteala temperatura inadecvata (la ce?) si igrasia din incaperi. Plus cele 3 zile in plus ceea ce dubleaza numarul zilelor eliminate astfel din pedeapsa… Cati dintre noi care stam in blocurile ceausiste n-au igrasie si traiesc la temperaturile pe care ni le livreaza reteaua de termoficare aflata la cheremul primarilor? Noi primim ceva? Nu. Mamelor insotitoare de copii internati in spitalele ucigase platesc 50 lei pe zi ca sa poata sa stea langa copii si (zic,ei) o masa calda. Puscariasii au totul gratuit mai primesc si “sume compensatorii”. Da, Raluca Pruna a gresit pt ca a dat curs invitatiei CEDO de a reglementa regimul de detentie in conformitate cu prevederile acceptate de alte tari. Marele jurist Toader a dus la perfectiune legea in favoarea infractorilor. Puteau sa o lase in forma Pruna iar daca proiectul ei avea scapari puteau sa blocheze eliberarea celor cu fapte prin violenta, ca de aia au majoritate “pana la cer” in parlament. Sa legifereze in favoarea cetatenilor cinstiti, nu a borfasilor. Pe vremea lui Pruna tot ei formau majoritatea in Parlament asa ca mucles mai Tudorele!!!

 4. Cică Toader e de vina ca acel individ a omorat un cetatean nevinovat? Mmmm ce logica, pare a fi precum horoscopul, citesti ceva si interpretezi cum vrei. Hai sa dam cateva exemple pamantesti si nepamantesti.

  1. Traian Basescu – multi membri din familia sa au ajuns bogati, cu probleme penale si alte lucruri insa tot timpul el zicea ca este o problema pe care trebuie sa o rezolve familia, nu el.
  2. Codruta Kovesi – multe echipe de elita din DNA sau dovedit a fi FOARTE corupte insa nimeni nu spunea ca este vina sefei.
  3. Tudorel Toader – cand ceva nu functioneaza in justitie este de vina ministrul, dar ce sa vezi toti din justitie vor sa fie INDEPENDENTI fara sef in consecinta judecatorii, procurorii si alti membri din justitie nu au nici un fel de vinovatie in interpretarea unei legi?
  4. Dumnezeu – odata cu aparitia lui Satan toti dau vina pe creator de existenta acestui personaj negativ.

  Care este realitatea pură si dură? Toti cei din europa si din bruxelles se lasa manipulati de agenti de informatii si colaboratori ai unor servicii secrete.
  Credeti ca serviciile fostului bloc sovietic au disparut TOTAL?
  Inca au putere, influenta si logistica foarte bine pusa la punct.

  Așa că e timpul sa meditati la aceste lucruri. Romania pe timpul comunismului era foarte buna in DEZINFORMARE si MANIPULARE de informatii.

 5. Sa nu ne mai mire faptul ca lumea isi “ia gatul” in strada si prin scarile blocurilor. Atat timp cat de la cel mai inalt nivel al statului, a procurorului general, a CSM, etc, nimeni nu respecta Legea, tot ceea ce se intampla in tara asta este in limita normalului si inca lucrurile n-au luat-o razna.
  Nu poti avea mari pretentii din partea unor cetateni sa respecte Legea, cand ei se uita si vad ca “elitele” statului calca in picioare Legea.

Leave a Reply