Arhiva SIPA va fi desecretizată astăzi, a anunțat premierul Sorin Grindeanu, care a spus că pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de miercuri a Executivului se află o hotărâre de Guvern privind desecretizarea acesteia.

Documente explozive, cu relevanta maxima pentru acele filiere ce au folosit documente secrete, de santaj, in scop politic, vor fi facute publice !

 

Întrebat dacă este normal ca un registru de intrări și ieșiri din arhiva SIPA să se afle la fostul ministru Monica Macovei, așa cum se afirmă în spațiul public, Tudorel Toader a răspuns: “Sigur că nu e normal, mai ales dacă e vorba de un document clasificat, secretizat. Câtă vreme, însă, raportul nu este făcut public, eu sigur că nu am voie să vorbesc despre conținutul raportului”.

Tudorel Toader a anunțat că miercuri după amiază ar putea susține o conferință de presă în care va vorbi despre arhiva SIPA.

‘Este foarte posibil ca astăzi după amiază să vă invit la o conferință de presă (…) în cadrul căreia să vă vorbesc mai mult și mai multe despre arhiva SIPA și despre celelalte două rapoarte, care la momentul la care vorbim au caracter secret”, a spus ministrul Justiției.

 

10 COMMENTS

 1. Orice s-ar afla in aceasta Arhiva si oricate dezvaluiri se vor face se vor gasi niste baietasi foarte foarte inteligenti care vor spune…” Hee,crede cineva ca aceasta e adevarata arhiva SIPA sau doar niste flecustete lasate la vedere pentru niste prosti” Dupa care va urma retorica cu Binomul pentru ca altfel nu s-ar incadra in categoria adevaratilor intelectuali,cei care vad mereu “dincolo” de ceea ce un muritor de rand poate percepe….

 2. despre Dana Garbovan (sefa judecatorilor, cum ii place lui RT sa-i spuna, adesea):

  stire 17 mai Antena 3.ro “Președintele UNJR, Dana Gîrbovan, a spus, miercuri, la Antena 3, că trebuie să se facă lumină în cazul arhivei SIPA, iar actele pot fi desecretizate de ministrul Justiției.”Târâm după noi această istorie întunecată a SIPA. Noi am cerut să aflăm ce s-a întâmplat cu această arhivă de când serviciul s-a desființat până în prezent, deci să vedem în ce stadiu suntem acum: cine a intrat în arhiva SIPA sau s-a încheiat vreun raport de inventariere?”

  stire de azi, tot Antena3.ro: “Solicit public premierului Grindeanu sa nu emita vreo hotarare de guvern cu privire la asa-zisa “desecretizare” a arhivei SIPA, iar daca a facut-o deja sa nu o trimita la
  Monitorul Oficial.
  Este inadmisibil ca ministrul justitiei Tudorel Toader sa propuna o hotarare de guvern cu privire la soarta acestei arhive fara sa se consulte in prealabil cu magistratii si fara ca aceasta hotarare de guvern sa fie supusa dezbaterii publice”

  INTREBARE LOGICAFemeia asta e pe etnobotanice sau “uita la comanda” ce a vb de pe 17 pe 31 mai? :))

  • Sunteti mai mult decat confuz. O insuruire de citate fara noima, sursa si autorul. Astea puteam sa le spun si eu. Intrebarea logica se pune, ne manipulati ?

   • Prietene, ma faci confuz si ma intrebi daca te manipulez?!
    Pai nu prea merg ambele.
    Eu ti-am alaturat doua citate din acelasi om: o data “ministrul sa desecretizeze”, a doua oara “sa nu “desecretizeze””…
    ori zici ca sunt confuz si deci nu te manipulez, ori nu stii si te intrebi daca te manipulez. Ambele nu prea merg;)
    Da personal intrebarea ma maguleste

  • TREBUIE desecretizare imediat dar cu PROTEJAREA numelor celor urmariti abuziv.
   Altfel o sa aflam ca judecatorul X se culca cu judecatoarea Y si ce faceau ei in pat. Si tot cei urmariti sunt distrusi si nu urmarotorii lor.

   Asa cum la desecretizarea informatorilor securisti au fost blamati tot detinutii politici care facusera ani de puscarie si semnasera la iesirea din inchisoare iar securistii era bine merci ocupau functii mai departe.

   • A, bine. Atunci o sa fie ca si Biblia: o adunatura de texte pe care le-au hotarat unii ca fiind mai sfinte decat altele. Tu ai auzit de STASI si cum a fost desecretizata ea?!
    Eh, uite ce “rau” au ajuns nemtii.
    E bine ca sunt oameni care induc in masa ideea ca iar cineva tre sa hotarasca ce e mai bine sau mai rau pt ochii lumii. Atunci bine, asta o sa avem. Se pare ca deja ne-am invatat si deja ne place sa aiba altii grija ce trebuie sa aflam!
    Si inca ceva: in State, daca un judecator se culca cu altcineva, opinia publica trebuie sa stie ca ala, prin tainuirea unr lucruri despre el, il poate SANTAJA. Asta e, iti alegi meseria asta, nu calci pe bec. Sau calci, iti iei cinspe amante dar du-te nene din postul in care HOTARSTI VIETI!!

 3. intre doua povesti cu sipa, guvernul hotilor isi ajuta confratii in ale furatului sa devalizeze mai usor padurile. ca no – ei sunt romani verzi dar si padurile alea trebe aparate la televizor si furate in realitate:

  * JEFUIREA PĂDURILOR. Camera Deputaților a redus chiar și de 10 ori unele amenzi pentru tăierile ilegale de lemn. În plus, Guvernul a propus, printr-un proiect de lege, ca statul român să nu mai păzească pădurile retrocedate. Ordonanța de urgență dată anul trecut de Guvernul Cioloș, prin care se înăspreau sancțiunile pentru furtul de masă lemnoasă, a făcut ca tăierile ilegale să scadă cu peste 50%. Guvernul Grindeanu și actuala majoritate parlamentară readuc însă jaful în păduri.

Leave a Reply