Cu doar cateva zile inainde de adoptarea Ordonantei de Urgenta pe chestiunea interceptarilor in urma deciziei CCR, judecatorul Horatius Dumbrava afirma ca o eventuala ordonanta ar putea fi neconstitutionala !

Iata ce a spus membrul CSM Dumbrava pentru juridice.ro :

“„Suntem într-o dilemă. Fie cei care au redactat codurile, deci fie redactorii Codurilor, inclusiv cei care au votat în Parlament, nu au avut o viziune corectă asupra a ceea ce trebuie să fie aceste coduri. Vă reamintesc că ele au costat 4 milioane de euro, atât au primit redactorii noilor coduri. Cel mai puţin încercat a fost Codul Civil, pare-se că el a fost cel mai bine scris. Urmează în top Codul de procedură civilă, urmează Codul penal şi the best este Codul de procedură penală, peste 30 de excepţii de neconstituţionalitate. Deci fie redactorii nu au avut o viziune corectă a cum ar trebui să arate codurile, fie Curtea Constituţională nu are o dimensiune corectă a ceea ce şi-au dorit redactorii codurilor. Deocamdată, ce trebuie să facem, în special Parlamentul, este să punem în aplicare deciziile Curţii Constituţionale. Urgent. Avem această decizie, care sper să fie pusă cât de curând în discuţia Parlamentului şi nu prin Ordonanţă de Urgenţă, vorbesc de organe specializate de stat. Ar fi o mare greşeală dacă Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă, ar corecta acel articol 142. Eu înclin să cred că nu o va face. (…) Părerea mea e că avem de-a face cu problemă de constituţionalitate a unei posibile ordonanţe, pentru că ne referim la o lege organică care priveşte în mod direct libertăţile şi drepturile persoanelor. Nu ne putem juca cu astfel de ordonanţe, care după aceea să fie ulterior declarate neconstituţionale de CCR, pentru că nu au respectat un formalism necesar.”

17 COMMENTS

 1. Nu suntem zdraveni la cap! Asta nu e tara si asta nu e popor, daca tolereaza asa ceva ,de atat de mult timp.

 2. La Antena 3, invitați de marcă, în deplină cunoștință, au spus-o răspicat, post factum: e neconstituțională, e ilegală (Ordonanța).

 3. Ca-n hora”dottorilor” din România!!!
  Serios? Dar a lui Cărtărescu recunoscut cu guriţa lui, chiar a lui Tobă şi a celor care au primit diplome de la Academia ‘izmană’ nu se ia în considerare? Doar a lui Tobă se poate că e bun pentru tine şi voi? **Vasile Dîncu: Nu contează doctoratul, Petre Tobă este foarte bun**?
  http://www.dcnews.ro/vasile-dincu-ii-ia-apararea-colegului-acuzat-de-plagiat-petre-toba_499865.html
  – De asta Cioloş a făcut schimbări în CNE?
  – Să-i acopere pe unii şi pe alţii să-i ocolească?
  – Care sunt criteriile ce vor fi luate-n calcul ?
  ” Consiliul Naţional de Etică (CNE), care urma să decidă dacă teza lui Tobă a fost sau nu plagiată, a fost revocat de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la începutul lunii decembrie anul trecut pe motiv că vrea să schimbe legea.”
  Pentru voi contează Tobă şi pentru restul populaţiei poate contează şi a fost chiar foarte bun Ponta!
  – Doar lui Ponta i se aplică legea?
  – Legea nu e pentru toţi ?
  Nu cumva e discriminare între oameni ?
  Poate da, poate nu! 🙂 mai mult ca sigur: DA!

 4. Eu mă întreb cu dl ăsta este judecător, acum 2-3 ani a vrut sa renunțe la magistratura alături de Toni Neacsu. Toni Neacsu a luat examenul la Barou, iar acest domn Dumbrava la picat cu mare grație. Ce încredere sa am eu cetățean de rând în el ca judecător chiar și la CSM când el nu a luat nici măcar examenul în avocatura? Cat de oug aia, cum pot critica unii ce nu au văzut încă nu știu. ..

 5. Eu zic sa abandonam practica asta ca e securista sa-i lasam pe hoti sa pregateasca spargerile in liniste,pe politicieni sa-si pregateasca furturile la fel pe mafiotii traficanti de droguri,carne vie si arme deasemenea.Astea poate-s constitutionale.Daca faci un bilant la cat s-a furat si s-a distrus in tara asta in ultimii 26 ani asta ar fi prima concluzie ca legea nu impiedica pe nimeni sa-si faca de cap,totul e OK,e constitutional iar daca ai o obiectie esti securist,stalinist,anii 50 bla bla Furtul calificat,infractiunile cu violenta,coruptia institutionalizata probabil sunt in regula atunci esti aparator al Statului de drept si te numesti eventual si Tariceanu.

  • @Aurelian.Treci inapoi in negurile istoriei de unde ai scapat. Vis urat.
   Nu poti sa intelegi nici o clipa ca cei ce ar fi trebuit sa ne apere de toate astea au fost serviciile romanesti dar care numai din motive de ei stiute au inchis ochii 25 de ani si acum apar ca printul pe cal alb care vrea sa conduca regatul prostind printesa? Daca te faci ca nu pricepi esti de-al lor, daca chiar nu pricepi Dumnezeu sa aiba mila.

 6. E chestiune dw zile pana cand un avocat o va invoca. Parlamentul sa se miste ca d aia e platit.Mai sunt insa articole din urma care trebuie modificate. Un articol isi inceteaza efectele pe 13 martie de ex.

 7. Dar d-na Rarinca a fost ascultată tot pe siguranţă naţională?
  Ce a făcut femeia privind siguranţa naţională de a fost ascultată şi ţinută la bulău 6 luni de zile?
  🙂 ştiţi ceva: oricum sunt destui cu diplome la institutul ”izmene” şi obligatoriu li se va asigura loc de muncă în acest secol. 🙂 Unde? 🙂 Tocmai la (ne)siguranţa naţionalo-cetăţean de rînd!
  🙂 Ce s-a ales de interceptările făcute pînă la ora actuală privind infractorii cercetaţi?
  🙂 Toţi sunt şi liberi şi cu agoniseala!
  🙂 🙂 🙂 aşa da interceptări pe securitate naţională a infractorilor!

 8. Punctul de intalnire ; urata si necuviincioasa a fost atitudinea lui pop george fata de D_L BARBU ,mimica facuta pe timpul emisiuni a fost ca unui maimutoi .Halal control al parlamentului asupra SRI el insusi s-a dovedit a fi un securist de tip vechi.

 9. Bineinteles ca OUG este neconstitutionala.
  Trebuie contestata in secunda doi dupa aparitia in MO.

 10. Trebuie neaparat rugati profesorii universitari care profeseaza la spitalul 9 sa scimbe medicatia in anumite afectiuni psihice .In Romania ar trebui facuta o adevarata revolutie in psihiatrie ! Halatu, halatu , rudotelu !!!! Doamne fereste !!!

Leave a Reply