Bomba de presa lansata de www.pressalert.ro

DNA anchetează modul în care compania Coca Cola a sponsorizat Serviciul Poliției Rutiere din cadrul Poliției Timiș – reiese din rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată foștii șefi ai instituției pentru mai multe infracțiuni de corupție. Procurorii au început verificările după ce ce agentul Dorin Duma a depus un denunț în care vorbea despre faptul că din ordinul șeful de atunci al Serviciului Poliției Rutiere, comisarul șef Marcel Crăciunescu a transportat la firma soției acestuia răcoritoare care erau primite ca sponsorizare pentru IPJ Timiș.

” În schimbul furnizării în mod gratuit de produse ale companiei Coca-Cola către I.P.J. Timiș – Serviciul Poliției Rutiere, șoferii acestei companii dar și angajații din conducerea acesteia beneficiază de protecție și sprijin din partea șefului S.P.R. – Crăciunescu Nicușor Marcel. În urma verificărilor la S.C. Coca-Cola HBC România, în urma răspunsului primit de la acestă societate a rezultat că a încheiat cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș două contracte de de sponsorizare, respectiv cu numerele 074/11.02.2013, pentru perioada 01.01.2013 – 31.12.2013 și 0004/03.01.2014 pentru perioada 01.01.2014 – 31.12.2014. În baza acestor contractre de sponsorizare S.C. Coca-Cola HBC România a furnizat produse comercializate de societate către I.P.J. Timiș, respectiv 33 baxuri/lună însemnând 396 baxuri pe an la o valoare de 7.817,04 lei, pentru fiecare an. Valoarea totală a produselor cu care această societate a sponsorizat I.P.J. Timiș în baza celor două contracte a fost de 15.634,08 lei”, se arată în rechizitoriul DNA. În timpul investigației, anchetatorii au interceptat o discuție telefonică între comisarul șef Marcel Crăciunescu și Gheorghe Ursuț, directorul general al Coca Cola Timișoara.

”Acesta îl întreabă pe Crăciunescu Nicușor Marcel dacă poate să îl ajute prin a-și folosi influența pe lângă comandanții Poliției Locale din cadrul Primăriei Timișoara, pentru a nu fi sancționat contravențional sau pentru a-și recupera mașina ridicată fără să plătească  deoarece ” am făcut greșeala să parchez privat (n.r. autoturismul personal) undeva  (…)” și ”voiam să mă ajutați într-o problemă dacă puteți (…)”. Crăciunescu Nicușor Marcel este de acord să îl ajute în această problemă personală și îi spune că ” (…) trebuie să ne întâlnim și să stăm de vorbă dacă e o problemă care vă interesează în zona aia”, au notat procurorii. Anchetatorii au decis să disjungă cercetările legate de sponsorizările Coca Cola, iar investigațiile vor fi continuate într-un alt dosar în care Crăciunescu este cercetat pentru trafic de influență în formă continuată.

Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2018/04/sponsorizarile-coca-cola-catre-politia-timis-anchetate-de-catre-dna-ce-inalt-oficial-al-companiei-sunat-sa-fie-scapat-de-seful-politiei-rutiere/

4 COMMENTS

  1. Asta e vrajeala, nu e bomba. Bomba va fi cind / daca va plati cineva de-acolo, de la ei. Dar vom vedea din nou schema Microsoft: un romanas nemernic si-a dat singur spaga, apoi s-a autodenuntat si a luat 3 cu suspendare. Inca o bomba fisiita, case closed!
    Traiasca lupta anticoruptie!

  2. faptele sunt din 2013/2014, acum suntem in 2018.
    Traiasca prescriptia! Traiasca Microsoft, EADS si decoratiile Republicii Franceze!

    Astept cazurile cu wc-urile private din Timisoara unde politistii intrau zilnic fara sa platesca bilet… coruptie clara plus evaziune fiscala in firma continuata… pentru asa ceva chiar merita sa platim un procuror de elita cu vro 2-300 de milioane salariu pe luna!

Leave a Reply