Omul de afaceri israelian Benjamin Steinmetz a fost reţinut la Tel Aviv. El este audiat într-un dosar de corupţie, bănuit că a mituit mai mulţi oficiali din Guineea, relatează stiripesurse.ro.

Miliardarul israelian este audiat la această oră. Este bănuit de dare de mită și spălare de bani în cazul unul proiect de minerit în Guineea.

Benjamin Steinmetz a avut afaceri în zeci de ţări, pe mai multe continente, inclusiv în România.

Steinmentz a primit un mandat de arestare in lipsa din partea DNA si este considerat complice cu politicieni si oameni de afaceri romani in mai multe afaceri necurate.

Miliardarul este suspectat si de finantare a operatiunilor companiei Black Cube in Romania, de interceptare a comunicatiilor procurorului sef DNA si apropiatilor acesteia.

Cu o avere estimată azi la 1,2 miliarde de dolari, în scădere faţă de alţi ani, când ajungea la 5 miliarde de dolari, Benjamin Steinmetz este unul dintre cei mai discreţi miliardari din Israel. Într-unul dintre puţinele interviuri pe care le-a dat, cotidianului The Guardian, miliardarul respinge orice acuzaţie de corupţie în legătură cu afacerile pe care le coordonează.

„Nu avem schelete în dulap”, spunea în iulie 2013, în replică la acuzaţiile că ar fi dat mită pentru a obţine dreptul de exploatarea a minelor de diamant din Guineea

Grupul israelian fondat de omul de afaceri anunţa, în 2006, investiţii de jumătate de miliard de euro în mai multe proiecte rezidenţiale din România.

O altă subsidiară a grupului BSG deţine 9% din Gabriel Resources, compania care are peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation.

 Steinmetz este considerat unul din marii adversari ai miliardarului american George Soros.

3 COMMENTS

 1. Asta a suparat pe unul mult, mult mai “tare” ca el, ori a intrat in conflict cu interesele unei mari puteri, poate chiar a statului Israel. La cata golanie de joasa speta este la nivel inalt in aceasta lume, interlopii au legi nescrise mult mai pamantene si sunt extrem de realisti. Astia primii, sunt fara Dumnezeu.

 2. Off-topic:

  Bai nene, lasati-ne ma cu UDMR-ul si cu minoritatile vietii ale eternului Palmbuccian, lasati-ne fratele meu ca noi nu de asta am votat la greu cu PSD!

  USL-ul luase 70% si au dat-o direct ca ei trebuie sa negocieze cu UDMR. Din aceasta cauza la ora asta oamenii mai sunt foarte greu de pacalit cu tot felul de motive inchipuite pentru care si din care cauza PSD-ul trebuie sa cada la intelegere cu UDMR.

  Nu degeaba zicea nea Ilie Serbanescu, pe care nu prea l-ati mai invitat, ca Romania este o colonie si ca noi suntem condusi de Inalta Poarta din Bruxelles. Asa ca degeaba mai voteaza lumea stanga-dreapta, ca la final tot aia e. Pana la urma nu s-a schimbat absolut nimic, e la fel ca in 2014. Vasalitate exagerata fata de Bruxelles.

  P.S. Nu mai rezolvam noi nimic, niciodata! Suntem deja sclavi calificati! Deja discutam ca sa nu adormim! Sal

 3. 🙂 🙂 mai dă-i în pana m(e)a că e circul cu paparude la vedere pantru imagine şi încredere, va fi pasărea cerului liberă…

Leave a Reply