Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania lanseaza un avertisment foarte dur Guvernului si mai ales ministrului Justitiei.

Iata mesajul judecatorului Dana Girbovan, presedintele UNJR :

Solicit public premierului Grindeanu sa nu emita vreo hotarare de guvern cu privire la asa-zisa “desecretizare” a arhivei SIPA, iar daca a facut-o deja sa nu o trimita la Monitorul Oficial.

Este inadmisibil ca ministrul justitiei Tudorel Toader sa propuna o hotarare de guvern cu privire la soarta acestei arhive fara sa se consulte in prealabil cu magistratii si fara ca aceasta hotarare de guvern sa fie supusa dezbaterii publice.

Precedentul ministru al justitiei Raluca Pruna a mintit opinia publica cand a spus ca din 2006 nu s-a intrat in aceasta arhiva. Tot ea a spus ca anumite documente cu “interes operativ” vor fi transmise la servicii, ceea ce este inadmisibil.

Ministrul justitiei Tudorel Toader trebuie sa faca publice – asa cum a promis – toate rapoartele, ordinele, procesele verbale si orice alte inscrisuri exista cu privire la aceasta arhiva.

De peste 12 ani s-a mintit public in legatura cu aceasta arhiva si toti romanii trebuie sa stie adevarul in legatura cu ea.

Dupa ce aflam ce s-a intamplat in toti acesti ani cu aceasta arhiva vom discuta despre ce sa facem cu ea.

Link-ul de mai jos arata ca aceasta hotarare de guvern nu a fost pe agenda publica a sedintei de guvern. Este inadmisibil ca un asemenea act normativ sa fie emis de guvern, la propunerea ministrului justitiei, cu o totala lipsa de transparenta.

Solicit inca odata Guvernului sa revina asupra acestei hotarari si sa o supuna dezbaterii publice inainte de a o publica.

9 COMMENTS

 1. Dvs spuneti la modul ironic “sefa judecatorilor” ? E un simplu lider sindical al unui grup din cadrul corpului magistratilor.

   • V-am spus acum o saptamana ca Dorel-Tudorel o sa ameteasca desecretizarea.

    Ma intreb de cate ori trebuie un individ sa minta , sa fenteze, sa raspunda la ordine obscure pana cand romanii sa inteleaga ce e cu individul ala.
    Dupa smenul cu primul raport am continuat sa vad jurmalisti care il luau in serios pe acest Dorel al justitiei.

 2. Ei, de cand se vb de SIPA, judecatorii nu au pus problema consultarii.
  Acum, cand se desecretizeaza sar in sus !
  Au vreo problema ?

  • De altfel ,judecatorii ar trebui sa fie relaxati.Toader ii scapa de santaj si vor putea judeca liber, in sfarsit !

 3. Hopa hopa. Ia uite ce repede s-a alertat doamna. Cumva anumite informații sunt și despre “șefa judecatorilor”?

Leave a Reply