Patronul şi antrenorul campioanei FC Viitorul, Gică Hagi, susţine că sportul românesc a ajuns într-un punct critic, iar politicienii finanţează doar cluburile sau secţiile la care au anumite interese. Întrebat dacă ar lua în calcul să ocupe postul de Ministru al Tineretului şi al Sportului, Hagi a driblat întrebarea ca în ’90.

“Toate angajarile se fac pe grade de rudenie, pe prietenii, iar sportul nu face excepţie. Nu se poate aşa ceva! Când de la punctul A la punctul Z nu faci bine şi nu este un parcurs sănătos, nu ai cum să faci sportivi care să lupte cu adevărat şi eficient pentru tine, pentru ţară. Aici este cea mai mare problemă. Cine ne conduce nu are noţiunea de mândrie naţională şi a construi oameni care să ducă acest brand de ţară. Ministrul ar trebui sa facă proiecte, să existe continuitate. Moto-ul meu este <<m-am născut să caştig, nu să exist!>>, şi asta le-am spus şi celor doi copii ai mei. Un ministru trebuie să ştie să construiasca un proiect caştigător!

Noi ceilalţi suntem nişte gâze. Oamenii de acolo, de sus, ne privesc ca pe nişte gâze. În rest, ei îşi fac ei jocurile lor. Îşi împart România cum doresc, iar noi nu mai contăm. Cel puţin pe sport suntem dezastru. Rar se face câte ceva. Vine cineva şi strigă faptul că sunt prea mulţi bani şi aşa mai departe. Statul finanţează politic, doar pe-ai lor”, a spus Hagi, într-un interviu acordat site-ului wall-street.ro.

Hagi a mai avut recent o ieşire nervoasă când a aflat că PSD-ul intenţionează să construiască un stadion de fotbal la Focşani. CSM Focşani, echipa locală, evoluează în Liga a III-a, unde ocupă în acest moment locul 9: “Poate auzim că se face un stadion şi la Constanţa! Se fac stadioane în toată ţara! Aud că se fac şi prin cine ştie ce comune, numai la Constanţa nu se poate. Nu se poate! Şi sunt la bani… Am auzit că se fac vreo 100 de stadioane, dar nu am auzit nimic de Constanţa. Oraşul e prea mic, nu e important. S-a născut unul acolo, mare fotbalist, o Academie… Nu, ce să-i facem? Lasă, că a băgat el bani acolo, că iubeşte prea mult fotbalul şi a băgat bani pe câmp. Nu am nici canalizare, acum vreau să fac. Vă daţi seama unde ne ducem?”

 

5 COMMENTS

 1. Cred ca Hagi face misto de Dragnea afisand aerul asta revoltat ca si cum l-ar fi crezut cand a spus ca va face 100 de stadioane … El nu are bani sa-si plateasca niste brancardieri si infirmiere iar tot timpul pe care il dedica legiferarii il foloseste pt spalarea unor dosare si relaxarea totala a baronilor pe care-i are in subordine, sa nu mai fie stresati ca vor putea face si puscarie dupa ce fura. Eventual daca scapa unul la catuse sa o faca acasa adica in vila de la munte sau de la mare puse pe numele copiilor sa nu aiba pretentia careva sa i le confiste pt ca-s bani munciti acolo, carati cu sacii plus emotiile cu procurorii .

 2. din păcate, ipocrizia face parte din cultura poporului român.
  ne plângem că ne pleacă valorile dar nu suntem capabili să punem presiune pe clasa politică să promoveze în instituții doar oameni cu adevărat profeșioniști și care au demonstrat că sunt capabili să facă performanță la cel mai înalt nivel.
  ne merităm soarta.

 3. Hagi are dreptate dar nu are o solutie. Lupescu nu ar fi fost o solutie, doar o iluzie – sigur, Burleanu nu e nici macar o iluzie, e certitudinea stagnarii la un nivel identic cu coma.

  Solutia – ca si cauza – acestor probleme e doar economica: cu exceptia programelor (nu orelor…) de sport din scoli si licee, in orice alt domeniu sportiv nu ar trebui sa existe decit bani privati, nici un ban public. Pentru ca banii astia privati sa vina, sportul trebuie sa fie/devina o afacere buna, profitabila. Pentru ca sportul sa devina o afacere buna/profitabila, Romania trebuie sa stea bine la capitolul economic (nu e cazul…) si sa aiba o legislatie logica si stabila (nu e cazul…) si politrucii sa nu se mai agate de sport si de sportivi ca sa-si faca imagine (desigur, nu e cazul…). Daca toate astea s-ar intimpla, atunci in 10-15 ani ne-am pune pe picioare… va dati acum, sper, seama, ca vorbim despre chestiuni SF, nu?

  Eu in locul lui Hagi mi-as muta echipa, afacerea, in alta tara: Belgia, Polonia, Malta, Luxemburg, Olanda… chiar daca ar trebui sa o iau de jos, in 3-4-5 ani tot ar ajunge sus; as mentine aici doar scolile de copii si juniori, ca sa am ce trensfera la echipa mea de afara. Asa ar trebui sa faca si Gigi, si restul care mai misca cite ceva prin fotbalul securitatii. Eventual, sa o faca impreuna.

Leave a Reply