Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, referindu-se la posibila candidatură a lui Dacian Cioloş la alegerile prezidenţiale, că nu doar că l-a propus premier, ci l-a şi promovat, ceea ce reprezintă ”un pic mai mult decât o susţinere”, scrie Mediafax.

„Cred că este foarte bine să îşi prezinte fiecare oferta electorală. Dacă este bine, sigur că este bine să avem candidaţi la prezidenţiale. De asta ne-am luptat în decembrie 1980: să avem libertatea de alege şi de a fi aleşi”, a declarat Klaus Iohannis fiind întrebat cum vede posibila candidatura a lui Dacian Cioloş la alegerile prezidenţiale.

Şeful statului a adăugat că „a făcut o figură destul de bună” în timpul respectivului mandat de la Palatul Victoria.

„Nu l-am susţinut. L-am propus şi l-am promovat. Deci a fost un pic mai mult decât o susţinere şi cred că a făcut o figură destul de bună în timpul acelui mandat”, a precizat Klaus Iohannis.

Cioloș nu exclude nimic

Liderul PLUS Dacian Cioloș nu a respins luni o candidatură la alegerile prezidențiale din acest, după ce a anunțat că va candida oricum la europarlamentare.

“Nu exclud nimic. Nu exclud nicio candidatură în următorii doi ani. La alegerile locale nu voi participa, dar cu siguranţă voi fi pe listă la parlamentare. Dacă partidul mă va considera util pentru prezidenţiale, o voi face. Oricum, voi fi aici pe perioada campaniei.”, a declarat Cioloș pentru Adevărul.

Ciolos a fost votat premier de PSD si PNL in Noiembrie 2015.

Leave a Reply